Brokkoli tilberedning
Brokkoli tilberedning
Jeg elsker brokkoli. Så godt!
Personlig liker jeg å overkoke brokkolien, så den blir myk og kan moses og kuttes som en potet.
Hvordan tilbereder dere brokkolien deres?
Personlig liker jeg å overkoke brokkolien, så den blir myk og kan moses og kuttes som en potet.
Hvordan tilbereder dere brokkolien deres?
Hvordan blir konsistensen etter damping? Og hvilken ost? Selv er jeg ingen ostefan, men dette høres ikke altfor ille ut.
Lager smoothie av det, blandet med blåbær og litt banan. Blåbæra er så dominant på smak at man slipper den litt bitre smaken av brokkoli.
Perfekt mellommåltid, eller etter trening hvis man tilsetter litt proteinpulver.
Perfekt mellommåltid, eller etter trening hvis man tilsetter litt proteinpulver.
Nå er jeg veldig glad i brokkoli og blomkål, så jeg er egentlig ikke så kresen på konsistensen, men jeg foretrekker rett og slett dampet fordi det da fortsatt er en del tyggemotstand uten at den er helt rå.
Osten varierer vi veldig på, alt fra cheddar til blåmuggost. Det spørs litt på hva vi har lyst på.
Det eneste obs obs’et her er at redskapet man bruker til å dampe, som feks en sil, blir veldig klissete og småvanskelig å rengjøre etter at man har dampet med ost
Fosskoker de relativt kort tid, så det er igjen en del tyggemotstand.
Eller spiser den rå
Eller spiser den rå
Tviler ikke. Hva med å kjøpe seg en dampkjele? Den er hyppig i bruk her i huset, og ganske lett å rengjøre.Chromeback skrev: ↑man nov 08, 2021 12:27 amNå er jeg veldig glad i brokkoli og blomkål, så jeg er egentlig ikke så kresen på konsistensen, men jeg foretrekker rett og slett dampet fordi det da fortsatt er en del tyggemotstand uten at den er helt rå.
Osten varierer vi veldig på, alt fra cheddar til blåmuggost. Det spørs litt på hva vi har lyst på.
Det eneste obs obs’et her er at redskapet man bruker til å dampe, som feks en sil, blir veldig klissete og småvanskelig å rengjøre etter at man har dampet med ost
Wok, stekt, eller koker opp vann med litt salt, tar panna av varmen og lar brokkolien trekke under det varme vannet i tre-fire minutter.
Tilberedning er veldig viktig av brokkoli. Godt tilbered er det veldig godt. Jeg har veldig gode minner fra barndommen om en klassiker som ble mye brukt - forvellet brokkoli som får ostesaus over seg og så toppes dette med bacon/pølser. Veldig godt ! Men samtidig kan brokkoli få en litt "råtten gressmak" om den er litt overmoden eller får for mye varmebehandling. Da blir det litt sånn svovelaktig som jeg tror de som ikke liker brokkoli har vært utsatt for.
Smørdampet, grateng med brokkoli, blomkål, makaroni og skinke. Eller jeg lager blomkål- og brokkolisuppe.
Har en «familieoppskrift» det som ligner, bare 50:50 brokkoli og blomkålDoktorS skrev: ↑tir nov 09, 2021 8:06 am Tilberedning er veldig viktig av brokkoli. Godt tilbered er det veldig godt. Jeg har veldig gode minner fra barndommen om en klassiker som ble mye brukt - forvellet brokkoli som får ostesaus over seg og så toppes dette med bacon/pølser. Veldig godt ! Men samtidig kan brokkoli få en litt "råtten gressmak" om den er litt overmoden eller får for mye varmebehandling. Da blir det litt sånn svovelaktig som jeg tror de som ikke liker brokkoli har vært utsatt for.
Ellers skal brokkolien helst koke kortest mulig. I hjelkokt brokkoli er bare ikke godt
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute