OK... Kan noen her inne fortelle meg "greia" med disse gassgrillene? Blir like skuffet hver gang jeg blir invitert på grilling til noen og det er gassgrill i stedet for kullgrill. Det smaker jo ikke grillmat av det! På hvilken måte ble nå denne steiken bedre av å bli stekt ute enn inne?MacanT skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:29 pmJeg har jo som sagt gassgrill som gjør det betydelig enklere å kontrollere varmen. Men har forstått det sånn at med kullgrill har man bare kull på ene siden av grillen (motsatt side av kjøttstykket). Sikkert mye prøving før man finner ut hvor mye kull man skal legge på for å holde ca. 100 grader på grillen. Kan vel også løfte litt på lokket av og til for å kontrollere varmen.
Bruningen på slutten løser de visstnok med å ta bort kjøttstykket og legge det i aluminiumsfolie imens kullgrillen fyres opp til normal guffe.
Finnes mye interessant info på nettet om dette med slow cooking og BBQ.
Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 12998
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Greia med gassgrillene er at de er enklere og raskere å bruke, dessuten egner kullgriller seg dårlig for folk som bor i leilighet.GiPazzini_85 skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:44 pmOK... Kan noen her inne fortelle meg "greia" med disse gassgrillene? Blir like skuffet hver gang jeg blir invitert på grilling til noen og det er gassgrill i stedet for kullgrill. Det smaker jo ikke grillmat av det! På hvilken måte ble nå denne steiken bedre av å bli stekt ute enn inne?MacanT skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:29 pmJeg har jo som sagt gassgrill som gjør det betydelig enklere å kontrollere varmen. Men har forstått det sånn at med kullgrill har man bare kull på ene siden av grillen (motsatt side av kjøttstykket). Sikkert mye prøving før man finner ut hvor mye kull man skal legge på for å holde ca. 100 grader på grillen. Kan vel også løfte litt på lokket av og til for å kontrollere varmen.
Bruningen på slutten løser de visstnok med å ta bort kjøttstykket og legge det i aluminiumsfolie imens kullgrillen fyres opp til normal guffe.
Finnes mye interessant info på nettet om dette med slow cooking og BBQ.
At det ikke smaker grillmat er jeg overhode ikke enig i. Hvis man har en gassgrill med flavorizer bars, slik de fleste Weber grillene har, brenner og ryker fettet omtrent like bra som i en kullgrill. Hvis man vil ha enda mer røyksmak kan man bruke røykeboks med treflis i tillegg,
-
- Innlegg: 12998
Synes det smaker omtrent det samme som om man bruker en grillpanne inne, evt mat fra gatekjøkken. Og røykeboks brukes nå både til gassgrill og kullgrill, så det er jo ikke det som gjør "grillsmaken".MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 3:13 pmGreia med gassgrillene er at de er enklere og raskere å bruke, dessuten egner kullgriller seg dårlig for folk som bor i leilighet.GiPazzini_85 skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:44 pmOK... Kan noen her inne fortelle meg "greia" med disse gassgrillene? Blir like skuffet hver gang jeg blir invitert på grilling til noen og det er gassgrill i stedet for kullgrill. Det smaker jo ikke grillmat av det! På hvilken måte ble nå denne steiken bedre av å bli stekt ute enn inne?MacanT skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:29 pm
Jeg har jo som sagt gassgrill som gjør det betydelig enklere å kontrollere varmen. Men har forstått det sånn at med kullgrill har man bare kull på ene siden av grillen (motsatt side av kjøttstykket). Sikkert mye prøving før man finner ut hvor mye kull man skal legge på for å holde ca. 100 grader på grillen. Kan vel også løfte litt på lokket av og til for å kontrollere varmen.
Bruningen på slutten løser de visstnok med å ta bort kjøttstykket og legge det i aluminiumsfolie imens kullgrillen fyres opp til normal guffe.
Finnes mye interessant info på nettet om dette med slow cooking og BBQ.
At det ikke smaker grillmat er jeg overhode ikke enig i. Hvis man har en gassgrill med flavorizer bars, slik de fleste Weber grillene har, brenner og ryker fettet omtrent like bra som i en kullgrill. Hvis man vil ha enda mer røyksmak kan man bruke røykeboks med treflis i tillegg,
Det må du gjerne synes, jeg er som sagt helt uenig.GiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 4:16 pmSynes det smaker omtrent det samme som om man bruker en grillpanne inne, evt mat fra gatekjøkken. Og røykeboks brukes nå både til gassgrill og kullgrill, så det er jo ikke det som gjør "grillsmaken".MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 3:13 pmGreia med gassgrillene er at de er enklere og raskere å bruke, dessuten egner kullgriller seg dårlig for folk som bor i leilighet.GiPazzini_85 skrev: ↑lør jul 01, 2023 11:44 pm
OK... Kan noen her inne fortelle meg "greia" med disse gassgrillene? Blir like skuffet hver gang jeg blir invitert på grilling til noen og det er gassgrill i stedet for kullgrill. Det smaker jo ikke grillmat av det! På hvilken måte ble nå denne steiken bedre av å bli stekt ute enn inne?
At det ikke smaker grillmat er jeg overhode ikke enig i. Hvis man har en gassgrill med flavorizer bars, slik de fleste Weber grillene har, brenner og ryker fettet omtrent like bra som i en kullgrill. Hvis man vil ha enda mer røyksmak kan man bruke røykeboks med treflis i tillegg,
Holdt på i mange år med kullgriller, savner ikke lukten av tennvæske og aske som fyker rundt i det hele tatt.
-
- Innlegg: 12998
Med andre ord så liker du ikke å grille. Da er det egentlig en nokså dyr investering med en gassgrill, gass og alt annet.MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 8:26 pmGiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 4:16 pmSynes det smaker omtrent det samme som om man bruker en grillpanne inne, evt mat fra gatekjøkken. Og røykeboks brukes nå både til gassgrill og kullgrill, så det er jo ikke det som gjør "grillsmaken".MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 3:13 pm
Greia med gassgrillene er at de er enklere og raskere å bruke, dessuten egner kullgriller seg dårlig for folk som bor i leilighet.
At det ikke smaker grillmat er jeg overhode ikke enig i. Hvis man har en gassgrill med flavorizer bars, slik de fleste Weber grillene har, brenner og ryker fettet omtrent like bra som i en kullgrill. Hvis man vil ha enda mer røyksmak kan man bruke røykeboks med treflis i tillegg,
Holdt på i mange år med kullgriller, savner ikke lukten av tennvæske og aske som fyker rundt i det hele tatt.
Tullprat fra ende til annen.GiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 8:36 pmMed andre ord så liker du ikke å grille. Da er det egentlig en nokså dyr investering med en gassgrill, gass og alt annet.MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 8:26 pmGiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 4:16 pm
Synes det smaker omtrent det samme som om man bruker en grillpanne inne, evt mat fra gatekjøkken. Og røykeboks brukes nå både til gassgrill og kullgrill, så det er jo ikke det som gjør "grillsmaken".
Holdt på i mange år med kullgriller, savner ikke lukten av tennvæske og aske som fyker rundt i det hele tatt.
Kan du ikke heller fortelle oss hva du selv spiser og eventuelt hvordan du lager det. Det eneste jeg kan se du bidrar med i denne tråden er kritisere og snakke ned måten andre gjør det på.
-
- Innlegg: 12998
Ting blir ikke tullprat bare fordi at du ble litt snurt. Jeg spurte om hva som var poenget med denne gassgrillingen da det ikke smaker grillmat av det. Er det virkelig så galt å spørre etter?MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 9:36 pmTullprat fra ende til annen.GiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 8:36 pmMed andre ord så liker du ikke å grille. Da er det egentlig en nokså dyr investering med en gassgrill, gass og alt annet.
Jo det er tullprat. Det vet overhode ikke hvordan det jeg laget smakte.GiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 9:51 pmTing blir ikke tullprat bare fordi at du ble litt snurt. Jeg spurte om hva som var poenget med denne gassgrillingen da det ikke smaker grillmat av det. Er det virkelig så galt å spørre etter?MacanT skrev: ↑søn jul 02, 2023 9:36 pmTullprat fra ende til annen.GiPazzini_85 skrev: ↑søn jul 02, 2023 8:36 pm
Med andre ord så liker du ikke å grille. Da er det egentlig en nokså dyr investering med en gassgrill, gass og alt annet.
Neste uke går vi får matkassen fresh igjen, da jeg fikk 30% rabatt. Denne gangen skal vi teste ut vegetar-retter for å se hva slags spennende mat det går an å lage uten kjøtt som tilfredsstiller kravene til næring og proteiner m.m. . Og det er også den billigste matkasssen naturlig nok. Kjøtt er jo kostbart.
Følg med i neste episode.
Følg med i neste episode.
Egg, bacon, pølser, stekte poteter og rundstykker til nattmat. Havnet på en ørliten firedagers-snurr, har glemt å spise i dag, og da er det greit å få fullt opp magen med mat som gir god og lang metthetsfølelse.
Nå skal det soves
Nå skal det soves
"Chopped cheese" variant av en baguette med bacon, skinke, ost, hvitløksmajones og blandet salat. En boks Pepsi max og litt salat som ble til overs.
-
- Innlegg: 2589
Fridag i dag med klatreetappe i Touren og Casper Ruud i Wimbledon, da må man ha noe godt å spise også. En napolitansk pizza til lunsj, hadde heldigvis en deig i kjøleskapet fra mandag.
Til middag blir det entrecôte med stekt løk og sopp, ovnsbakte poteter og soppsaus. Og en utmerket Bordeaux til under 150kr, anmeldt i VG for et par uker siden. Et knallkjøp etter min mening.
Marinert jordbær og pakistansk mango med vaniljeis til dessert.
Til middag blir det entrecôte med stekt løk og sopp, ovnsbakte poteter og soppsaus. Og en utmerket Bordeaux til under 150kr, anmeldt i VG for et par uker siden. Et knallkjøp etter min mening.
Marinert jordbær og pakistansk mango med vaniljeis til dessert.
Alene med barna og et prosjekt med å tømme kjøleskapet før ferien gjorde middagen til en god og ukoordinert blanding: lasagne, medisterkjøttboller i hvit saus, erter, pasta og kyllingnuggets
Og ser jeg også har igjen en skvett pouilly fume til i kveld
Og ser jeg også har igjen en skvett pouilly fume til i kveld
Merkelig hva man kan få lyst på etter første dag på eget kjøkken etter ferien - endte opp med koteletter, ovnsbakte potetbåter, surkål, sjysaus og tyttesylte. Smakte utmerket dette. Blir nok rester i morgen. Det store spørsmålet er hva man orker å finne på til helga - ser at det er siste omgang med dielam hos slakteren, samtidig frister det med noe god sjømat også...
Ovnsbakt ørret med fløte, rød pesto, løk, paprika, hvitløk, gulrot, tomat og brokkoli. Servert med ris og et glass fun light.
Er ikke lysten på den store matlagingen i dag. Men jeg våknet tenkte det på at det er lenge siden jeg har hatt blåskjell i heimen. Så kanskje bare gjøre det enkelt å smelle i gang en risotto med blåskjell. Det er jo ganske godt, særlig når man har en fersk bagruett som man kan smøre mye smør på. Og ikke minst har jeg safran som skal oppi det hele. Har en flaske frisk pourtugiser stående, så da slipper jeg å dra på polet også.
Hjemmelagede kjøttkaker. Senere. Nå er det så varmt at jeg ikke orker tanken på varm mat.
-
- Innlegg: 5307
-
- Innlegg: 5307
Har hørt og sett at flere skryter over pizzaen deres også . Har du prøvd den?
Sist redigert av Guttorm123 den man jul 17, 2023 8:32 pm, redigert 1 gang totalt.
-
- Innlegg: 5307
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute