Nå var de aldri billig, men føler de ganske ga mer valuta for pengene den gang Nodee lå ved Frognerparken
Hvilken restaurant var du på sist?
Re: Hvilken restaurant var du på sist?
Maaemo i går.
De leverer så det holder fortsatt.
6,5 time mat og drikkeopplevelse.
Alle har jo skrei på menyen om dagen, Maaemo sin er den klart beste jeg har hatt en helt nydelig og fyldig saus som du kunne ha drukket som en egen rett.
Veldig bra vinpairing og fantastisk service.
Men er det verdt pengene nå når det har blitt flere nye gode restauranter til nesten halv pris i Oslo er ett godt spørsmål.
De leverer så det holder fortsatt.
6,5 time mat og drikkeopplevelse.
Alle har jo skrei på menyen om dagen, Maaemo sin er den klart beste jeg har hatt en helt nydelig og fyldig saus som du kunne ha drukket som en egen rett.
Veldig bra vinpairing og fantastisk service.
Men er det verdt pengene nå når det har blitt flere nye gode restauranter til nesten halv pris i Oslo er ett godt spørsmål.
Så den nye kokken Carlos leverer på Bar Amour det høres bra ut må teste det ut.silkyglenjohnson skrev: ↑man feb 20, 2023 9:23 am Golden Chimp - En god stund siden jeg spiste her sist. Fortsatt et høyt nivå over dumplingene de serverte, men kanskje ikke helt der oppe lenger? Soppdumpling med okonomiyakitopping lett den beste. Gaflet i meg to serveringer av denne. Trekk for alt for høy musikk. Jeg skjønner ikke hvorfor man insisterer på å ha et lydvolum på musikken som gjør at man må lene seg over bordet og nærmest rope for å få snakket sammen.
Dapper Bistro i Oslobukta - LIten lunsj. God vin og et pulbart smørbrød med chillikrabbe-eggerøre.
https://www.hrimnir-ramen.no/Hrimnir - Jeg er jo litt basic bitch så måtte ta en tur innom Hrimnir igjen. Gikk for spicy hasselnøtt tan tan men med sopp, en kirin og noe kimchi denne gangen. Tan tan var god, men veldig mektig. Angrer også litt på at jeg ikke gikk for svineribbe i stedet for sopp. Min medspiser spiste spicy miso ramen og den leverte som alltid.
Bar Amour - Liten restaurant over Tranen på Kiellands plass. Kun fem bord så ganske intimt. Kul atmosfære med dyktig personale og musikk som ikke var for høy. Tradisjonelt, men god vinmeny. Nydelig tastingmeny hvor reinsdyrhjertet var en liten favoritt. Lar resten av rettene være en overraskelse om noen her inne tenker å ta seg turen. Prisen var 4400,- for tasting- og vinmeny for to stykker. God verdi for pengene.
Neste restaurantbesøk blir Le Benjamin. Skikkelig basic bitchete, men godt blir det.
Golden Chimp har jeg ikke fått testet enda så må nok det før kvaliteten ramler enda mer.
Vurderte den på lørdag etter all hype som du skriver, endte i stedet opp på Konoji litt lenger opp i gata.Malacay skrev: ↑søn mar 12, 2023 12:49 am The Little Pickle. Tok en smaksmeny på 7 retter med tilhørende vinpakke. Pickle plate og surdeigsbrød med røyket makrell skilte seg ut i positiv retning. Ellers var terrinen relativt smaksløs. Lokalene veldig sterile. Må vel si jeg ble litt skuffet over dette etter hypen de har fått. Terning 3+
https://www.thelittlepickle.no/see-our-menu
Prøvde 9/10 retter på menyen, droppet dessert.
Veldig god mat, spesielt dumplings og kamskjell sashimi. Nydelig sake.
Og på søndag prøvde jeg Chengdu for første gang, angrer veldig på at jeg ikke har gjort det før. Fantastisk kinesisk husmannskost er en must do
Oi, skuffende. Fortsatt ikke fått rotet meg hit, men har noen løse planer om det nå. Får vel dra og se om jeg er enig i anmeldelsen, håper de bare hadde en svak kveld.Malacay skrev: ↑søn mar 12, 2023 12:49 am The Little Pickle. Tok en smaksmeny på 7 retter med tilhørende vinpakke. Pickle plate og surdeigsbrød med røyket makrell skilte seg ut i positiv retning. Ellers var terrinen relativt smaksløs. Lokalene veldig sterile. Må vel si jeg ble litt skuffet over dette etter hypen de har fått. Terning 3+
https://www.thelittlepickle.no/see-our-menu
Ikke fått med meg Konoji. Takk for tips! Må prøves.Ambient skrev: ↑man mar 13, 2023 8:08 amVurderte den på lørdag etter all hype som du skriver, endte i stedet opp på Konoji litt lenger opp i gata.Malacay skrev: ↑søn mar 12, 2023 12:49 am The Little Pickle. Tok en smaksmeny på 7 retter med tilhørende vinpakke. Pickle plate og surdeigsbrød med røyket makrell skilte seg ut i positiv retning. Ellers var terrinen relativt smaksløs. Lokalene veldig sterile. Må vel si jeg ble litt skuffet over dette etter hypen de har fått. Terning 3+
https://www.thelittlepickle.no/see-our-menu
Prøvde 9/10 retter på menyen, droppet dessert.
Veldig god mat, spesielt dumplings og kamskjell sashimi. Nydelig sake.
Og på søndag prøvde jeg Chengdu for første gang, angrer veldig på at jeg ikke har gjort det før. Fantastisk kinesisk husmannskost er en must do
Lodge 900 på Beitostølen. Kun for en enkel lunsj med speilegg og avokado-sandwich. Men godt var det. Burger og pannekake for barna
Brasserie France i Oslo sentrum. Biff tartar til forrett, torsk med hitrakrabbe til hovedrett. En flaske rødvin på deling. De leverte solid som alltid.
Jepp, synes ikke de er noe dårligere enn Le Benjamin og det er mye lettere å få bord på BF.
Hadde noen bekjente som var innom forrige uke og egentlig sa det samme. Ganske lunken på å prøve det ut nå, men ser det an.Malacay skrev: ↑ons mar 22, 2023 5:31 pmDu får komme med din egen dom. Jeg sleit med å se en rød tråd her, den første forretten var Pickle plate som var god, og det var det vi så til pickles. Mulig mine forventninger var helt feil, men risotto ? Javel, helt greit, men hva har det her å gjøre ? Samme med svinekjaker. Jeg synes forrettene var betydelig bedre enn hovedrettene. Ikke noe å si på betjeningen dog, de var suverene.silkyglenjohnson skrev: ↑man mar 13, 2023 3:35 pmOi, skuffende. Fortsatt ikke fått rotet meg hit, men har noen løse planer om det nå. Får vel dra og se om jeg er enig i anmeldelsen, håper de bare hadde en svak kveld.Malacay skrev: ↑søn mar 12, 2023 12:49 am The Little Pickle. Tok en smaksmeny på 7 retter med tilhørende vinpakke. Pickle plate og surdeigsbrød med røyket makrell skilte seg ut i positiv retning. Ellers var terrinen relativt smaksløs. Lokalene veldig sterile. Må vel si jeg ble litt skuffet over dette etter hypen de har fått. Terning 3+
https://www.thelittlepickle.no/see-our-menu
Tar to korte restaurantbesøk i samme slengen.
Babbo Collective
Det største hipsterstedet jeg har vært på. Fy faen som jeg vil hate det knøttlille stedet med den blide danske servitøren i strikkevest og CDene han velger å spille av mellom betjeningen, men det går ikke. Det var rett og slett en fette god lunsj, upåklagelig service og brukbare priser. Vi gikk for eggerøre med en knallgod spicy salami, stekt(?) gresskar med hasselnøtt og var det chevre da? surdeigsbrød med pisket smør og noe manchego-aktige greier, surdeigspannekaker med blåbærsyltetøy, sirup og smør og noe vin som han dansken dro opp som passet perfekt. Jeg vagget ut derfra som en tjukk gås like før foien skulle grases. Skal tilbake og spise middag der en dag og håper det holder det samme nivået.
Le Benjamin
Champagne, østers, biff tartar, vin, dampet hvit og grønn asparges, vin, vin vin, krokanis med mandler og salt karamell, vin? definitivt chartreuse, drink, fernet, ut, snakkes. Klassiker.
Dinner har blitt samlebånd dessverre, så enig med deg derMalacay skrev: ↑tor mar 30, 2023 9:12 pmChengdu må jeg bare prøve. En av de få som ikke er noen fan av Dinner. Takk for påminnelsenAmbient skrev: ↑man mar 13, 2023 8:08 amVurderte den på lørdag etter all hype som du skriver, endte i stedet opp på Konoji litt lenger opp i gata.Malacay skrev: ↑søn mar 12, 2023 12:49 am The Little Pickle. Tok en smaksmeny på 7 retter med tilhørende vinpakke. Pickle plate og surdeigsbrød med røyket makrell skilte seg ut i positiv retning. Ellers var terrinen relativt smaksløs. Lokalene veldig sterile. Må vel si jeg ble litt skuffet over dette etter hypen de har fått. Terning 3+
https://www.thelittlepickle.no/see-our-menu
Prøvde 9/10 retter på menyen, droppet dessert.
Veldig god mat, spesielt dumplings og kamskjell sashimi. Nydelig sake.
Og på søndag prøvde jeg Chengdu for første gang, angrer veldig på at jeg ikke har gjort det før. Fantastisk kinesisk husmannskost er en must do
Statholdergaarden
Var der på lørdag.
Rettene var mer eller mindre perfeksjon, sjøkrepsen var asiatisk inspirert og passet ikke samme med alle de andre rettene. Og rettene ser ikke spektakulære ut som flere andre steder i Oslo om dagen. Men maten er helt utrolig.
St Lars
Mandag
Spiste pattegris det var helt fantastisk.
Anbefaler alle å prøve det en gang i livet.
Hyde
Onsdag
Ja de har Michelin-stjerne og det gir store forventninger og de leverer på det såvidt.
Dagens beste rett var vegatarretten faktisk. Men alt var godt med gode viner
Var der på lørdag.
Rettene var mer eller mindre perfeksjon, sjøkrepsen var asiatisk inspirert og passet ikke samme med alle de andre rettene. Og rettene ser ikke spektakulære ut som flere andre steder i Oslo om dagen. Men maten er helt utrolig.
St Lars
Mandag
Spiste pattegris det var helt fantastisk.
Anbefaler alle å prøve det en gang i livet.
Hyde
Onsdag
Ja de har Michelin-stjerne og det gir store forventninger og de leverer på det såvidt.
Dagens beste rett var vegatarretten faktisk. Men alt var godt med gode viner
Arakataka! Seks retter med vinmeny. Ønsket meg en Dry Martini i starten, noe de ikke hadde. Endte opp med en sørafrikansk vermut med tonic i stedet, for ville likesom ikke ha gin tonic heller...
Hjortetartar - god og frisk, men litt vel enkel. Hvite asparges - visstnok fra Holte gård, noe jeg synes hørtes rart ut. Sauser av løpestikke og noe annet. Mye sitron - frisk, men lite egensmak av asparges, uansett hva de kom fra.... Spisefølget ikke imponert over "greia" med hvit asparges. Torsk om oppå en saus med hjerteskjell og løk. Her var det mye smaker, litt i meste laget kanskje - løken var ikke så veldig passende, kanskje...
... ikke den helt store starten på måltidet dette. De kunne gjort mer ut av tartaren, for den kom bare med det som skulle være knuste grønne einebær, så vidt jeg forstår. Og så var det noe sellerisaus over. Men som første forrett godkjent. Asparges - skuffer litt og for mye syrlig saus. Torske retten for så vidt god isolert, men litt vel mye greier.
Så var det sjøkreps. Spisefølget fikk den klart største halen! Makan!! Her var det litt artig - en pure av gulrot og en fermentert gulrot, pureen var rar på farge, for antar at det også var fermenterte gulrot der. I utseende og konsistens minnet det litt om "det brune" i en krabbe, faktisk. Tindved var også en smakstilsetning. Dette var den klart mest spennende retten - den var også veldig god, selv om naturligvis sjøkrepsen kom ørlite i bakgrunnen - så var smakende veldig godt tilpasset. Spisefølget kommenterte på at retten kunne vært hevet ved at krepsehalen kom i grillet skall, noe jeg er helt enig med.
Underveis fikk vi viner fra blant annet Tenerife, Sav Blanc fra Østerrike, Riesling fra Tyskland - nå var det klart for en lettere Burgund.
For det var kylling - her var det laget en slags "terte" fylt med blant annet kyllingkjøtt. En ørliten bit kyllingbryst hadde fått blant annet black garlic på skinnet. Dette var veldig godt, selv om kyllingen kunne vært stekt ørlite mindre (skrev feil er først, men er glad den var stekt på vanlig måte, og ikke hadde den bløte konsistensen som andre metoder kan gi) Sausen med Vin Jaune var fanatisk og det hele smakte fortreffelig med den røde vinen.
Desserten var en relativt forglemmelig sak der med en slags mandelbunn, margengs og sure kirsebær. Godt, men ikke veldig spennende - er jo litt sammenrasket og ikke noen stor finesse.
Heller ikke til avslutning fikk jeg drikken jeg ønsket, espresso - nå hadde de bare svart kaffe, til gjengjeld var den veldig god, må sies.
Tjaha, jeg hadde jo store forventinger her - det var kanskje litt mer samlebånd enn ved tidligere besøk. Kvinnelig servitør snakket (nauturligvis) bare engelsk - gjorde sitt beste, men var ikke noe naturtalent.
Vinparingen synes jeg var veldig bra. Sjøkrepsrett og kyllingrett dro klart opp til det nivået jeg forventet. De andre var stort sett litt under det jeg hadde håpet på.
Er vanskelig å trekke ned til 4, så jeg ender terningkast 5, under tvil.
Kvelden ble rundet av på Internasjonalen med whisky fra Myken, Springbank og Glengoyle. Samtidig ble det booket bord på Palace Grill 13. oktober.
Hjortetartar - god og frisk, men litt vel enkel. Hvite asparges - visstnok fra Holte gård, noe jeg synes hørtes rart ut. Sauser av løpestikke og noe annet. Mye sitron - frisk, men lite egensmak av asparges, uansett hva de kom fra.... Spisefølget ikke imponert over "greia" med hvit asparges. Torsk om oppå en saus med hjerteskjell og løk. Her var det mye smaker, litt i meste laget kanskje - løken var ikke så veldig passende, kanskje...
... ikke den helt store starten på måltidet dette. De kunne gjort mer ut av tartaren, for den kom bare med det som skulle være knuste grønne einebær, så vidt jeg forstår. Og så var det noe sellerisaus over. Men som første forrett godkjent. Asparges - skuffer litt og for mye syrlig saus. Torske retten for så vidt god isolert, men litt vel mye greier.
Så var det sjøkreps. Spisefølget fikk den klart største halen! Makan!! Her var det litt artig - en pure av gulrot og en fermentert gulrot, pureen var rar på farge, for antar at det også var fermenterte gulrot der. I utseende og konsistens minnet det litt om "det brune" i en krabbe, faktisk. Tindved var også en smakstilsetning. Dette var den klart mest spennende retten - den var også veldig god, selv om naturligvis sjøkrepsen kom ørlite i bakgrunnen - så var smakende veldig godt tilpasset. Spisefølget kommenterte på at retten kunne vært hevet ved at krepsehalen kom i grillet skall, noe jeg er helt enig med.
Underveis fikk vi viner fra blant annet Tenerife, Sav Blanc fra Østerrike, Riesling fra Tyskland - nå var det klart for en lettere Burgund.
For det var kylling - her var det laget en slags "terte" fylt med blant annet kyllingkjøtt. En ørliten bit kyllingbryst hadde fått blant annet black garlic på skinnet. Dette var veldig godt, selv om kyllingen kunne vært stekt ørlite mindre (skrev feil er først, men er glad den var stekt på vanlig måte, og ikke hadde den bløte konsistensen som andre metoder kan gi) Sausen med Vin Jaune var fanatisk og det hele smakte fortreffelig med den røde vinen.
Desserten var en relativt forglemmelig sak der med en slags mandelbunn, margengs og sure kirsebær. Godt, men ikke veldig spennende - er jo litt sammenrasket og ikke noen stor finesse.
Heller ikke til avslutning fikk jeg drikken jeg ønsket, espresso - nå hadde de bare svart kaffe, til gjengjeld var den veldig god, må sies.
Tjaha, jeg hadde jo store forventinger her - det var kanskje litt mer samlebånd enn ved tidligere besøk. Kvinnelig servitør snakket (nauturligvis) bare engelsk - gjorde sitt beste, men var ikke noe naturtalent.
Vinparingen synes jeg var veldig bra. Sjøkrepsrett og kyllingrett dro klart opp til det nivået jeg forventet. De andre var stort sett litt under det jeg hadde håpet på.
Er vanskelig å trekke ned til 4, så jeg ender terningkast 5, under tvil.
Kvelden ble rundet av på Internasjonalen med whisky fra Myken, Springbank og Glengoyle. Samtidig ble det booket bord på Palace Grill 13. oktober.
Sawan ble besøkt i går. Bra, selv om jeg føler de leverte langt bedre "i gamle dager"
Brasserie Coucou. Klassisk fransk løksuppe til forrett, og grillet breiflabb til hovedrett. En flaske hvit burgund ved siden av
-
- Innlegg: 5307
Ruffino (Oslo)
Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.
Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.
Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Digger pasta arrabiatakibby skrev: ↑fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)
Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.
Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Same. Denne var akkurat passe spicy.SirJames skrev: ↑lør apr 29, 2023 12:14 amDigger pasta arrabiatakibby skrev: ↑fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)
Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.
Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Bra.kibby skrev: ↑lør apr 29, 2023 12:25 amSame. Denne var akkurat passe spicy.SirJames skrev: ↑lør apr 29, 2023 12:14 amDigger pasta arrabiatakibby skrev: ↑fre apr 28, 2023 7:56 pm Ruffino (Oslo)
Nydelig mat. Føltes veldig autentisk. Italienske kelnere, høytidelig restaurant og virkelig god smak på maten. Det ble en bruschetta til forrett (den beste bruschettaen jeg har smakt i hele mitt liv), pasta arrabiata til hovedrett og ostekake til dessert. Heller ikke såå dyrt ser man hver rett separert fra hverandre.
Dette er en no brainer. Klink terningkast 6.
Skal sjekke ut den restauranten litt nærmere.
Baltazar i går. Lenge siden sist. En slags 4-retters pakke, men det to forretene som først var en slags bruchetta med mozzarella også en risotto, var nesten for store. Slik at ganske mange var mette når entrecoten kom til hovedrett. En frisk sorbet til dessert. men godt var det
Det er du som er eieren?
Oddsen er lav for det, ja.
Hvis man leser hvordan de behandler folk som har fått dårlige opplevelser der (google anmeldelser, laveste rating), skjønner man fort at dette er et sted man bør holde seg langt unna. Dessverre har altfor mange for lave preferanser.
-
- Innlegg: 2589
Prøvde Viestads Salome i Bjørvika igjen, og fortsatt er maleriet høydepunktet. God service, oppvakt servitør (trise), men maten er ganske så forglemmelig. Første gang der slet de med å koke pastaen riktig, og de hadde null kontroll på saltet.
Ikke så ille nå, men maten var helt på det jevne. Det positive var vel at de hadde fjernet det totalt mislykkede forsøket på å modernisere tiramisu fra menyen. Men dessverre ikke erstattet med en tradisjonell, bare fjernet. Såret ego tenker jeg.
3/6 på samme nivå som Olivias dette, skuffende.
Ikke så ille nå, men maten var helt på det jevne. Det positive var vel at de hadde fjernet det totalt mislykkede forsøket på å modernisere tiramisu fra menyen. Men dessverre ikke erstattet med en tradisjonell, bare fjernet. Såret ego tenker jeg.
3/6 på samme nivå som Olivias dette, skuffende.
-
- Innlegg: 845
Noe av problemet når jeg har sagt hvor jeg har spist er at folk sier "Dét er ikke engang en restaurant'.
(Hva med gamle Grekerland: 'spise ute' på Termopolium var for de mindre bemidlede. Nå er 'we have food at home' for de som må eller vil på sparer'n.)
(Hva med gamle Grekerland: 'spise ute' på Termopolium var for de mindre bemidlede. Nå er 'we have food at home' for de som må eller vil på sparer'n.)
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute