Iran vers USA

Svar
Knaxern

Iran vers USA

Legg inn av Knaxern »

Varulv sitt åpningsinnlegg i denne tråden fra vgd:

Iran er kommet i situasjonen hvor en krig nå er ansett for å være mer fordelaktig enn å holde seg i ro under det ulovlige sanksjonsregimet som aldri tidligere har vært bevitnet, ettersom USA misbrukt sin makt i det globale finanssystemet ved å opptre ekstremt aggressivt selv mot sine nære allierte, og deretter manipulerte verdensøkonomien for å ramme et uskyldig land hvis eneste synd er å ha "feil" regime. Sanksjonsregimet har nå for alvor krysset en viktig folkerettslig grense ettersom man har gått over til å bruke kollektiv avstraffelse som rammet folk flest. Trump har i realiteten skapt en blokade, en legal krigshandling ifølge folkeretten. Etter hvert som ukene går vil Irans økonomi gå mot tilintetgjørelse, deretter svekke stat og folk inntil punktet av ikke-eksistens. Dermed må man sier at USA er i formell krig med Iran, fordi i fortiden var slike sanksjonsregimer likegyldig med voldshandlinger. Denne regelen var rådende fram til 2010-tallet, da så man uvettige sanksjonsregimer først mot Syria, deretter aksept av et embargo av Jemen hvor hundretusener omkommet og millioner vantrives. Internasjonalt sett - kun på vestlig hold - begynner man å se på sanksjonsvåpenet som en "billig" løsning.

USA har begått systematiske overtredelser mot iransk suverenitet i flere år; først og fremst ved å ikke respektere atomavtalen man hadde inngått i samarbeid med andre makter som unnlot å gripe inn helt til denne skrivende stund. Iran samtykket fordi de var utsatt for sanksjoner som var gitt internasjonal mandat ettersom det var bred enighet om at atomprogrammet måtte underkastes et overvåkningsregime for å unngå militarisering. Men dette var ikke respektert av den republikanske kongressen som nektet å akseptere atomavtalen, deretter nektet å tillate utbetalinger, gikk inn for å sabotere den internasjonale forståelsen. Siden kom Trump til makten, og på over to år har Iran vært utsatt for et sanksjonsregime som blir bare verre og verre for hver måned som går. Iran hadde ikke kommet seg over knekket etter Ahmadinejads vanstyre og det internasjonale FN-sanksjonsregimet fra 2006 til 2016, det ment at Iran har med et mindre avbrudd vært underlagt sanksjoner i tretten år helt siden 2006, selv om det var i 2010-2015 det verste hendt før nov. 2018.

Det amerikanske sanksjonsregimet er egentlig ulovlig fordi det er en etteraping av FN-sanksjonsregimet, men som er langt mer ytterstgående, intolerant og diskriminert som bare en liten del av det som het "Maximum Pressure". Ved å gjøre oljeblokaden total - noe som den ikke var under FN-mandatet - og deretter skapte ekstraterritoriale sanksjoner som gikk meget langt over enhver grense - hadde man skapt grunnlaget for et økonomisk sammenbrudd. USA hadde i hemmeligheten fram til EU oppdaget dette, bedrevet sabotasje av det iranske finanssystemet slik at en bankkrise oppsto, og siden motarbeidet lettelsene som skulle ha funnet sted i 2016 til 2018. Ved å ha kontroll over globale finansinstitusjoner har man vært i stand til å forbigå de viktige regler som skulle hindre maktmisbruk. Dermed var olje og bank under seriøs risiko, siden hadde man skapt et embargo mot alle varer med amerikanske produkter - i den globale verdenen er det nesten umulig å finne 100 % ikke-amerikanske varer - slik at tilgjengeligheten på ferdigvarer for eksport krympes meget drastisk. Og ved å innføre sanksjoner mot metallindustrien deriblant råvareeksport har man gått rett i strupen på den iranske statens overlevelsesevne. I slutten - uten at store deler av det amerikanske folket eller militæret for sakens skyld (og muligens de fleste folkevalgte -) visste det har man i realiteten gått til krig ved å skape en ulovlig blokade, et folkerettsbrudd på lik linje med et krigsutbrudd som den aggressive parten.

Ifølge IHL (Internasjonal Humanitær Lov) er blokaden ulovlig. Dessuten har denne en fatal virkning; ettersom Iran har vært svekket som et resultat av FN-sanksjonsregimet i 2015 og dermed må akkumulere finansielle ressurser for å starte på nytt den lidende økonomien, ment det at den amerikanske sabotasjen i 2016-2017 og innføringen av et nytt sanksjonsregime siden våren 2018 hadde hindret denne aksjonen. Dette har blitt glemt stort sett av de fleste, dermed forsto man ikke alvoret i april 2019 da sanksjonene begynte å bite skikkelig på den iranske økonomien, ettersom store deler av økonomien i Iran er enten statseide eller knyttet til IRGC, ment det at de var rammet helt fra begynnelsen. Den amerikanske aggressiviteten har vært så ekstraordinært at det skremte folk flest slik at Iran etter hvert ble isolert og overlatt til seg selv. Rouhani hadde gått inn for å bytte olje mot mat og medisin ettersom man vil satse på selvberging som under Irak-Iran krigen, dels i en naiv tro om at dette vil bli latt i fred. Dette var ikke respektert, og man endt opp med en tørke av kunder i voksende forvirring. Iran trues med tilintetgjørelse.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/b5 ... ran-og-usa

" - Den økonomiske krigføringen vi ser nå er mye mer hardtslående enn militær konflikt. Den får Iran til å lide."

Dessuten hadde Pompeo revet i filler gyldigheten bak atomavtalen den 3. mai ved å revidere flere av bestemmelsene uten de andre signatursmaktenes samtykke og dermed krenket Artikkel 24 om et slikt brudd som dermed rettferdiggjøre Irans beslutning om å retirere fra akkurat disse bestemmelsene om atomarsenalet. Russland har valgt å støtte Iran på dette grunnlaget, og kom med skarpe advarsler om at de iranske varslingene om at de vil trekke seg fra avtalen og NPT-avtalen som reaksjon fra 7. juli om man ikke få slutt på den amerikanske blokaden, eller i det minst kunne redde Irans økonomi fra sammenbrudd. Da Pompeo kom som uinvitert gjest midt under en debatt omkring Iran i et EU-møte, var han meget kjølig mottatt og deretter bryskt avvist, nærmende beordret til å peile seg vekk idet møtet skulle avsluttes. Dette signalisere at EU er meget smertelig klart over konsekvensene av dette avtalebruddet som Trump og Pompeo hadde gjort seg skyldig i.

For det iranske militæret var det meget klart; etter hvert som blokaden fortsetter vil man få egne forsvarsevne redusert ettersom det tross alt er en blokade med formålet om å ødelegge Irans status som regional stormakt og deretter redusere landets militære kapasitet. Da ment det at man ikke lenge kunne vente; konflikten mellom det regulære militæret og IRGC som var blitt bitre konkurrenter om militærbudsjettet fordi FN-sanksjonsregimet og Ahmadinejads regime som åpnet opp for ukontrollert korrupsjon, hadde krympet inn skattkisten for den iranske staten. Om man skulle vente fram til november 2020 i et håp om at Trump vil ikke bli gjenvalgt, vil Iran dermed risikerer å få forsvarsevnen på råte slik at man etter hvert ikke lenge kan opprettholde et invasjonsforsvar, langt mindre opprettholde den interne sikkerheten i møte med væpnede opposisjonelle. Økonomisk sett er det også klart, det blir en langsom død i det beste fallet, et voldsomt kollaps i det verste fall, og nå har amerikanske sanksjoner preg av å ha blitt hentet fra Kissingers bok "La økonomien skrek!" om Chile i 1973 da man underminerte det demokratiske styret den gang.

Dette kunne ikke regimet i Teheran tolerere, de hadde en overlevelsesplan i gang, men den var feiet til siden og man hadde et håp om at EU skulle hjelpe dem ut, men det blir deretter åpenbart at EU-politikerne klarte ikke å sette seg inn i alvoret, og dermed meget seriøst overvurderte Irans evne til å holde ut, samtidig som de ønsket kapitulasjon uten å innse at "de pompeiske kravene" er uhyrlig for ethvert land over hele verden. I slutten valgt EU å svikte Iran, og idet man innså alvoret, hadde alvorlige interne uenigheter oppstått, den tyske pasifismen, den franske vagheten, den britiske Brexit og sterke USA-vennlige krefter kom fram. Russland er simpelt for svak, Iran aktuelt er langt mer finansielt sterkt om det ikke var for sanksjonsregimene siden 2006 fram til nå. Putin har vist seg å være svært upålitelig og lite konkret så iranerne vet ikke hvor de har ham, ettersom Hamdan-fadesen i 2016 avslørte en evneveik mann med stormannsgalskap, som bryter regler for å holde seg på toppen. Kina har et meget seriøst problem i møte med verdenen, den kinesiske altruistismen er svak utviklet, så meget at man har problemer med å oppvise ansvar - i 2010 ledet dette nesten til storkrig da Nord-Korea bare var sekunder fra et sørkoreansk gjengjeldelsesangrep. Iranerne har dårlige erfaringer med kineserne man stundom ment er kronisk upålitelig, og dermed som regel foretrakk russerne og europeerne.

I slutten den 14. mai 2019 har Iran blitt satt på felgen. For hver dag som går vil krigen mellom Iran og USA mer og mer blir sannsynlig, ettersom det iranske militæret og store deler av det politiske etablissementet forlangt at man må betrakte seg i krig og dermed gå til angrep. Dessuten er det et folkelig krav om at det ulovlige sanksjonsregimet må oppheves, det er en pågående legitimitetskonflikt mellom regime og folk, men etter hvert som situasjonen forverrer seg blir det klart at man ikke kan opptre splittet mot eksterne trusler. Da Saddam Hussein invaderte Irak, var han i troen om at han bare trengt å rykke et par titalls kilometer før Khomeinis skrekkregimet implosives under en pågående lavintenst borgerkrig som sluttet først i 1983.

For øyeblikket holdt Rouhani tilbake, mens Khamenei vil ha den moralske fordelen ved å la amerikanerne gå til angrep først. Men krigsforberedelsene har startet, i viten om at man vil snart når punktet hvor man ikke lenge er i stand til å vente ut amerikanerne etter hvert som deres land føres mot undergang.

Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Iran svarer på angrep og provokasjoner:


Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Hvilke angrep svarer Iran på?

Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Fernandovonarb skrev: lør jul 31, 2021 10:03 pm Hvilke angrep svarer Iran på?
Cyberangrep som Mossad har innrømmet. Legg til bombingen av iranske våpenlager inne i Syria.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Knaxern skrev: lør jul 31, 2021 5:36 pm Iran svarer på angrep og provokasjoner:
Har sjekket saken; tankskipet "Mercer Street" var truffet i omansk sjøterritorium utenfor øya Masirah over 430 km fra Iran (og 300 sørøst for Muscat i Oman) av en uidentifisert gjenstand som ødela store deler av overbygget der broen lå, og drepte to mennesker som trolig var tilfeldige ofre for dette angrepet. Det er lagt lokk på saken, men ifølge amerikanerne er det mye som tyder på flere dronefly som er involvert, og at det kan være to separate angrep, det siste var det fatale. Mye tyder på at et dronefly var sendt forut for å lokalisere tankskipet og deretter fungert som ildledelsesplattform for å kunne styre selvmordsdronefly mot målet. Det autonome deltavingede UAV/selvmordsdroneflyet som i 2019 slå ut en oljeraffineri i Saudi-Arabia, skal være involvert, "Waid"/Shahed 136 som er i stand til å fly i 2,000 km pga. tykke vinger med brenselstanker. Mye tyder på at Shahed 136 som bruker datalink, måtte ha ildledelsesassistanse i den siste fasen når målet lokaliseres og angripes, dermed er det mulig at et annet dronefly kan ha blitt involvert, trolig et rekognoseringsfly med datalinkutstyr, som Shahed 129.

Det er mulig at selvmordsdroneflyet var kommet fra sør fremfor fra nord for å skape forvirring, det var først trodde at det var et piratangrep som gikk galt, kanskje nærliggende uidentifiserte båter var observert ikke langt fra Masirah (farvannet der er trafikkert). Det er ubekreftede opplysninger så langt; men den israelske forbindelsen har gitt grunn til å anta at Iran ville hevne et angrep i Syria av Israel ved å ramme et tankskip eide av en israeler - og det merkes at israelske forretningskretser innenfor sjøfart hadde merkbare tap i sjøtrafikken omkring det indiske havet og den persiske gulfen i dette året. Rederiene merker at de måtte kutte ned på israelsk tilstedeværelse for å hindre nye angrep, og for å ha forsikring, ettersom forsikringsselskapene kan kreve større utbetaling enn vanlig. Det er allerede dyrt på tankskipene fra før.

I sommeren hadde det vært sett at russiske krigsskip nå har iranske fartøyer under meget tung eskorte i Rødehavet og Middelhavet, og lot til å ha fått fortiet støtte av Egypt og Saudi-Arabia som vil tillatt oljeeksport til Syria for å unngå et kollaps i Assad-regimet som har blitt et bolverk mot Erdogans Tyrkia. Det betyr at fremtidige israelske angrep på iransk shipping - et mystisk oljeutslipp på Israels strender er fremdeles ikke forklart - vil bli mye vanskeligere, fordi Putin har gått sterkt inn i bildet. Og alt tyder på at Kina nå går inn, i første omgang med finansiell assistanse.

Knaxern

Legg inn av Knaxern »


Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Bygger seg opp til krig nå. Iran har satt alt av forsvar på tå hev.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Får håpe passasjerflyene holder seg unna Iran da, så går nok dette bra...

Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Fernandovonarb skrev: tir aug 03, 2021 1:31 am Får håpe passasjerflyene holder seg unna Iran da, så går nok dette bra...
Ja, med amerikanske krigsskip rundt og iransk luftforsvar, så gjør passasjerfly lurt i holde seg unna. Amerikanerne og iranerne kan det der med å plaffe ned passasjerfly.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Varulv2468 skrev: søn aug 01, 2021 3:45 pm
Knaxern skrev: lør jul 31, 2021 5:36 pm Iran svarer på angrep og provokasjoner:
Har sjekket saken; tankskipet "Mercer Street" var truffet i omansk sjøterritorium utenfor øya Masirah over 430 km fra Iran (og 300 sørøst for Muscat i Oman) av en uidentifisert gjenstand som ødela store deler av overbygget der broen lå, og drepte to mennesker som trolig var tilfeldige ofre for dette angrepet. Det er lagt lokk på saken, men ifølge amerikanerne er det mye som tyder på flere dronefly som er involvert, og at det kan være to separate angrep, det siste var det fatale. Mye tyder på at et dronefly var sendt forut for å lokalisere tankskipet og deretter fungert som ildledelsesplattform for å kunne styre selvmordsdronefly mot målet. Det autonome deltavingede UAV/selvmordsdroneflyet som i 2019 slå ut en oljeraffineri i Saudi-Arabia, skal være involvert, "Waid"/Shahed 136 som er i stand til å fly i 2,000 km pga. tykke vinger med brenselstanker. Mye tyder på at Shahed 136 som bruker datalink, måtte ha ildledelsesassistanse i den siste fasen når målet lokaliseres og angripes, dermed er det mulig at et annet dronefly kan ha blitt involvert, trolig et rekognoseringsfly med datalinkutstyr, som Shahed 129.

Det er mulig at selvmordsdroneflyet var kommet fra sør fremfor fra nord for å skape forvirring, det var først trodde at det var et piratangrep som gikk galt, kanskje nærliggende uidentifiserte båter var observert ikke langt fra Masirah (farvannet der er trafikkert). Det er ubekreftede opplysninger så langt; men den israelske forbindelsen har gitt grunn til å anta at Iran ville hevne et angrep i Syria av Israel ved å ramme et tankskip eide av en israeler - og det merkes at israelske forretningskretser innenfor sjøfart hadde merkbare tap i sjøtrafikken omkring det indiske havet og den persiske gulfen i dette året. Rederiene merker at de måtte kutte ned på israelsk tilstedeværelse for å hindre nye angrep, og for å ha forsikring, ettersom forsikringsselskapene kan kreve større utbetaling enn vanlig. Det er allerede dyrt på tankskipene fra før.

I sommeren hadde det vært sett at russiske krigsskip nå har iranske fartøyer under meget tung eskorte i Rødehavet og Middelhavet, og lot til å ha fått fortiet støtte av Egypt og Saudi-Arabia som vil tillatt oljeeksport til Syria for å unngå et kollaps i Assad-regimet som har blitt et bolverk mot Erdogans Tyrkia. Det betyr at fremtidige israelske angrep på iransk shipping - et mystisk oljeutslipp på Israels strender er fremdeles ikke forklart - vil bli mye vanskeligere, fordi Putin har gått sterkt inn i bildet. Og alt tyder på at Kina nå går inn, i første omgang med finansiell assistanse.
https://www.centcom.mil/Portals/6/Press ... 0final.pdf

Det vist seg å være korrekt, det var to selvmordsdroneflyangrep på "Mercer Street" 29. og 30. juli, og restene etter disse har avslørt at disse er av type Waid/Shahed 136 - som interessant var i antirefleks hvitfarge muligens for størst mulig usynlighet mot bakgrunnen.



Shahed 136 er i to størrelsesklasser, en mindre og en større, og det er tydelig at det kan være et tredje dronefly som ledet inn de to selvmordsdroneflyene - begge var rettet mot broseksjonen hvor 2 var drept. Dermed ligger det bevis som gjør det meget enkelt å beskylde Iran for angrepet, og ikke så lenge etter ble asfalttankeren "Asphalt Princess" bordet av væpnede soldater i Omanbukta - besetningen saboterte motorsystemet med vilje for å ikke bli ført inn i iransk sjøterritorium. Så snart et amerikansk krigsskip kom til, varslet av unaturlige hendelser omkring skipet, dro de væpnede bort i all hast. Iran nektet for det, men det leverte ikke noe tvil om at IRGC-Navy sto bak bordingen på tankskipet.



Dette selvmordsdroneflyet er veldig avansert, og meget farlig - det kan ikke detekteres på radar.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Nydelig oppsummert med kilder Varulv. Regimet i Iran er og blir en gangsterstat.

Knaxern

Legg inn av Knaxern »


Knaxern

Legg inn av Knaxern »


Jobs
Innlegg: 451

Legg inn av Jobs »

Iran er nå en mnd unna og kunne lage sin første atombombe ? Dette er jo ild varslene nyheter da Israel kommer garantert til og angripe Iran om det ikke nå blir forhandlinger og snarlig stopp av anrike Uran.
https://www.jpost.com/international/ira ... ort-679418

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Fatter ikke at folk kan sympatisere og ta parti med et islamistisk presteregime som henger homofile fra kraner og kuer egen befolkning på mange forskjellige måter.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Jobs skrev: tir sep 14, 2021 8:48 pm Iran er nå en mnd unna og kunne lage sin første atombombe ? Dette er jo ild varslene nyheter da Israel kommer garantert til og angripe Iran om det ikke nå blir forhandlinger og snarlig stopp av anrike Uran.
https://www.jpost.com/international/ira ... ort-679418
Israel kan ikke straffritt angripe Iran, som vil da angripe land som gir passeringstillatelse for israelske fly som Saudi-Arabia som har nylig blitt påført et alvorlig problem med store deler av luftvernet inaktiv eller spredt mot sør pga. fornyet trussel fra houthiene i Jemen og den amerikanske tilbaketrekningen av SAM styrker fra landet utenom militærbasene. Dessuten vil minst 100,000 raketter regner ned på Israel fra Libanon hver dag, med tusener av drepte og skadede sivilister og enorme ødeleggelser - og da regner man ikke med trolig et par hundre ballistiske missiler fra Iran som har flere tusen missiler på 300 til 2,000 km rekkevidde. Dessuten er det helt umulig å ta ut atomfasilitetene og infrastrukturen med konvensjonelle midler, ettersom man vil bare utsette hele saken og garantert en iransk atombombe i fremtiden med et stående regime i Teheran som kan gå fra alle sine forpliktelser.

Da må atomvåpen brukes, og da risikere Biden og Bennett å få internasjonale ettersøkning for forbrytelser mot menneskeheten, ettersom hele verden vil reagere meget voldsomt mot bruk av atomvåpen, spesielt hvis israelerne vil ødelegge landet som en permanent trussel ved å ta ut befolkningssentre og drepe tjue millioner mennesker. Nærmeste alle israelske statsborgerne risikere å bli fredløst, og et folkemord mot muslimer vil så selv sunnimuslimer til å eksplodere mot Vesten. Israel er et vestlig land. Selv i Norge må det reageres ved å bryte all kontakt med Israel og arrestere alle israelske borgere for massedeportasjon.

Uansett hvordan det vil skje; et israelsk angrep er UMULIG fordi det vil innbar katastrofale resultater som kan slå Vesten helt ut for godt, all håp om fred og dialog vil være borte for alltid, ikke-Vesten vil bli så mistroisk og så dødelig redd, at de vil anse ødeleggelsen av Vesten som en nødvendighet, hvis atomvåpen brukes. Iran kan ikke angripes; den er for sterk i stand til å ødelegge Israel som kan ikke overleve følgene av en slik handling uten omfattende vestlig hjelp, som vil ikke komme pga. apartheidstilstandene og den voldsomme arrogansen som er blitt uutholdelig, i USA har mange blitt veldig sint da israelerne ville amerikanerne skulle ikke "mase" på gulfaraberne omkring menneskerettigheter - og samtidig samarbeider åpent med Kina, som har blitt en viktig aktør i Midtøsten.

Dette er krig, KRIG. Ikke noe som skjer i fredstid eller kriser.

Jobs
Innlegg: 451

Legg inn av Jobs »

Varulv2468 skrev: tir sep 14, 2021 9:25 pm
Jobs skrev: tir sep 14, 2021 8:48 pm Iran er nå en mnd unna og kunne lage sin første atombombe ? Dette er jo ild varslene nyheter da Israel kommer garantert til og angripe Iran om det ikke nå blir forhandlinger og snarlig stopp av anrike Uran.
https://www.jpost.com/international/ira ... ort-679418
Israel kan ikke straffritt angripe Iran, som vil da angripe land som gir passeringstillatelse for israelske fly som Saudi-Arabia som har nylig blitt påført et alvorlig problem med store deler av luftvernet inaktiv eller spredt mot sør pga. fornyet trussel fra houthiene i Jemen og den amerikanske tilbaketrekningen av SAM styrker fra landet utenom militærbasene. Dessuten vil minst 100,000 raketter regner ned på Israel fra Libanon hver dag, med tusener av drepte og skadede sivilister og enorme ødeleggelser - og da regner man ikke med trolig et par hundre ballistiske missiler fra Iran som har flere tusen missiler på 300 til 2,000 km rekkevidde. Dessuten er det helt umulig å ta ut atomfasilitetene og infrastrukturen med konvensjonelle midler, ettersom man vil bare utsette hele saken og garantert en iransk atombombe i fremtiden med et stående regime i Teheran som kan gå fra alle sine forpliktelser.

Da må atomvåpen brukes, og da risikere Biden og Bennett å få internasjonale ettersøkning for forbrytelser mot menneskeheten, ettersom hele verden vil reagere meget voldsomt mot bruk av atomvåpen, spesielt hvis israelerne vil ødelegge landet som en permanent trussel ved å ta ut befolkningssentre og drepe tjue millioner mennesker. Nærmeste alle israelske statsborgerne risikere å bli fredløst, og et folkemord mot muslimer vil så selv sunnimuslimer til å eksplodere mot Vesten. Israel er et vestlig land. Selv i Norge må det reageres ved å bryte all kontakt med Israel og arrestere alle israelske borgere for massedeportasjon.

Uansett hvordan det vil skje; et israelsk angrep er UMULIG fordi det vil innbar katastrofale resultater som kan slå Vesten helt ut for godt, all håp om fred og dialog vil være borte for alltid, ikke-Vesten vil bli så mistroisk og så dødelig redd, at de vil anse ødeleggelsen av Vesten som en nødvendighet, hvis atomvåpen brukes. Iran kan ikke angripes; den er for sterk i stand til å ødelegge Israel som kan ikke overleve følgene av en slik handling uten omfattende vestlig hjelp, som vil ikke komme pga. apartheidstilstandene og den voldsomme arrogansen som er blitt uutholdelig, i USA har mange blitt veldig sint da israelerne ville amerikanerne skulle ikke "mase" på gulfaraberne omkring menneskerettigheter - og samtidig samarbeider åpent med Kina, som har blitt en viktig aktør i Midtøsten.

Dette er krig, KRIG. Ikke noe som skjer i fredstid eller kriser.
Vi kan nok vente noe i likhet dette vil jeg tro. Men uandsett kan en ny aksjon nå utløse krig, så dette er meget alvorlig. Har vanskelig for og tro at Israel forbeholder seg rolig etter de massive trusselene mot at iran skal få atomvåpen.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/aP ... r-med-hevn

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Jobs skrev: tir sep 14, 2021 9:42 pm
Varulv2468 skrev: tir sep 14, 2021 9:25 pm
Jobs skrev: tir sep 14, 2021 8:48 pm Iran er nå en mnd unna og kunne lage sin første atombombe ? Dette er jo ild varslene nyheter da Israel kommer garantert til og angripe Iran om det ikke nå blir forhandlinger og snarlig stopp av anrike Uran.
https://www.jpost.com/international/ira ... ort-679418
Vi kan nok vente noe i likhet dette vil jeg tro. Men uandsett kan en ny aksjon nå utløse krig, så dette er meget alvorlig. Har vanskelig for og tro at Israel forbeholder seg rolig etter de massive trusselene mot at iran skal få atomvåpen.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/aP ... r-med-hevn
Hva så? Det er umulig å hindre et land fra å skaffe seg atomvåpen når man er på utsiden, det var dette Bush junior innså etter han kvittet seg med Cheney, og startet de viktige samtalene som Obama overtok og fullført; med diplomati og lovnader som forlangelser virker dette bedre enn enhver plan som innbar bruk av tvangsmakt. USA hadde støtte fra hele verden i 2015, i dag er dette umulig; ettersom araberlandenes egne regimer er rådvilt da de innså det vil ikke skje en invasjon av Iran, Russland og Kina ser ut til å akseptere en ny atommakt i verste fall om USA ikke gir opp, det finnes allerede en islamsk atommakt fra før.

I mellomstatlige relasjoner betyr tvangsmakt krig, som innbar massedød og uante lidelser som uforutsettede konsekvenser, USA vil bli trukket inn i krigen når Iran angriper Israel i gjengjeldelsesangrep som et defensiv tiltak, dette er ikke Syria, dette er hvor folkeretten ikke har mistet sin gyldighet - og der vil et angrep på Iran være en forbrytelse, et brudd på internasjonale normer. Israel må dermed forberede seg på å offentliggjøre sin status som atommakt og ha en balansegang mot Iran, samtidig som USA og EU må stoppe Saudi-Arabia og Tyrkia fra å skaffe seg atomvåpen, om muligens med Kina og Russlands hjelp.

Det eneste som nå kan stoppe dette vanviddet er om Biden tar til fornuften og kjefter ut Blinken så meget, at vedkommende gråter - og deretter oppheve det ulovlige sanksjonsregimet mot Iran samt returnere til avtalen snarest mulig, med et lite håp om å kunne få en ny avtale i senere tid, her må USA kapitulere. Bare da vil Iran oppgi atomprogrammet, de har snart 2,5 tonn lavanrikede uran og 10 kg høyanrikede uran på 60 % (dette er 770 kg med 5 % til 20 % lavanrikede uran som bli til 7,5 kg 60 % HEU,100 kg prosesseres inn i 1 kg fra LEU til HEU.). Iran vil ha Kina og Russland med seg, og har ikke råd til å legge seg ut med dem ved å søke atomvåpen uten disses aksept.

Men om israelerne på egenhånd skulle angripe, vil enhver håp om å hindre Iran fra å bli en atommakt være forgjeves; kan israelerne bomber og bomber i mange år for å stoppe videre arbeid? Uten å risikere å få egne land ødelagt? Det er store styrker i Palestina som vil gå til angrep, maikrigen i dette året har vist at Israel er blitt meget farlig sårbart da det vist seg at meget raske raketter kan ikke avskåres tidsnok, og det er flere hundretusen raketter i Libanon og Syria. Må store deler av Tel Aviv brennes før de altfor arrogante israelerne som etter et tiår med ustanselige angrep inn i Syria uten gjengjeldelser og menneskelige kostnader har blitt så høy på pæra at de tror de er blitt helt uovervinnelig og usårbare, skulle ta til fornuften?

Om israelerne skulle ignorere krigsfaren og glemme faktumet om at Iran er en nasjonalstat som kan føre krig mot dem, akkurat som i tiden mot 1973 da de var blitt for selvsikkert og så arrogant at de vil ikke høre på forstandige røster, risikere de en krig som kan bli den meste katastrofale i deres historie. Iran trenger ikke atomvåpen for å skade Israel. Men de vil ha atomvåpen i fremtiden fordi de vil ha strategisk trygghet mot overaggressive fiender - og atomvåpen er effektive avskrekkelsesmidler.

Det finnes bare en metode for å hindre Iran fra atommaktstatusen og samtidig få det fort overstått; er å invadere Sør-Libanon og Gazastripen, med tusener av drepte og skadede soldater, ved å bruke total ødeleggelse av landet som dekning gjennom bruk av et par dusin atombomber som vil lamslå Iran, selv om dette kan provosere fram enorme kamikaze-angrep med millioner av rasende menn rett fra Iran. Da må israelerne bruker taktiske atomvåpen i Irak - Libanon - Syria hvor det er en atomvåpenstyrke med et halv dusin atomvåpen fra Russland som er utplassert av Putin mot Erdogan. Hvilken kan framprovosere et russisk atomvåpenangrep selv om Putin vil holde seg unna; og da vil hele verden sendes ut i en verdenskrig.

Israel kan ikke vinne. Ennå er det hva generalene og politikerne lot til å tro, ved å kunne tvinge USA inn for å "avslutte" trusselen - de vil gjerne se regimeendring med amerikanske soldater som i Irak i 2003, selv om dette er politisk umulig i USA. Det virker som at de tror de er så usårbar, at de kan fritt gå til angrep under en tro om at straffriheten fra Syria vil være gjeldende i Iran, uten å fatte at Iran og Russland holdt seg på matta fordi de mente blodtappingen kunne utholdes. Denne toleransen finnes ikke i Iran; og da Suleimani var drept i Irak, valgt iranerne å holde seg ro i et håp om at Trump vil fjernes - Biden hadde blitt en skuffelse, så sterk, at all tillit mot USA er ødelagt.

Finland valgt å gi seg i mars 1940 da de realisert at de vil risikere den totale ruinen om krigen fortsetter; det hjalp ikke ved å slåss bedre og være hardnakket når man er for svak og for fåtallige, når en står alene. Om Israel trekker USA inn i en meget kostbar krig, kan det koste dem all vennskap hvis amerikanerne skulle føle seg forrådt og brukt, og da risikere israelerne total utryddelse av deres stat for hender på araberne uten Vestens støtte.

Israel kan ikke gå i krig mot Iran.

Lenta

Legg inn av Lenta »

Store omveltinger skjer i verden i disse tider. Frontene skjerpes. Dialog og diplomati svekkes til fordel for fiendtlig og foraktfull retorikk. Den freden man så lenge har tatt for gitt virker plutselig ikke så sikker lenger. Hovedansvaret for denne utviklingen ligger primært på USA. Verden har blitt multipolar, mens USA fortsatt lever under en illusjonen om at den fortsatt er unipolar. De klarer ikke å ta innover seg at andre aktører nå ha vokst seg såpass sterke at de ikke lenger er villige til å akseptere USA i en lederrolle., og det er nettopp her kimen til konflikt ligger.

En slik aktør som nå synes å stille seg direkte i opposisjon til USA og Vesten er SCO (Shanghai Cooperation Organization). I utgangspunktet var det en organisasjon som primært var opptatt av å bekjempe transnasjonal terrorisme og kriminalitet i Eurasia, men de senere årene har den fått en mer militær og politisk dimensjon. De viktigste landene i denne organisasjonen er selvsagt Russland og Kina som begge har ett anstrengt forhold til USA og Vesten.

Nå er det klart at Iran som lenge har ønsket medlemskap i denne organisasjonen endelig blir innlemmet. Opprinnelig så var ikke verken kineserne eller russerne innstilt på at Iran skulle bli medlem fordi landet var under internasjonale sanksjoner. Kineserne har også nylig innrømmet at de ikke ønsket at Iran skulle bli medlem fordi det kunne gi inntrykk av at SCO ville få en anti-amerikansk karakter. Nå har altså dette forandret seg, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. USA har kontinuerlig eskalert sin 'containment' strategi mot Kina på alle områder, og dermed gjort Kina til sin primære fiende. Kina ser nå ingen annen mulighet en å slåss tilbake mot USA, og det betyr åpenbart å knytte til seg andre land som er fiendtlig innstilt mot USA nærmere til seg. Det er det som skjer nå.

China welcomes Iran permanent membership in Shanghai Coop Org
https://en.mehrnews.com/news/178733/Chi ... i-Coop-Org

Lenta

Legg inn av Lenta »

En aldri så liten strategisk seier for Iran i dag når prosedyrene for medlemskap i SCO har blitt iverksatt:

I dag lanserer vi prosedyrer for å ta inn Iran som medlem av SCO og Saudi -Arabia, Egypt og Qatar som nye dialogpartnere. Jeg er overbevist om at den voksende SCO -familien vil gå videre sammen med alle de progressive kreftene i verden og være byggere av verdensfred, bidragsytere til global utvikling og forsvarere av den internasjonale orden.

Dette sa president Xi under en tale under SCO toppmøtet i Dusjanbe.

Xi kom også med ett stikk til USA:

Som et kinesisk ordtak sier: "Makt kan vinne i det korte løp, men rettferdighet vil seire i det lange løp." Å handle ut fra en såkalt "styrkeposisjon" er ikke måten å håndtere internasjonale relasjoner på, og hegemoniske, dominerende og mobbende handlinger bør avvises bestemt.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Lenta skrev: fre sep 17, 2021 12:38 pm En aldri så liten strategisk seier for Iran i dag når prosedyrene for medlemskap i SCO har blitt iverksatt:

I dag lanserer vi prosedyrer for å ta inn Iran som medlem av SCO og Saudi -Arabia, Egypt og Qatar som nye dialogpartnere. Jeg er overbevist om at den voksende SCO -familien vil gå videre sammen med alle de progressive kreftene i verden og være byggere av verdensfred, bidragsytere til global utvikling og forsvarere av den internasjonale orden.

Dette sa president Xi under en tale under SCO toppmøtet i Dusjanbe.

Xi kom også med ett stikk til USA:

Som et kinesisk ordtak sier: "Makt kan vinne i det korte løp, men rettferdighet vil seire i det lange løp." Å handle ut fra en såkalt "styrkeposisjon" er ikke måten å håndtere internasjonale relasjoner på, og hegemoniske, dominerende og mobbende handlinger bør avvises bestemt.
Da burde han se seg selv i speilet. Men ordtaket viser at det viktig i bruk av makt er ikke selve maktbruken - men hvordan den kan legitimeres og sementeres. Iran går nå inn i SCO, og dette kan innbar at iranerne vil få økonomisk assistanse og nye kilder for avansert våpen, samtidig som det gir kineserne et pressmiddel om iranerne på egenhånd skulle age destruktivt. Dessuten har Russland og Iran gått sterkt inn for å skaffe seg innflytelse ved å ta fordel av det vestlige maktmisbruket, oljeleveransene fra Irak til Libanon var ikke uten iransk medvirkning, og iranske olje som eksporteres inn i Libanon, var ment for å sette politikerne på den andre siden i forlegenhet. Det er en bred oppfatning om at tilstandene i Libanon skyldes amerikansk sabotasje som del av Syria-blokaden fremfor annet.

Det er for sent for å redde atomavtalen; Biden hadde ventet altfor lenge, og med Ebaisi som president som så langt har demonstrert sterk motvilje mot betydelige innrømmelser, er det lite som kan reddes - i Teheran er det nå oppfattet at det var en meget stor feil å gå inn i avtalen i 2015 ettersom amerikansk upålitelighet og uærlighet var langt verre enn trodde. Og akkurat der hadde Xi et poeng med sitt ordtak, måten Iran var blitt behandlet på, var ikke rettferdig eller langsiktig. "Styrkeposisjoner" er ideer av nye dato på vestlig hold som bare har gjort det vondt verre.

Lenta

Legg inn av Lenta »

Varulv2468 skrev: fre sep 17, 2021 5:52 pm
Lenta skrev: fre sep 17, 2021 12:38 pm
Da burde han se seg selv i speilet. Men ordtaket viser at det viktig i bruk av makt er ikke selve maktbruken - men hvordan den kan legitimeres og sementeres. Iran går nå inn i SCO, og dette kan innbar at iranerne vil få økonomisk assistanse og nye kilder for avansert våpen, samtidig som det gir kineserne et pressmiddel om iranerne på egenhånd skulle age destruktivt. Dessuten har Russland og Iran gått sterkt inn for å skaffe seg innflytelse ved å ta fordel av det vestlige maktmisbruket, oljeleveransene fra Irak til Libanon var ikke uten iransk medvirkning, og iranske olje som eksporteres inn i Libanon, var ment for å sette politikerne på den andre siden i forlegenhet. Det er en bred oppfatning om at tilstandene i Libanon skyldes amerikansk sabotasje som del av Syria-blokaden fremfor annet.

Det er for sent for å redde atomavtalen; Biden hadde ventet altfor lenge, og med Ebaisi som president som så langt har demonstrert sterk motvilje mot betydelige innrømmelser, er det lite som kan reddes - i Teheran er det nå oppfattet at det var en meget stor feil å gå inn i avtalen i 2015 ettersom amerikansk upålitelighet og uærlighet var langt verre enn trodde. Og akkurat der hadde Xi et poeng med sitt ordtak, måten Iran var blitt behandlet på, var ikke rettferdig eller langsiktig. "Styrkeposisjoner" er ideer av nye dato på vestlig hold som bare har gjort det vondt verre.
Utvilsomt vil SCO medlemskapet ha økonomiske fordeler for Iran. Under toppmøtet i Dusjanbe hvor Iran nærmest var en æresgjest, ble det vedtatt at medlemslandene skal prioritere å bruke sine egne nasjonale valutaer i handel og investering med hverandre. Dette skal gjøre medlemslandene mer motstandsdyktige ovenfor amerikanske sanksjoner. De siste årene har USA trappet opp økonomiske sanksjoner mot Iran, Russland og Kina, så da er det egentlig bare som forventet at disse landene iverksetter tiltak for å gjøre seg mindre avhengig av dollaren og vestlig kontrollerte betalingsnettverk som Swift. Dette på sikt kan bidra til å svekke dollarens status som verdens foretrukne reservevaluta samtidig som det vil styrke den kinesiske Yuan.

På møtet ble det også vedtatt at alle medlemslandene støtter opp om å sammenkoble det kinesiske BRI konseptet med det russiske EAEU konseptet for å styrke økonomisk konnektivitet og infrastruktur i Eurasia. Under toppmøtet sa den iranske presidenten at Iran ligger ved ett "veikryss" som kan knytte subkontinentet med den europeiske delen av Russland, samt Kina med Midtøsten, Tyrkia og Sørvest-Europa. Dette kan bety store kinesiske investeringer i Iransk infrastruktur som jernbaner og havneanlegg.

Bilde

Kartet viser tydelig den sentrale beliggenheten Iran har mellom både nord og sør, og øst og vest. Iran ønsker å bli ett knutepunkt for SCO.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Lenta skrev: lør sep 18, 2021 1:06 pm Utvilsomt vil SCO medlemskapet ha økonomiske fordeler for Iran. Under toppmøtet i Dusjanbe hvor Iran nærmest var en æresgjest, ble det vedtatt at medlemslandene skal prioritere å bruke sine egne nasjonale valutaer i handel og investering med hverandre. Dette skal gjøre medlemslandene mer motstandsdyktige ovenfor amerikanske sanksjoner. De siste årene har USA trappet opp økonomiske sanksjoner mot Iran, Russland og Kina, så da er det egentlig bare som forventet at disse landene iverksetter tiltak for å gjøre seg mindre avhengig av dollaren og vestlig kontrollerte betalingsnettverk som Swift. Dette på sikt kan bidra til å svekke dollarens status som verdens foretrukne reservevaluta samtidig som det vil styrke den kinesiske Yuan.

På møtet ble det også vedtatt at alle medlemslandene støtter opp om å sammenkoble det kinesiske BRI konseptet med det russiske EAEU konseptet for å styrke økonomisk konnektivitet og infrastruktur i Eurasia. Under toppmøtet sa den iranske presidenten at Iran ligger ved ett "veikryss" som kan knytte subkontinentet med den europeiske delen av Russland, samt Kina med Midtøsten, Tyrkia og Sørvest-Europa. Dette kan bety store kinesiske investeringer i Iransk infrastruktur som jernbaner og havneanlegg.

Bilde

Kartet viser tydelig den sentrale beliggenheten Iran har mellom både nord og sør, og øst og vest. Iran ønsker å bli ett knutepunkt for SCO.
Det samme var sagt om BRICS før Bolsanero og Modi gikk sine veger. Kjernen i SCO er den antivestlige politikken fremmet av Putin og Xi som har kommet hverandre i møte i det siste, spesielt etter Biden avslørt i april-mai at han fortsette Trumps politikk og den voksende aggresjonen gjennom stråpersoner som Boris Johnson som har kastet Storbritannia ut i kriseopplevelser og Morrison som villig ignorere klimaendringenes virkninger på hans egne land. I India er det mange som nå gruble seg på om Modi er på den rette kursen, ettersom de er ført for langt mot USA og hadde lidd tap av Afghanistan, handelen med Kina er på stillstand og mistet viktige posisjoner i Midtøsten hvor sunnimuslimer er hatsk mot hinduer i mye større grad enn sjiamuslimer.

Men verden destabiliseres.

Lenta

Legg inn av Lenta »

Varulv2468 skrev: lør sep 18, 2021 6:26 pm
Lenta skrev: lør sep 18, 2021 1:06 pm
Det samme var sagt om BRICS før Bolsanero og Modi gikk sine veger. Kjernen i SCO er den antivestlige politikken fremmet av Putin og Xi som har kommet hverandre i møte i det siste, spesielt etter Biden avslørt i april-mai at han fortsette Trumps politikk og den voksende aggresjonen gjennom stråpersoner som Boris Johnson som har kastet Storbritannia ut i kriseopplevelser og Morrison som villig ignorere klimaendringenes virkninger på hans egne land. I India er det mange som nå gruble seg på om Modi er på den rette kursen, ettersom de er ført for langt mot USA og hadde lidd tap av Afghanistan, handelen med Kina er på stillstand og mistet viktige posisjoner i Midtøsten hvor sunnimuslimer er hatsk mot hinduer i mye større grad enn sjiamuslimer.

Men verden destabiliseres.
Noe sier meg at India ikke kommer til å spille noen sentral rolle i utviklingen av SCO. Muligens er inderne med bare for å kunne holde ett øye med Kina og Pakistan? De viktigste aktørene blir som du sier Russland og Kina, men nå også Iran. Teheran er kanskje de som kommer til å tjene mest på dette som ett knutepunkt for forskjellige transport korridorer. Iran ønsker tettere sikkerhetssamarbeid med Kina og Russland, og hjelp til å motstå amerikanske sanksjoner. SCO har foreløpig ingen utpreget militær dimensjon, så det militære samarbeidet vil nok foregå mest på bilateralt nivå med russerne og kineserne.

Verden destabiliseres fordi amerikanerne har blitt for egenrådige og arrogante. USA har begått så mange tabber de siste årene at selv allierte begynner å miste troen på de. USA har blitt som en elefant i ett glassmagasin. Dette har svekket Vesten i forhold til resten av verden, men det har også svekket samholdet og tillitten innad i Vesten. Hvis USA fortsetter på denne måten vil forfallet bare fortsette.

willard

Legg inn av willard »

Hvorfor skulle Iran gå inn i en ny atomavtale med USA når den kun vil bli godkjent av USA gjennom en presidentordre? Presidentordrer kan reverseres av en ny president - og det var det som ble gjort i 2018 av Trump. Sjansen er stor for at en evt. ny avtale vil blir opphevet om 4-5 år med en ny president ved makten i USA.

Idiomatisk

Legg inn av Idiomatisk »

En talsmann for Utenriksdepartementet i Iran har uttalt at etter de siste ukers og måneders hendelser at "krig mellom de to landene har allerede begynt"

https://www.olajide.tv/2021/10/01/iran- ... ing-point/

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Om det finnes en verdenshersker i virkeligheten, vil det være mitt håp at han setter Biden i fengsel. Den ufattelige maktarrogansen er veldig sterk, så sterk at da Macron gikk fra et personlig møte med Biden, satt den franske presidenten med inntrykket av en mann som ikke klarte å koordinere hans prioriteter og ikke klarte å se kortslutninger som da AUKUS oppstå, han så en lite lærevillig og arrogant mann sterk preget av alderdom og urealistiske ambisjoner. Obama hadde i tidlig tid vært sterkt urolig over denne mannen som i 1980-tallet var kjent for hans ubetenksomhet og manglende langsiktighet som da han var en aktiv forkjemper for politiseringen av kriminalbekjempelsen som har kostet hundretusener av liv på førti år. Det var en veldig stor feil av gubbeveldet i Demokratene om å gjøre ham til presidentkandidat. Alle forhåpninger om at Biden vil normalisere den amerikanske utenrikspolitikken er nå lagt død, og USAs anseelse bare synker.

Atomavtalen er nå død. Dødere enn en død sild. Det har kommet avsløringer om at Biden hadde rotet det til, vært svært lite imøtekommende og bare simpelt fortsatt Trumps politikk - selv om "de pompeoiske kravene" er offisielt forkastet, har disse suverenitetskrenkende kravene fremlagt av Pompeo blitt innbakt i forlangelsene som blir uhyrlig med tanke på at man skulle returnere til JCPOA-traktaten, som de hadde egenhendelig brutt på alle måter mens Iran vil ha en retur til status quo. På sin side ser Iran nå at det er blitt helt umulig, og har dermed gått inn i en uttrekkingsstrategi for å holde i livet traktaten. Det har blitt noe ironisk ved at traktaten overlever med USA på utsiden mens Iran mente at om USA går inn og få fullmakter som kan misbrukes, kan det drepe traktaten. Det er hvorfor forhandlingene starte på nytt med en ny delegasjon av bitre og erfarne diplomater som fra før var lite stemt for avtalen. De vil simpelt holde ned USA og dermed ut, så lenge de uhyrlige kravene står ved lag.

Det er mye som tyder på at Biden kan ha kommet på gli for å tillate et angrep på Iran. Han vil kontakte E3 statsoverhodene "for å rådslå seg med dem", dette diplomatisk sett betyr "jeg vil opplyse deg, så hør etter - og ta det", det kan betyr at beslutningen om et israelsk eller amerikansk-israelsk angrep på Iran kan ha blitt tatt. Og dette kan ha blitt oppmuntret fram av udugelige folk som ser på situasjonen i Libanon og tenker på at de må "redde" libaneserne - som var kastet ut i armod av amerikanske sanksjoner mot Syria, Hizbollah og banker i Libanon - ved å "ta ut" ondskapen.

Amerikanernes arroganse betyr at de vil aldri, noensinne, akseptere hva deres rolle er, og hva de egentlig gjør, i ekstrem selvgodhet under et "godhetstyranni". Nå er krig mellom Iran og USA/Israel 100 % umulig å unngå, og en iransk atombombe er nå 100 % sikkert om Israel ikke bruker nukleær Holocaust-opsjonen.

Knaxern

Legg inn av Knaxern »


Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Russland/Ukraina, atomvåpenavtalen med Iran, Kina/Taiwan, covid, inflasjon og et økonomisk krakk.

Dette kommer til å si pang snart.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Wien-samtalene endt opp i ingenting som ventet, Raisi gir ikke etter en tomme mens amerikanerne fremdeles nektet å innse at de må kapitulere og avbryte alle sanksjonene innført siden mai 2018 - samtidige sanksjoner som stred mot atomavtalen, også disse som amerikanerne ment "er ikke sensitiv i forholdet til atomavtalen", i ren snikksnakk fordi avtalens tone var klart; samtidige sanksjoner skulle bort. Raisi vil ha garanti, noe som amerikanerne i arroganse ikke vil. Raisi dermed vil ikke gi noe som helst så lenge USA vil ikke innse fornuften. Og han har dermed fortsatt med opptrappingen på ubestemt tid.



Og etter åpningen av Fordow - som nå omfatte mer enn bare anrikningsanlegg - har det vist seg at disse utenjordiske anleggene er 100 % uangripelig selv med atomvåpen. Tykk granitt i fjellsedimenter er noe av det hardeste som finnes, og det er hele 90 meter granitt der. Bare en megatonn-bombe opptil 10 MT vil slå seg gjennom, og Israel har bare 250 kT stridshoder. Det er nå umulig å ta ut dette bunkeranlegget.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Internasjonal»