Kjøttdeig av laks.
Kjøttdeig av laks.
Noen her som har prøvd nykommern kjøttdeig av laks? Skulle gjerne hatt oppskrift på lakseboller og tips til saus. Men også andre oppskrifter av laksedeigen er ønsket.
https://www.google.no/search?q=laksebol ... ent=safariGårdsdattra skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:46 pm Noen her som har prøvd nykommern kjøttdeig av laks? Skulle gjerne hatt oppskrift på lakseboller og tips til saus. Men også andre oppskrifter av laksedeigen er ønsket.
Og hva er problemet med å lage lakseboller av... laks?Gårdsdattra skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:46 pm Noen her som har prøvd nykommern kjøttdeig av laks? Skulle gjerne hatt oppskrift på lakseboller og tips til saus. Men også andre oppskrifter av laksedeigen er ønsket.
Ingenting skal være uprøvd. Det sies at verdens modigste menneske var den som først spiste en østers.
Men vi startet jo ikke ned null kunnskap om laks her. Vi vet jo at det blir tørt og jævlig av å kverne det opp. For meg så er dette på linje med å posjere en entrecote eller drikke cherry coke til fårikål. Eller å grille en suppe.
Sist redigert av SlimWhitman den tor nov 04, 2021 4:59 pm, redigert 1 gang totalt.
Jeg skal i alle fall prøve en av disse oppskriftene før jeg feller en dom. Jeg synes de ser spennende ut. Men nå idag står nettopp fårikål på bordet, da får laksebollene vente.SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:56 pmMen vi startet jo ikke ned null kunnskap om laks her. Vi vet jo at det blir tørt og jævlig av å kverne det opp. For meg så er dette på linje med å posjere en entrecote eller drikke cherry coke til fårikål.
Jeg ønsker deg lykke til. Gi gjerne en tilbakemelding når det er gjort.Karatel skrev: ↑tor nov 04, 2021 5:00 pmJeg skal i alle fall prøve en av disse oppskriftene før jeg feller en dom. Jeg synes de ser spennende ut. Men nå idag står nettopp fårikål på bordet, da får laksebollene vente.SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:56 pmMen vi startet jo ikke ned null kunnskap om laks her. Vi vet jo at det blir tørt og jævlig av å kverne det opp. For meg så er dette på linje med å posjere en entrecote eller drikke cherry coke til fårikål.
Det kan være ok.
Men da er det som regel ikke pga laksen i seg selv. Blir den hakket i hjel og kvernet om til en burger er det som regel sausen og tilbehøret med et hint av laks som er “digg”.
Var enig helt frem til jeg smakte Salma sine lakseburgere, men det er kanskje en annen greie.SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 5:07 pmDet kan være ok.
Men da er det som regel ikke pga laksen i seg selv. Blir den hakket i hjel og kvernet om til en burger er det som regel sausen og tilbehøret med et hint av laks som er “digg”.
Hva er det du bærer deg for, jeg kan ikke huske å ha bedt deg på middag, har jeg vel?
Karatel skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:50 pmhttps://www.google.no/search?q=laksebol ... ent=safariGårdsdattra skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:46 pm Noen her som har prøvd nykommern kjøttdeig av laks? Skulle gjerne hatt oppskrift på lakseboller og tips til saus. Men også andre oppskrifter av laksedeigen er ønsket.
Takk skal du ha, denne fant jeg ikke da jeg rota rundt på nettet etter oppskrifter.
Jeg ville husket den intense følelsen av hånlig latter dersom du hadde gjort det. Så nei, det har du nok ikke gjort.Gårdsdattra skrev: ↑tor nov 04, 2021 8:48 pm
Hva er det du bærer deg for, jeg kan ikke huske å ha bedt deg på middag, har jeg vel?
Karatel skrev: ↑tor nov 04, 2021 5:00 pmJeg skal i alle fall prøve en av disse oppskriftene før jeg feller en dom. Jeg synes de ser spennende ut. Men nå idag står nettopp fårikål på bordet, da får laksebollene vente.SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:56 pmMen vi startet jo ikke ned null kunnskap om laks her. Vi vet jo at det blir tørt og jævlig av å kverne det opp. For meg så er dette på linje med å posjere en entrecote eller drikke cherry coke til fårikål.
I dag kjøpte jeg kjøttdeig av laks og lagde til etter en av oppskriftene i linken du la ut. Deigen var lett og arbeide med, det var bare å røre sammen ingrediensene med en slikkepott, enkelt og greit. Og det ferdige resultatet overrasket positivt. Det var rett og slett utrolig godt og saftig Mye bedre enn kokt eller stekt laks. Så dette anbefales på det sterkeste.
SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 9:02 pmJeg ville husket den intense følelsen av hånlig latter dersom du hadde gjort det. Så nei, det har du nok ikke gjort.Gårdsdattra skrev: ↑tor nov 04, 2021 8:48 pm
Hva er det du bærer deg for, jeg kan ikke huske å ha bedt deg på middag, har jeg vel?
Jeg prøvde meg på en spøk, men den falt visst ikke i god jord.
Kom over en matblogg for litt siden. Minmatgaleverden eller noe i den dur. Dama hadde laget en hvit pizza med denne varianten av laks:) Husker ikke hva hun skrev om smaken.
Kommer nok til å teste det ut selv på et eller annet tidspunkt. Men ikke på pizza. Det blir nok i følge med pasta, ris eller noe i den dur. Skal jeg ha laks som burger går jeg for salma. Den er veldig god.
Kommer nok til å teste det ut selv på et eller annet tidspunkt. Men ikke på pizza. Det blir nok i følge med pasta, ris eller noe i den dur. Skal jeg ha laks som burger går jeg for salma. Den er veldig god.
Nei, men laks er jo så soft at man lett kan hakke det med en kniv på noen sekunder. For å lage kjøttdeig, bør man vel nesten ha en kvern.
Blir ikke dette omtrent som å lage fiskekaker, a? Gode fiskekaker er jo veldig godt, så laksekaker bør kanskje også ha potensiale.
Kanskje jeg skal prøve....selv om jeg ikke er ekspert på å lage gode fiskekaker....
Kanskje jeg skal prøve....selv om jeg ikke er ekspert på å lage gode fiskekaker....
Vel, skitt er noe man er vant til, det er noe alle må forholde seg til hver eneste dag. Østers derimot.....palimpsest skrev: ↑ons nov 10, 2021 10:12 amOm den analogien skal holde vann er vel verdens modigste menneske den som fant ut at vaniljesmak kan fremstilles av kjertler fra beverens anus.
fargeblind skrev: ↑ons nov 10, 2021 8:50 am Blir ikke dette omtrent som å lage fiskekaker, a? Gode fiskekaker er jo veldig godt, så laksekaker bør kanskje også ha potensiale.
Kanskje jeg skal prøve....selv om jeg ikke er ekspert på å lage gode fiskekaker....
Det ble svært godt, så dette ga mersmak.
Farse er ferdig spedd kjøttdeig eller fiskedeig. Det rette navnet på dette utmerkede produkt ville vært Laksedeig eller Kvernet Laks.
- greyserpent
- Innlegg: 7240
Laks er for dyrt for meg. Elsker laks, men har nok ikke spist det på 20-25 år.
I 2021 er det altså fortsatt fordommer mot å grille en suppe.SlimWhitman skrev: ↑tor nov 04, 2021 4:56 pmMen vi startet jo ikke ned null kunnskap om laks her. Vi vet jo at det blir tørt og jævlig av å kverne det opp. For meg så er dette på linje med å posjere en entrecote eller drikke cherry coke til fårikål. Eller å grille en suppe.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute