Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Megapixsel

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Megapixsel »

Ble tunfisk x2 i går, King Oscar thai chili. Både til lunsj og kvelds

SirJames

Legg inn av SirJames »

Alpha skrev: man jun 26, 2023 11:11 pm
SirJames skrev: man jun 26, 2023 6:12 pm Dagens middag;
► Show Spoiler
► Show Spoiler

Denne kombinasjonen var ny for meg. Rate den fra 1-10.

Edit: Jeg ser nå at det kanskje ikke er eggerøre jeg ser likevel.
Maissalat.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!

Someone

Legg inn av Someone »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:08 am Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Det blir vel strengt tatt stekt bacon....

fargerik

Legg inn av fargerik »

Someone skrev: tir jun 27, 2023 11:16 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:08 am Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Det blir vel strengt tatt stekt bacon....
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:21 am
Someone skrev: tir jun 27, 2023 11:16 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:08 am Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Det blir vel strengt tatt stekt bacon....
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
Det er samme del, men bacon er røkt.
Men 2cm, blir ikke det veeeldig tjukt?

Alpha

Legg inn av Alpha »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:21 am
Someone skrev: tir jun 27, 2023 11:16 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:08 am Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Det blir vel strengt tatt stekt bacon....
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Alpha skrev: tir jun 27, 2023 11:29 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:21 am
Someone skrev: tir jun 27, 2023 11:16 am

Det blir vel strengt tatt stekt bacon....
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Den sideflesk- biten fra Gilde er saltet, og tilsatt røykaroma.
Sist redigert av fargerik den tir jun 27, 2023 11:43 am, redigert 1 gang totalt.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:38 am
Alpha skrev: tir jun 27, 2023 11:29 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:21 am
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.

fargerik

Legg inn av fargerik »

KingKongHalvor skrev: tir jun 27, 2023 11:42 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:38 am
Alpha skrev: tir jun 27, 2023 11:29 am

Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.
På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.

Someone

Legg inn av Someone »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:38 am
Alpha skrev: tir jun 27, 2023 11:29 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:21 am
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Bacon handler ikke om hvordan kjøttet er skåret eller pakket. Du kan både kutte og pakke det hvordan du vil. Når flesket blir røyket (eller "røyket") og saltet blir det bacon. Sideflesk, som matprat her henviser til er sideflesk som ikke er røyket, det vil si gjort om til bacon

Someone

Legg inn av Someone »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:44 am På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.
Skal du ha sideflesk, så kjøper du det som kalles sideflesk. Burde ikke være så vanskelig

https://meny.no/varer/kjott/svinekjott/svin-sideflesk

Står det bacon på pakken, er det nettopp bacon...

Som f.eks dette, som er noe av det du da kanskje har kjøpt

https://nordfjordkjott.no/produkter/baconstykke

fargerik

Legg inn av fargerik »

Someone skrev: tir jun 27, 2023 11:49 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:44 am På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.
Skal du ha sideflesk, så kjøper du det som kalles sideflesk. Burde ikke være så vanskelig

https://meny.no/varer/kjott/svinekjott/svin-sideflesk

Står det bacon på pakken, er det nettopp bacon...

Som f.eks dette, som er noe av det du da kanskje har kjøpt

https://nordfjordkjott.no/produkter/baconstykke
OK. Da skal jeg ha stekt Bacon, da.
Neste gang skal jeg kjøpe uten røykaroma, og se om det blir bedre.
Man lærer noe hver dag ;-)

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Fiskepinner.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Greske kjøttboller, gresk salat, tzatziki og ovnsbakte poteter med sitron, hvitløk og persille.

Kan jeg ikke være i Hellas så får jeg døyve litt av savnet i matveien.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Lapskaus og nystekte rundstykker med smør.

Desserten senere i aften blir en Krone-Is eller to fra Hennig-Olsen.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Pasta med kjøttsaus, gratinert med ost på toppen og servert med hvitløksbrød. Ikke helt lasagne, men ting med smeltet ost på og hvitløksbrød blir ofte bra.

Someone

Legg inn av Someone »

Svin indrefilet grillet. Først tilbrakt litt tid i en marinade med olje, soya, honning og chili. Servert med en salat av vannmelon, tomat, jordbær, basilikum og feta

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:44 am
KingKongHalvor skrev: tir jun 27, 2023 11:42 am
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:38 am
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.
På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.



Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Gårdsdattra skrev: tir jun 27, 2023 9:38 pm
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:44 am
KingKongHalvor skrev: tir jun 27, 2023 11:42 am

Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.
På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.



Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.
Ribbe? Jeg har ribbe 1 gang i året, og det er på julaften.
Men jeg skal huske å kalle ribba flesk neste gang :-)
Jeg var innom butikken i går, og tok en ekstra titt på de forskjellige variantene av bacon i tynne skiver de har der.
Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.

Someone

Legg inn av Someone »

fargerik skrev: ons jun 28, 2023 8:24 am Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.
Men da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk

Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk

Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...

fargerik

Legg inn av fargerik »

Someone skrev: ons jun 28, 2023 9:14 am
fargerik skrev: ons jun 28, 2023 8:24 am Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.
Men da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk

Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk

Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...
Det smakte i hvertfall godt, det er det viktigste.
Når de dypper en bit saltet sideflesk i røykaroma blir det heller ikke spesielt mye røyksmak, da. Det ligger vel på utsiden av fleskebiten.
Stekt bacon med kålstuing og poteter er godt, sikkert og visst. Smaker omtrent som stekt flesk.

SirJames

Legg inn av SirJames »

I aften blir det kinesisk på den lokale restauranten

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

fargerik skrev: ons jun 28, 2023 9:19 am
Someone skrev: ons jun 28, 2023 9:14 am
fargerik skrev: ons jun 28, 2023 8:24 am Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.
Men da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk

Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk

Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...
Det smakte i hvertfall godt, det er det viktigste.
Når de dypper en bit saltet sideflesk i røykaroma blir det heller ikke spesielt mye røyksmak, da. Det ligger vel på utsiden av fleskebiten.
Stekt bacon med kålstuing og poteter er godt, sikkert og visst. Smaker omtrent som stekt flesk.
Bacon har en tendens til å gjøre det meste godt ;)

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Jeg beveger meg videre i Middelhavsområdet, laget stor porsjon lasagne i forrige uke, så det blir billig og enkel middag i dag, bare å varme opp, sammen med en hvitløksbaguette. Frukt til dessert, har moreller, ananas, nektariner, vannmelon, jordbær og pakistansk mango. 😋

Someone

Legg inn av Someone »

Det ble sushi

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Blir litt sen middag i dag. Måtte på butikken og handle bacon. Takk skal du ha @fargerik :)
Da blir det snart pastasalat med bacon og rundstykker.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

fargerik skrev: ons jun 28, 2023 8:24 am
Gårdsdattra skrev: tir jun 27, 2023 9:38 pm
fargerik skrev: tir jun 27, 2023 11:44 am
På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.



Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.
Ribbe? Jeg har ribbe 1 gang i året, og det er på julaften.
Men jeg skal huske å kalle ribba flesk neste gang :-)
Jeg var innom butikken i går, og tok en ekstra titt på de forskjellige variantene av bacon i tynne skiver de har der.
Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.


https://www.matprat.no/oppdelingsguiden ... sideflesk/

Tinkler

Legg inn av Tinkler »

@fargerik er forumets bacon-konge

SirJames

Legg inn av SirJames »

SirJames skrev: ons jun 28, 2023 2:57 pm I aften blir det kinesisk på den lokale restauranten
Den var feriestengt, så da ble det en slik istedet 😋
► Show Spoiler

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»