Putin i gang med og gjenforene Sovjet ?

Svar
Jobs
Innlegg: 456

Putin i gang med og gjenforene Sovjet ?

Legg inn av Jobs »

Ser ut til at det første steget er tatt da President Aleksandr Lukasjenko har signert en avtale som skal føre til sterkere integrasjon mellom Hviterussland og Russland. På sikt skal det dannes en union. Svaret får vi sikkert snart om Ukaina står for tur da det er meget spent nå mellom Russland og Ukraina.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... -samarbeid

Falcon

Legg inn av Falcon »

ambisjonene om en unionsstat har foreligget i mange tiår. Nå er det mulig for Putin å presse Lukasjenko, da sistnevnte har gjort seg selv til paria, internasjonalt sett.

Lenta

Legg inn av Lenta »

Sovjet besto av 15 republikker inkludert Russland, så denne tettere integrasjonen med kun en av dem (Belarus) kan ikke sies å være noe Sovjetunionen 2.0. De tretten andre statene som tilhørte Sovjet har så vidt jeg vet ingen lignende planer som Minsk.

Man har en forsvarsallianse CSTO, og en økonomisk union EAEU. Disse er basert på frivillig medlemskap. For eksempel trakk Usbekistan seg ut av CSTO.

Lenta

Legg inn av Lenta »

Lukasjenko er for øvrig en litt ynkelig karakter som i årevis har bedyret hvor viktig det er for selvstendigheten har vært for Belarus. Minsk måtte orientere seg både mot øst og vest, og ikke bli noen vasallstat for Russland.

Nå som han har gjort landet sitt om til en skurkestat som driver med menneskesmugling så var visst plutselig ikke denne selvstendigheten så viktig lenger, og nå var det veldig beleilig å kunne gjemme seg under Russlands beskyttende vinger.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Jeg har inntrykk av at Hviterusserne absolutt føler seg som Hviterussere og ikke en del av Sovjetunionen 2.0. Dette kan bli mer bråk og uro, og den totale undergangen for banditten Luka.

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Putin innrømmer i et intervju med RIA Novosti søndag at han måtte kjøre taxi en periode når Sovjet falt sammen for å spe på inntekten.
Det er ubehaglig å snakke om sier han. Kanskje det er taxi kjøringen som har gjort han til hva han er i dag?

https://www.dw.com/en/vladimir-putin-sa ... a-60097866

Brukeravatar
Garindan
Innlegg: 1984

Legg inn av Garindan »

Falcon skrev: tor nov 04, 2021 9:00 pm ambisjonene om en unionsstat har foreligget i mange tiår. Nå er det mulig for Putin å presse Lukasjenko, da sistnevnte har gjort seg selv til paria, internasjonalt sett.
Er det det du kaller det når vestens press mot Hviterussland fører dem i armene på Russland?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Internasjonal»