Hvilken restaurant var du på sist?

Svar
SirJames

Re: Hvilken restaurant var du på sist?

Legg inn av SirJames »

kibby skrev: fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)

Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.

Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Digger pasta arrabiata

kibby

Legg inn av kibby »

SirJames skrev: lør apr 29, 2023 12:14 am
kibby skrev: fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)

Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.

Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Digger pasta arrabiata
Same. Denne var akkurat passe spicy.

SirJames

Legg inn av SirJames »

kibby skrev: lør apr 29, 2023 12:25 am
SirJames skrev: lør apr 29, 2023 12:14 am
kibby skrev: fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)

Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.

Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Digger pasta arrabiata
Same. Denne var akkurat passe spicy.
Bra.

Skal sjekke ut den restauranten litt nærmere.

Someone

Legg inn av Someone »

Kverneriet på Solli. For burger og øl, og det leveres jo bra der

Someone

Legg inn av Someone »

Baltazar i går. Lenge siden sist. En slags 4-retters pakke, men det to forretene som først var en slags bruchetta med mozzarella også en risotto, var nesten for store. Slik at ganske mange var mette når entrecoten kom til hovedrett. En frisk sorbet til dessert. men godt var det

Minuttburger

Legg inn av Minuttburger »

Minuttburger. 10/10 Må oppleves.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Minuttburger skrev: ons mai 10, 2023 12:45 pm Minuttburger. 10/10 Må oppleves.
Det er du som er eieren?

SirJames

Legg inn av SirJames »

LeSorcier skrev: ons mai 10, 2023 12:47 pm
Minuttburger skrev: ons mai 10, 2023 12:45 pm Minuttburger. 10/10 Må oppleves.
Det er du som er eieren?
Oddsen er lav for det, ja.

Hvis man leser hvordan de behandler folk som har fått dårlige opplevelser der (google anmeldelser, laveste rating), skjønner man fort at dette er et sted man bør holde seg langt unna. Dessverre har altfor mange for lave preferanser.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Prøvde Viestads Salome i Bjørvika igjen, og fortsatt er maleriet høydepunktet. God service, oppvakt servitør (trise), men maten er ganske så forglemmelig. Første gang der slet de med å koke pastaen riktig, og de hadde null kontroll på saltet.
Ikke så ille nå, men maten var helt på det jevne. Det positive var vel at de hadde fjernet det totalt mislykkede forsøket på å modernisere tiramisu fra menyen. Men dessverre ikke erstattet med en tradisjonell, bare fjernet. Såret ego tenker jeg.

3/6 på samme nivå som Olivias dette, skuffende.

rosmebraad
Innlegg: 845

Legg inn av rosmebraad »

Noe av problemet når jeg har sagt hvor jeg har spist er at folk sier "Dét er ikke engang en restaurant'.

(Hva med gamle Grekerland: 'spise ute' på Termopolium var for de mindre bemidlede. Nå er 'we have food at home' for de som må eller vil på sparer'n.)

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Jeg var nettopp i Oslo og spiste lunsjbuffet på den indiske over MAX ved Stortinget. 160 kroner var et varp!

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

lok1 skrev: tor mai 11, 2023 7:11 pm Jeg var nettopp i Oslo og spiste lunsjbuffet på den indiske over MAX ved Stortinget. 160 kroner var et varp!
Ikke så veldig mye mer enn for en svensk kjedeburger altså, godt tips, det skal prøves!👍🏼

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Malacay skrev: tor mai 11, 2023 7:38 pm
lok1 skrev: tor mai 11, 2023 7:11 pm Jeg var nettopp i Oslo og spiste lunsjbuffet på den indiske over MAX ved Stortinget. 160 kroner var et varp!
Den har jeg gått forbi mange ganger, men på hverdager har jeg ikke tid. Har de det tilbudet i helgene også ?
Ja, mener jeg så at de hadde det i helgene også.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

lok1 skrev: tor mai 11, 2023 7:11 pm Jeg var nettopp i Oslo og spiste lunsjbuffet på den indiske over MAX ved Stortinget. 160 kroner var et varp!
Jaipur. En av de beste indiske restaurantene i Oslo, spør du meg. Jeg har sikkert spist der femti ganger.

Minuttburger

Legg inn av Minuttburger »

"Restaurant er et offentlig serveringssted som serverer mat og drikke til betalende gjester."


Faste kebabrestauranten siste 16 år. Ville bare anbefale denne. Jeg er ikke eier, eller tilknyttet eier av dette establishment. Jeg synes for øvrig synd på alle som ikke har opplevd denne.

Someone

Legg inn av Someone »

Ringnes Brygghus. Bra italiensk type pizza. Og nok/passe sting i n'dujaen.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Hotellrestaurant går vel også under denne tråden. Var på kurs en del dager på Sundvolden en periode tidligere i vår.

Noen eksempler:

Frokost:
De på kjøkkenet kan ikke å steke speilegg fant jeg etter hvert ut. Hviten skal tross alt ikke være linn. Ellers greie nok pølser og bacon. Bra at det er en del grønnsaker, men dårlig utvalg hva gjelder brød og drikke.

Lunsj:
Mye varmmat, men av veldig varierende kvalitet. "Seisalat" av altfor grov sei var ikke videre godt. Ellers virker det til at det er polakker som har fått øynene opp for koriander som styrer kjøkkenet. Og det drysses det på veldig mye. Ikke videre lurt med tanke på hvor mange som synes koriander smaker såpe. Ellers en porchetta som var bare hvitflesk og svor og noen traurige elgkarbonader. Og når man er litt usikker på om det er fløtegratinerte poteter (med skall på!) eller en fiskegrateng med potetbåter man har hatt på tallerkenen sin, så er det på tide å ta seg litt bedre på tak. Stekt sopp er jo godt det, men ikke med enda mer koriander på. Ellers potetsalat med altfor mye creme fraiche.

Middag:
Forrett: En slags krabbekake-greie (med koriander, også her) med en slags løyrom-gugge rundt. Et kaos av smaker og ikke videre godt.
Middag: Slintrer av Stange-kylling med juliennekuttet pastinakk, små potetknoller og rødvinssaus. Nokså middels.
Dessert: En tralle med kaker. Smakte ikke på.

Mye av dette gjentok seg også de neste dagene. Det ble med middag den ene kvelden for min del.

Er mange jo småretter og diverse som kunne blitt bra på dette stedet, men det blir for mye rot med smakene.

Men én ting var de flinke til på Sundvolden, nemlig å smøre smørbrød og kombinere diverse oster og kjøttpålegg. De burde kanskje holde seg til det.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Malacay skrev: man mai 15, 2023 4:25 pm Er av natur skeptisk til buffet. Ofte er det bare en haug av smaksløse retter som er tilpasset «alle».
Tja, nå var ikke dette bare buffet. Og en del av rettene hadde smak, men "feil" smak.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Malacay skrev: man mai 15, 2023 4:25 pm Er av natur skeptisk til buffet. Ofte er det bare en haug av smaksløse retter som er tilpasset «alle».
Jeg syns buffet er greit. Som regel er det noe som passer. Krever du mer, er det jo bare å flytte over til a la carte.
Ække verre enn det, vel?

fargerik

Legg inn av fargerik »

Malacay skrev: man mai 15, 2023 5:52 pm
fargerik skrev: man mai 15, 2023 4:54 pm
Malacay skrev: man mai 15, 2023 4:25 pm Er av natur skeptisk til buffet. Ofte er det bare en haug av smaksløse retter som er tilpasset «alle».
Jeg syns buffet er greit. Som regel er det noe som passer. Krever du mer, er det jo bare å flytte over til a la carte.
Ække verre enn det, vel?
Det har du helt rett i. Og sjokkerende nok velger jeg alltid a la carte før buffet . Tar jo Kiel båten en gang eller to i året, og dropper buffet. Kona fornøyd med valget forøvrig ? Her i heimen ble det sånn passe reaksjon.
Kona fornøyd med hva?
Vi tok kielferga for noen år siden, og det var buffet den ene veien og restaurant på hjemveien.
Kona gikk for risotto, og erklerte den for uspiselig.
Men i buffeten fant vi jo litt hist og pist som var ganske godt.
Tror forøvrig ikke vi gidder den ferga en gang til. Men det er jo en annen sak.
Det var et forrykende show, da. Det skal de ha.
Jeg har ikke store forventninger når det er buffet, tema er å spise, bli mett og drikke sånn passelig lite.

kibby

Legg inn av kibby »

lok1 skrev: tor mai 11, 2023 7:11 pm Jeg var nettopp i Oslo og spiste lunsjbuffet på den indiske over MAX ved Stortinget. 160 kroner var et varp!
Jaipur er litt hit or miss. Men kanskje bra på lunsj ja.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Malacay skrev: man mai 15, 2023 6:03 pm
fargerik skrev: man mai 15, 2023 5:59 pm
Malacay skrev: man mai 15, 2023 5:52 pm

Det har du helt rett i. Og sjokkerende nok velger jeg alltid a la carte før buffet . Tar jo Kiel båten en gang eller to i året, og dropper buffet. Kona fornøyd med valget forøvrig ? Her i heimen ble det sånn passe reaksjon.
Kona fornøyd med hva?
Vi tok kielferga for noen år siden, og det var buffet den ene veien og restaurant på hjemveien.
Kona gikk for risotto, og erklerte den for uspiselig.
Men i buffeten fant vi jo litt hist og pist som var ganske godt.
Tror forøvrig ikke vi gidder den ferga en gang til. Men det er jo en annen sak.
Det var et forrykende show, da. Det skal de ha.
Valget i Thailand :) Jeg er litt forplikta til å ta den turen, da min svoger elsker det. Har dog fortsatt ikke prøvd "gourmet" enda. Men som sagt, jeg oppfatter ofte buffet som smakløst , at man dropper urter/krydder fordi det skal passe til alle. Utvalget er ofte bra, men det er relativt smakløst.
Åh...det valget, ja!
Hun er behersket realistisk uten illusjoner.
Rart med det. Kupp er jo blitt det normale.
Hun var forresten i gatene sammen med noen andre studenter i 1973, og opplevde at Kongen og hæren plaffet ned studenter og vanlige folk som demonstrerte mot korupsjon og for frihet og demokrati.
Those were the days...

SirJames

Legg inn av SirJames »

Lite som slår følelsen av å oppdage nye perler. Som den jeg fant i dag. Åpnet for ett år siden, viste det seg.

La oss være ærlige, Gran Canaria flommer over av mediokre spisesteder. Steder med 600 retter på menyen, hvor sistnevnte i tillegg er spikret opp i et stativ med glassvindu som ikke har blitt åpnet siden tidlig på høsten 1987.

Derfor er det desto mer viktig å gjøre forarbeid når man skal finne sine faste, kvalitativt gode "vannhull", dvs "mathull".

Restauranten jeg oppdaget i dag heter Mamma Chef. En familie-eid og familiedrevet restaurant som baserer de fleste av sine retter på gamle, nedarvede oppskrifter. Dette er åpenbart en italiensk restaurant, og de lager fersk pasta hver dag.

Tøyservietter, dere. Det sikreste tegnet på at de ihvertfall har gjort noe riktig. Veldig rent og pent lokale med hvite duker. Hyggelig og personlig personale som forteller deg alt du vil vite på gebrokkent engelsk. Her er utdrag av menyen:

https://www.canva.com/design/DAFD5Y4qqR ... ign_menu#1

Tripadvisor:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_ ... lands.html

Flott touch med en velsmakende appetizer på huset:
► Show Spoiler
Gikk for Spaghetti Bolognese i dag, og angret ikke på det. Rik på gode og runde smaker, nydelig fersk pasta. Til dessert gikk jeg for hjemmelaget crepes med nutella og vaniljeis. Ja, jeg var i humør for noe søtt, så da var valget veldig enkelt.
► Show Spoiler
► Show Spoiler

Skal tilbake dit om to dager for å prøve andre ting på menyen, men foreløpig får denne et fortjent

Terningkast 6

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

For meg, ingen tur til Berlin om våren uten en tur innom her....
https://www.weihenstephaner-berlin.de/

Det var bare to personer på hele uteservering da jeg ankom til lunsj - men det dukket opp flere etter hvert, sågar kom sola også! Hadde sett meg ut en tallerken med fem ulike pølseslag og potetsalat her - vel 20 euro for denne. Og så ble det en Weissbier, Pils og Kellerbier...

..det er fint å sitte der, hyggelig service og gatesangeren var moderat og forsiktig. Så det var en bra total opplevelse. Meen - hva har skjedd på fire år, siden jeg sist var her - jo økende priser og synkende kronekurs. Det hele endte på 500 kroner (!) med tips... .

.. det er rett og slett ikke så gøy lengre, jeg tippet av dette ville kostet meg noe over 300 kroner for 4-5 år siden. Nuvel - en får bare konstatere at man ikke lenger er "kakse" i Europa bare fordi man har norsk inntekt/valuta.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Berlin...

https://restaurant38berlin.de/

Bestilte bord her - ettersom jeg synes menyen og det hele så bra ut. Ikke nødvendigvis en genistrek, for jeg fikk ikke bord før 20:30. Da var det fullt i det rommet der jeg satt, av høyrøsta firmafolk som snakka engelsk for det meste. Men fikk bra bord. Spiste tartar og deretter asparges med skinke, poteter og hollandaise. Alt fint presentert. Tartaren hadde litt vel mye ketchup/tomat i seg. Den var mørk og fyldig. Aspargesene var påfallende tynne, så er følte jeg ikke det var helt topp. Tilbehøret bra. Serveringen var litt rusha. En halv liter Riesling til dette. Treningkast 4.

Så var det en klassiker, samme servitørdame som for fire år siden...

https://www.staev.de/berlin-mitte/conte ... mitte.html

Dette var en tidlig lunsj - asparges med skinke, poteter og hollandaise. Bedre enn første sted, men her var skinken ikke akkurat slik jeg likte den - kokt skinkegreier med noe krydder - i mengder. En slik rett koster nå 27 euro her til lands. Med norsk kronekurs blir det jo en del. To Kølch til dette måltidet. Perfekt tidlig lunsj ute i solen, bordene ute fyltes godt opp etter hvert. Terningkast 5.

Enda en klassiker....

https://dicke-wirtin.de/

Angra kanskje litt på at jeg ikke hadde mer fantasi i valget av sted, men passet bra da jeg var i området, uansett. God plass ute, ikke for kaldt, ganske fullt inne, som vanlig. Her var det Berlin-klassikeren kalvelever som fristet. Men først aspargessuppe, som var meget god. Det var ikke spesifisert kvalelever her, så jeg mistenker at det var okselever. Den kom riktig så flott servert oppå potetmos og tilbehøret var en saus med løk, et eple på toppen... Godt dette, men litt skuffet over at det ikke var rosa kalvelever. Her ble det dessert i form av en ostekake med rabarbra- og jordbærkompott. Solid og god!
Terningkast 5.

Ellers hadde siste restaurant gjort det enkelt å tipse for kortbrukere også, man fikk opp forslag til tips - dog - det laveste var stilt på 10 prosent. Det er jo ganske bra... Jeg tips er jevnt over dette, men noen ganger under, noen ganger litt over...

... nuvel. Så har jeg en seks timers tid i dag på å teste ut ett spisested til. Mulig det blir noe streetfood. Men - hvorfor ikke - hva er den dag i Berlin i mai uten asparges? :-)

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Corner på Jevnaker. Pizza med pepperoni og biff. Terningkast 4. Helt grei pitstop .
Betjeningen kunne godt kostet på et smil eller to, for de hadde ikke så mye å gjøre. Med smil hadde pizzaen fått en femmer.

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Spiste nuddelsuppe med thaiboller på Vika Food Point i Oslo.
Utrolig godt, typisk hjemmelaget av en thailandsk bestemor, og autentisk.

bigwin

Legg inn av bigwin »

fargerik skrev: man mai 15, 2023 5:59 pm
Malacay skrev: man mai 15, 2023 5:52 pm
fargerik skrev: man mai 15, 2023 4:54 pm
Jeg syns buffet er greit. Som regel er det noe som passer. Krever du mer, er det jo bare å flytte over til a la carte.
Ække verre enn det, vel?
Det har du helt rett i. Og sjokkerende nok velger jeg alltid a la carte før buffet . Tar jo Kiel båten en gang eller to i året, og dropper buffet. Kona fornøyd med valget forøvrig ? Her i heimen ble det sånn passe reaksjon.
Kona fornøyd med hva?
Vi tok kielferga for noen år siden, og det var buffet den ene veien og restaurant på hjemveien.
Kona gikk for risotto, og erklerte den for uspiselig.
Men i buffeten fant vi jo litt hist og pist som var ganske godt.
Tror forøvrig ikke vi gidder den ferga en gang til. Men det er jo en annen sak.
Det var et forrykende show, da. Det skal de ha.
Jeg har ikke store forventninger når det er buffet, tema er å spise, bli mett og drikke sånn passelig lite.
Gourmetrestauranten på Color Fantasy/Color Magic er som regel veldig bra. Relativt billig 5/6/7-retters meny og vinpakke sett opp i samme kvalitet på land i Norge. I tillegg har de veldig god vinkunnskap der.
Tar alltid minst en middag der når vi er på tur med en av de skipene.

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Vinoteket.
Tasting menu
Cremant

10/10

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

KingKongHalvor skrev: ons mai 10, 2023 9:32 pm Prøvde Viestads Salome i Bjørvika igjen, og fortsatt er maleriet høydepunktet. God service, oppvakt servitør (trise), men maten er ganske så forglemmelig. Første gang der slet de med å koke pastaen riktig, og de hadde null kontroll på saltet.
Ikke så ille nå, men maten var helt på det jevne. Det positive var vel at de hadde fjernet det totalt mislykkede forsøket på å modernisere tiramisu fra menyen. Men dessverre ikke erstattet med en tradisjonell, bare fjernet. Såret ego tenker jeg.

3/6 på samme nivå som Olivias dette, skuffende.
Tror jeg har til gode å kjøpe god italiensk mat i Norge. Ofte er ting laget helt feil med mye juks i form av fløte og andre snarveier, ting er håpløst krydret/ overkrydret/ feilkrydret, paniske forsøk på hjemmelaget pasta som er full av melklumper (Bella Bambina, Olivia etc), kjederestauranter a la Venezia, Milano, Napoli etc som egentlig er bare kurdere som serverer en graut av dårlig tilberedte middelhavsretter i italiensk drakt etc.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»