Egon - ikke så bra
Egon - ikke så bra
VG er ikke helt nøgd her....
https://www.godt.no/anmeldelser/restaur ... on-taarnet
Ganske mange år sinden jeg spiste på Egon nå. Fikk følelsen av å ha havnet i et selskap av bønder på byen, dels danskebåten - dette var Egon Jernbanetorget.
https://www.godt.no/anmeldelser/restaur ... on-taarnet
Ganske mange år sinden jeg spiste på Egon nå. Fikk følelsen av å ha havnet i et selskap av bønder på byen, dels danskebåten - dette var Egon Jernbanetorget.
Kan vel ikke si at man er overrasket her.
Artig det tilsvaret fra Egon også. Skulle jo nesten tro at de tror på det selv. Kan være at det er kokker med erfaring som jobber der, men samtlige søknader jeg har sett fra den kjeden opp igjennom årene har vært ganske tydelig på at man ikke trenger noen erfaring som kokk for å jobbe der.
Alltid artig med folk som skal erte folk som bruker x antall tusen på ett måltid, men det er de som drar å spiser på restauranter som Egon og Friday som er de virkelig sjuke folkene der ute.
Artig det tilsvaret fra Egon også. Skulle jo nesten tro at de tror på det selv. Kan være at det er kokker med erfaring som jobber der, men samtlige søknader jeg har sett fra den kjeden opp igjennom årene har vært ganske tydelig på at man ikke trenger noen erfaring som kokk for å jobbe der.
Alltid artig med folk som skal erte folk som bruker x antall tusen på ett måltid, men det er de som drar å spiser på restauranter som Egon og Friday som er de virkelig sjuke folkene der ute.
-
- Innlegg: 801
Ikke spesielt overraskende dette her. Har egentlig aldri skjønt hvordan Egon-kjeden kan ha så mye besøk, for det er dårlig mat der og ikke minst er det ikke spesielt billig der heller. Hadde det nå en gang vært rimelig mat der kunne jeg hatt en viss forståelse for hvorfor så mange oppsøker disse stedene, men man kan få svært mye bedre mat for en billigere penge på mang en restaurant i det ganske land.
Edit: Justine kom før meg.
Sist redigert av Alpha den fre apr 01, 2022 9:49 pm, redigert 1 gang totalt.
Egon er perfekt for de fleste nordmenn, variert meny med smakløs mat.
Egon er trolig Norges dårligste restaurant-kjede, maten er dårlig og prisen er høy.
Egon er trolig Norges dårligste restaurant-kjede, maten er dårlig og prisen er høy.
Det finnes verre ting enn Egon. Kanskje ikke som er så merkverdig godt besøkt, men det finnes. Var på Egon i fjor faktisk, i Ski. Helt ok burger, ingenting i veien med den. Stedet er dog relativt teit og harry.DoktorS skrev: ↑fre apr 01, 2022 4:20 pm VG er ikke helt nøgd her....
https://www.godt.no/anmeldelser/restaur ... on-taarnet
Ganske mange år sinden jeg spiste på Egon nå. Fikk følelsen av å ha havnet i et selskap av bønder på byen, dels danskebåten - dette var Egon Jernbanetorget.
McDonalds prøver i det minste ikke å være noe de ikke er.Justice 97 skrev: ↑fre apr 01, 2022 9:46 pm Egon er ikke noe mer enn en glorifisert utgave av McDonalds.
Er vel ikke mange årene siden det skilte en 50-lapp mellom en baconsnurret indrefilet på Egon og en treretters på Olympen.
McDonalds er på et måte ærlig. Prisen matcher hva man får i langt større grad. Egon klarer være relatict dyrt for å være helt krisedårligChromeback skrev: ↑fre apr 01, 2022 9:53 pm
McDonalds prøver i det minste ikke å være noe de ikke er.
Jeg drar heller på Mcern eller Burger King istedenfor.Chromeback skrev: ↑fre apr 01, 2022 9:38 pm Kan vel ikke si at man er overrasket her.
Artig det tilsvaret fra Egon også. Skulle jo nesten tro at de tror på det selv. Kan være at det er kokker med erfaring som jobber der, men samtlige søknader jeg har sett fra den kjeden opp igjennom årene har vært ganske tydelig på at man ikke trenger noen erfaring som kokk for å jobbe der.
Alltid artig med folk som skal erte folk som bruker x antall tusen på ett måltid, men det er de som drar å spiser på restauranter som Egon og Friday som er de virkelig sjuke folkene der ute.
Egon faller i samme kategori som Fridays, stort sett elendig mat til priser som fint kan sammenlignes med langt bedre restauranter.
DoktorS skrev: ↑fre apr 01, 2022 4:20 pm VG er ikke helt nøgd her....
https://www.godt.no/anmeldelser/restaur ... on-taarnet
Ganske mange år sinden jeg spiste på Egon nå. Fikk følelsen av å ha havnet i et selskap av bønder på byen, dels danskebåten - dette var Egon Jernbanetorget.
Dette var Egon på Tyholtårnet i Trondheim, med en fantastisk utsikt. Om jeg skal dit noen gang så blir det for å spise en pizzalunsj, den er god på Egon.
-
- Innlegg: 5307
Mulig anmelderne har hatt en dårlig dag, siden absolutt alt her blir kritisert.
Fra anmeldelsen:
Maten i Tårnet er mat du like gjerne kunne varmet opp hjemme. Det er smakløst, og fullt av merkelige teksturer."
Er det slik mat anmelderne benytter seg av hjemme?
Fra anmeldelsen:
Maten i Tårnet er mat du like gjerne kunne varmet opp hjemme. Det er smakløst, og fullt av merkelige teksturer."
Er det slik mat anmelderne benytter seg av hjemme?
Formuleringen i setningen antyder ikke akkurat det. Det er en indirekte diss av halvfabrikat, og legger Egon på samme nivå.Guttorm123 skrev: ↑man apr 11, 2022 9:42 pm Mulig anmelderne har hatt en dårlig dag, siden absolutt alt her blir kritisert.
Fra anmeldelsen:
Maten i Tårnet er mat du like gjerne kunne varmet opp hjemme. Det er smakløst, og fullt av merkelige teksturer."
Er det slik mat anmelderne benytter seg av hjemme?
Som nok ikke er sånn veldig langt i fra sannheten.
Lenge siden jeg har spist på Egon. Husker det som en forglemmelig , smakløs og altfor dyr opplevelse ut fra kvaliteten, men at de hadde gode uteserveringer.
Bildene av maten i anmeldelsen var direkte triste, og oser halvfabrikata. Det er nesten tristere om Egon snakker sant når de sier at alt er hjemmelaget. Og prisene er egentlig helt sinnsvake:
Entrecote med fries (sikkert fryst), amerikansk blanding og det som ser ut som ferdig-bearnaise: kr 350. Det er vel ca. samme prisnivå som Trancher, St. Lars etc som kan biff.
Cæsar-salat: Kr 199. Ser ut som cæsar-salaten man får kjøpt på boks på 7-eleven. Må ha en enorm avanse på den der.
Bao-buns: kr 204: Tror jeg betalte 50 kroner mindre for to buns som hadde omtrent samme størrelse som Egons fire på tri-ky. Smakte garantert minst dobbelt så godt. Allikevel retten som så best ut. Kjip majones og kjip mangosaus ser jeg, men kyllingen så hvert fall sprø ut.
Og så det sykeste:
Speke-"carpaccio": kr 225 (!!!). Det er dyrere en en ekte carpaccio med gode råvarer på en god italiensk restaurant. Den retten der er rett ut av pakken og på fatet på 30 sek. Ser ut som noe man slenger sammen når man har forsovet seg til en 17. mai-lunsj.
Fiskesuppen og kyllingvingene som er priset rundt 125-135 kroner er vel greit nok. Ikke verdt det selvsagt, men et prisnivå som kan forsvares når de tross alt betaler leie, lønn etc.
Bildene av maten i anmeldelsen var direkte triste, og oser halvfabrikata. Det er nesten tristere om Egon snakker sant når de sier at alt er hjemmelaget. Og prisene er egentlig helt sinnsvake:
Entrecote med fries (sikkert fryst), amerikansk blanding og det som ser ut som ferdig-bearnaise: kr 350. Det er vel ca. samme prisnivå som Trancher, St. Lars etc som kan biff.
Cæsar-salat: Kr 199. Ser ut som cæsar-salaten man får kjøpt på boks på 7-eleven. Må ha en enorm avanse på den der.
Bao-buns: kr 204: Tror jeg betalte 50 kroner mindre for to buns som hadde omtrent samme størrelse som Egons fire på tri-ky. Smakte garantert minst dobbelt så godt. Allikevel retten som så best ut. Kjip majones og kjip mangosaus ser jeg, men kyllingen så hvert fall sprø ut.
Og så det sykeste:
Speke-"carpaccio": kr 225 (!!!). Det er dyrere en en ekte carpaccio med gode råvarer på en god italiensk restaurant. Den retten der er rett ut av pakken og på fatet på 30 sek. Ser ut som noe man slenger sammen når man har forsovet seg til en 17. mai-lunsj.
Fiskesuppen og kyllingvingene som er priset rundt 125-135 kroner er vel greit nok. Ikke verdt det selvsagt, men et prisnivå som kan forsvares når de tross alt betaler leie, lønn etc.
-
- Innlegg: 5307
Ikke uten grunn at de tjente over 1,2 mrd og hadde over 300 mill i overskudd før pandemien. Dette betyr en driftsmargin på over 25 %. Det er egentlig helt sinnsvakt for en bransje med så mange konkurser som restaurantbransjen. Sier litt om hvordan de kapitaliserer på nordmenns elendige matvaner.Ghost skrev: ↑man apr 11, 2022 10:52 pm Lenge siden jeg har spist på Egon. Husker det som en forglemmelig , smakløs og altfor dyr opplevelse ut fra kvaliteten, men at de hadde gode uteserveringer.
Bildene av maten i anmeldelsen var direkte triste, og oser halvfabrikata. Det er nesten tristere om Egon snakker sant når de sier at alt er hjemmelaget. Og prisene er egentlig helt sinnsvake:
https://e24.no/naeringsliv/i/XgzBrm/ego ... ing-i-fjor
"Hør her gutter, jeg har en plan. Vi skal inn i restaurantbransjen."KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 6:59 amIkke uten grunn at de tjente over 1,2 mrd og hadde over 300 mill i overskudd før pandemien. Dette betyr en driftsmargin på over 25 %. Det er egentlig helt sinnsvakt for en bransje med så mange konkurser som restaurantbransjen. Sier litt om hvordan de kapitaliserer på nordmenns elendige matvaner.Ghost skrev: ↑man apr 11, 2022 10:52 pm Lenge siden jeg har spist på Egon. Husker det som en forglemmelig , smakløs og altfor dyr opplevelse ut fra kvaliteten, men at de hadde gode uteserveringer.
Bildene av maten i anmeldelsen var direkte triste, og oser halvfabrikata. Det er nesten tristere om Egon snakker sant når de sier at alt er hjemmelaget. Og prisene er egentlig helt sinnsvake:
https://e24.no/naeringsliv/i/XgzBrm/ego ... ing-i-fjor
Har vært kun 2 ganger på Egon.
Første gang er mange år siden, og det var i Tårnet i Trondheim.
Det var helt OK mat, ingen av oss forventet spesielt mer enn det vi fikk. Men maten var OK, hverken mer eller mindre. Prisen husker jeg ikke noe om.
Det ble en del pils også, vin til kona.
Det åpnet en Egon i Fredrikstad for en tid siden....lenge før corona...og vi tok turen innom for å teste.
Det var helt jævlig. Alt var feil. Intet var engang i nærheten av gatekjøkkenkvalitet.
Har aldri vurdert Egon etter den dagen, og tror ikke vi kommer tilbake heller.
Gordon Ramsay burde stikke innom og sparke noen.
Første gang er mange år siden, og det var i Tårnet i Trondheim.
Det var helt OK mat, ingen av oss forventet spesielt mer enn det vi fikk. Men maten var OK, hverken mer eller mindre. Prisen husker jeg ikke noe om.
Det ble en del pils også, vin til kona.
Det åpnet en Egon i Fredrikstad for en tid siden....lenge før corona...og vi tok turen innom for å teste.
Det var helt jævlig. Alt var feil. Intet var engang i nærheten av gatekjøkkenkvalitet.
Har aldri vurdert Egon etter den dagen, og tror ikke vi kommer tilbake heller.
Gordon Ramsay burde stikke innom og sparke noen.
Er vel litt av problemet til Egon. Ujevn kvalitet på restaurantene. Kan være helt ok mat, men dyrt ift kvaliteten.fargeblind skrev: ↑tir apr 12, 2022 10:16 am Har vært kun 2 ganger på Egon.
Første gang er mange år siden, og det var i Tårnet i Trondheim.
Det var helt OK mat, ingen av oss forventet spesielt mer enn det vi fikk. Men maten var OK, hverken mer eller mindre. Prisen husker jeg ikke noe om.
Det ble en del pils også, vin til kona.
Det åpnet en Egon i Fredrikstad for en tid siden....lenge før corona...og vi tok turen innom for å teste.
Det var helt jævlig. Alt var feil. Intet var engang i nærheten av gatekjøkkenkvalitet.
Har aldri vurdert Egon etter den dagen, og tror ikke vi kommer tilbake heller.
Treffer du de på en dårlig dag, eller en av de svake restaurantene kommer du neppe igjen.
Dette er vel så spikeren på hodet som det går an å treffe når det gjelder Egon. Siste jeg spiste på var den i Bodø, og synes maten faktisk var god der, men det er som du sier altfor dyrt. Egon er liksom stedet du drar når du har en del folk som ikke klarer å bli enige om et type kjøkken, eller har med folk som er redd for å spise på noe annet enn Egon, McD og BK.
Ja, redd for å spise er en ting - men har også inntrykk av at mange er redd for selve restaurantopplevelsen på ukjente steder. Har vel inntrykk av at de som frekventerer Egon i Oslo er turister som ikke har planlagt og/eller folk fra bygdene rundt som føler seg tryggere der enn på spisesteder der de må forholde seg til en servitør som spør om det skal være noe å drikke før maten, usikkerhet rundt hva som er hva på menyen, ta stilling til valg av drikke, usikkerhet rundt tips - og generell usikkerhet i en by med mange muligheter. I tillegg kommer det til at man synes at maten er grei nok, og egentlig ikke er noe opptatt av at maten skal være en opplevelse.
Folk flest er nok ikke matnerder, men vil ha god mat uten å bruke så mye penger.DoktorS skrev: ↑tir apr 12, 2022 10:32 am Ja, redd for å spise er en ting - men har også inntrykk av at mange er redd for selve restaurantopplevelsen på ukjente steder. Har vel inntrykk av at de som frekventerer Egon i Oslo er turister som ikke har planlagt og/eller folk fra bygdene rundt som føler seg tryggere der enn på spisesteder der de må forholde seg til en servitør som spør om det skal være noe å drikke før maten, usikkerhet rundt hva som er hva på menyen, ta stilling til valg av drikke, usikkerhet rundt tips - og generell usikkerhet i en by med mange muligheter. I tillegg kommer det til at man synes at maten er grei nok, og egentlig ikke er noe opptatt av at maten skal være en opplevelse.
Jeg er ikke matnerd i det hele tatt, og ikke blant de som åpner lommeboka for å få en spesiell opplevelse.
Det er i grunnen svært sjeldent vi nerder oss til et sted for spesielle matopplevelser.
I Thailand har vi gjort det mange ganger, men der får man jo mye for ganske overlommelig pris.....
Tror jeg likegodt kan spise på et gatekjøkken dersom jeg er bråsulten.
De koster vel stort sett noe ala det man får.
Derfor kanskje rart at så mange velger Egon, hvor man får middels mat til en dyr penge.fargeblind skrev: ↑tir apr 12, 2022 10:41 amFolk flest er nok ikke matnerder, men vil ha god mat uten å bruke så mye penger.DoktorS skrev: ↑tir apr 12, 2022 10:32 am Ja, redd for å spise er en ting - men har også inntrykk av at mange er redd for selve restaurantopplevelsen på ukjente steder. Har vel inntrykk av at de som frekventerer Egon i Oslo er turister som ikke har planlagt og/eller folk fra bygdene rundt som føler seg tryggere der enn på spisesteder der de må forholde seg til en servitør som spør om det skal være noe å drikke før maten, usikkerhet rundt hva som er hva på menyen, ta stilling til valg av drikke, usikkerhet rundt tips - og generell usikkerhet i en by med mange muligheter. I tillegg kommer det til at man synes at maten er grei nok, og egentlig ikke er noe opptatt av at maten skal være en opplevelse.
Jeg skjønner heller ikke at folk spiser på Egon og særlig ikke i Oslo. Om Egon type mat er det man liker kan man i Oslo dra på Cafe Sara. Bedre og billigere og slettes ikke verst mtp prisen
Mulig jeg er litt på villspor her nå, men jeg tror jeg husker at Egon markedsfører seg som "folkelig" og for folk flest.
Det er sikkert riktig at konseptet ikke forsvarer at de priser seg for høyt.
Uansett.....jeg har ikke noen planer om å spise der mer.
BTW......husk at folk flest ikke bor i Oslo, og sjeldent er der.
Kan det være at de ikke ønsker å sitte i et firefelts veikryss for å spise? Jeg hadde aldri dratt på Egon men når de har den beliggenheten de har så bør maten omtrent selge seg selv, uansett hvor dårlig den er. Jevnt over er det svært få restauranter i byen som faktisk kan å lage mat, du får råvarer som er alt for mye tilberedt nærmest uansett hvor du går.
15 år siden du spiste på restaurant i Oslo, ja!Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 11:09 am Kan det være at de ikke ønsker å sitte i et firefelts veikryss for å spise? Jeg hadde aldri dratt på Egon men når de har den beliggenheten de har så bør maten omtrent selge seg selv, uansett hvor dårlig den er. Jevnt over er det svært få restauranter i byen som faktisk kan å lage mat, du får råvarer som er alt for mye tilberedt nærmest uansett hvor du går.
Har vært på Egon Tyholttårnet et par ganger, men det er fordi unga liker utsikta. Har bare spist burger, den er grei nok selv om man får både bedre og billigere burger andre steder. Mener jeg har forvillet meg inn på Egon Jernbanetorget i Oslo også for mange år siden.DoktorS skrev: ↑fre apr 01, 2022 4:20 pm VG er ikke helt nøgd her....
https://www.godt.no/anmeldelser/restaur ... on-taarnet
Ganske mange år sinden jeg spiste på Egon nå. Fikk følelsen av å ha havnet i et selskap av bønder på byen, dels danskebåten - dette var Egon Jernbanetorget.
Usikker på hvorfor Egon er såpass godt besøkt, men det har vel mye med beliggenheten til flere av restaurantene deres å gjøre? Og så har de vel klart å skape seg et slags navn blant folk flest.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute