NFL Uke 7

Svar
SalSomer

NFL Uke 7

Legg inn av SalSomer »

NFL Uke 7
Uke 7 allerede, hvor blir egentlig dagene av? Årets minste NFL-uke står foran oss, med bare 13 kamper. Men det er ingen grunn til bekymring, det ser ut til å bli noen gode kamper denne helgen også! For fans av Bills, Cowboys, Jaguars, Vikings, Chargers og Steelers er det dog lite å se frem til, da disse lagene er på bye week. Samtidig kan fans av Falcons, Saints, Jets og 49ers glede seg over at deres lag er tilbake etter en tidlig hvileuke.

Fredag 02:20 Browns mot Broncos i Cleveland
Uken starter med et oppgjør mellom to .500-lag på TNF, men selv om .500 vanligvis betyr at man snakker om lag som kan gå alle veier er det her to lag som begge har piler som peker nedover. Etter å ha åpnet sesongen med tre seire mot relativt enkel motstand har Broncos nå tapt tre på rad mot mer vanskelig motstand, og det ser nå mer og mer ut som at Denver fortsatt er et stykke unna å ha et sluttspillag i NFL igjen. Browns på sin side kommer inn i dette med to tap på rad, og selv om de vel har sett sterkere ut enn Broncos så har de også vist at de sliter med å vinne mot sterk motstand. I et år der Browns endelig skulle løftes opp tilbake til der de kom fra, NFL-toppen, så ser det mer og mer ut som at dette blir en ny fortapt sesong. Når laget i tillegg kommer inn i kampen med en skadeliste lang som et vondt år - ingen Mayfield, ingen Chubb, ingen Hunt, og en liten horde med spillere som er questionable for nattens kamp. Det kan bli stygt. Samtidig, Case Keenum har vært ute en vinternatt før, og en veldig, veldig kort tid så han jo faktisk ut som en habil NFL-quarterback. Kan han lede Browns til seier over et staut Broncos-forsvar?

Søndag 19.00 Titans mot Chiefs i Tennessee
To lag som kom inn i sesongen med forventninger på seg og som har slitt med å innfri så langt, men forrige uke klarte begge lag kanskje å snu litt på ting. Titans tok en meget sterk seier mot Bills i en kamp der det meste igjen handlet om Derrick Henry. Chiefs på sin side klarte endelig å få forsvaret til å fremstå kompetent, samtidig som de i andre omgang igjen var tilbake til et effektivt angrep uten turnovers, noe de har slitt med å være de siste ukene. Denne uken vil veldig mye handle om hvem av disse to angrepene som klarer å komme seg best igang. Henry er en spiller som pleier å åpne kamper litt haltende, men som bare blir sterkere og sterkere etterhvert som kampen fortsetter og han kan mørne ut et forsvar. Sist Chiefs møtte Titans klarte de effektivt å stoppe Henry og Titans ved at de tok med seg en ledelse inn i fjerde kvarter og med det tvang Titans til å måtte kaste ballen, slik at Henry aldri fikk muligheten til å hamre løs på et slitent forsvar. I denne kampen kan det være så enkelt som at det laget som leder før siste kvarter vinner, rett og slett fordi et ledende Chiefs-lag kan stoppe et Titans-angrep som må gå til luften, mens et ledende Titans-lag kan løpe ut klokka på et slitent Chiefs-forsvar. I et møte mellom to gode, men veldig forskjellige, angrep, kan det bli en spennende dynamikk å følge.

Søndag 19.00 Packers mot Football Team i Green Bay
Lombardi Bowl i Green Bay, men akkurat nå er det bare ett av disse lagene som ville klart å gjøre sin gamle trener stolt. “I still own you,” sa Rodgers til Bears-fansen i forrige uke, og sitatet ble umiddelbart printet på tusenvis av grønne skjorter med gullskrift og solgt til fornøyde ostehoder. I DC er spørsmålet mer “Why do you still own us?”, og da er det så klart rettet mot Dan Snyder. Siste rykte fra fotballaget er at Dan Snyder selv er mannen som står bak den mye omtalte epost-lekkasjen og at han gjorde dette for å få folk til å skylde på Bruce Allen i stedet for Snyder for problemene laget har. Hvis dette faktsik stemmer, så, vel, kan man vel skrive det opp som enda en mindre heldig avgjørelse av godeste Snyder. Nei, hva skal man si? I et møte mellom et av NFLs mest veldrevne lag og et av de mest bortkastede bør vel denne kampen gå til det veldrevne. Packers er store favoritter her, med god grunn. Samtidig er det verdt å merke seg at Washington Football Team kanskje kan fremstå som en slags Ozymandias for Packers her, en påminnelse om at ting en dag vil raseres. De var en gang i sin tid det laget Packers er nå, det laget alle vil være som. Ting kan fort falle sammen for Packers, akkurat som det har gjort for Washington. Og med en Rodgers som kanskje spiller sin siste sesong kan ruinen komme raskere enn du aner.

