Grandis, om jeg husker rett. Jeg gidder ikke å gå i dunken for papp og papir for å se på emballasjen, men jeg tror det var grandis med kylling. Fant den i Rema.
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Stekt laksefilet med søtpotetmos, salat og rømmedressing med sitron, dill, salt og pepper.
I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Når vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.DoktorS skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.
Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.
I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.
Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.
Ikke akkurat...
https://www.rff.no/produkter/fiskemat/fiskeboller
Renskåret hvitfisk - 52 prosent fisk.
Ja - det må være fra slike plastbokser - mye bedre enn de hermetiske.
Det var min plan også! Usikker på hva jeg skal ha til, men det blir vel en ordning på det.PapaSmurf skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:52 amNår vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.DoktorS skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.
Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.
I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.
Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.
Pannekaker har jeg aldri forstått. Altså - hvorfor i all verden har man det til middag. Jeg husker naboer spiste dette med bacon, sukker og poteter. Merkelige greier. Ja, jeg vet det er tradisjon, men pannekaker er jo dessert eller snacks i vanlige land.
Hvorfor vet jeg ikke. Da jeg vokste opp hadde vi ertersuppe til, men det er jeg ikke glad i.
Joda, selv om den kanskje ikke er klassisk middag. Har det ofte for barna i helgene, og de bruker bare sukker og kanel på, som jo kanskje gjør det hele til en eneste stor dessert :p
Vanket en sjelden gang hjemme også, men veldig sjelden. Ertesuppe også veldig sjelden. Var en periode jeg spiste det, men å har jeg gått tilbake til å ikke være noe særlig glad i ertesuppe. Jeg fryktet i ungdommen, før jeg skulle inn i militæret, at de spiste lapskaus og ertesuppe annenhver dag. Første dagen fikk vi lapskaus... Heldigvis ikke så veldig ofte mer, og ertesuppe fikk vi sikkert, men ikke så mye at jeg fikk varige Mehn*. *morsom omskriving her fordi skipssjefen hette Mehn.
Skulle til å skrive det samme. Tenker at det blir tomatsuppe og bacon som følge til pannekakene senere. Overhengende fare for at det blir èn med peanøttsmør også...
Pannekaker og tomatsuppe var en klassiker fra min barndom også. Gjerne i kombinasjon med bacon. Sukker og syltetøy fikk vi lov til å lenge vi spiste tomatsuppe og bacon først:)
-
- Innlegg: 5307
Pannekaker med bacon eller "fleskepannekaker" som vi kaller det , er veldig ofte brukt som middag her på vest-landet. Vi serverer de med poteter, smeltet smør og tyttebærsyltetøy., mens noen sløyfer potetene.
En av mine favoritter.
-
- Innlegg: 5307
Det finnes forskjellige måter å lage ertesuppe på. Man har den tykke , grautete måten, som jeg ikke er spesielt glad i, og så har man en annen måte, der kraften står mer sentralt., og som absolutt er å foretrekke... noe slikt:
https://www.matprat.no/oppskrifter/trad ... vineknoke/
-
- Innlegg: 5307
Pannekake med peanøttsmør har jeg heller ikke prøvd, men hørtes DIGG ut.Glycinello skrev: ↑tor jan 05, 2023 1:24 pm pannekakene senere. Overhengende fare for at det blir èn med peanøttsmør også...
Nei, den var jo laget noen dager før. Husker ikke helt hvilken dag.
Så det mer korrekte da er vel huskerikkehvilkendagtacokarbonadedeig.
-
- Innlegg: 2589
Smashburger av entrecôte med masse ost og bacon. Og Sweet Baby Rays BBQ-saus.
Men DA var det til dessert?stc887 skrev: ↑tor jan 05, 2023 1:28 pmIskrem var vanlig i bygda muttern er fra.
Personlig syntes jeg varme pannekaker og smeltet is i kombinasjon var nasty som fy.
Nok et bevis på at bacon og sukker er bestevennerKingKongHalvor skrev: ↑tor jan 05, 2023 5:09 pm Smashburger av entrecôte med masse ost og bacon. Og Sweet Baby Rays BBQ-saus.
Nei dette var middag. Mulig det er noe så lokalt at det ikke eksisterer uttafor bygda pga innavl
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute