Dessert

Svar
DoktorS

Dessert

Legg inn av DoktorS »

Det er rabarbrasesong - ingenting er bedre enn rabarbra til dessert.

Men det er andre klassikere, Vidar Theisen er helt klar på hva som er hans favorittrett i hele verden. Men først presiseres det at han er "svært" amatør på kjøkkenet - det går mest i hermetikk, poteter og graut :lol:

Stekte epler i vinsaus! Det var en slager under krigen... :D

https://tv.nrk.no/serie/min-livrett/199 ... /avspiller

strandereng

Legg inn av strandereng »

Smuldrepai slår alt. Med vaniljekrem. Testet ut og er overbevist.e

MatsEn89

Legg inn av MatsEn89 »

strandereng skrev: søn mai 08, 2022 11:42 pm Smuldrepai slår alt. Med vaniljekrem. Testet ut og er overbevist.e
Rabarba smuldrepai med vaniljeis er 100/100.

Edit: Jeg ser nå at tråden handlet om det, hehe

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Når sommeren kommer og jeg kan få norske jordbær med vaniljesaus da blir jeg ekstremt lykkelig.

Enkel og perfekt dessert.

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

Avletter og hjemmelaget iskrem er en veldig god kombinasjon.

Brukeravatar
Gideg
Innlegg: 424

Legg inn av Gideg »

Norske blåbær med melk og sukker på.

Henningsen

Legg inn av Henningsen »

Sukret rips med vaniljesaus er ikke helt feil

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

DoktorS skrev: søn mai 08, 2022 4:35 pm Det er rabarbrasesong - ingenting er bedre enn rabarbra til dessert.

Men det er andre klassikere, Vidar Theisen er helt klar på hva som er hans favorittrett i hele verden. Men først presiseres det at han er "svært" amatør på kjøkkenet - det går mest i hermetikk, poteter og graut :lol:

Stekte epler i vinsaus! Det var en slager under krigen... :D

https://tv.nrk.no/serie/min-livrett/199 ... /avspiller



Rabarbrasesongen starter ikke før om minst en måned her. Når det kommer til dessert så er seterrømme og syltetøy godt. O jordbær med rømme eller fløte når trønderbæra kommer.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Hm, jeg fikk med rabarbra fra mors hage allerede 1. påskedag..... Ser at grønnsaksbutikken på hjørnet allerede har fått rikelig inn. Så da tror jeg det blir å slå til med en skikkelig klassisk dessert på 17. mai:

https://www.matprat.no/oppskrifter/trad ... vsdessert/

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Jeg kom nå til å huske på en dessert vi lagde på skolekjøkkenet da jeg gikk framhaldsskolen i 67/68, det var hvitvinsgele med råkrem. Fantastisk godt.
https://www.aperitif.no/oppskrifter/opp ... em,1050682

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»