NFL Uke 9

Svar
SalSomer

NFL Uke 9

Legg inn av SalSomer »

NFL Uke 9
Vi er kommet halvveis i sesongen når denne uken er over. Tradevinduet ble passert tidligere i uken, og nå er det før vi aner ordet av det slik at sluttspillet er her. Ok, kanskje ikke riktig så fort, men ting er virkelig begynt å sette seg. Selv om vi bare er halvveis vil til og med enkelte hevde at flere divisjoner - som NFC East og North og AFC East, allerede er avgjort. Tja, kanskje ikke helt avgjort, men så godt som, i hvert fall. Det som også så godt som er avgjort er at Detroit Lions ikke spiller noe sluttspill i år, så da er det jo greit at fansen deres får seg en pause fra elendigheten med en bye week denne uken. Bye weeks blir det også på Tampa Bay Buccaneers, Washington Football Team og Seattle Seahawks. For sistnevnte kommer hvileuken på et perfekt tidspunkt, da QB Russell Wilson nylig fortalte at han hadde så vidt begynt å kaste igjen, og at han kanskje er klar til å spille neste uke. Men nok om bye weeks, la oss se på kampene denne uken!

Fredag 01.20 Colts mot Jets i Indianapolis
Jauda, dette var primetimekampen sin, det. Hverken Colts eller Jets fremstår som kjempespennende i år, men vi må vel “give credit where it’s due” og innrømmet at Jets faktisk imponerte i forrige uke. Forsvaret gjorde en god jobb, og backup-QB Mike White hadde det som vel fort kommer til å ende opp som karrierens beste kamp. Så ignorerer vi det at veldig mange backup-QBs gjennom historien har hatt nøyaktig ett magisk innhopp og så opplevd at klokka er blitt midnatt og vogna deres er blitt til et gresskar igjen, det kan jo bli annerledes denne gangen. Kanskje er Mike White the real deal og svaret på Jets sine problemer, eller kanskje er han en fyr som kastet over 400 yards til tross for at han hadde færrest gjennomsnittlige air yards av samtlige QBs i forrige uke. Svaret får vi vel i denne kampen.

Søndag 19.00 Giants mot Raiders i New York
Raiders fortsetter å trøble ting til for seg i det som er en veldig god sesong. Først mistet de treneren sin Jon Gruden (som forøvrig vurderer å saksøke NFL) pga en epost-skandale, og nå har også deres unge og talentfulle receiver Henry Ruggs forsvunnet fra klubben på høyst tragisk vis. Alkoholpåvirket råkjøring med døden til følge er forferdelig, og alvorlig. Og det er så klart rart å snakke om fotball etter at man har skrevet “med døden til følge”, men det skal jo bli interessant å se hvordan Raiders-spillerne responderer på å miste enda en person fra laget midt i sesongen. Heldigvis er motstanden deres særdeles overkommelig, så da blir det meget mulig en seier her også, selv om Ruggs er borte fra laget - og mest sannsynlig ligaen - i lang, lang tid fremover.

Søndag 19.00 Saints mot Falcons i New Orleans
Saints fikk seg en pyrrhosseier mot Buccaneers i forrige uke, hvilket betyr at de ved en seier her faktisk vil klatre opp på førsteplass i divisjonen. Samtidig føles det veldig som at divisjonen også ble avgjort i Buccaneers fordel forrige uke, da det skal bli vanskelig for Saints å holde tritt uten deres quarterback Jameis Winston, som ble skadet og er ute for sesongen. Uten Winston må Saints enten ty til Trevor Siemian, som gjorde tingene sine godt mot Buccaneers, men som aldri har vist seg å være en man kan stole på over lengre tid, eller Taysom Hill, som betyr at laget må tilbake til å spille med et gimmick-offense som ikke har en sjanse til å vare. Og som om ikke det var ille nok, viser det seg altså at WR Michael Thomas også er blitt satt på sidelinjen for sesongen med en skade. Det virker altså litt fortapt, men samtidig har Sean Payton vist at han kan coache seg ut av en knipe før. Og hvem har vel ikke lyst til å se Payton snekre sammen et løpeangrep med Hill, Kamara og Ingram? Det kan jo faktisk bli litt artig å se på, for de som liker løp! Falcons er det ikke så mye å si om akkurat nå. Folket i Atlanta får ha gratulerer med World Series-tittelen de nettopp vant, det kommer ikke til å bli noen Super Bowl-ring til å gå sammen med World Series-ringen i Atlanta i år.

Søndag 19.00 Jaguars mot Bills i Jacksonville
Kanskje på tide å gi opp Urban Meyer-eksperimentet i Jacksonville nå? Han har klart å gå noen uker uten så mye oppmerksomhet fordi det har skjedd så mye annet trist i ligaen, men det er viktig å ikke glemme at Jags ser og har sett helt fortapt ut hele sesongen. Det blir ikke noe bedre denne uken, når de møter på et Bills-lag som nok fortsatt er det beste i det som etter hvert begynner å se ut som en litt svak (eller i hvert fall ikke så topptung) AFC i år. Det er ikke like flashy som i fjor, men Josh Allen har fortsatt en god sesong, Stefon Diggs har en god sesong, Bills er gode og Jags er ikke det. Dette bør bli en enkel borteseier.

Søndag 19.00 Bengals mot Browns i Cincinnati
Bengals var Nummer 1-seed i AFC i en uke, men når de ikke klarer å slå et Jets-lag ledet av en backup-QB så går det som det går. Med det sagt er de fortsatt et lag med gode muligheter både i divisjonen og i sluttspillet i år, men litt av hypen rundt dem har dødd litt av. Hypen har også dødd i Cleveland, der Browns for tiden famler i blinde. Jada, Myles Garrett er veldig tøff når han lager Halloween-kostymer med quarterbacker han har sacket og sånn, men når laget spiller som de spiller blir ting litt sånn trist allikevel. Browns skulle ta steget opp blant de store i AFC i år, men akkurat nå ligger de nederst i en beinhard AFC North og med et tap her er sesongen deres så godt som over. Samtidig er det jo heldigvis slik for Browns at tøffe divisjoner vanligvis også betyr jevne divisjoner, og med en seier klatrer de helt opp på siden av Bengals. Dette er altså en kamp de bare ikke har råd til å tape. Noen burde kanskje si det til Odell Beckham Jr., som har brukt hele denne uken på å fylle overskriftene med bråk, og som nå er ute for resten av sesongen. Mest sannsynlig ser vi ikke Beckham i Browns noe mer, og det er han kanskje fornøyd med, ettersom mye av kilden til problemene skal være uovernskomster med Baker Mayfield. Uansett, det er ikke en god oppladning til en så viktig kamp.

Søndag 19.00 Panthers mot Patriots i Carolina
Cam Newton-bowl i Carolina. Eller kanskje ikke, da det vel bare er ett av disse lagene som har nevneverdig gode minner med Newton. Men Panthers kan få ha minnene, Patriots har nåtiden (og forsåvidt også ganske mange gode minner med andre sesonger enn Newton-sesongen deres). Mac Jones fortsetter å se god ut, forsvaret fortsetter å være påskrudd og Patriots fortsetter å seile mot sluttspillet. Panthers, derimot? De vant i hvert fall endelig en kamp igjen, men det begynner å se mer og mer ut som at Sam Darnold ikke er riktig mann på riktig sted i Carolina og at de kommer til å kaste bort det gode forsvaret sitt i år. Var det rett valg av Panthers å gå for Darnold i stedet for å ta en QB i årets draft? Kunne de hatt samme suksess med Jones som han har i New England nå? Kanskje ikke, men de kommer uansett ikke til å ha så mye suksess med Darnold, ser det ut som. Men det er klart, ikke alt er negativt for Panthers. Christian McCaffrey er på vei tilbake fra skade, sist han var på banen var sist Darnold så ordentlig god ut. Det kan jo være en sammenheng der, og i så fall kan dette bli en god kamp.

Søndag 19.00 Cowboys mot Broncos i Dallas
Cowboys marsjerer videre, og selv med backupen Cooper Rush klarte de å vinne i forrige uke. Divisjonen er så godt som avgjort allerede, og det skal vel et lite mirakel til at ikke Big D topper den når sesongen er over. Faktisk kan de, med kamper som går litt deres vei, avgjøre divisjonen matematisk før november er over, det er ganske spesielt. Men hvis de skal gjøre det må de slå lag som Broncos, noe som ikke burde være en så alt for stor utfordring, spesielt nå som Broncos er uten Von Miller. Miller ble sendt til Rams like før trade-fristen, og gjør dermed et allerede godt Rams-lag enda bedre. Samtidig betyr det at Broncos-forsvaret, lagets styrke, må klare seg uten det som har vært den desiderte lederen der det siste tiåret. Mot et enormt Cowboys-angrep tilsier det at dette kan bli stygt.

Søndag 19.00 Ravens mot Vikings i Baltimore
Ting har gått fra vondt til verre for Vikings, som først tapte mot Cowboys og så lærte at deres viktigste forsvarsspiller Danielle Hunter er ute med skade for resten av sesongen. Hva skal det bli av Vikings nå, og hvor skal de gå mot et Ravens-lag som har hatt en ukes hvile og som nok er interesserte i å rette opp igjen inntrykket etter et surt tap mot Bengals sist vi så dem? Det her blir en tung kamp for Vikings å skulle klare å få noe ut av.

Søndag 19.00 Dolphins mot Texans i Miami
Tua blir værende i Miami, Deshaun blir værende i Houston. Dermed er begge disse lagene kvitt den store distraherende mediesaken som har fulgt dem gjennom sesongen. Det er vel det nærmeste vi kommer positive nyheter, for denne sesongen er ikke mye å rope hurra for for noen av de involverte. Ja, ja, en av dem må jo nødvendigvis vinne. Det laget vil gå til 2-8, og det er vel ikke utenkelig at det blir den siste seieren i år for noen av disse. Sånn sett kunne dette sikkert vært en kamp der det ville være naturlig å si noe om draften og sånn, men, vel, for det første er det fortsatt en halv sesong igjen, for det andre har vi en rimelig iffy QB-klasse i år der det ikke er noen klar Nr. 1 (og begge disse lagene vil nok se etter en QB i neste draft), og for det tredje spiller Lions så dårlig for tiden at selv om et av disse lagene går 1-16 er ikke det nødvendigvis nok til å velge først neste år. Det er triste tilstander, altså.

Søndag 22.05 Eagles mot Chargers i Philadelphia
Det har gått litt trått for Chargers-angrepet i de siste kampene, og laget som på et tidspunkt var 4-1 står nå med to tap på rad og en skuffende 4-3. Men nå ser det ut til å kunne snu seg, for etter å ha blitt utsatt for to mesterlige forsvar i form av Ravens og Patriots møter de nå et lag som er alt annet enn mesterlig defensivt. Greit nok, Eagles holdt nettopp Lions til 6 poeng, men med tanke på at Lions har til gode å score over 19 poeng i en kamp i år er ikke det akkurat en stor ting. Eagles har slitt defensivt og de har også slitt med å slå gode lag, noe Chargers ser ut til å være i år. Det bør bli en ny seier for laget fra LA og dermed fortsatt spenning i AFC West.

Søndag 22.25 Chiefs mot Packers i Kansas City
State Farm Bowl! Nei, vent, ikke det nei. Ikke i år heller. Det virker som om universet bare ikke vil ha en State Farm Bowl (eller eventuelt så venter det til neste sesong, da Super Bowl blir spilt på State Farm Stadium). Sist disse lagene møttes var Patrick Mahomes skadet, denne gangen er det Aaron Rodgers som er ute med Covid. Spørsmålet er om Rodgers kommer til å være ute med Covid i bare en uke, eller om han får noen større følger for å ha brutt Covid-reglene til ligaen. Rodgers skal ha forsøkt seg på å få en alternativ behandling godkjent som vaksine i år, fått avslag, fortalt folk at han var behandlet allikevel og så oppført seg som om han var vaksinert på NFL-arrangementer. Det er ikke kjempeheldig. Dermed er det Jordan Lovesom får sjansen i sin første start mot Chiefs. Egentlig er situasjonen hans ganske så heldig nå. Ikke bare møter han et forsvar som ikke er kjempesterkt (selv om de har spilt seg litt opp de siste ukene, og nå også fått forsterkninger i form av en Melvin Ingram som mest sannsynlig ikke spiller denne kampen), men han har klart å ta over for en legende som har lite goodwill blant fansen for tiden. Vanligvis ville det å ta over etter en spiller som Rodgers være som å være nestemann til å hoppe etter en viss altaværing, men når Rodgers har klart å ha en hel offseason med trade-drama etterfulgt av avsløringene om hans vaksineløgner er liksom ikke Rodgers den store folkehelten han en gang var. Hvem vet, kanskje Love kan klare å storspille her, ta plassen til Rodgers etter sesongen og starte en tredje era med HoF-QBing i Green Bay? Resten av fansen i NFC North hadde sikkert elsket det!

Søndag 22.25 49ers mot Cardinals i San Francisco
Perfect no more! Cardinals røk på et tap mot Packers på særeste mulige vis da en misforståelse førte til at AJ Green løp feil rute og Kyler Murray kastet en interception. Det er surt, men det er også en situasjon der man må bare bite i det og komme seg opp på hesten igjen. Problemet for Cardinals er at det er litt vanskelig å komme tilbake, ettersom Murray også klarte å bli skadet og dermed er usikker for denne kampen, Green har fått Covid og Nuk Hopkins også sliter med skade. Samtidig møter de et 49ers-lag som endelig har positive skadenyheter i form av at George Kittle er på vei tilbake. Skal det bli et andre tap på rad for Cardinals? Er det nå det er verdt å nevne at de startet sesongen i fjor både 5-2 og 6-3, men avsluttet den 8-8? Skal det bli et nytt år der en god start blir til en skuffende slutt i ørkenen? Det er kanskje litt tidlig å si det nå, men det blinker et lite varsellys for laget som for bare en uke siden så ut som at de var i cruise control.

Mandag 02.20 Rams mot Titans i Los Angeles
NFL betyr “not for long”, heter det, og det er vel ingen posisjon der det er mer tydelig enn running back-posisjonen. Rams kan sikkert fortelle Titans litt om nettopp det. Det er bare tre sesonger siden Todd Gurley var ligaens beste back på et vidunderlig Rams-angrep, mens nå er han helt ute av ligaen. Etter Gurley hadde Christian McCaffrey sitt ville år, før skader tvang ham ut på sidelinjen i fjor og Derrick Henry tok over som ligaens beste back. Og nå er altså Henry ute, og er det en ting som ofte stemmer med running backs så er det at når de først er blitt skadet så er det fryktelig vanskelig å komme tilbake igjen. Men så klart, noen har klart det å komme tilbake fra skade, blant annet mannen som har fått jobben med å ta over etter Henry og som vet en ting eller to om det å være ligaens beste back - Adrian Peterson. Det er ganske vilt å erstatte en All Pro Running Back med medlemskap i 2000-klubben og på jakt etter en MVP-sesong med en annen All Pro Running Back med medlemskap i 2000-klubben som en gang hadde en MVP-sesong. Men, ja, vi skal kanskje ikke forvente så alt for mye av Peterson her, det er tross alt noen år siden han var på toppen. Han er fortsatt god, men han er ikke akkurat i Derrick Henry-sjiktet lenger. Og når Titans da møter et av ligaens beste lag og forsvar, som i tillegg er blitt bedre med signeringen av Von Miller, så blir dette vanskelig. Det var en tøff oppgave før Henry ble skadet, den ser nesten umulig ut nå.

Tirsdag 02.15 Steelers mot Bears i Pittsburgh
Jeg hadde egentlig tenkt å komme med en “hvilket år er det?”-vits om at dette oppgjøret settes opp som MNF, men så slo det meg at disse lagene, til tross for at de er blant de mest historiske i ligaen, egentlig aldri har vært særlig gode på samme tid. Bears var elendige da Steelers hadde sitt dynasti på 70-tallet, og rimelig middelmådige i løpet av mesteparten av Roethlisberger-eraen. Steelers på sin side hadde noen svake år da Bears hadde sin lille periode på midten av 80-tallet og var blant ligaens gjennomført mest elendige lag da Bears samlet inn NFL-titler på 30 og 40-tallet. Og ingen av disse lagene ser ut som de er noe særlig mer enn middelmådige akkurat nå. Big Ben Roethlisberger synger fortsatt på siste verset, mens Justin Fields ikke helt har blitt ferdig med å varme opp strupen. Jaja, begge lag har jo gode forsvar, da, og det å se på en skikkelig defensiv batalje er jo ofte veldig artig, men det er sjelden noe som TV-selskapene ønsker å ha på primetime. Det er liksom touchdowns som får folk flest til å sitte ned og se på. Men noe må de ha sett i dette oppgjøret, og jeg tar gjerne en god og defensiv slugfest, jeg!

FightingVikes

Legg inn av FightingVikes »

SalSomer skrev: tor nov 04, 2021 10:53 am NFL Uke 9
Hvem vet, kanskje Love kan klare å storspille her, ta plassen til Rodgers etter sesongen og starte en tredje era med HoF-QBing i Green Bay? Resten av fansen i NFC North hadde sikkert elsket det!
Nei, nei, nei!!! Jeg er så lei!!!
Jeg vil tilbake til tiden da "stjernene" Anthony Dilweg, Blair Kiel herjet og da Don Majkowski var the Majik Man. Men det var han jo ikke så lenge, kun en sesong.
Det er på tide at Packersfansen kjenner litt på hvordan det er å ha Spergon Wynn, Gus Frerotte, Charlie Batch, Dan Orlovsky, Matt Barkley eller Jimmy Clausen som starting QB.

Nok nå!!

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

AAH White ble dessverre skadet tidlig... men dæven Johnson stilte opp han å!

Verre er det nok med Jets D som lar Colts valse ned til 4/4 drives TD i starten av kampen + uheldige Fumbles


Wentz sitt snap counts flyr i lufta! Eagles gjengen danser hver gang de ser han spilller. De trenger 75% Snaps eller 70% oh Playoffs for Colts for at Eagles skal få en 1st rounder i 2022
Twitter Wentz Snap counts! Ikke updatert etter i natt


https://mobile.twitter.com/WentzSnaps/with_replies

Wrath

Legg inn av Wrath »

Laffano16 skrev: fre nov 05, 2021 7:58 am
Wentz sitt snap counts flyr i lufta! Eagles gjengen danser hver gang de ser han spilller. De trenger 75% Snaps eller 70% oh Playoffs for Colts for at Eagles skal få en 1st rounder i 2022
Det ser lovende ut nå ja, men kjenner vi Wentz rett er det season-ending injury om et par kamper slik at vi ikke når målet😭

Vinne neste mot Jags, så kan de begynne å tape igjen i Colts sånn at de akkurat ikke når playoffs. Og Miami kan bare fortsette å tape resten av kampene så vi får en høy 1st-rounder fra dem også. (Irriterer meg fortsatt sykt den fumblen rett før målstreken fra Pats, som ga Dolphins seieren i den kampen). Med Eagles uinspirerende sesong så kan det bli 3 gode 1-roundere neste år, men da mangler vi fortsatt noen som kan drafte for oss , for der har vi vært horrible i de tidlige rundene i år etter år.

Wrath

Legg inn av Wrath »

Lurer på hva det er Gannon prøver på med Eagles pass D? Hadde det ikke vært for drops så hadde det vært 100% completions mot oss iår. Helt utrolig at lag løper såpass mye mot oss som de gjør når de får alt de vil gratis om de bare kaster ballen. Aldri sett noe så tåpelig 🤢

Wrath

Legg inn av Wrath »

Bare 26/30 nå Herbert, 86,7% er i svakeste laget mot dette pass D, så han må ta seg sammen!

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Kom deg på Discorden på NFL 😄

Wrath

Legg inn av Wrath »

Faen så fikk Chargers 1 yard for god spot på en 4th down så det ble 4th and 1 istedet for 2 og greide akkurat skvise den inn. Da er det vel over ;(
Herbert misset en pasning nettopp også..svakt.

Blir gal av å se på det DC Gannon driver med på pass D hver kamp nå, må snart droppe å se på kampene for dette er umenneskelig.

Om du har tenkt å slippe til absolutt alle pasninger uansett så kan du jo drite i å bare rushe 4 som ikke har i vært i nærheten av en sack engang, men kanskje bare pøse på med blitz og iallefall ha en sjanse til å få til noe.
Sist redigert av Wrath den man nov 08, 2021 12:43 am, redigert 1 gang totalt.

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »


Wrath

Legg inn av Wrath »

Fra Twitter:

Tim McManus
@Tim_McManus
·
2m
Justin Herbert is the 5th QB to complete 80-plus percent of his passes against the Eagles this season.

Between 1950-2020, Eagles allowed just 6 QBs to complete 80-plus percent of their throws (min. 25 attempts), per ESPN Stats & Info.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bare å gi DC Gannon fyken med en gang, skammelige stats. Er normalt veldig tålmodig med coaches, men det er uholdbart å stå på sidelinja som DC å se på dette skje kamp etter kamp uten å gjøre forandringer.

Lew_Ashby

Legg inn av Lew_Ashby »

Jeg har irritert meg mye over taunting calls denne sesongen, men den i natt tar kaken. Holder ikke med noen av lagene, har ingen gambling-implikasjoner, og jeg kjeftet på dommerne gjennom skjermen. Det var forresten ikke denne han ble dømt for, han skal ha sagt ett eller annet til Steelers-benken. Herregud.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»