Kaffevaner?
Kaffevaner?
Hva er dere kaffevaner?
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
-
- Innlegg: 4968
Jeg drikker stort sett bare pulverkaffe / instantkaffe (om det er noen forskjell).
På sett og vis blir det nok mye kaffe, men med store kopper er det også godt nok utvannet.
Bruker samme dose i en liten kopp som i stor en (den store er 3 ganger så stor).
Er man på kafé blir det vanlig svart kaffe, har ikke sansen for de 'moderne' utgavene.
På jobb er det kaffemaskin, men det smaker ikke all verden (selv om andre mener det motsatte).
Vel, en kopp / krus med sterk Mokka-smak overgår det meste...digger Mokkasmak, også når det gjelder iskrem.
Pulver/instant kan variere fra First Price til Friele.
Har oppdaget i senere tid at jeg er veldig sensitiv for koffein, så jeg drikker kun morgenkaffe. Til gjengjeld blir det gjerne 8 kopper før frokost. Drikker stort sett bare kaffe som er dyrket i Yirgacheffe i Etiopia, noen ganger faller jeg for fristelsen til å teste ut andre typer cup of excellence, men Yirgacheffe er og blir favoritten.
Brygger enten i trakteren, eller i aeropress når jeg har god tid.
Brygger enten i trakteren, eller i aeropress når jeg har god tid.
Vanedyret meg drikker 1 kaffe fra kapselmaskin tidlig, (det har jeg forlengst gjort også i dag) og det er svart kaffe, gjerne Evergood Dark Roast.
Deretter ofte en kaffebreak fra samme kaffekapselmaskin midt på dagen.
Det er også svart kaffe dersom jeg er på kafè eller kaffebar. Men det er sjeldent.
Fryktelig lenge siden nå.
Før drakk også jeg maaaange kopper daglig, men nå stort sett bare to.
Deretter ofte en kaffebreak fra samme kaffekapselmaskin midt på dagen.
Det er også svart kaffe dersom jeg er på kafè eller kaffebar. Men det er sjeldent.
Fryktelig lenge siden nå.
Før drakk også jeg maaaange kopper daglig, men nå stort sett bare to.
-
- Innlegg: 2589
Jeg drikker ikke sykt mye kaffe lenger, er mer opptatt av kvalitet enn kvantitet nå. Kjøpte en helautomatisk maskin i fjor høst, fyller bare på vann og bønner, så er det bare å trykke på én knapp. Har en god kjeramisk kvern, og det har hevet kaffeopplevelsen min betraktelig, ingen tvil om det. Nykvernet er så ferskt jeg kan få det uten å brenne egne bønner, og det er bedre smak enn kapsler, selvom jeg er stor fan av dem også.
Har også kapselmaskin, det andre stedet jeg «bor», og er fortsatt veldig happy med den, det er jo så enkelt. Favoritten der er faktisk Starbucks, særlig Italian roast. Jeg liker mørkbrent kaffe.
Drikker alltid dobbel espresso når jeg har spist på restaurant, hjemme blir det som oftest americano, vet ikke helt hvorfor.
Men jeg kjøper veldig sjelden kaffe i disse sjappene, syns rett og slett det er drøyt når det nærmer seg 50 spenn for et pappbeger med kaffe. Stort sett bare når jeg er ute og reiser at jeg koster på meg slik luksus.
Ferdig med dagens to første kopper nå!
Har også kapselmaskin, det andre stedet jeg «bor», og er fortsatt veldig happy med den, det er jo så enkelt. Favoritten der er faktisk Starbucks, særlig Italian roast. Jeg liker mørkbrent kaffe.
Drikker alltid dobbel espresso når jeg har spist på restaurant, hjemme blir det som oftest americano, vet ikke helt hvorfor.
Men jeg kjøper veldig sjelden kaffe i disse sjappene, syns rett og slett det er drøyt når det nærmer seg 50 spenn for et pappbeger med kaffe. Stort sett bare når jeg er ute og reiser at jeg koster på meg slik luksus.
Ferdig med dagens to første kopper nå!
