Du skrev: "Så er det selvsagt ikke sånn at den eneste grunnen til at mange sliter med dette, er at de lurer seg selv. Men det er helt klart en faktor for veldig mange."Tjaaah skrev: ↑søn nov 27, 2022 4:21 pmJeg beskriver ikke deg, jeg beskriver hvordan du fremstår i denne tråden. Jeg kjenner deg ikke.return_of_drakkar skrev: ↑søn nov 27, 2022 4:11 pm Først av alt vil jeg si at jeg morer meg stort over din beskrivelse av meg.
Har du glede av det er ingen ting bedre enn det.
Så til tema, eller da det som ble undertema: Kaloriene.
Med mine illustrasjoner om sol og varme og smør og sand prøvde man å si at: 1 kalori er ikke 1 kalori...
Hvordan vil du forklare at NN med såkalt normalkosthold med x kalori-inntak vil kunne ligge rundt øvre anbefalte BMI-grense, men heller ned mot lavere ved slik som ekstremt LCHF, ved lik mengde eller endog langt høyere kaloriinntak.
Og da tilnærmet lik aktivitet...
Der ser du et eksempel på at 1 kalori ikke nødvendigvis er 1 kalori...
Å bare si at man lurer seg selv blir for infantilt.
Måten du opptrer på overskygger alle forsøk på en diskusjon, og det er elendig av deg å ikke anerkjenne at alle de hersketeknikkene dine er dårlig oppførsel, men det virker som om du i det minste har lagt de fra deg da, det er jo noe.
En kalori er jo en kalori, men om man f.eks er allergisk mot noe man spiser, så kommer gjerne kaloriene ut igjen, uten at man får tatt de opp. Det samme om man er syk, og ikke tar til seg mat skikkelig. Dette har jeg prøvd å forklare deg. På den måten er det snakk om kalorier inn, og kalorier ut, men det er som du sier, forskjeller på hva og hvordan man tar opp ting, og hvordan kroppen får nyttegjort seg av disse kaloriene.
Derfor har jeg skrevet hele veien at det er viktig å tilpasse råd til egen kropp, men uansett hvor mange ganger jeg skriver dette, så tror jeg du nekter å lese det. Men, jeg gir meg ikke så lett.
Når det er sagt, så er sånne forskjeller ganske små for folk flest, og det som gir langt større utslag, er å lære mer om kosthold og næring. Veldig mange vet ikke hva som er kaloririk mat, og hva man kan spise veldig mye av, uten å legge på seg like mye. Informasjon om dette er i utgangspunktet langt mer nyttig, enn alle mulige kompliserte forklaringer om hvordan man siden kan optimalisere ting. For det er det du snakker om.
For meg ser det ut som om du har lest en del teori her, men kanskje ikke har like mye erfaring om hvordan dette gir utslag i praksis. For i praksis så blir mye av dette unødvendig komplisert for folk, når det de egentlig trenger for å starte, er enkle råd om kosthold.
Og jeg har ikke bare sagt at man lurer seg selv, det er en direkte uredelig fremstilling av det jeg har skrevet. En infantil fremstilling, om du vil.
Det er noe som ofte går igjen, altså slike utsagn.
Så skriver du nå:
"På den måten er det snakk om kalorier inn, og kalorier ut, men det er som du sier, forskjeller på hva og hvordan man tar opp ting, og hvordan kroppen får nyttegjort seg av disse kaloriene."
Hva er dette?
Jo, det jeg har sagt lenge, at det er ikke alltid at: 1 kalori er 1 kalori.
Dette burde da ikke være vanskelig.
Jeg vil gjerne at du forklarer det jeg skrev om: normalkosthold vs LCHF - altså for en her ikke definert del av populasjonen.
Det er også her at 1 kalori ikke er 1 kalori - altså i det praktiske.
Det blir som om du slår med samme kraft med en hammer på en sak av lonsdaleitt og et ukokt egg og sier: samme enhet (kraften) brukt...
Nå anbefaler jeg ikke noen noe som helst slags kosthold, så det er sagt.
Men reagerer også på den forenklingen mange "eksperter" komm er med.
ps: hvordan noen fremstår for seg er en smakssak og neppe allment gyldig...