Langrenn 2022: 50 km fellesstart, menn (19/2)

Svar
janesaj

Langrenn 2022: 50 km fellesstart, menn (19/2)

Legg inn av janesaj »

Langrennsherrene avslutter sitt OL med en distanse som har et ordentlig klassisk og historisk sus over seg: 50 km, populært kalt femmila. Mye av det som gjorde distansen så klassisk har selvsagt forsvunnet med at intervallstart er gjort til fellesstart, men det er likefullt en av de mest prestisjetunge rennene å vinne, og det er fortsatt en manndomsprøve, særlig om det blir satt fart fra starten av. Øvelsen går denne gangen i fristil, og blir arrangert lørdag 19. februar på morgenen norsk tid - og her gjelder det å sette på vekkerklokka, for starten går så tidlig som 07:00.

Femmila har vært OL-øvelse helt siden de første vinterlekene ble arrangert i Chamonix i 1924, og den første femmila endte like godt med trippel norsk med Thorleif Haug foran Thoralf Strømstad og Johan Grøttumsbråten. Distansen ble gått i intervallstart helt frem til og med 2002, og fra og med 2006 har den som kjent blitt gått i fellesstart. Totalt har Norge og Sverige like mange gull på 50 km med sju, og det er klart flest. Gullene på femmila gjennom historien har fordelt seg slik: Thorleif Haug (1924), Per-Erik Hedlund (1928), Veli Saarinen (1932), Elis Wiklund (1936), Nils "Mora-Nisse" Karlsson (1948), Veikko Hakulinen (1952), Sixten Jernberg (1956 og 1964), Kalevi Hämäläinen (1960), Ole Ellefsæter (1968), Pål Tyldum (1972), Ivar Formo (1976), Nikolaj Zimjatov (1980), Thomas Wassberg (1984), Gunde Svan (1988), Bjørn Dæhlie (1992 og 1998), Vladimir Smirnov (1994), Mikhail Ivanov (2002 - siste intervallstart), Giorgio Di Centa (2006), Petter Northug (2010), Alexander Legkov (2014) og Iivo Niskanen (2018). Jernberg og Dæhlie er altså de eneste som har tatt to gull. Dette kunne jo teoretisk ha blitt tangert her av Niskanen, men han har valgt å ikke gå og heller reise hjem for å konsentrere seg om resten av sesongen.

Når det gjelder den norske innsatsen historisk sett er dette den distansen hvor Norge har tatt flest gull gjennom alle tider. Thorleif Haug startet altså gullfangsten allerede i de første lekene ved å føre an en norsk trippel, og deretter skulle det ta hele 44 år før det neste norske gullet kom. Det skulle imidlertid innlede en rekke på tre OL med norske femmilsseire, og det var Ole Ellefsæter som var først ut av disse da han vant i 1968 foran sovjetiske Vjatsjeslav Vedenin. I 1972 ble det dobbelt norsk ved Pål Tyldum foran Magne Myrmo, med Vedenin igjen som bronsevinner, mens Ivar Formo tok gullet i 1976 foran Gert-Dietmar Klause fra Øst-Tyskland og svenske Benny Södergren. Bjørn Dæhlie vant to gull, først i 1992 foran italienerne Maurilio de Zolt og Giorgio Vanzetta, og deretter den legendariske femmila i Nagano i 1998 (også et av undertegnedes første idrettsminner), der Niklas Jonsson tok sølv og Christian Hoffmann bronse. Petter Northug er den siste norske vinneren hittil etter at han to gullet i 2010, og han er den eneste nordmannen som har vunnet kongedistansen etter at den ble omgjort til fellesstart. Axel Teichmann og Johan Olsson tok sølv og bronse den gangen. I alt har Norge tatt sju gull, to sølv og fem bronse. Vi har fire bronsevinnere som ikke er nevnt i dette avsnittet, og det er Arne Rustadstuen (1932), Magnar Estenstad (1952), Sture Sivertsen (1994) og Odd-Bjørn Hjelmeset (2002).

Dessverre har vi gått medaljeløse fra de to siste femmilene i OL-sammenheng. I 2014 ble det jo trippel russisk foran Martin Johnsrud Sundby. I 2018 ble det en voldsom tvekamp mellom Iivo Niskanen og Alexander Bolshunov, som finnen gikk seirende ut av med 18 sekunders margin. Deretter skilte det over to og et halvt minutt til resten, og det var russeren Andrey Larkov som trakk det lengste strået i bronsekampen. Martin Johnsrud Sundby ble igjen beste nordmann, denne gang på 5. plass, og storløperen fikk dermed aldri femmilsmedaljen i sin olympiske karriere (eller VM-karriere, for den saks skyld). Ellers ble Hans Christer Holund nummer 6, Emil Iversen 10 og Niklas Dyrhaug 13.


Program:

Lørdag 19. februar:
07:00: 50 km fristil (fellesstart), menn


Norges tropp:

Hans Christer Holund, Lyn Ski
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Sjur Røthe, Voss IL

Johannes Høsflot Klæbo fikk det fryktelig tungt på åpningsdistansen skiathlon, men etter det har han tilsynelatende bare kommet i bedre og bedre form. Han vant oppskriftsmessig gull på sprinten, tok en imponerende bronsemedalje på 15 klassisk etter et meget godt disponert løp, lekte Norge inn til stafettsølv, og på lagsprinten så det veldig enkelt ut da han cruiset inn til gull sammen med Erik Valnes. Klæbo blir en veldig spennende start på denne femmila. Han har hatt problemer med lange løp tidligere, men viste for eksempel i VM i fjor på femmila at han kan være helt i toppen også der på dager med fullklaff. Etter å ha vært i Kina en stund nå, burde det være forutsetninger for at han kan takle høyden og løypene bedre enn på skiathlon - spørsmålet er om det er nok til å kjempe helt der oppe.

Så til en av Norges mest omtalte smittede personer de siste ukene, Simen Hegstad Krüger. Det blir veldig, veldig spennende å se hva vi får av ham her. Hvor preget er han av sykdommen, og har han overskudd nok til å holde en hel femmil etter det han har vært gjennom? Han fikk trent bra før sykdommen, og har også fått inn litt trening etter at han ble frisk og kom til Kina. Han var også i fryktinngytende form før jul, med seier på 15 fri både på Lillehammer og i Davos. Forhåpentligvis er han i lignende form her og kan kjempe helt der oppe om medaljer. Løypene skal iallfall passe om han er i slag.

Hans Christer Holund har hatt bittelitt stang ut i mesterskapet, med to fjerdeplasser individuelt, samt at han også var med på stafettsølvet. Men han har likevel sett bra ut hele mesterskapet hittil, og dette er jo i utgangspunktet hans aller største mulighet. Det var på denne distansen han tok sitt første individuelle VM-gull i 2019, og han ble også verdensmester på 15 fri i 2021. Om han fortsatt er i slag, eller kanskje i enda bedre slag enn tidligere i mesterskapet, skal konkurrentene virkelig få brynt seg i fem mil i skøyting.

Sjur Røthe er sistemann på det på papiret knallsterke norske laget. Røthe brøt skiathlon, og senere har vi ikke sett ham i dette mesterskapet, så det er jo med en viss usikkerhet rundt formen at han stiller til start igjen her. Men Røthe har hatt en grei sesong når det gjelder rene skøyterenn, blant annet med pallplass i Oberstdorf, og derfor er det grunn til å være forsiktig optimist. Vi skal ikke bli overrasket om han blander seg inn i pallkampen her.


Utlendinger:

Alexander Bolshunov åpnet mesterskapet forrykende med et helt vanvittig løp på skiathlon, der han knuste all motstand og virket uslåelig, iallfall akkurat den dagen hvor alt fungerte. Han har fortsatt å gå bra også senere i mesterskapet, med sølv på 15 klassisk bak Niskanen, og han var med på å ta stafettgull og bronse på lagsprinten. Han har kanskje hatt en ørliten fallende tendens i form etterhvert som mesterskapet har gått, men er fremdeles en av de store, store favorittene her. Hans landsmann Denis Spitsov blir også interessant å følge. Som Bolshunov, hadde Spitsov en fantastisk dag på skiathlon og var en like klar sølvvinner som Bolshunov var gullvinner. Særlig gikk han en god skøytedel. Han var også med på stafettgullet og gikk en grei etappe da også. En femmil i skøyting skal passe ham meget bra. Kan selvsagt være en mulig medaljevinner atter en gang her.

Øvrige russere kan også være bra med på en god dag. Artem Maltsev har vist bra høyestenivå i skøyting, med seier i den russiske sesongåpningen, i tillegg til sjuendeplass på 15 fri i Davos. I Beijing har han en niendeplass fra skiathlon og femteplass på sprinten, så han har vist bra form. En medaljekamp skal ikke avskrives. Ivan Yakimushkin har bare fått gå én distanse i lekene, og det var da han ble nummer 13 på 15 klassisk. Men han har vist bedre tendenser tidligere i år, med sjetteplass sammenlagt i Tour de Ski, og han var også for eksempel topp ti på 15 fri i Davos. Kanskje ikke den aller største medaljefavoritten, men en liten outsider.

Av andre løpere er Jens Burman en meget interessant start. Svensken fikk det blytungt på skiathlon, men deretter har han gått fine løp med åttendeplass på 15 klassisk og en finfin stafettetappe, selv om laget ikke ble bedre enn nummer fire. Burman er kjent som en milsluker (var blant annet med lenge på VM-femmila i fjor og var på pallen på den fem mil lange jaktstarten i Engadin litt senere), så han er en aldri så liten dark horse i kampen om medaljene her. Landsmann William Poromaa kan også være en som kan gjøre det bra. Poromaa har gjort stabile innsatser så langt i OL, med en imponerende sjetteplass på skiathlon, samt en tiendeplass på 15 klassisk, en finfin stafettetappe, og bra innsats på lagsprinten der han ble et nummer for liten mot store navn som Valnes, Bolshunov og Niskanen til slutt. Men han er utvilsomt en outsider her om kreftene strekker til etter et langt mesterskap for unggutten.

Maurice Manificat er også en som potensielt kan gjøre noe bra om han har en god dag. Han åpnet mesterskapet noe svakt på skiathlon, men viste oppadgående form da han ble nummer 12 på 15 klassisk, altså i "feil" stilart for ham. Han ble lekt med av Klæbo på sisteetappen på stafetten, men gikk likevel laget inn til bronsemedalje. Har han prikket dagsformen er han en liten outsider. Clement Parisse er en annen franskmann med høyt potensial. Han gikk en finfin skiathlon der han var inne topp ti til slutt, og viste også bra form på stafetten der han gikk en meget fin etappe. Med andre ord er Parisse også en mann å se opp for dersom han holder hele distansen.

En som blir litt artig å følge er amerikanske Scott Patterson, som gikk en glimrende skiathlon til seg å være og kom inn til 11. plass, noe helt annet enn det han har vist tidligere i sesongen. Patterson er best i skøyting og i tunge løyper, og er derfor en interessant kar på en femmil her. Medalje kan muligens bli tøft, men at han kan henge med lenge er ikke utenkelig. Perttu Hyvärinen har hatt et meget godt mesterskap, med sjuendeplass på skiathlon og sjetteplass på 15 klassisk, hans to klart beste resultater hele sesongen. Kanskje hadde det vært bedre for finnen om distansen gikk i klassisk, men en god plassering skal likevel ikke utelukkes med den formen han har vist.

Friedrich Moch er en ung og spennende tysker som man absolutt skal følge med her. Han viste bra form på skiathlon, der han ble nummer 13, gikk en bra stafettetappe, og på den avsluttende bakkeklatringen i Tour de Ski var han på pallen, noe som tyder på at kapasiteten er i orden, og det er ingen ulempe i disse løypene. En bitteliten outsider. Andrew Musgrave har dessverre ikke fått det til verken tidligere i sesongen eller i OL så langt. 17.-plassen på skiathlon er greit nok i forhold til hvordan resten av sesongen har vært, men han hadde overhodet ikke dagen på 15 klassisk. Likevel må han nevnes på en slik distanse, da vi vet potensialet hans i skøyting på en god dag. I tillegg må vi jo gi en aldri så liten hyllest til legenden Dario Cologna, som går sitt siste mesterskapsrenn her. Han har neppe noen mulighet til å henge med helt i teten slik formen hans har vært, men den firedoble olympiske mester vil nok iallfall gi alt for å få en minneverdig avslutning på mesterskapskarrieren.

Andre utøvere som kan tenkes å få til noe bra inkluderer Irineu Esteve Altimiras, Michal Novak, Lucas Bögl, Florian Notz, Jonas Dobler, Jules Lapierre, Adrien Backscheider, Roman Furger, Calle Halfvarsson og Leo Johansson.


Slik gikk det i OL 2018 (klassisk):

1. Iivo Niskanen (FIN)
2. Alexander Bolshunov (RUS) +18.7
3. Andrey Larkov (RUS) +2:37.5
4. Alex Harvey (CAN) +2:43.6
5. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +2:43.7
6. Hans Christer Holund (NOR) +2:50.1


Slik gikk det i VM 2021 (klassisk):

1. Emil Iversen (NOR)
2. Alexander Bolshunov (RUS) +0.7
3. Simen Hegstad Krüger (NOR) +8.2
4. Hans Christer Holund (NOR) +8.6
5. Jens Burman (SWE) +25.6
6. Iivo Niskanen (FIN) +31.4

Så vet vi jo alle de svært så omtalte kontroversene rundt dette rennet, men slik står nå iallfall resultatlisten til slutt.


Slik gikk det i VM 2019 (siste 50 km fristil i mesterskap):

1. Hans Christer Holund
2. Alexander Bolshunov (RUS) +27.8
3. Sjur Røthe (NOR) +57.8
4. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +57.9
5. Simen Hegstad Krüger (NOR) +1:01.1
6. Calle Halfvarsson (SWE) +1:02.6


TVNorges sendeskjema:

07:00-09:35: 50 km fellesstart, menn

Startliste:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofil:
Kan finnes her.

Værmelding (fra pent.no):
-14 grader, skyet


God fornøyelse!

Brukeravatar
Team Ingebrigtsen
Innlegg: 1081
Sted: Kongsberg

Legg inn av Team Ingebrigtsen »

Fin-fin trådstart som vanlig :)
Anser Kruger som klart sterkest på denne øvelsen, men nesten umulig å spå hva koronaen har gjort med han, men nesten ingen symptomer høres jo lovende ut. Ellers er det jo litt usikkerhet hvor mye nedadgående formen til Bolsj er, er jo heller ingen fordel for han at distansen går i fri teknikk.

Tipper:
Gull: Kruger
Sølv: Holund
Bronse: Spitsov

Selvfølgelig ingen overraskelse om Bolsj tar medalje.

oddvar_kjempebra

Legg inn av oddvar_kjempebra »

Mye kan jo skje på siste dagen, men har vanskelig å se for meg at andre enn Bols og Spitsov kan gi de norske kamp.

Og så er det ofte slik at russerne er best i begynnelsen av et mesterskap og nordmennen kommer på slutten.

Så her er det grunn til å være optimist.

lund

Legg inn av lund »

oddvar_kjempebra skrev: fre feb 18, 2022 12:57 pm Mye kan jo skje på siste dagen, men har vanskelig å se for meg at andre enn Bols og Spitsov kan gi de norske kamp.

Og så er det ofte slik at russerne er best i begynnelsen av et mesterskap og nordmennen kommer på slutten.

Så her er det grunn til å være optimist.
Burman kan vel blande seg inn også tenker jeg. Skal selvfølgelig ikke slå Kruger, Bolshunov og Holund om de er på topp, men bør definitivt være en bra outsider med den formutviklingen han har vist i OL.

e-lectron

Legg inn av e-lectron »

Tydeligvis meget gode ski hos skiskytterne i dag. Håper den tendensen vedvarer. Vi trenger alle fordeler vi kan i kamp mot russiske pulsklokker.

KongOlav2

Legg inn av KongOlav2 »

Håper virkelig på Lyn-gutta her. Krüger i toppform på denne ville vært nydelig.

Tinkler

Legg inn av Tinkler »

Hvor lenge tror man denne femmila vil vare?

KongOlav2

Legg inn av KongOlav2 »

Tinkler skrev: fre feb 18, 2022 1:16 pm Hvor lenge tror man denne femmila vil vare?
Ca 2 timer vil jeg anta.

hamplenedomplenedis
Innlegg: 801

Legg inn av hamplenedomplenedis »

Tinkler skrev: fre feb 18, 2022 1:16 pm Hvor lenge tror man denne femmila vil vare?
Spørs jo selvfølgelig litt på vær- og føreforhold og også litt hvordan det blir gått underveis, men blir nok uansett på langt nær av de raskeste 5-milene i historien. Så noe over 2 timer blir det nok, kanskje rundt 2:05 kanskje.

netrebske
Innlegg: 4258

Legg inn av netrebske »

Merkelig at Ustiugov heller ikke får gå denne. Leo Johansson fikk vel i likhet med Kruger korona rett før OL og går sitt første løp i lekene?

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

Skibytte? Hvor mange ganger er det lov til på denne distansen? 1 eller 2 ganger?

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

netrebske skrev: fre feb 18, 2022 1:31 pm Leo Johansson fikk vel i likhet med Kruger korona rett før OL og går sitt første løp i lekene?
Svensken fikk påvist korona før avreise til precamp, omtrent 2 uker før Krüger. Han gikk 3-mila og slo Klæbo der.

netrebske
Innlegg: 4258

Legg inn av netrebske »

tartaglia2 skrev: fre feb 18, 2022 1:34 pm
netrebske skrev: fre feb 18, 2022 1:31 pm Leo Johansson fikk vel i likhet med Kruger korona rett før OL og går sitt første løp i lekene?
Svensken fikk påvist korona før avreise til precamp, omtrent 2 uker før Krüger. Han gikk 3-mila og slo Klæbo der.
Ok. Han var vel en av de som havnet i karantene ved ankomst Kina. Klæbos plassering på tremila er totalt irellevant, hadde han ikke roet ned på slutten hadde han lett vært topp 10.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Merkelig at Niskanen bare erklærte seg ferdig med OL før en av øvelsene han er aller best i.

Tipper det står mellom Krüger og Bolshunov. Outsidere: Holund og Spitsov.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

Folk_flesk skrev: fre feb 18, 2022 1:50 pm Merkelig at Niskanen bare erklærte seg ferdig med OL før en av øvelsene han er aller best i.
Dette er fristil. Ikke klassisk. Og selv om han tok bronse på 30 km hvor halvparten var fristil så er han en klart bedre løper i klassisk.

KongOlav2

Legg inn av KongOlav2 »

Folk_flesk skrev: fre feb 18, 2022 1:50 pm Merkelig at Niskanen bare erklærte seg ferdig med OL før en av øvelsene han er aller best i.
Stor forskjell på Niskanen i klassisk og i fristil. Tenker han er mer enn fornøyd med gull, sølv og bronse og derfor ikke ser så mye poeng i å være med i et knalltøft renn hvor det er relativt små sjanser for medalje.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

OK, takk for avklaringen. Skjønner at det fristet mer med FinnAir da.

jakral

Legg inn av jakral »

Niskanen sparer kruttet til femmila i Holmenkollen om noen uker. Den går i klassisk og den har han fortsatt aldri vunnet.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

jakral skrev: fre feb 18, 2022 1:56 pm Niskanen sparer kruttet til femmila i Holmenkollen om noen uker. Den går i klassisk og den har han fortsatt aldri vunnet.
En femmil som arrangøren ikke ønsker publikum ute i løypa. Da FIS stiller strenge krav til tilskuere langs løypa pga smittevernhensyn til løperne. De ønsker ikke at løpere skal bli smittet av publikum.

Armando71

Legg inn av Armando71 »

Takk, janesaj! Vi er heldige som har deg.

Alltid litt vanskelig å si hvordan det går på den avsluttende femmila. Hvem er på opptur? Hvem er på en liten nedgang formmessig? Naturligvis usikkerhet knyttet til Krügers «matchform» - som en ville sagt det på fotballspråket. Jeg har stort sett tippet feil gjennom hele mesterskapet, så avstår fra forhåndstips.

dorian

Legg inn av dorian »

Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 1:59 pm En femmil som arrangøren ikke ønsker publikum ute i løypa. Da FIS stiller strenge krav til tilskuere langs løypa pga smittevernhensyn til løperne. De ønsker ikke at løpere skal bli smittet av publikum.
Hva skjedde med planene om intervallstart? Ble det bare utsatt til 2023?

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

dorian skrev: fre feb 18, 2022 2:42 pm
Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 1:59 pm En femmil som arrangøren ikke ønsker publikum ute i løypa. Da FIS stiller strenge krav til tilskuere langs løypa pga smittevernhensyn til løperne. De ønsker ikke at løpere skal bli smittet av publikum.
Hva skjedde med planene om intervallstart? Ble det bare utsatt til 2023?
Muligens sammenheng med at det går på TV2 og ikke NRK i år? Og at det ikke er plass i sendeskjemaet med intervallstart. Tar jo fort en del ekstra tid med intervallstart.

dorian

Legg inn av dorian »

Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 2:53 pm Muligens sammenheng med at det går på TV2 og ikke NRK i år? Og at det ikke er plass i sendeskjemaet med intervallstart. Tar jo fort en del ekstra tid med intervallstart.
Det tviler jeg veldig sterkt på. Men går det på TV2? Jeg trodde NRK hadde rettighetene til WC i Norge. Uansett, så mye ekstra tid tar det jo vitterlig ikke med intervallstart.

KongOlav2

Legg inn av KongOlav2 »

dorian skrev: fre feb 18, 2022 3:12 pm
Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 2:53 pm Muligens sammenheng med at det går på TV2 og ikke NRK i år? Og at det ikke er plass i sendeskjemaet med intervallstart. Tar jo fort en del ekstra tid med intervallstart.
Det tviler jeg veldig sterkt på. Men går det på TV2? Jeg trodde NRK hadde rettighetene til WC i Norge. Uansett, så mye ekstra tid tar det jo vitterlig ikke med intervallstart.
Hadde ikke TV2 og NRK et samarbeid om rettigheter? Viste ikke også NRK noen renn fra Sveits tidligere denne sesongen? Jeg trodde at det i utgangspunktet var TV2 som hadde rettighetene til disse.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

dorian skrev: fre feb 18, 2022 3:12 pm
Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 2:53 pm Muligens sammenheng med at det går på TV2 og ikke NRK i år? Og at det ikke er plass i sendeskjemaet med intervallstart. Tar jo fort en del ekstra tid med intervallstart.
Det tviler jeg veldig sterkt på. Men går det på TV2? Jeg trodde NRK hadde rettighetene til WC i Norge. Uansett, så mye ekstra tid tar det jo vitterlig ikke med intervallstart.
Med de startfeltene som har vært på 50 km så tar det vel fort bortimot en halvtime å sende de ut. Så kan man også legge til at det vil ta ekstra tid å få løperne i mål da det vil ta lenger tid å få løperne i mål også. Kan vel nesten garantere minst 45 minutter ekstra som de må tv-produsere.

anbessa

Legg inn av anbessa »

Dette blir saker. En knallhard femmil i tunge løyper på fin høyde. Her vil det sprekkes, slik det SKAL være på femmil!
Anser Holund som Norges sikreste kort. Garantert medalje, håper på gull. Spitsov/Bolshunov blir tøffe, men håper egentlig svenskene blir de som gir Norge mest kamp. Og franskmennene da, naturligvis.
Hvor lenge henger Klæbo? Tipper han faller av før løpet er halvgått. Dette blir hardkjør!

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

anbessa skrev: fre feb 18, 2022 3:24 pm Dette blir saker. En knallhard femmil i tunge løyper på fin høyde. Her vil det sprekkes, slik det SKAL være på femmil!
Anser Holund som Norges sikreste kort. Garantert medalje, håper på gull. Spitsov/Bolshunov blir tøffe, men håper egentlig svenskene blir de som gir Norge mest kamp. Og franskmennene da, naturligvis.
Hvor lenge henger Klæbo? Tipper han faller av før løpet er halvgått. Dette blir hardkjør!
På forhånd før femmila ble avviklet i fjor hvor lang tid antydet du at det ville gå før Klæbo og Iversen ble hektet av? Jeg syns jeg aner et aldri så lite snev av at «Klæbo han er da sprinter så aldri i verden om han kan klare å henge på i 50 kilometer» ut av det du skriver. Eller tar jeg feil?

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 3:28 pm
anbessa skrev: fre feb 18, 2022 3:24 pm Dette blir saker. En knallhard femmil i tunge løyper på fin høyde. Her vil det sprekkes, slik det SKAL være på femmil!
Anser Holund som Norges sikreste kort. Garantert medalje, håper på gull. Spitsov/Bolshunov blir tøffe, men håper egentlig svenskene blir de som gir Norge mest kamp. Og franskmennene da, naturligvis.
Hvor lenge henger Klæbo? Tipper han faller av før løpet er halvgått. Dette blir hardkjør!
Eller tar jeg feil?
Du tar kun feil de gangene du velger å stole på sendeskjemaet til NRK, så jeg tipper du treffer blink her.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

LeSorcier skrev: fre feb 18, 2022 3:34 pm
Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 3:28 pm
anbessa skrev: fre feb 18, 2022 3:24 pm Dette blir saker. En knallhard femmil i tunge løyper på fin høyde. Her vil det sprekkes, slik det SKAL være på femmil!
Anser Holund som Norges sikreste kort. Garantert medalje, håper på gull. Spitsov/Bolshunov blir tøffe, men håper egentlig svenskene blir de som gir Norge mest kamp. Og franskmennene da, naturligvis.
Hvor lenge henger Klæbo? Tipper han faller av før løpet er halvgått. Dette blir hardkjør!
Eller tar jeg feil?
Du tar kun feil de gangene du velger å stole på sendeskjemaet til NRK, så jeg tipper du treffer blink her.
Takker for oppmuntrende ord.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 3:36 pm
LeSorcier skrev: fre feb 18, 2022 3:34 pm
Korgutt skrev: fre feb 18, 2022 3:28 pm

Eller tar jeg feil?
Du tar kun feil de gangene du velger å stole på sendeskjemaet til NRK, så jeg tipper du treffer blink her.
Takker for oppmuntrende ord.
Den hukommelsen din slutter aldri å imponere meg!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «OL»