Side 1 av 2

Burgertråden

Lagt inn: tir sep 27, 2022 1:30 pm
av Queenie
Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.

Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.

Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør okt 01, 2022 5:17 pm
av KingKongHalvor
Queenie skrev: tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.

Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.

Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!

9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
De beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.

Re: Burgertråden

Lagt inn: man okt 03, 2022 7:47 am
av Queenie
KingKongHalvor skrev: lør okt 01, 2022 5:17 pm
Queenie skrev: tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.

Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.

Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!

9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
De beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.
Få høre mer

Re: Burgertråden

Lagt inn: man okt 03, 2022 9:03 am
av KingKongHalvor
Queenie skrev: man okt 03, 2022 7:47 am
KingKongHalvor skrev: lør okt 01, 2022 5:17 pm
Queenie skrev: tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.

Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.

Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!

9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
De beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.
Få høre mer
Veldig enkelt, kjøp entrecote, kvern kjøttet, form til burgere, salt og pepper og stek som du liker det best selv.
Mye god smak og nærmest perfekt mengde fett i entrecote, derfor egner den seg godt.Høyrygg kan også brukes.

Re: Burgertråden

Lagt inn: tor nov 10, 2022 7:49 pm
av Queenie
Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!

folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1

Re: Burgertråden

Lagt inn: fre jun 09, 2023 2:58 pm
av Queenie
Har fått helt dilla på den virale bigmactaco-trenden, de er helt nydelig gode og bedre enn plasten Big Mac!

Tortillalefse med kjøttdeig som bankes helt flat over hele lefsene, stekes på middels varme til kjøttet er gjennomstekt (gjort på 1-2-3). Snu og legg på ost (gjerne cheddar) og lokk.

Dressing: majones, sennep, ketchup, paprikakrydder, løkkrydder og litt salt. Finhakket løk og finhakket sylteagurk.

Ha på dressing, finskjært isbergssalat, løk og litt sylteagurk, brett på midten og voilá! Sååå god!

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 9:46 pm
av DoktorS
Ja, flere av butikktypene er bra - pleier å kjøpe en av de fra Rema. Men i dag ble det kjøttdeig. For forsøkte meg med "smashburger". Dette var veldig vellykket - burgeren blir gjennomstekt, men med veldig høy varme (naboen trodde nok det var fyr.... ) blir det mer smak av stekeskrope, og det er jo noe av den smaken man vil ha.. Ferdige burgerbrød fra Hatting, disse med potet, som kanksje er litt vel søte, men safitige. Dressing med litt rømme/majones/ketsjup og krydder, samt litt av den mango-grillsausen fra Rema oppi. Salat, rødlløk, tomat og syltagurk gjør susen.

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 9:54 pm
av PapaSmurf
Jeg liker de frosne fra Grilstad når jeg ikke lager sjøl.

De ferske som kommer i grillsesongen sliter jeg med.

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 10:01 pm
av rosmebraad
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
De der.er vel fra 1582, altså Norfersk på Hærland, som ble satt opp for å levere Gilde-merkede produkter til Norgesgruppen.
Heldigvis har enkelte av disse 'forstått' at 99% kjøtt og 1 % salt funker.... altså trenger man IKKE masse tilsetningsstoffer.

En annen variant jeg liker: 400 g kjøttdeig. (Gjerne merket Giøde økologisk.) Del i to for hånd, press lett sammen, så har du en stekeklar burger der. Bak gode/grove brød selv eller ta en tur på kontoret til baker'n. (Er ikke så begeistret for industribrødene.)

Jeg sier 'produkter merket' da jeg forstår at her er en 'kjøttbørs'/markedsregulering hvor kjøtt kan komme fra både her og der. Og uansett er vel vanlige deiger en miks av kjøtt fra ulile dyr og gårder.

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 10:02 pm
av Retnuh
Ja burger er faen meg digg. Ble ett par stykker til middag i dag.

Ga blåmuggost-trenden en sjanse. Går nok ikke for det igjen.
Jeg liker blåmuggost veldig godt, men ikke på Hamburger.

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 10:33 pm
av Someone
Holder meg stort sett til de fra ferskevaredisken til Meny. De kommer jo også i ymse krydderblandinger

Re: Burgertråden

Lagt inn: lør jun 10, 2023 10:40 pm
av DoktorS
Retnuh skrev: lør jun 10, 2023 10:02 pm Ja burger er faen meg digg. Ble ett par stykker til middag i dag.

Ga blåmuggost-trenden en sjanse. Går nok ikke for det igjen.
Jeg liker blåmuggost veldig godt, men ikke på Hamburger.
Enig der, synes blåmuggost tar for mye av smaken - er jo også ganske salt. Burker det jeg har av hvit ost, i dette tilfellet Prästost.

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 11, 2023 12:19 am
av rosmebraad
rosmebraad skrev: lør jun 10, 2023 10:01 pm
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
De der.er vel fra 1582, altså Norfersk på Hærland, som ble satt opp for å levere Gilde-merkede produkter til Norgesgruppen.
Heldigvis har enkelte av disse 'forstått' at 99% kjøtt og 1 % salt funker.... altså trenger man IKKE masse tilsetningsstoffer.

En annen variant jeg liker: 400 g kjøttdeig. (Gjerne merket Giøde økologisk.) Del i to for hånd, press lett sammen, så har du en stekeklar burger der. Bak gode/grove brød selv eller ta en tur på kontoret til baker'n. (Er ikke så begeistret for industribrødene.)

Jeg sier 'produkter merket' da jeg forstår at her er en 'kjøttbørs'/markedsregulering hvor kjøtt kan komme fra både her og der. Og uansett er vel vanlige deiger en miks av kjøtt fra ulile dyr og gårder.
Jepp, var innom Kiwi kl. 2252 eller hva som er trenden.
Selvsagt tomt for disse 1582-burgerne, værr det seg Gilde eller Folkets.

Kjøpte et par pakker biffstrimler fra 1582 isteden. Det får bli middag imorgen.

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 11, 2023 7:52 am
av Someone
DoktorS skrev: lør jun 10, 2023 10:40 pm
Retnuh skrev: lør jun 10, 2023 10:02 pm Ja burger er faen meg digg. Ble ett par stykker til middag i dag.

Ga blåmuggost-trenden en sjanse. Går nok ikke for det igjen.
Jeg liker blåmuggost veldig godt, men ikke på Hamburger.
Enig der, synes blåmuggost tar for mye av smaken - er jo også ganske salt. Burker det jeg har av hvit ost, i dette tilfellet Prästost.
Funker hvis blåmuggoster er mild

Her går det forresten i den franske greia som kommer i porsjonspakker. Litt usikker på om det teknisk sett er ost eller bare noe tilsatt ost. Men eldstemann har den som favoritt på burgerene

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 11, 2023 10:28 am
av rosmebraad
På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.

Re: Burgertråden

Lagt inn: man jun 12, 2023 2:55 pm
av rosmebraad
rosmebraad skrev: søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)

Re: Burgertråden

Lagt inn: tir jun 13, 2023 9:45 pm
av rosmebraad
rosmebraad skrev: man jun 12, 2023 2:55 pm
rosmebraad skrev: søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
Jepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kg

Re: Burgertråden

Lagt inn: tir jun 13, 2023 10:28 pm
av Queenie
rosmebraad skrev: tir jun 13, 2023 9:45 pm
rosmebraad skrev: man jun 12, 2023 2:55 pm
rosmebraad skrev: søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
Jepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kg
Hva er dette 1582, 2252 osv?

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 14, 2023 1:40 am
av rosmebraad
Queenie skrev: tir jun 13, 2023 10:28 pm
rosmebraad skrev: tir jun 13, 2023 9:45 pm
rosmebraad skrev: man jun 12, 2023 2:55 pm

Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
Jepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kg
Hva er dette 1582, 2252 osv?
Det er EFTA-nummeret matbedrifter ha. Står inni em sånn oval på pakken. 1582 er altså Norfersk på Hærland.
Jeg skriver det slik da de kaller varene derfra både Gilde og Folkets.
Og så er det en greie at butikkjedene forsøker å ta kontroll på produksjonen, en slags vertikal integrasjon.
Står en del om det i Nationen, på bla. Anders Nordstad blogg på Instagram.
Så om man ikke finner Gilde men Folkets så kan det hende produktet er mye det samme men at det er 'regissert' av Kiwi at 'deres' vare merket Folkets (altså 'storkapitalens) er enklere å finne (eller bedre priset) enn 'bøndenes Giilde'.
Selv om både varen og pakkested er samme for begge.

Regner med at dette undervises i heimkunnskap eller 'mat og helse' eller hva skolefolket måtte kalle det.

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 14, 2023 8:13 pm
av rosmebraad
Jepp, nå var det utsolgt igjen. Både for 1582-burgere og vannmelon.

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 18, 2023 2:02 pm
av Predatorgnu
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 18, 2023 2:53 pm
av Queenie
Predatorgnu skrev: søn jun 18, 2023 2:02 pm
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
De fra Folkets er mye bedre

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 18, 2023 6:30 pm
av rosmebraad
Queenie skrev: søn jun 18, 2023 2:53 pm
Predatorgnu skrev: søn jun 18, 2023 2:02 pm
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
De fra Folkets er mye bedre

Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 18, 2023 6:49 pm
av Queenie
rosmebraad skrev: søn jun 18, 2023 6:30 pm
Queenie skrev: søn jun 18, 2023 2:53 pm
Predatorgnu skrev: søn jun 18, 2023 2:02 pm

Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
De fra Folkets er mye bedre

Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
Dig the beef på 180 g

Re: Burgertråden

Lagt inn: søn jun 18, 2023 8:33 pm
av rosmebraad
Queenie skrev: søn jun 18, 2023 6:49 pm
rosmebraad skrev: søn jun 18, 2023 6:30 pm
Queenie skrev: søn jun 18, 2023 2:53 pm

De fra Folkets er mye bedre

Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
Dig the beef på 180 g
Jepp, hadde.et par av den igår.
Steker du eller griller?
De to Folketa var i 2-pk, og jammen 2-pk av den Gilde også.

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 21, 2023 3:03 pm
av GiPazzini_85
Predatorgnu skrev: søn jun 18, 2023 2:02 pm
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 21, 2023 3:42 pm
av Guttorm123
GiPazzini_85 skrev: ons jun 21, 2023 3:03 pm

Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.
Det hadde vært bedre om de øket prisen. Disse vannmengdene man nå finner i burgerne, gjør det komplett umulig å tilberede de på en skikkelig måte.

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 21, 2023 3:48 pm
av PapaSmurf
rosmebraad skrev: søn jun 18, 2023 8:33 pm
Queenie skrev: søn jun 18, 2023 6:49 pm
rosmebraad skrev: søn jun 18, 2023 6:30 pm


Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
Dig the beef på 180 g
Jepp, hadde.et par av den igår.
Steker du eller griller?
De to Folketa var i 2-pk, og jammen 2-pk av den Gilde også.
Jeg leste et sted at hamburgere ikke skal på grillen. Alt det gode renner av og så blir den tørr.

Men jeg greier å grille saftige burgere på min kullgrill, så jeg må være usedvanlig flink :)

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 21, 2023 3:57 pm
av KingKongHalvor
GiPazzini_85 skrev: ons jun 21, 2023 3:03 pm
Predatorgnu skrev: søn jun 18, 2023 2:02 pm
Queenie skrev: tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!


folkets-dig_the_big_beef.jpg

Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Bilde
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.
Tipset mitt fra tidligere i tråden blir av den grunn enda mer aktuelt - mal kjøttet selv. Selv liker jeg entrecôte best, men høyrygg funker også veldig bra.

Re: Burgertråden

Lagt inn: ons jun 21, 2023 4:05 pm
av Predatorgnu
Guttorm123 skrev: ons jun 21, 2023 3:42 pm
GiPazzini_85 skrev: ons jun 21, 2023 3:03 pm

Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.
Det hadde vært bedre om de øket prisen. Disse vannmengdene man nå finner i burgerne, gjør det komplett umulig å tilberede de på en skikkelig måte.
Kokt burger med cheddar i kveld er jeg redd