Søndag 19.00 Ravens mot Bengals i Baltimore
Her snakker vi kamp! To gamle rivaler i et spennende divisjonsoppgjør som atter en gang er relevant. Folk snakker veldig ofte om at “NFL er bedre når det-og-det laget er bra”, men jeg vil hevde at NFL er bedre når AFC North har flere gode lag, for få divisjoner gjør rivalisering så bra som denne. Og med to unge quarterbacks og et godt lag rundt dem på plass er dette et oppgjør som har potensiale til å være sterkt i mange år fremover. Lamar Jackson spiller akkurat nå som om han er på jakt etter en MVP nummer 2, han har pasningsnummere som er bedre enn de noen gang har vært før, samtidig som han fortsatt kan gjøre ting med føttene som ingen annen spiller i ligaen kan. Men Joe Burrow er ikke akkurat fortapt han heller, og når han kan kaste til en Ja’Marr Chase som for alvor har tatt førersetet i kampen om årets offensive rookie så er ting morsomt for Cincy for tiden. Det er veldig klart, Ravens kommer inn i denne kampen som favoritter, men her er det veldig mye som kan skje og dette bør bli en åpen og også spennende kamp!

Søndag 19.00 Giants mot Panthers nær en parkeringsplass i New Jersey
Den 17. juli 2017 sa Panthers takk for nå til Dave Gettleman og sendte ham vekk. Det var en sjokkerende avgjørelse der og da, etter at Gettleman som GM i Carolina hadde sett laget ta seg til en Super Bowl og til tre divisjonstitler på fire år. Samtidig var det enkelte tidligere spillere, som Steve Smith og DeAngelo Williams, som hadde en del mindre fine ord å si om sin gamle sjef og hintet med det til at Gettlemans lederstil ikke var helt uten kontroverser. Han var uansett ikke uten jobb lenge, da han i desember samme år ble annonsert som ny GM i Giants. Gettleman ble sett på som et godt valg på GM for Giants, men det kan vel sies at dette er en situasjon som har fungert dårlig for alle involverte parter. Siden 2018-sesongen har Panthers bare 20 seiere i NFL, mens Giants har det enda verre med bare 16. Det er to lag som rett og slett ikke har hengt sammen de siste årene, og det er ironisk nok her altså et lag som kanskje begynner å tenke at det hadde vært bedre å beholde Gettleman og et lag som burde begynne å tenke at det hadde vært best å kvitte seg med ham så fort som mulig. Mitt forslag er at Panthers bare tar han med seg tilbake til Carolina etter kampen, og så kan vi kanskje gå videre med en lysere fremtid for begge lag?

Søndag 19.00 Dolphins mot Falcons i Miami
Sist begge disse lagene spilte var de i London. Det er jo greit nok det, men det som kanskje er litt urettferdig er at Falcons var der for to uker siden og har hatt hvileuke, mens Dolphins er valgt ut til å måtte spille ball uken etter to atlanterhavsflyvninger. Men, men, de er nå proffe spillere, så de får det nok til. Eventuelt kan man si at det ikke har så mye å si, for Gud bedre så svake Dolphins ser ut akkurat nå. Hva skjedde med trenergeniet Brian Flores? Akkurat nå ser han ut som han er langt nærmere arbeidskontoret enn han er sluttspillet. Dolphins-laget som skulle ta steget opp i toppen av AFC har i stedet nådd et absolutt bunnpunkt med et tap mot Jaguars. Og nå har de muligheten til å gå fra vondt til verre når de møter et nytt svakt lag i form av Falcons. Overlever Flores så mange flere tap? Overlever den hardt pressede og fortsatt veldig unge quarterbacken Tua det? Fortsatt snakkes det i media om Deshaun Watson som en delfin, får vi se det hvis laget taper igjen? Det er utrivelig, det som skjer i Miami for tiden. Av alle lagene som feilet å leve opp til forventningene i år er det få som har feilet så kraftig som Dolphins. Og nå går det også rykter om at Flores egentlig aldri ville ha Tua, men heller Herbert. Med en gang sånne rykter begynner å gå så vet du at det er forskjellige trenere og managere som forsøker å flytte rundt på skyld før folk begynner å få sparken.

Søndag 19.00 Patriots mot Jets i New England
Etter så mange år, så mange seire og så mange titler virker det som at det fortsatt er lite som gir Bill Belichick så mye glede som å knuse Jets. I år får han dette unna vei tidlig i sesongen. For noen uker siden tok han sin 11. seier på rad mot Jets med en overlegen 25-6-seier der han fikk ydmyket Jets’ unge quarterback Zach Wilson. Wilson har tatt noen steg siden den gang og fått tid til å bli litt varmere i trøya, men alt tyder vel på at dette blir en ny trist aften for de som heier på de i grønt, og seier nummer 12 på rad. Eller kan Jets overraske her? Sist de klarte å slå Patriots var den gangen Belichick ble litt for smart for sitt eget beste og valgte å ta et avspark etter at han vant myntkastet i en overtime-periode, hvorpå Jets marsjerte ned banen og scoret en avgjørende touchdown. Kan vi se Patriots klare å overthink things denne gangen også, eller blir denne kampen en ny metaforisk buttfumble for Jets?

Søndag 22.05 Raiders mot Eagles i Las Vegas
Ting startet bra for Rich Bisaccia, som etter 20 år i ligaen endelig fikk prøve seg som hovedtrener i forrige uke da han plutselig måtte ta over Raiders (laget han ironisk nok var med på å slå i Super Bowl tilbake i 2002 i hans første sesong som assistenttrener i ligaen, også den gangen som en Gruden-assistent). Bisaccia og Raiders tok en trygg seier over Denver Broncos og klatret til 4-2, noe som gjør at de fortsatt er med i toppen av divisjonen. Nå venter et Eagles-lag som for det først ser rimelig haltende ut i år, og som videre også må klare seg uten deres tight end de siste åtte sesongene, Zach Ertz, etter at de sendte ham av gårde til Arizona. Det kan fort bli en seier nummer to for Bisaccia her. Eagles skremmer i hvert fall ingen for tiden, selv om de kanskje på et vis skremte Buccaneers i forrige uke da de på et vis nesten klarte å snuble seg tilbake inn i en kamp de på ingen måte hadde noen business med å være en del av. Kanskje de kan snuble seg litt lenger denne gangen? De har jo faktsik sett semi-kompetente ut så fort se spiller borte fra Philadelphia i år, og Las Vegas er unektelig ganske langt fra Philadelphia. Nja, det er vel heller tvilsomt. Men samtidig, Las Vegas er stedet for romantiske drømmer, og etter at Raiders fikk en emosjonell seier i sin første kamp etter at Gruden forsvant, kanskje de skal “pay it forward” og la Eagles få en like emosjonell seier i deres første kamp uten Ertz?

Søndag 22.05 Rams mot Lions i Los Angeles
Apropos emosjonelle avskjeder … Det er nok ikke utenkelig at en del Lions-fans i denne kampen vil syns det er like greit å heie på Rams. Lions går uansett ingen steder i år, så mye kan vi nok slå fast etter seks uker, mens Rams ser ut som et lag som har gode sjanser til å vinne en Super Bowl, og i Michigan er det nok en gjengs oppfattelse at hvis ikke Lions kan vinne noe, så ville en ring til Matt Stafford være et veldig stort plaster på såret. Men samtidig, hvordan vil det være for Stafford å spille mot laget der han var en folkehelt i så mange år? Det er nok mange, mange tanker som vil gå gjennom hodet hans før denne kampen. Tanker vil nok tenkes før kampen av Jared Goff også, som ikke helt fikk en emosjonell avskjed med Rams, men som heller ble skrotet og kastet til side. Hvordan er det egentlig å være Goff akkurat nå? Mange av Rams’ problemer med å være gode, men ikke gode nok, ble tilskrevet Goff, til tross for at han sånn rent stat-messig ikke så så verst ut. Så endte han altså opp i Lions, der ting har gått skikkelig elendig, samtidig som Rams har klart seg skikkelig bra uten ham. På et personlig plan må jo det være et enormt nederlag, og for Goff vil nok denne kampen i veldig stor grad handle om det å kunne vise at han faktsik duger til noe, det å få hevn mot de som kastet han bort. Hvordan vil det påvirke ham før kampen, og under den? Det her skal faktisk bli veldig interessant å følge med på.

Søndag 22.25 Buccaneers mot Bears i Tampa
Bears er rett og slett ikke helt der de skulle ønske de skulle være riktig ennå, det er ganske åpenbart. Laget har et godt forsvar, men igjen, etter atter et quarterback-bytte, sliter laget med å produsere offensivt. Ikke alt ligger på quarterbacken riktignok, da løpespillet ikke helt har klart å etablere seg mens vanligvis stabile spillere som Allen Robinson har vært skuffende så langt i år. Det ser mer og mer ut som at det offensive geniet Matt Nagy ikke helt klarer å skape et genialt offense i Chicago, og dermed styres det nå inn mot en ny skuffende og rimelig middelmådig sesong. Og i møte med Buccaneers, som på ingen måte kan kalles skuffende eller middelmådig, vil et dugelig forsvar mest sannsynlig ikke klare å være nok for å vinne. Tom Brady marsjerer ubønnhørlig mot en divisjonstittel, en ny runde i sluttspillet og kanskje en åttende ring? I årets NFL, der ting ser langt jevnere ut enn på lenge og der det akkurat nå er mange veldig gode lag som ikke ville være overraskende å se i Super Bowl er ikke dette selvsagt, men det er definitivt en god mulighet.

Søndag 22.25 Cardinals mot Texans i Arizona
Au, Texans … Au!

Mandag 02.20 49ers mot Colts i San Francisco
Det var jo også en primetimekamp. Greit, begge disse lagene har forsåvidt sett dugelige ut i relativt nylige sesonger, men dette så ikke ut som det største oppgjøret på vei inn i sesongen. Uansett, Jimmy Garoppolo og Carson Wentz kan sikkert utveksle sykehushistorier i løpet av kampen, det er jo koselig. Og med to lag som både liker å løpe med ballen og også løper rimelig godt med den bør jo kampen være over ganske fort, det er fint for fans i Europa som egentlig burde sove. Også bør det bli ganske jevnt mellom to lag som for tiden er sånn under middels imponerende. Det ser ikke akkurat ut som at resultatet vil ha så mye å si, men man skal vel aldri si aldri, vinneren her vil i hvert fall ha kontakt med sluttspillagene i conferencen sin.

Tirsdag 02.15 Seahawks mot Saints i Seattle
Et tiår er gått siden beast quake. Mye har skjedd siden da. Russell Wilson har rukket å bli draftet av Seattle og bygge seg en Hall of Fame-karriere siden den gang, mens Cameron Jordan har gjort nøyaktig det samme i New Orleans (men dessverre er det bare Jordan av de to vi får se i denne kampen). Lagene ser rimelig annerledes ut, og stort sett er det eneste som fortsatt er det samme de to lagenes hovedtrenere, Pete Carroll og Sean Payton. Allikevel henger beast quake over dette oppgjøret som en slags skygge. For Seahawks var kampen starten på storhetsperioden deres, selv om de røk ut av sluttspillet uken etter og de så hadde en svak sesong året etter viste kampen at laget hadde noe som skulle bli til en Super Bowl-tittel kort tid etter. For Saints var kampen et enormt nederlag, der de regjerende mesterne røk ut mot antatt svakere motstand på heller sært vis, noe som skulle utvikle seg til å bli en slags modus operandi for laget i det kommende tiåret. Det var altså en slags forsmak på hva tiåret skulle bli for begge lag, denne beast quake-kampen, men nå står lagene igjen ved en slags korsvei og må finne en ny identitet for et nytt tiår. Seahawks ser ut til å være på vei ut av storhetsperioden, med en aldrende quarterback som viser tegn på slitasje når han for første gang må stå over kamper med skade, mens Saints ser ut til å være lite annet enn et ok lag uten Drew Brees bak spakene. Kanskje kan et av lagene finne en slags identitet i denne kampen og en retning for resten av sesongen? Med Geno Smith og Jameis Winston som de to quarterbackene i kampen er det i hvert fall umulig å si hvilken retning selve kampen kommer til å ta, så det kan jo faktisk bli litt spennende. Seahawks og Saints har kanskje ikke den samme schwungen over seg som oppgjøret hadde i forrige tiår, men det bør fortsatt bli en god kamp.

Iucky

Legg inn av Iucky »

“I still own you,” sa Rodgers til Bears-fansen i forrige uke, og sitatet ble umiddelbart printet på tusenvis av grønne skjorter med gullskrift og solgt til fornøyde ostehoder. I DC er spørsmålet mer “Why do you still own us?”, og da er det så klart rettet mot Dan Snyder.
Hehe, nice! En av mange gems i ukesinnlegget. Ville bare melde fra om at jeg leser og setter pris på det!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»