Jeg er en espressodrikker, mest på morgen og på dagen
Men den skal drikkes av skikkelig kopp, ikke papp. Og med tanke på størrelsen så har man jo alltid tid til å sette seg ned med den
Men den skal drikkes av skikkelig kopp, ikke papp. Og med tanke på størrelsen så har man jo alltid tid til å sette seg ned med den
Jeg setter på trakteren nå jeg står opp og trakter da en liter kaffe, type blå coop. Drikker tre krus før frokost og resten etter.
-
- Innlegg: 4968
Prøv o´boy neste gang.return_of_drakkar skrev: ↑man apr 25, 2022 7:36 amI en tuds på jobb, for noen år tilbake da det var mildt sagt masete, spiste jeg iblant litt pulverkaffe med teskje...
Enig med skikkelig kopp på espresso! Akkurat den kaffedrikken trenger en god kopp - gjerne litt tykk. Ellers er jo kaffe/espresso-servering i noen land et flott lite rituale - alltid kjekt når man får det hele på et sølvbrett, med et lite glass vann ved siden av og kanskje liten kjeks eller sjokolade.
Hjemme har jeg tre like Bokklubben-kopper som jeg har hatt i alle år. To blå og en gul. Dette er jo egentlig krus, og kanskje mest beregnet for te. En kan se "Rune" i serien Etaten bruker en slik kopp ved kaffemaskina/kjøkkenet - altså en fryktelig utdatert greie, men funker for meg
Hjemme har jeg tre like Bokklubben-kopper som jeg har hatt i alle år. To blå og en gul. Dette er jo egentlig krus, og kanskje mest beregnet for te. En kan se "Rune" i serien Etaten bruker en slik kopp ved kaffemaskina/kjøkkenet - altså en fryktelig utdatert greie, men funker for meg
Blå coop er god. Går mye av den her i huset.Gårdsdattra skrev: ↑søn apr 24, 2022 11:13 pm Jeg setter på trakteren nå jeg står opp og trakter da en liter kaffe, type blå coop. Drikker tre krus før frokost og resten etter.
-
- Innlegg: 12998
Drikker en kanne fra Moccamaster før arbeid. Tar ofte med meg en termokopp av det som er igjen til arbeid. Så går det fort en 4-5 kopper på arbeid av traktekaffe der. Trakter meg så kaffe etter middag og drikker en kanne der også. Det er fra liten kolbe vel og merke (litt over 3 store kaffekrus). Drikker bare svart kaffe og bare traktekaffe. Ligger vel fort på en 3 kanner i løpet av en dag (06-23). Drikker ofte kaffe rett før jeg legger meg. Det samme gjør en del andre familiemedlemmer og sover like godt for det. Kommer fra et område med nokså sterk kaffedrikke-kultur og hvor det er skikk og bruk å begynne å drikke kaffe nokså tidlig.DoktorS skrev: ↑søn apr 24, 2022 9:09 am Hva er dere kaffevaner?
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
-
- Innlegg: 2589
Ikke bare til espresso, en god kopp er nesten like viktig som glasset er for vin syns jeg.DoktorS skrev: ↑man apr 25, 2022 8:12 am Enig med skikkelig kopp på espresso! Akkurat den kaffedrikken trenger en god kopp - gjerne litt tykk. Ellers er jo kaffe/espresso-servering i noen land et flott lite rituale - alltid kjekt når man får det hele på et sølvbrett, med et lite glass vann ved siden av og kanskje liten kjeks eller sjokolade.
Hjemme har jeg tre like Bokklubben-kopper som jeg har hatt i alle år. To blå og en gul. Dette er jo egentlig krus, og kanskje mest beregnet for te. En kan se "Rune" i serien Etaten bruker en slik kopp ved kaffemaskina/kjøkkenet - altså en fryktelig utdatert greie, men funker for meg
-
- Innlegg: 12998
Noen ganger kan vel dette også være dagsform-avhengig. Fra store krus en dag til småkopper en annen dag.KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 2:10 pmIkke bare til espresso, en god kopp er nesten like viktig som glasset er for vin syns jeg.DoktorS skrev: ↑man apr 25, 2022 8:12 am Enig med skikkelig kopp på espresso! Akkurat den kaffedrikken trenger en god kopp - gjerne litt tykk. Ellers er jo kaffe/espresso-servering i noen land et flott lite rituale - alltid kjekt når man får det hele på et sølvbrett, med et lite glass vann ved siden av og kanskje liten kjeks eller sjokolade.
Hjemme har jeg tre like Bokklubben-kopper som jeg har hatt i alle år. To blå og en gul. Dette er jo egentlig krus, og kanskje mest beregnet for te. En kan se "Rune" i serien Etaten bruker en slik kopp ved kaffemaskina/kjøkkenet - altså en fryktelig utdatert greie, men funker for meg
Hvor tidlig lærer man blandingsforholdet mellom kaffe og sterkere saker?GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 8:19 amKommer fra et område med nokså sterk kaffedrikke-kultur og hvor det er skikk og bruk å begynne å drikke kaffe nokså tidlig.DoktorS skrev: ↑søn apr 24, 2022 9:09 am Hva er dere kaffevaner?
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
-
- Innlegg: 2589
Helt klart. Har drukket rødvin av kjøkkenglass også, men ikke det jeg foretrekker.GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 2:18 pmNoen ganger kan vel dette også være dagsform-avhengig. Fra store krus en dag til småkopper en annen dag.KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 2:10 pmIkke bare til espresso, en god kopp er nesten like viktig som glasset er for vin syns jeg.DoktorS skrev: ↑man apr 25, 2022 8:12 am Enig med skikkelig kopp på espresso! Akkurat den kaffedrikken trenger en god kopp - gjerne litt tykk. Ellers er jo kaffe/espresso-servering i noen land et flott lite rituale - alltid kjekt når man får det hele på et sølvbrett, med et lite glass vann ved siden av og kanskje liten kjeks eller sjokolade.
Hjemme har jeg tre like Bokklubben-kopper som jeg har hatt i alle år. To blå og en gul. Dette er jo egentlig krus, og kanskje mest beregnet for te. En kan se "Rune" i serien Etaten bruker en slik kopp ved kaffemaskina/kjøkkenet - altså en fryktelig utdatert greie, men funker for meg
Jeg kjøpte 2 poser kaffe i dag og betalte den nette sum av 93 kr. Det blir en kg pris på 186 kr. Man må jo likevel spandere kaffe når det kommer folk, men tror jeg kommer til å holde igjen litt. Det blir å endre vanen med å sette på trakteren en ekstra gang sånn i tilfelle noen vil ha mer. Og det blir helt slutt med å kjøpe kaffe på kafeer, nei heretter blir det kakao med krem.
https://www.nationen.no/nyhet/na-ma-du- ... or-kaffen/
PS. jeg handlet på coop mega. Skal begynne å kjøpe all kaffen på coop ekstra, er litt billigere der.
https://www.nationen.no/nyhet/na-ma-du- ... or-kaffen/
PS. jeg handlet på coop mega. Skal begynne å kjøpe all kaffen på coop ekstra, er litt billigere der.
Bare å følge med på tilbudene. Jeg hamstrer kaffe på tilbud.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 8:18 pm Jeg kjøpte 2 poser kaffe i dag og betalte den nette sum av 93 kr. Det blir en kg pris på 186 kr. Man må jo likevel spandere kaffe når det kommer folk, men tror jeg kommer til å holde igjen litt. Det blir å endre vanen med å sette på trakteren en ekstra gang sånn i tilfelle noen vil ha mer. Og det blir helt slutt med å kjøpe kaffe på kafeer, nei heretter blir det kakao med krem.
https://www.nationen.no/nyhet/na-ma-du- ... or-kaffen/
PS. jeg handlet på coop mega. Skal begynne å kjøpe all kaffen på coop ekstra, er litt billigere der.
PapaSmurf skrev: ↑man apr 25, 2022 8:24 pmBare å følge med på tilbudene. Jeg hamstrer kaffe på tilbud.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 8:18 pm Jeg kjøpte 2 poser kaffe i dag og betalte den nette sum av 93 kr. Det blir en kg pris på 186 kr. Man må jo likevel spandere kaffe når det kommer folk, men tror jeg kommer til å holde igjen litt. Det blir å endre vanen med å sette på trakteren en ekstra gang sånn i tilfelle noen vil ha mer. Og det blir helt slutt med å kjøpe kaffe på kafeer, nei heretter blir det kakao med krem.
https://www.nationen.no/nyhet/na-ma-du- ... or-kaffen/
PS. jeg handlet på coop mega. Skal begynne å kjøpe all kaffen på coop ekstra, er litt billigere der.
Jeg hamstrer aldri da jeg anser det for en egoistisk handling.
Ja vel.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:08 pmPapaSmurf skrev: ↑man apr 25, 2022 8:24 pmBare å følge med på tilbudene. Jeg hamstrer kaffe på tilbud.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 8:18 pm Jeg kjøpte 2 poser kaffe i dag og betalte den nette sum av 93 kr. Det blir en kg pris på 186 kr. Man må jo likevel spandere kaffe når det kommer folk, men tror jeg kommer til å holde igjen litt. Det blir å endre vanen med å sette på trakteren en ekstra gang sånn i tilfelle noen vil ha mer. Og det blir helt slutt med å kjøpe kaffe på kafeer, nei heretter blir det kakao med krem.
https://www.nationen.no/nyhet/na-ma-du- ... or-kaffen/
PS. jeg handlet på coop mega. Skal begynne å kjøpe all kaffen på coop ekstra, er litt billigere der.
Jeg hamstrer aldri da jeg anser det for en egoistisk handling.
Jeg hadde forstått det om det var knapphet på godene. Men det er det ikke. Da hadde de ikke kjørt sjokktilbud.
Var på besøk hos en familie i Italia for noen år siden og fikk til min forskrekkelse servert rødvin i helt vanlige kjøkkenglass. Det virker som de anser vin som så hverdagslig at de ikke nødvendigvis gidder å ta frem vinglassene. Var likevel preget av sjokket resten av den turen.KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 8:11 pmHelt klart. Har drukket rødvin av kjøkkenglass også, men ikke det jeg foretrekker.GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 2:18 pmNoen ganger kan vel dette også være dagsform-avhengig. Fra store krus en dag til småkopper en annen dag.KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 2:10 pm
Ikke bare til espresso, en god kopp er nesten like viktig som glasset er for vin syns jeg.
Er vel hverdagsvin og finvin sikkert.Folk_flesk skrev: ↑man apr 25, 2022 9:17 pmVar på besøk hos en familie i Italia for noen år siden og fikk til min forskrekkelse servert rødvin i helt vanlige kjøkkenglass. Det virker som de anser vin som så hverdagslig at de ikke nødvendigvis gidder å ta frem vinglassene. Var likevel preget av sjokket resten av den turen.KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 8:11 pmHelt klart. Har drukket rødvin av kjøkkenglass også, men ikke det jeg foretrekker.GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 2:18 pm
Noen ganger kan vel dette også være dagsform-avhengig. Fra store krus en dag til småkopper en annen dag.
I trøndelag er dette barnelærdom.LeSorcier skrev: ↑man apr 25, 2022 2:18 pmHvor tidlig lærer man blandingsforholdet mellom kaffe og sterkere saker?GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 8:19 amKommer fra et område med nokså sterk kaffedrikke-kultur og hvor det er skikk og bruk å begynne å drikke kaffe nokså tidlig.DoktorS skrev: ↑søn apr 24, 2022 9:09 am Hva er dere kaffevaner?
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
PapaSmurf skrev: ↑man apr 25, 2022 9:14 pmJa vel.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:08 pm
Jeg hamstrer aldri da jeg anser det for en egoistisk handling.
Jeg hadde forstått det om det var knapphet på godene. Men det er det ikke. Da hadde de ikke kjørt sjokktilbud.
Så det tror du. Ingen butikk ønsker å gå med tap, derfor vil det alltid være et begrenset ant varer på virkelige tilbud. Men nå er det også slik at før et vareslag kommer på tilbud så blir prisene skrudd opp, før varen kommer på tilbud til en pris som er marginalt under, eller endog over den prisen varen hadde før. Så vi blir stadig vekk lurt.
At det blir tomt i butikkene etter at folk har hamstret så vi faktisk for to år siden, nærmere bestemt dagen etter at landet ble stengt ned og "alle" hamstret av en eller annen grunn. Jeg skulle kjøpe mel, men nei da, i melhylla var det tomt for melet jeg skulle ha. Jeg måtte da kjøpe et ferdig brød som er mange ganger dyrere enn hjemmebakt. Og det var ikke bare mel det var tomt for, men dopapir skulle jeg ikke ha den dagen.
Elsker kaffe, det er en luksus i livet som gir meg stor nytelse. Savner av og til skikkelig god kaffe etter at jeg flyttet ut av Oslo, men en skikkelig kaffemaskin står høyt på ønskelisten.
-
- Innlegg: 2589
Hadde du hamstret mel på forhånd hadde du hattGårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:24 pmPapaSmurf skrev: ↑man apr 25, 2022 9:14 pmJa vel.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:08 pm
Jeg hamstrer aldri da jeg anser det for en egoistisk handling.
Jeg hadde forstått det om det var knapphet på godene. Men det er det ikke. Da hadde de ikke kjørt sjokktilbud.
Så det tror du. Ingen butikk ønsker å gå med tap, derfor vil det alltid være et begrenset ant varer på virkelige tilbud. Men nå er det også slik at før et vareslag kommer på tilbud så blir prisene skrudd opp, før varen kommer på tilbud til en pris som er marginalt under, eller endog over den prisen varen hadde før. Så vi blir stadig vekk lurt.
At det blir tomt i butikkene etter at folk har hamstret så vi faktisk for to år siden, nærmere bestemt dagen etter at landet ble stengt ned og "alle" hamstret av en eller annen grunn. Jeg skulle kjøpe mel, men nei da, i melhylla var det tomt for melet jeg skulle ha. Jeg måtte da kjøpe et ferdig brød som er mange ganger dyrere enn hjemmebakt. Og det var ikke bare mel det var tomt for, men dopapir skulle jeg ikke ha den dagen.
KingKongHalvor skrev: ↑man apr 25, 2022 9:44 pmHadde du hamstret mel på forhånd hadde du hattGårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:24 pm
Så det tror du. Ingen butikk ønsker å gå med tap, derfor vil det alltid være et begrenset ant varer på virkelige tilbud. Men nå er det også slik at før et vareslag kommer på tilbud så blir prisene skrudd opp, før varen kommer på tilbud til en pris som er marginalt under, eller endog over den prisen varen hadde før. Så vi blir stadig vekk lurt.
At det blir tomt i butikkene etter at folk har hamstret så vi faktisk for to år siden, nærmere bestemt dagen etter at landet ble stengt ned og "alle" hamstret av en eller annen grunn. Jeg skulle kjøpe mel, men nei da, i melhylla var det tomt for melet jeg skulle ha. Jeg måtte da kjøpe et ferdig brød som er mange ganger dyrere enn hjemmebakt. Og det var ikke bare mel det var tomt for, men dopapir skulle jeg ikke ha den dagen.
Selvsagt ikke.
Jeg tror gjerne på dette, med at "før-priser" blir satt opp, før de kommer på tilbud-salg. Selv følger jeg med på prisene til de varene jeg mest handler. Mange av oss er vel vane-mennesker? Jeg drikker ikke så mye kaffe nå for tiden. Derfor bruker jeg pulverkaffe. På pulverkaffe er det holdbarhetsdato, så da blir det for meg ikke til å hamstre for meget. Men når det kommer til dopapir, som har laaaang holdbarhet, så ville jeg hamstret om prisene skulle steget meget.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:24 pmPapaSmurf skrev: ↑man apr 25, 2022 9:14 pmJa vel.Gårdsdattra skrev: ↑man apr 25, 2022 9:08 pm
Jeg hamstrer aldri da jeg anser det for en egoistisk handling.
Jeg hadde forstått det om det var knapphet på godene. Men det er det ikke. Da hadde de ikke kjørt sjokktilbud.
Så det tror du. Ingen butikk ønsker å gå med tap, derfor vil det alltid være et begrenset ant varer på virkelige tilbud. Men nå er det også slik at før et vareslag kommer på tilbud så blir prisene skrudd opp, før varen kommer på tilbud til en pris som er marginalt under, eller endog over den prisen varen hadde før. Så vi blir stadig vekk lurt.
At det blir tomt i butikkene etter at folk har hamstret så vi faktisk for to år siden, nærmere bestemt dagen etter at landet ble stengt ned og "alle" hamstret av en eller annen grunn. Jeg skulle kjøpe mel, men nei da, i melhylla var det tomt for melet jeg skulle ha. Jeg måtte da kjøpe et ferdig brød som er mange ganger dyrere enn hjemmebakt. Og det var ikke bare mel det var tomt for, men dopapir skulle jeg ikke ha den dagen.
-
- Innlegg: 12998
Tja, det var vel ens første møte med alkohol, så vil vel si nokså tidlig, ja. Det var en litt sikrere fremgangsmåte innen man lærte seg blandingsforholdet til pons (hjemmebrent, sukker og varmt vann).LeSorcier skrev: ↑man apr 25, 2022 2:18 pmHvor tidlig lærer man blandingsforholdet mellom kaffe og sterkere saker?GiPazzini_85 skrev: ↑man apr 25, 2022 8:19 amKommer fra et område med nokså sterk kaffedrikke-kultur og hvor det er skikk og bruk å begynne å drikke kaffe nokså tidlig.DoktorS skrev: ↑søn apr 24, 2022 9:09 am Hva er dere kaffevaner?
Her er det nok mye ulikt. Den voldsomme oppblomstringen av kaffebarer over hele landet har sikkert endret vanene til mange. Aftenposten skrev nylig om dette - hvordan det var ganske uhørt for et par tiårsiden å gå rundt med et pappbeger kaffe i byen. Nå er det ganske vanlig... Før var kaffeslabberas en institusjon. I en del sosiale sammenhenger er kanskje alkohol i noen grad kommet inn, også i private hjem? 10-kaffen var vanlig på mange arbeidsplasser...
Selv er jeg nå først og fremst blitt en "morgendrikker" av kaffe. Det kan gå store mengder på jobb, enten på hjemme- eller bortekontor. Hjemme kjører jeg på med 2-3 store kopper med Nescafe Brasereo - dette er vel så mye våkne-middel som nytelesmiddel... Så blir det noen kopper utover formiddage og tidlig ettermiddag. Etter kl 14-15 blir det ikke kaffe hverdager.
Helgene er litt annerledes. Jeg starter da med samme drikkingen av Brasero fra morgenen av - gjerne 2-4 store kopper. Så stopper jeg opp og så tar jeg en god ettermiddagskaffe lørdager og søndager, normalt - og da med type god kaffe, som jeg gjerne kverner selv.
En pussighet jeg tenkte på her en dag - det er blitt nærmest uvanlig å private hjem, slik jeg har observert det, at man fortsatt tilbyr fløte/melk og sukker til gjestene, da de aller-aller fleste drikker bare svart kaffe? Eller tar jeg feil her. Men samtidig er jo kaffebarene fylt opp med diverse kaffeprodukter med melk. Så dette er jo et lite paradoks, om min observasjon stemmer da, for jeg er ikke i så mange private hjem...
Kjøp deg en kaffekvern og bestill bønner på nett hvis du ikke har et lokalt utsalg i nærheten.
Kaffe er som vin, et hav av forskjellige smaker. Å kjøpe Friele eller lignende på butikk er som å kjøpe pappvin på polet. Man drikker ikke for å nyte da.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute