Hartlepool United

Svar
paul_dalton_11

Re: Hartlepool United

Legg inn av paul_dalton_11 »

5522 tilskuere på dagens hjemmekamp. Det er meget gode tilskuertall vi har så langt denne sesongen.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: lør okt 09, 2021 8:08 pm 5522 tilskuere på dagens hjemmekamp.
Ypperlig. Og selv om seieren satt langt inne lørdag, så er det liten tvil om at den ga næring til feel good-faktoren som fortsatt virker å ri klubben: Scener

Man må tilbake til 06/07-sesongen for å finne sist Pools hadde mer enn 5000 i snitt pr hjemmekamp. Nå er det åpenbart altfor tidlig i sesongen til å snakke om noe liknende enda, men tendensene er utvilsomt gode, og med fortsatt sterke resultater hjemme, kombinert med noen flere bortepoeng, så er det ingenting i veien for at en ikke skal søke seg mot slike sluttall. 11/12-sesongen, som i likhet med 06/07 foregikk i League One for Hartlepools del, er den foreløpig siste med et gjennomsnittstall på mer enn 4k. Her var tallet faktisk så høyt som 4961, og kun 126 lavere enn noteringen fra fem år tidligere.

(Tallene er plukket fra Transfermarkt)

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Salford
Flere endringer på laget foran dagens bortekamp i Salford, der Pools jakter på å forbedre bortestatistikken. Kontrastene hjemme og borte har vært enorm så langt i sesongen. Vi er divisjonens beste hjemmelag og divisjonens dårligste bortelag. Molyneux er skadet, så unge Grey kommer inn i angrepet. Ogle får også sin første ligastart. Han har vært god hver gang han har kommet inn i ligaen og når han har startet i cupene. Han virker å være en av sommerens beste signeringer i Pools, men siden hans beste posisjon er på høyresiden i forsvaret - der Sterry spiller - så har veien til førsteelleveren vært lang. Det er vanskelig å si hva slags formasjon vi stiller i, men jeg gjetter på at 4-3-3 ikke er det verste tipset. Siste endringen fra start er at Odusina kommer inn for Hendrie. Denne endringen skyldes nok overgangen til en firer bak, og at Odusina har bedre tempo enn Hendrie. Det er også gledelig at Holohan er tilbake fra skade og at han er å finne på benken. Han kommer nok inn i løpet av kampen og vil gjøre oss mer målfarlig foran motstanderens mål.
Laget: Killip; Sterry, Byrne, Odusina, Francis-Angol; Ogle, Featherstone, Daly; Grey, Goodwin, Ferguson. Reserver: Mitchell, Hendrie, Jones, Shelton, Holohan, Cullen, Fondop.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Den begredelige borteformen fortsetter etter 0-2 mot Salford. Hjemmelaget tok en fortjent seier og de var særlig dominerende i første omgang. Litt bedre etter pause med Fondop som kom inn for Goodwin. Vi får satse på at Liddle er tilbake til neste kamp. Sammen med Holohan vil Liddle tilføre en bedre sentrallinje.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Det var ikke mye positivt manager Dave Challinor hadde å si om dagens kamp. Han ba om unnskyldning til de over 1000 Hartlepoolsupportere som hadde tatt turen til Salford. Det var etter hans mening ikke noe å glede seg over prestasjonsmessig i første omgang, og det var heller ikke særlig bedre etter pausen. Det eneste positive han kunne ta med fra kampen var at Joe Grey spilte 60 min og at Gavan Holohan spilte 30 min. Dette er to spillere som etter Challinor sin mening vil være viktige når man skal skape sjanser foran motstanderens mål og at det er gledelig at de nå er tilbake etter skade. Manageren klagde på at angriperne ikke kommer seg i områdene der mål scores, som er inne i motstandernes boks. Han sier at den raske løsningen er at spillerne begynner å komme seg i de posisjonene, slik som spissene gjorde forrige sesong. Hvis de ikke gjør det må det bli endringer i januarvinduet. Det kommer en ny sjanse til bortepoeng allerede tirsdag i Bradford. Manageren var usikker på om det var en god eller dårlig ting at neste kamp kommer såpass fort.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Jordan Cook er ute seks uker med en lyskeskade. Han gjorde en god figur da han kom inn i 2-1 seieren mot Northampton, så det var en strek i regninga at han nå er ute såpass lenge. Med Burey ute til desember og Molyneux ute i dagens kamp, så var det ventet at vi ville få vanskeligheter med å score mål i Salford. Goodwin minner litt om Parkhouse i starten av forrige sesong, en juniorspiller som sliter litt med overgangen til seniorfotball. Fondop virker som en panikksignering og er neppe noen løsning for våre målscorerproblemer. Cullen er eneste spiss med et brukbart antall mål på CV-en, men han virker å være langt unna spilletid. Vi må bare krysse fingrene for at Molyneux er tilbake fort, i tillegg til at Grey viser fortsatt fremgang etter skade. Det hjelper nok med Holohan tilbake på midtbanen. Det vil gi angrepet bedre støtte. Vi har to svært gode vingbacker i Sterry og Ferguson som kommer til mange gode innlegg. Så vi må få spillere inn i boksen som angriper ballen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

FA-cupens første runde er trukket, og vår motstander blir Wycombe hjemme på Victoria Park. Sportslig sett så er Wycombe en vrien motstander som kjemper i toppen i League1. Med vår gode hjemmeform så får vi glede oss over hjemmefordel. Vi må nok prestere opp mot vårt beste dersom vi skal kunne avansere til andre runde.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Bradford
Vi går over til å spille med en firer i forsvaret. Hendrie kommer inn som partner til Byrne i midtforsvaret. Gledelig med både Holohan og Molyneux tilbake fra start. Det er også spennende at Cullen endelig får en sjanse fra start. Han er på papiret den eneste målscorer i troppen med Burey ute med skade, men spissen har ikke vært i nærheten av spilletid i ligaen så langt, men slett spill fra konkurrentene sist gjør at han får sjansen.
Laget: Killip; Sterry, Byrne, Hendrie, Ferguson; Featherstone, Shelton, Holohan, Daly; Molyneux, Cullen. Reserver: Mitchell, Odusina, Jones, Ogle, Crawford, Grey, Fondop.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

1-0 til Hartlepool etter 1 minutt. Scoring ved Mark Cullen. En enkel scoring fra kort hold etter innlegg fra Holohan. Et skikkelig spissmål - på rett plass til rett tid.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Bradford vs. Hartlepool 1-3 (Cullen 2, Selvmål)
Sterk og etterlengtet seier i kveld. Positivt at Cullen leverer to scoringer i sin første ligakamp fra start. Seieren tar oss opp på 9.plass, og kun målforskjellen gjør at vi ligger bak playoffplass.
Laget: Killip; Sterry, Byrne, Hendrie, Ferguson; Featherstone, Shelton, Holohan (Fondop 88), Daly; Molyneux (Ogle 89), Cullen (Grey 70). Reserver: Mitchell, Odusina, Jones, Crawford.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Jeg leser at Cullens første scoring var vår første bortemål på 521 minutter.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Nå har det vært massevis av fokus på Pools-supporterne og deres tallrike frammøter og lydhøre støtte, og det med rette. De utgjør selve ansiktet utad på klubbens gjenoppstandelse, og det var vel snaut 900 av dem som hadde reist den rundt halvannen (?) timen sydvestover til Bradford en tirsdag kveld. Hvor deilig smakte det ikke da at de endelig ble belønnet med sesongens første gevinst på fremmedmark. Og tre scoringer - wow! Dette kan man bli vant til. Jeg er bare engstelig for at seier borte ganske snart vil «kompenseres for» gjennom et tap hjemme. 5-1-0 hjemme i seriespillet er fabelaktige tall, men hvor lenge kan man håpe at den rekka forblir ubesudlet? Defensiv tankegang, kan hende, men når en har kjent til Hartlepool United i 35 år, så er det uunngåelig å bli miljøskadet. I hvert fall til en viss grad.

dalton: Det var vel et formasjonsskifte her? Man gikk vekk fra 3-5-2 og over til firer bak, om jeg ikke tar feil? Noe av årsaken kan gjerne ha vært framtvunget endring som følge av utilgjengelig personell, men samtidig må vel Challinor og teamet hans ha ønsket en litt annen tilnærming på bortebane, så vanskelig som reisene har vist seg etter returen til Football League. Og derfor kan 4-4-2 (om det nå var det det var, med Molyneux som bevegelig makker rundt tanksenteren Cullen) ha vært noe manageren har ønsket å teste ut? Uansett årsak falt endringen heldig ut. Bradford var sågar uten tap hjemme før matchen, så tre Pools-poeng var en solid bedrift.

(Edit: Du får ha meg unnskyldt. Du har jo informert om formasjonsendringen allerede.)

Mark Cullen, ja. CV-en hans forteller knappest om en stor måltjuv, men dukkoppteften han viste da han satte 1-0 etter 51 sekunder viste iallfall at det bor et slags instinkt der (han ekspederte kjapt i mål etter at Bantams-målvakta hadde gitt en svak retur rett ut i sektor), og headingen som ga 2-0 var heller ikke verst utført. Nå tror jeg ikke man skal forvente scoring fra Cullen i hver kamp han spiller (og selv hvor ofte han vil være tilgjengelig gjenstår å se), men det må ha vært en voldsomt god følelse for spissen å lykkes i sin første start etter å ha gått skadet siden han kom.

Burey er stadig lenge ute, og med Fondop (og nok også Goodwin) tilsynelatende på dypt vann i League Two, så behøves alt det som kan minne om offensiv slagkraft. Vet du forresten hvordan Bureys situasjon er? Har han reist hjem til London (formoder jeg, siden han er i Millwalls eie) mens han er rekonvalesent? Eller tilbringer han faktisk restitusjonsperioden i idylliske (!) Hartlepool?

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: tor okt 21, 2021 2:44 am Vet du forresten hvordan Bureys situasjon er? Har han reist hjem til London (formoder jeg, siden han er i Millwalls eie) mens han er rekonvalesent? Eller tilbringer han faktisk restitusjonsperioden i idylliske (!) Hartlepool?
Han ble hentet hjem til London så Millwall kunne behandle skaden. Challinor har sagt at han håper å forlenge avtalen som opprinnelig utgår ved nyttår. Skaden gjør nok at sjansen for forlengelse øker. Hos oss vil han få bra med spilletid og han passet godt inn i vårt lag, noe som vil gange hans utvikling.

Cullen er omtrent 175 cm på strømpelesten og er mindre enn de fleste spisser som har spilt under Challinor. Han står med 57 ligamål i karrieren, og med det er han langt foran nestemann på listen, Gary Liddle, som står bokført med 28 ligamål. Cullen har til og med en scoring i Premier League i sin første sesong i Hull, og han viste målscorer-egenskaper inne i boksen tirsdag - noe vi desperat har manglet siden Armstrong forlot oss i sommer. Så sånn sett høres Cullen og Burey ut som en god kombinasjon på topp. Burey minner litt om Oates. Rask og med god fysikk med evne til å gjøre ting på egenhånd. Cullen mer en målsnik som jobber inne i motstanderens boks. Cullen virker å ha vært vurdert som for dårlig trent for å være i førsteelleveren, og Challinor sier han ikke er helt i mål med matchformen. Men vi får krysse fingrene for at to mål på 70 minutter spill gir en solid plattform å bygge videre på.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: tor okt 21, 2021 5:25 pm Cullen er omtrent 175 cm på strømpelesten
Der kan du se. 5'9, ja. Så mye for et tanksenterimage. Jeg hadde det for meg at han var en klassisk 6'3-type, så der var researchen sviktende.
Uansett har han levert habile tall for både Luton og Blackpool, så hvis han greier å holde seg unna lasarettet, så bør det jo være mulig å dra ytterligere nytte av fyren, som du sier. Du nevner hvor langt bak Gary Liddle, av alle, er som den i klubben med nest flest mål, så det er i alle fall trygt å si at det ikke bugner av naturlige målgjørere i denne Hartlepool-troppen. Jeg legger merke til at Cullen er fra Ashington i Northumberland, som i tillegg til å romme en relativt fin Northern League-klubb også er kjent for å ha fostret storheter som Charlton-brødrene og den evige Newcastle-helten Jackie Milburn. Litt for Cullen å slekte på, med andre ord.

Pools ligger som nummer 9 i feltet på 24 etter 13 runder, noe jeg tror man skal si seg meget tilfreds med. Tabellen er så marginal at det skiller tre poeng opp til morgenettermiddagens motstander Harrogate på andreplass, samtidig som det kun er samme avstand ned til 14.plassen, der Crawley for øyeblikket har slått hus. Mot Harrogate, som jo er et temmelig nytt bekjentskap for Football League, så får hjemmestatistikken virkelig testet seg. Med sine 25 scoringer er de divisjonsledende i antall mål, og det er verdt å se opp for folk som Jack Muldoon og ikke minst vår kjenning Luke Armstrong. Begge scoret da Harrogate spilte 2-2 hjemme mot Tranmere tirsdag kveld.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Harrogate
Kun en endring på laget som slo Bradford 3-1 i midtuken. Mitchell kommer inn som keeper for Killip. Killip er på benken. Han har spilt godt denne sesongen, så jeg regner med at det er en liten skade som er årsak til byttet. Eventuelt om det ventes mye innlegg fra Harrogate og at Mitchell regnes som sterkere i feltet? Ellers er det uendret fra start og vi fortsetter i 4-4-2. Liddle er tilbake etter skade og finnes på benken. Dermed er det ikke plass til Odusina i kamptroppen.
Laget: Mitchell; Sterry, Byrne, Hendrie, Ferguson; Featherstone, Shelton, Holohan, Daly; Molyneux, Cullen. Reserver: Killip, Liddle, Jones, Ogle, Crawford, Grey, Fondop.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Pools har sprintet ut av startblokka og har presset Harrogate første kvarteret. Solid spill i en 4-3-1-2 formasjon med Daly som bindeledd mellom midtbane og angrep. Vi har hatt et mål annullert, i tillegg til et par gode sjanser etter godt spill.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

1-0 til Harrogate. Bortelaget har kommet mer inn i kampen siste kvarteret. Begge lag har hatt hver sin annullering før scoringen kom.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

2-0 til Harrogate. Vi sover litt på.et raskt frispark ut mot kant. Innlegget slår Byrne i eget mål. Nå ryker hjemmestatistikken vår.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Vi ligger under 0-2 til pause. Vi startet best, mens bortelaget tok stadig vekk mer over etter et kvarters spill. Det har vært jevnt i sjanser, men Harrogate har satt sine. Den andre scoringen satt Byrne i eget mål. Bedre kommunikasjon kunne hindret den, for det var ingen angrepsspillere i umiddelbar nærhet. Sterry ut med skade ti minutter før pause. Han gikk av banen for egen maskin og rett i garderoben, så det så ikke ut som noen alvorlig skade. Ogle kommer inn på høyrebacken. Harrogate er et godt lag, så det blir ikke enkelt å få med seg poeng i dag.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Pools utlikner i løpet av ett minutt. Først reduserer Ferguson etter innlegg fra Ogle. Deretter scorer Cullen med en flikk med hodet etter Hendrie sitt innlegg.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

3-2 til Hartlepool. Flott langskudd av Daly. For en start på andre omgang. Gary Liddle kom inn i pausen for Mark Shelton, og vi er tilbake i 3-5-2.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Harrogate 3-2 (Ferguson, Cullen, Daly)
Pools snur 0-2 til 3-2 i andre omgang. 5807 tilskuere ser at Pools fortsatt er ubeseiret hjemme etter flott snuoperasjon. Vi får inn Liddle i pausen og hans inntreden virket å ha en positiv innvirkning på hele laget. Daly var svak før pause, men var god etter pause. En spiller som bruker litt mange touch til tider og hadde en del balltap i første omgang. Cullen er en spiller som kommer seg inn i boksen og han vet hvor målet er. Pools er tilbake på playoff-plass. Vi er sjuende lag på tabellen, men kun ett poeng bak tredjeplassen. Seks mål på de to siste kampene gjør at optimismen er tilbake på Victoria Park. 12 poeng ned til nedrykk, og 23 poeng etter 14 kamper gjør at vi skal klare plassen i år. Harrogate er et godt lag og dagens seier viser at vi ikke skal frykte noen i denne divisjonen.
Laget: Mitchell; Sterry (Ogle 33), Byrne, Hendrie, Ferguson; Featherstone, Shelton (Liddle 45), Holohan, Daly; Molyneux, Cullen (Grey 72). Reserver: Killip, Jones, Crawford, Fondop.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Det var en heftig prestasjon i går å snu underlege med to mål til seier mot et såpass habilt lag som Harrogate. Nå har de riktignok vist at de kan være sårbare bakover, så at Pools skulle score var det gode odds for før matchen. Som Challinor også sier: "The game should've been over in the first 15 minutes." Vel, nå er det naturligvis en sannhet med en del modifikasjoner, for en vet aldri hvordan lag reagerer på scoringer. Likevel: Når man havner to mål bak, så krever det karakter å komme tilbake og faktisk vinne. Det er liten tvil om at omlegginga til tre bak i pausa gjorde underverker, for det virket tamt utover i den første omgangen.

Pools har vunnet tre av de siste fire, man har scoret seks mål i de to kampene der Mark Cullen har startet, og Cullen selv gjorde ytterligere ett mål i går etter dobbelen i Bradford tirsdag. Det ser lovende ut for og med ham. Det skiller to poeng opp til Port Vale på andreplass, og sterke lag som Northampton og nå Harrogate har måttet gi tapt i Hartlepool de to siste matchene på the Vic. Den plattformen man har lagt gjennom å være så sterke på eget gress er uhyre viktig. Etter hvert, og kanskje allerede, tar klubber visse forhåndsregler når de kommer til byen. 6-1-0 på de første sju er garantert i overkant av hva selv Challinor hadde sett for seg før sesongstart.

Du er nok relativt beskjeden, dalton, dersom målsettingen din i hovedsak dreier seg om å berge plassen. Nå forstår jeg naturligvis forsvarsmekanismen etter tiår som Hartlepool-tilhenger, men en bør ikke bli for defensiv heller. Det er tydeligvis såpass store ressurser i den gruppa at det ikke er grunn til å frykte noen motstander selv på dette nivået, og i tillegg har en Dave Challinor i stolen. Visst er det en liten tropp, men den har godt med kvalitet. Det vil selvsagt røyne på etter hvert som både skader og suspensjoner starter å gjøre sine inntog, og man har jo sett at det å blant annet miste Burey over en så lang periode har vært utfordrende, spesielt siden de andre angriperne som var blitt hentet ikke har greid å ta nivået. Heldigvis ser det ut til at Cullen greier å gjøre seg bemerket, og long may it continue. Neill Byrne pådro seg det manageren kalte et 'silly' gult kort i går, noe som gjør at han er suspendert for turen ned til Øst-London neste helg. Selv om en gjerne ser spillerne unngå kort for filleting, så er slikt i det store og hele umulig å gardere seg mot. Da spørs det om det blir 4-4-2 fra start av på Brisbane Road også, med Liddle inne fra start i spann med Hendrie. En annen utfordring framover kan bli å erstatte Jamie Sterry på en tilfredsstillende måte. Nå vet jeg ikke hva som gjorde at han gikk av etter halvtimen, men høyreforsvareren har vært god, så det er lite heldig dersom han er borte over tid.

Nei, dalton, det smakte sannelig godt med comebackseier i går. Tenk å se Hartlepool helt i ryggen på tabellteten etter at snart en tredjedel av sesongen er spilt. Den kontraktsforlengelsen med manageren var så forbaska viktig å få på plass. Dette er Dave Challinors fortjeneste. Jeg har vondt for å se noen annen manager i divisjonen jeg ville ha byttet ham med.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: søn okt 24, 2021 8:24 am Du er nok relativt beskjeden, dalton, dersom målsettingen din i hovedsak dreier seg om å berge plassen. Nå forstår jeg naturligvis forsvarsmekanismen etter tiår som Hartlepool-tilhenger, men en bør ikke bli for defensiv heller.
Tendensen frem til Bradfordmatchen var negativ, så det var en frykt for en uke siden at luften begynte å gå ut av ballongen. Det var en fallende tendens på tabellen og vi var på nedre halvdel. Med manglende scoringer og en forferdelig bortestatistikk var det nok mange som fryktet konsekvensen dersom det første hjemmetapet skulle komme før første borteseier. Det faktum at man vant borte i Bradford gjorde underverker for selvtilliten. I går så vi meget gode takter de første 15 min, samt hele andre omgang. Seks poeng mot Bradford og Harrogate gjør at vi igjen snuser på playoff. Hadde vi stått igjen med to smultringer i poengprotokollen denne uken, da hadde vi ligget a poeng med Rochdale og Crawley på 16-17.plass. Nå har vel både Challinor, Dimmi og jeg uttalt at hovedmålet denne sesongen må være å etablere seg i divisjonen og passe på at man ikke lander tilbake i Conference. Manageren sa at målsetningen alltid vil være å nå 50-poengsgrensa fortest mulig. Jo fortere vi når den, jo mer morsom blir vårsesongen. Per i dag vil jeg nok si at jeg vil være veldig fornøyd om vi oppnår topp10. Men som du sier, med denne gjengen så skal vi kunne utfordre de fleste lagene i denne divisjonen. På vårt beste er vi gode nok for å kjempe om opprykksplass. Utfordringen vår blir stabiliteten. Grunnet den sene opprykksfinalen i Bristol ble overgangsvinduet vårt veldig kort, og vi har signert en del spillere som lukter mer kvantitet enn kvalitet. Heldigvis virker det som spillerne fra i fjor holder topp nivå også i denne divisjonen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: søn okt 24, 2021 8:24 am En annen utfordring framover kan bli å erstatte Jamie Sterry på en tilfredsstillende måte. Nå vet jeg ikke hva som gjorde at han gikk av etter halvtimen, men høyreforsvareren har vært god, så det er lite heldig dersom han er borte over tid.
Nå har vi heldigvis en meget god erstatter i Reagan Ogle, som i løpet av kort tid har blitt en favoritt blant fansen. Nå skal ikke skaden til Jamie Sterry være alvorlig, og jeg tror det er god sjanse for at han er tilbake neste helg. Challinor er utdannet fysioterapeut og han er flink til å ta tak i skader før de utvikler seg. Manageren har sagt at Liddle kunne spilt i alle kampene som han har stått over dersom det hadde vært nødvendig, men at det i det lange løp ville være best for spilleren om han fikk hvile. Det kan hende Sterry også får hvile et par uker dersom manageren mener det er tryggest. Vi har sett så mange eksempler på managere som stiller med spillere som ikke er 100%, noe som gjerne resulterer i at skader forverrer seg - eller fører til at det tar lengre tid før spillere er tilbake på sitt beste. Som du sier, forlengelsen av managerens kontrakt var helt essensiell. Jeg tror også vi skal nikke anerkjennende til den jobben Raj Singh har gjort for å få klubben tilbake på beina og samtidig gi manageren såpass arbeidsbetingelser at han og laget kan blomstre.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: søn okt 24, 2021 8:24 am det smakte sannelig godt med comebackseier i går. Tenk å se Hartlepool helt i ryggen på tabellteten etter at snart en tredjedel av sesongen er spilt.
Det er helt fantastisk. I tillegg til tabellplasseringen så er det en stemning på kampene som fansen sier er bedre enn noensinne. 5807 tilskuere i går og tallet kryper stadig oppover. Det er en herlig feel-good-stemning rundt klubben og sangen fra tribunen høres på lang avstand på kampdager. North West Corner lager meget god ramme rundt kampene og resten av tribunene følger på. Det skulle smakt med en tur til Victoria Park for å suge inn stemningen - dette er vi ikke bortskjemt med, selv om vi også hadde glade dager under Chris Turner, Neale Cooper og Danny Wilson.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: søn okt 24, 2021 11:02 am det var en frykt for en uke siden at luften begynte å gå ut av ballongen. Det var en fallende tendens på tabellen og vi var på nedre halvdel.
Ikke mye å innvende på det, selv om man kun kampen i forveien hadde slått Northampton, som avgjort er blant klubbene som aspirerer til playoffkamp, om ikke enda høyere. Trenden har jo vært at hjemmeseier har vært etterfulgt av bortetap, og nederlagene i Stevenage og Salford var begge skuffende saker, der det omtrent ikke ble skapt noen verdens ting.
paul_dalton_11 skrev: søn okt 24, 2021 11:02 am Nå har vel både Challinor, Dimmi og jeg uttalt at hovedmålet denne sesongen må være å etablere seg i divisjonen og passe på at man ikke lander tilbake i Conference. Manageren sa at målsetningen alltid vil være å nå 50-poengsgrensa fortest mulig.
Slikt føler en manager seg selvsagt programforpliktet til å si, både med tanke på realisme, men også med bakgrunn i at han ikke ønsker å bygge noen kunstig fallhøyde for seg selv. Supportere vil også føle et slags ansvar i forhold til å ta de forhåndsregler som er mulig, og for all del - det er ikke meningen å utrope Hartlepool til noen kandidat for direkte opprykk. Der er man ikke enda. Jeg tror nok dessuten at playoff er et for hårete mål, mest med tanke på den slanke truppen. At det imidlertid skal gå an å havne på øvre halvdel, mener jeg bestemt. Ender man i sjiktet tiende- til tolvteplass, så bør sesongen kunne anses som en suksess, litt avhengig av hvor langt framme på lista man eventuelt har ligget i ukene og månedene før slutt.

Videre, dalton: Ingen tvil om at du har god koll på så å si alt som rører seg i og rundt klubben, så når du sier at Regan Ogle er et bortimot fullgodt alternativ til Sterry enten på høyreback eller som høyrebredd i 3-5-2, så ser jeg ingen grunn til å tvile på det. Jeg har bare merket meg Sterrys finfine bidrag, der han kanskje har imponert aller mest framover. Er det noe man er avhengig av i den situasjonen man er, eller i alle fall har vært inntil Cullens inntreden, så er det bidrag i lengderetningen også fra kantspillerne. At Ferguson har disse kvalitetene motsatt har det aldri hersket noen særlig tvil om, så da er det betryggende å høre at Sterry neppe forventes å være ute lenge. Hvilke styrker spiller Ogle på?

Feel good-faktoren og tilskuertallene hjemme i år bidrar uten særlig tvil til å gjøre Pools til et så godt hjemmelag som man er for tiden. Man hører jo også fra motstandernes supportere at de "knapt kan huske å ha opplevd bedre fans", og i hvert fall ikke på flere sesonger. Det er fine attester, og videoer i mangefold er også med på å støtte oppunder disse inntrykkene.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: søn okt 24, 2021 11:46 am Jeg har bare merket meg Sterrys finfine bidrag, der han kanskje har imponert aller mest framover. Er det noe man er avhengig av i den situasjonen man er, eller i alle fall har vært inntil Cullens inntreden, så er det bidrag i lengderetningen også fra kantspillerne. At Ferguson har disse kvalitetene motsatt har det aldri hersket noen særlig tvil om, så da er det betryggende å høre at Sterry neppe forventes å være ute lenge. Hvilke styrker spiller Ogle på?
Jeg anser Jamie Sterry som vår aller beste spiller. Reagan Ogle er etter manges mening en av de beste signeringene vi har gjort i sommer. Eneste problemet er vel at hans beste posisjon er Sterrys sin plass, og dermed har det ikke blitt så mye spilletid på han. Han har imponert hver gang han kommer inn. Det er vanskelig å beskrive han godt, men han har mye av det samme som Sterry i seg - selv om Sterry er bedre rent teknisk med ballen i beina. Ogle har bra moment, god fysikk. Han er god både offensivt og defensivt, og full av innsats i duellene. Han er kun 22 år og skal ha fine utviklingsmuligheter. Han har også ganske lange innkast, og kan også spille sentralt både i forsvaret og på midtbanen. Han har også en del innhopp på venstre vingback, så vi er meget godt skodd på kantene. Det er lett å argumentere for at det er vår sterkeste lagdel. Så tanken min er at Ogle er en god erstatter over et par kamper. Skulle Sterry være ute lenger, så vil det selvfølgelig være et stort tap. For Sterry er vår mest stabile spiller og det vil merkes hvis han er ute. Jeg vil anta at Ogle ikke har samme stabilitet, selv om han så langt lover godt basert på det jeg har sett av han.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: søn okt 24, 2021 11:02 am Manageren sa at målsetningen alltid vil være å nå 50-poengsgrensa fortest mulig. Jo fortere vi når den, jo bedre.
Det var litt gøy å lese at manageren igjen sier det samme i dagens Hartlepool Mail. Ambisjonene endrer seg ikke for manageren før vi når 50-poeng. Så morsomt å høre manageren si dette et par dager etter jeg gjorde det samme.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Fikk ikke med meg kampen i dag. 0-5 borte mot Orient i London er ikke mye å rope hurra for. Jeg tror vi får la denne kampen gå stille ned i glemmeboka...

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»