Det er 2 dager siden. Men hva var poenget igjen?
Egon - ikke så bra
At du bommer på at det er «få restauranter i byen som kan lage mat».
De kunne vært mer saklige, slike utsagn ødelegger bare seriøsiteten.Guttorm123 skrev: ↑man apr 11, 2022 9:42 pm Mulig anmelderne har hatt en dårlig dag, siden absolutt alt her blir kritisert.
Fra anmeldelsen:
Maten i Tårnet er mat du like gjerne kunne varmet opp hjemme. Det er smakløst, og fullt av merkelige teksturer."
Er det slik mat anmelderne benytter seg av hjemme?
For å ta det som er bra så er ikke maten så ille, mye smaker faktisk bra. F.eks. ishavsrøye, english breakfast (uenig her altså)
Interiøret de fleste steder er OK, man sitter ikke i en diger matsal, men i lune avlukker (finnes dog unntak fra dette)
Man vet hva man får og sist men ikke minst, maten blir servert raskt. Det siste er et poeng om man f.eks. skal gå på konsert eller annet etterpå.
Det som ikke er bra er som nevnt prisnivået. Altfor høyt både i forhold til maten og mengden. Flere retter har så lite mat at man ikke blir mett. F.eks. den ganske dyre retten "Black and White".
Men de spiller iallefall med åpne kort.
Flere andre steder som liksom skal være finere restauranter driver med lureri/snusk.
Prisen som oppgis er i flere tilfeller kun for et kjøttstykke. ALT annet er tilvalg selv poteter, saus og grønnsaker.
Hallo - et kjøttstykke er ikke en middag!
Skal man ha en fullverdig middag, så blir det svært dyrt. Slike plasser unngår jeg i sin helhet. Den oppgitte prisen skal være et fullverdig måltid.
Du står fritt til å mene noe annet, men for å være helt ærlig tviler jeg på at du vet hva du prater om.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:34 am At du bommer på at det er «få restauranter i byen som kan lage mat».
Beklager, men man kan si det samme om deg.Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:44 am Du står fritt til å mene noe annet, men for å være helt ærlig tviler jeg på at du vet hva du prater om.
Det forandrer ikke på det jeg skrev opprinnelig, men hvis det får deg til å føle deg bedre så for all del.
Det er ikke alle som har råd til å gå på de beste restaurantene.Trolljegeren skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:12 am15 år siden du spiste på restaurant i Oslo, ja!Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:09 am Kan det være at de ikke ønsker å sitte i et firefelts veikryss for å spise? Jeg hadde aldri dratt på Egon men når de har den beliggenheten de har så bør maten omtrent selge seg selv, uansett hvor dårlig den er. Jevnt over er det svært få restauranter i byen som faktisk kan å lage mat, du får råvarer som er alt for mye tilberedt nærmest uansett hvor du går.
-
- Innlegg: 5307
Jeg var på en restaurant i Bergen som fikk full pott hos anmelderne noen måneder før, og maten var god den. Men når man får så lite mat for en tre-retters til over tusen kroner, så foretrekker jeg heller å kunne spise meg mett et annet sted. Du skrev litt om det, men hvordan er porsjonene på Egon?Neptun skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:37 am
De kunne vært mer saklige, slike utsagn ødelegger bare seriøsiteten.
For å ta det som er bra så er ikke maten så ille, mye smaker faktisk bra. F.eks. ishavsrøye, english breakfast (uenig her altså)
Interiøret de fleste steder er OK, man sitter ikke i en diger matsal, men i lune avlukker (finnes dog unntak fra dette)
Man vet hva man får og sist men ikke minst, maten blir servert raskt. Det siste er et poeng om man f.eks. skal gå på konsert eller annet etterpå.
Det som ikke er bra er som nevnt prisnivået. Altfor høyt både i forhold til maten og mengden. Flere retter har så lite mat at man ikke blir mett. F.eks. den ganske dyre retten "Black and White".
Men de spiller iallefall med åpne kort.
Flere andre steder som liksom skal være finere restauranter driver med lureri/snusk.
Prisen som oppgis er i flere tilfeller kun for et kjøttstykke. ALT annet er tilvalg selv poteter, saus og grønnsaker.
Hallo - et kjøttstykke er ikke en middag!
Skal man ha en fullverdig middag, så blir det svært dyrt. Slike plasser unngår jeg i sin helhet. Den oppgitte prisen skal være et fullverdig måltid.
Du skjønner det sikkert ikke selv men hvis man må ha råd til å gå på de beste restaurantene for å få mat som er tilberedt på en ordentlig måte så bekrefter det liksom litt av det som var poenget mitt.
Det er jo en hel haug av billigere alternativer for gode måltider i hovedstaden, men da må man bevege seg inn på områder som Grønland og det kan jo tross alt være farlig.
Det er da en haug med restauranter i Oslo som tilbyr mat av god kvalitet og som samtidig har et prisnivå som er det samme som eller lavere enn Egon. Å havne på Egon som turist er egentlig tjenesteforsømmelse med alle hjelpemidlene man har i dag. De siste 5 årene har jeg aktivt brukt TripAdvisor og lokale anbefalinger for å finne restauranter i utlandet. Kun én gang har jeg hatt en ræva opplevelse i den perioden, og det var da vi syndet mot regelen vår og prioriterte beliggenheten til restauranten.
-
- Innlegg: 5307
Hva anbefaler du da?Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 12:22 pm Det er jo en hel haug av billigere alternativer for gode måltider i hovedstaden, men da må man bevege seg inn på områder som Grønland og det kan jo tross alt være farlig.
Jeg mimrer litt nå........men kom på en greie fra Playa Des Americas, det er sikkert minst 15 år siden vi var der.Trolljegeren skrev: ↑tir apr 12, 2022 12:35 pm Det er da en haug med restauranter i Oslo som tilbyr mat av god kvalitet og som samtidig har et prisnivå som er det samme som eller lavere enn Egon. Å havne på Egon som turist er egentlig tjenesteforsømmelse med alle hjelpemidlene man har i dag. De siste 5 årene har jeg aktivt brukt TripAdvisor og lokale anbefalinger for å finne restauranter i utlandet. Kun én gang har jeg hatt en ræva opplevelse i den perioden, og det var da vi syndet mot regelen vår og prioriterte beliggenheten til restauranten.
Og der har vi (kona og jeg) bare vært 1 gang.
Vi fant en liten indisk restaurant og stakk inn der og fikk servert absolutt fantastisk indisk mat.
Derfor oppsøkte vi samme restaurant noen dager serere og bestilte det samme, men fikk helt RÆVA mat.
Dårlig ikke lite ustabil kvalitet, kan man si. Sykt dårlig ikke lite overraskelse, for å bruke gammel terminologi.
Det er ikke lett å ta ansvar og anbefale noe som helst for noen.
På Grønland?Guttorm123 skrev: ↑tir apr 12, 2022 12:45 pmHva anbefaler du da?Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 12:22 pm Det er jo en hel haug av billigere alternativer for gode måltider i hovedstaden, men da må man bevege seg inn på områder som Grønland og det kan jo tross alt være farlig.
Punjab Tandoori er ett av de aller beste stedene for indisk i Oslo, og koster omtrent ingenting.
Saray vet jeg pleier å få god omtale, det samme med Istanbul kebab (for dem som liker det).
Hvis man ønsker det litt finere har man alltids Olympen. Der kan man feks få entrecôte fra Strøm-Larsen for 315,- i stedet for 348,-/390,- som det koster på Egon.
-
- Innlegg: 5307
Har eierskifte av "lompa" hatt noen innvirkninger på kvalitet/porsjoner, eller er det mye likt?Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:06 pm
Hvis man ønsker det litt finere har man alltids Olympen. Der kan man feks få entrecôte fra Strøm-Larsen for 315,- i stedet for 348,-/390,- som det koster på Egon.
- busemannen
- Innlegg: 864
- Sted: Lauvtjern
Enkelte gamlinger elsker det, jeg spanderer lunsj eller middag der iblant. Gjør det ikke av egeninteresse, for å si det sånn.
-
- Innlegg: 5307
Hvor vanker folk fra Oslo da? Statholdergaarden?
- busemannen
- Innlegg: 864
- Sted: Lauvtjern
Ja, pussige greier det der.Queenie skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:19 pmEnkelte gamlinger elsker det, jeg spanderer lunsj eller middag der iblant. Gjør det ikke av egeninteresse, for å si det sånn.
Jeg ville tatt dem med til Dovrehallen. Ikke langt unna
Sant det.Queenie skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:19 pmEnkelte gamlinger elsker det, jeg spanderer lunsj eller middag der iblant. Gjør det ikke av egeninteresse, for å si det sånn.
Foreldrene min elsket Egon
Eneste, og da mener jeg eneste, fordelen med Egons er at man betaler på forhånd, og slipper å vente på regningen.
Men igjen, det gjør man også på langt bedre BK..
Men igjen, det gjør man også på langt bedre BK..
Ja, det er jo unektelig en fordel
Om man vil ha tradisjonsmat og er litt redd for fremmed matkultur, så har Stortorvets Gjæstgiveri og Gamle Raadhus god mat.
Det er jo jævla digg konsept da. Å spise pommes frites og en club sandwich uten å føle at man er på restaurant.
Tror tradisjonelle restauranter har litt å lære her.
-
- Innlegg: 5307
Sikkert noen flerkulturelle herligheter dette.Trolljegeren skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:42 pm
Om man vil ha tradisjonsmat og er litt redd for fremmed matkultur, så har Stortorvets Gjæstgiveri og Gamle Raadhus god mat.
For oss som ikke bryr oss så veldig mye om mat og feinschmeckeri så duger selvfølgelig Egon, men enig i at det er veldig overpriset. De vinner på beliggenhet og parkeringsmuligheter, samt at det går kjapt. Og når man er med likesinnede som heller ikke bryr seg så veldig så er vel selskapet det viktigste. Litt som da jeg skulle lage en god middag og fikk beskjed om at man like gjerne kunne spist tre dager gammel grandis, maten er ikke alltid så vesentlig
Jeg slenger meg på slakten av Egon.
Men nr. 37 er ok. Bare pass på at den er godt stekt.
Men nr. 37 er ok. Bare pass på at den er godt stekt.
Eneste gangene jeg drar på Egon er for å ta noen utepils. Dyr og dårlig mat, lider av alt for stor meny. Typisk sted å dra for mødre som skal spandere storby opplevelse på familien.
Trenger ikke det heller, hele Løkka er teppebombet med gode restauranter.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 12:22 pm Det er jo en hel haug av billigere alternativer for gode måltider i hovedstaden, men da må man bevege seg inn på områder som Grønland og det kan jo tross alt være farlig.
I tillegg har man 'Way down south' ved akerselva, danske Kød ved Tollbugata, Den glade Gris etc.
Frogner, Bygdøy, Hegdehaugsveien og Majorstua har og mye bra, i tillegg til alle Streetfood alternativene som har kommet med årene(Nå senest på Barcode). Coyo og Castello ved Sørenga(Coyo har antagelig noen av de beste cocktailene i Oslo).
Altså listen er lang og det beste er at samtlige av disse er milevis over Egon i kvalitet og koster mindre eller rundt de samme prisene på Egon igjen.
Skulle jeg eventuelt valgt noe mer franchise så hadde jeg gått på Olivia, rundt 200 kr for en god pizza og nydelig italiensk vin ved siden av er både betydelig mye billigere enn Egon og igjen langt bedre kvalitet.
Egon er ikke noe annet enn rent lureri.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute