Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Chorizo pølser og egg til lunsj/frokost. Kollega mekker langtidsstekt kylling med diverse godiser senere. Godt med kolleger fra andre land som mekker digg mat:)
Thai biff salat
Med en tørrmodnet ytrefilet, som både er godt marmorert og har et fettlokk.
Alltid litt spennende med styrken på marinaden/sausen, da den lime, fishsauce, soyasays og sukker miksen har en tendens til å virkelig ekstrahere styrken fra en chili. Så da er gjerne rødvin utelukket
Men inntil videre helles det litt gin&tonic i kokken, så får man tilpasse drikke til maten litt fruens ønsker og humør. Dessuten er det først innhøstning av ruccolaen i urtebeddet ute
Med en tørrmodnet ytrefilet, som både er godt marmorert og har et fettlokk.
Alltid litt spennende med styrken på marinaden/sausen, da den lime, fishsauce, soyasays og sukker miksen har en tendens til å virkelig ekstrahere styrken fra en chili. Så da er gjerne rødvin utelukket
Men inntil videre helles det litt gin&tonic i kokken, så får man tilpasse drikke til maten litt fruens ønsker og humør. Dessuten er det først innhøstning av ruccolaen i urtebeddet ute
Hadde egentlig tenkt pizza i dag, men fikk en hyggelig overraskelse da jeg kom hjem. En nabo av asiatisk opphav (litt usikker, men tror hun er fra Thailand) hadde lagd mat til en konfirmasjon. Siden hun ikke er helt strøken i norsk hadde hun lagd altfor mye mat... Da ble det vårruller, marinerte grillspyd og en eller annen risrett med grønnsaker og noen sauser til dipping. Ikke helt sikker på hva jeg har puttet i meg, men det var nydelig. Vårrullene er de beste jeg har smakt. Nesten smertefull mett nå, men det var verdt det...
-
- Innlegg: 2589
Rakk ikke hjem til middag i går, så da blir det risotto med kyllingbryst og asparges i dag. Nå til lunsj en mango- og rekesalat, og et lite glass hvitvin fra Jura til, blir nok bra.
-
- Innlegg: 2589
Sennep i rævva, ketchup på buksa......de som ikke har testet Grønbergsennep bør teste. Sterk og søt. De vant om jeg husker rett i VM i sennep som ble arrangert i USA for noen år siden. I kategorien "sterk og søtlig".
Spise? Jeg kjøpte en pakke kyllingnuggets (MUK) i halv pris-boksen hos rema før helgen, og skal kaste dem i stekeovnen sammen med en pose ferdighakka Pommes frites fra fryseboksen. Serveres med grønbergsennep og Idun ketchup MED sukker. Jeg drikker som regel ikke sammen med maten, men kommer til å ta en øl etter maten.
Hadde egentlig tenkt pizza i går, men siden naboen var altfor snill så ble det pizza i dag i stedet for. Heldigvis aldri feil med pizza.
Fikk satt frem både grill og utemøbler, så da ble det grilling og spise ute på terrassen. Dog ganske enkelt med grillskiver, salsiccia pølse, søtpotet og sqash som ble grillet. Pommes Noisettes med grillkrydder ved siden av som er en av barnasfavoritter. Og en salat til
Bestilte teryiaki laks på jobb i dag. 125g laks ish, litt grønnsaker, MYE ris og utvanna saus.
300kr, føler meg ranet selv om jeg ikke betalte. Aldri tilbake igjen der
300kr, føler meg ranet selv om jeg ikke betalte. Aldri tilbake igjen der
Skikkelig old school pensjonist-middag som jeg lager kanskje en gang per skuddår: Nakkekotteletter, kokte poteter og gulerøtter, surkål.
Det er jo egentlig ganske godt, bare glemmer at sånn mat eksisterer.
Det er jo egentlig ganske godt, bare glemmer at sånn mat eksisterer.
Kyllingkjøttboller, som jeg hadde laget ferdig i går kveld, så var bare å varme. Med taglitelli og en slags spinatsaus
Følger meg inn i rekken her med biffstrimler... som jeg slenger inn i overbegavede ganen.
Nå er det to uker med kantinemat for min del.
Er jo bra hvis man ser på det økonomiske i hvert fall. To uker omtrent uten matutgifter merkes det. Og spesielt når jeg hadde tre uker omtrent uten matutgifter før dette og, da jeg hadde operasjon tøm fryser gående.
Er jo bra hvis man ser på det økonomiske i hvert fall. To uker omtrent uten matutgifter merkes det. Og spesielt når jeg hadde tre uker omtrent uten matutgifter før dette og, da jeg hadde operasjon tøm fryser gående.
That's right
Det er veldig godt! Perfekt middag etter hjemmekontor, for da kan man styre med potetkoking mens man jobber, som ellers jeg synes er litt langtekkelig... Og så lar jeg kotelettene steke mange timer på lav varme, så de blir helt møre... De mister litt saftighet, men kjøttsmaken er der, og så vår man enorme mengder med sjy til å dynke poteter, gulrøtter og surkål med...
Noe som de kalte på "Spring Rools" i kantina i dag, med ris til - så enkel middag, dvs jeg hadde en sånn stor burger fra Rema/NK igjen fra i går, så det ble det i kveld. Som i går veldig enkelt fyll, tomat, salat, rømme/majones og rå løk i tynne skiver. Litt fransk sennep i bunn.
FerieMegapixsel skrev: ↑man mai 08, 2023 9:16 pmEr mannen på ferie eller pensjonist?
Skulle gjerne vært her på heltid
Blir rett over 1 kg ovnsbakte potetbåter, råvare selvsagt. Kyllingkjøttdeig med tacokrydder, mais og litt rødløk. En middag jeg hadde ofte i vinter, litt sjeldnere siste ukene. Mer potet siden musklene skal forhåpentligvis vokse.
Grans singo sukkerfri i glasset.
Tenkte å spille Assassin’s Creed Origins i kveld. Pyramider er kult det
Grans singo sukkerfri i glasset.
Tenkte å spille Assassin’s Creed Origins i kveld. Pyramider er kult det
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute