Nyttårsmeny
Re: Nyttårsmeny
Rekehakk, laks og melbatoast til forrett, pinnekjøtt og vossakorv med kålrabistapp hovedrett, plomme sjokolade kake til dessert.
Våre faste gjester står for juleøl og champagne, pleier å være 3-4 varianter poløl og en fin fransk champis(vanligvis knusktørr).
Så blir det bugnende kakebord med likører/konjakk,
Våre faste gjester står for juleøl og champagne, pleier å være 3-4 varianter poløl og en fin fransk champis(vanligvis knusktørr).
Så blir det bugnende kakebord med likører/konjakk,
Med unntak av rosenkål hørtes dette ekstremt godt ut. Har du detaljert oppskrift på sausen av appelsinmarmelade?Chromeback skrev: ↑tor des 30, 2021 11:41 pm Blir noe enkelt her, i forhold til andre her inne
Hel kalkun med baconstuffing, søtpotetmos, saus på appelsinmarmelade, stekt rosenkål i chili, honning og hvitløk og vurderer å lage en tranebærsaus. Var sykt vanskelig å finne tranebær, utenom tørkede, så jeg får se hva det blir til.
Får se om man orker noe mer attåt etter det her.
Rosenkålen hopper nok jeg også overSirJames skrev: ↑fre des 31, 2021 12:49 pmMed unntak av rosenkål hørtes dette ekstremt godt ut. Har du detaljert oppskrift på sausen av appelsinmarmelade?Chromeback skrev: ↑tor des 30, 2021 11:41 pm Blir noe enkelt her, i forhold til andre her inne
Hel kalkun med baconstuffing, søtpotetmos, saus på appelsinmarmelade, stekt rosenkål i chili, honning og hvitløk og vurderer å lage en tranebærsaus. Var sykt vanskelig å finne tranebær, utenom tørkede, så jeg får se hva det blir til.
Får se om man orker noe mer attåt etter det her.
Den går mest til sambo og svigers
Prøver ut denne i dag: https://meny.no/oppskrifter/Sauser-og-d ... il-kalkun/
ThanksChromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 12:51 pmRosenkålen hopper nok jeg også overSirJames skrev: ↑fre des 31, 2021 12:49 pmMed unntak av rosenkål hørtes dette ekstremt godt ut. Har du detaljert oppskrift på sausen av appelsinmarmelade?Chromeback skrev: ↑tor des 30, 2021 11:41 pm Blir noe enkelt her, i forhold til andre her inne
Hel kalkun med baconstuffing, søtpotetmos, saus på appelsinmarmelade, stekt rosenkål i chili, honning og hvitløk og vurderer å lage en tranebærsaus. Var sykt vanskelig å finne tranebær, utenom tørkede, så jeg får se hva det blir til.
Får se om man orker noe mer attåt etter det her.
Den går mest til sambo og svigers
Prøver ut denne i dag: https://meny.no/oppskrifter/Sauser-og-d ... il-kalkun/
Rosenkål er godt hvis det enten stekes med bacon eller hvis man lager en purre av det. Det blir veldig annerledes enn bare kokt naturelle
Jeg føler nesten nyttårsftensmenyene kan deles inn i 4 kategorierDoktorS skrev: ↑fre des 31, 2021 10:34 amJa, det er vel ofte slik. Selv har jeg vokst opp med å feire nyttårsaften borte i barneårene. Mormor og morfar brukte alltid pinnekjøtt også på julaften... Jeg synes det var veldig kjedelig med en slags reprise på julaften på nyttårsaften. I ungdomsårene ble det mer feiring hjemme hos oss og da ble gladelig det hele byttet ut med den litt lettere kalkunen. Så ble pinnekjøttet reservert 1. nyttårsdag.
1. De som fortsetter med julemat (f.eks pinnekjøtt etc)
2. Nyttårskalkunen
3. De som går for en annen form for gourmetaften
4. De som ikke bryr seg/jobber/er syke og ender opp med Grandis eller lignende
Selv er jeg jo en klart 3 er her, og det også jeg er vokst opp med
Vi er kun to stykker i kveld og vi var fast bestemt på at en helstekt kalkun, det skulle vi ha. Den minste vi fant var på 6,8 kg. Så det blir nok mat både i kveld og resten av vinteren. Nå er den ferdigstekt og ligger og hviler under folie. Krafta er ferdigkokt og silt, skal blande den med krafta fra stekingen. Den ble god, for jeg fylte kalkunen med aprikoser, svisker, eple og appelsin. Tror det skal bli god fløtesaus på dette grunnlaget. Tilbehøret blir halvkokte mandelpoteter som skal få surre ferdig i smør i stekepanna og rødkål. Ellers har vi både rød og hvit vin. Etter midnatt skal vi åpne ei flaske sprudlevann og mulig det blir et glass wisky.
Gårdsdattra skrev: ↑fre des 31, 2021 3:25 pm Vi er kun to stykker i kveld og vi var fast bestemt på at en helstekt kalkun, det skulle vi ha. Den minste vi fant var på 6,8 kg. Så det blir nok mat både i kveld og resten av vinteren. Nå er den ferdigstekt og ligger og hviler under folie. Krafta er ferdigkokt og silt, skal blande den med krafta fra stekingen. Den ble god, for jeg fylte kalkunen med aprikoser, svisker, eple og appelsin. Tror det skal bli god fløtesaus på dette grunnlaget. Tilbehøret blir halvkokte mandelpoteter som skal få surre ferdig i smør i stekepanna og rødkål. Ellers har vi både rød og hvit vin. Etter midnatt skal vi åpne ei flaske sprudlevann og mulig det blir et glass wisky.
-
- Innlegg: 2589
Stekt rosenkål har blitt et fast inventar til flere retter hos meg. Gjerne med bacon, sitronsaft og noen ganger litt chili. Barna digger det.
Ble plutselig invitert på nyttårsfeiring. Sikkert førstevalg som har meldt avbud (du rykker fram i køen) så vi hiver oss rundt og fyller de tomme stolene. Dermed blir det kalkun på oss også. Waldorfsalat og diverse. Håper det smaker. Litt kroppspleie må til, og så i bilen.
Nå er jeg sliten. Jeg kunne aldri jobbet på et kjøkken. Hadde vært mer sykemeldt enn på jobb.
Men en liten pils og en tur i godstolen gjorde godt. Ikke ofte jeg merker jeg er over 40, men nå gjør jeg det.
Etappe 2 om en halvtime.
Problemet med å ha mange småretter er at man må være en logistikkekspert.
Men karbonadene blei allefall smashing.
Men en liten pils og en tur i godstolen gjorde godt. Ikke ofte jeg merker jeg er over 40, men nå gjør jeg det.
Etappe 2 om en halvtime.
Problemet med å ha mange småretter er at man må være en logistikkekspert.
Men karbonadene blei allefall smashing.
Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 4:25 pm Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Kalkunen min var ferdigstekt ca kl 15, og ligger fortsatt og hviler. Tror jeg blir ferdig med matlagingen om en time. Det er fortsatt mye saft som skal sette seg i den digre fuglen.
Var ferdig 14.30 her, sambo og svigers fikk sjokk da jeg sa hvor lenge jeg skulle la den hvile, de mente at en halvtime holdt mer enn nok. Det fikk jeg bakoversveis av.Gårdsdattra skrev: ↑fre des 31, 2021 4:33 pmChromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 4:25 pm Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Kalkunen min var ferdigstekt ca kl 15, og ligger fortsatt og hviler. Tror jeg blir ferdig med matlagingen om en time. Det er fortsatt mye saft som skal sette seg i den digre fuglen.
Men ja, fortsatt masse gode saft og væske som skal sette seg i fuglen. Slang inn en og en halv pakke med urtesmør fra Jacobs og pakket den inn i folie.
Skjønner ikke hvorfor folk har så hastverk med denne deilige fuglen. Som absolutt ikke er deilig når den er tørr.
Satte meg på ideen til å bare steke rosenkålen i dag. Skjærte av en snei fett bacon fra en bit som ligger i fryseren også. Sist gang husker jeg at ørlite røyksmak tilførte reinsdyret litt ekstra dimensjon. Nå skal sausen lages - har bringebæredikk, brunt sukker og Jacobs viltkraft som basis, så får vi se hva det blir til... En liten tyvsmak på sikrognen var vellykket...
-
- Innlegg: 2589
Jeg har jo laget kalkun før, fulgte et år slavisk alle oppskriftene til Gordon Ramsay, og han hviler like lenge som steketid, 3-4 timer.Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 4:25 pm Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Det samme som Jaime Oliver lærer bort, altså.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 31, 2021 5:12 pmJeg har jo laget kalkun før, fulgte et år slavisk alle oppskriftene til Gordon Ramsay, og han hviler like lenge som steketid, 3-4 timer.Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 4:25 pm Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Overrasket over hvor mange i min omkrets som maksimalt hviler den en time. Det er jo ingenting for en så stor fugl.
Enig med de fleste her. Selv bruker jeg samme prinsipp med kalkun som når jeg er i Syden. Hvis jeg har stekt i sola i 3-4 timer, må jeg hvile tilsvarende lenge etterpå.Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 5:16 pmDet samme som Jaime Oliver lærer bort, altså.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 31, 2021 5:12 pmJeg har jo laget kalkun før, fulgte et år slavisk alle oppskriftene til Gordon Ramsay, og han hviler like lenge som steketid, 3-4 timer.Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 4:25 pm Litt sånn kjepphest for meg dette, men hvor lenge pleier folk å la kalkunen hvile?
Synes nordmenn er alt for raske på avtrekkeren og lar den hvile alt for kort.
Her er vi på time to i hviletiden og kalkunen er fortsatt god og varm. Står nok fort en time til på kjøkkenbenken før alt annet er klart.
Overrasket over hvor mange i min omkrets som maksimalt hviler den en time. Det er jo ingenting for en så stor fugl.
SirJames skrev: ↑fre des 31, 2021 5:25 pmEnig med de fleste her. Selv bruker jeg samme prinsipp med kalkun som når jeg er i Syden. Hvis jeg har stekt i sola i 3-4 timer, må jeg hvile tilsvarende lenge etterpå.Chromeback skrev: ↑fre des 31, 2021 5:16 pmDet samme som Jaime Oliver lærer bort, altså.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 31, 2021 5:12 pm
Jeg har jo laget kalkun før, fulgte et år slavisk alle oppskriftene til Gordon Ramsay, og han hviler like lenge som steketid, 3-4 timer.
Overrasket over hvor mange i min omkrets som maksimalt hviler den en time. Det er jo ingenting for en så stor fugl.
Ble 3 1/2 time med hviletid her, men kunne fort fått en halvtime til. Helt vanvittig saftig, men litt tørr helt ytterst. Smeltet på tunga på det beste.
Helt nydelig.
Helt nydelig.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute