Burgertråden
Burgertråden
Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.
Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.
Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.
Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
-
- Innlegg: 2589
De beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.Queenie skrev: ↑tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.
Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.
Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
Få høre merKingKongHalvor skrev: ↑lør okt 01, 2022 5:17 pmDe beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.Queenie skrev: ↑tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.
Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.
Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
-
- Innlegg: 2589
Veldig enkelt, kjøp entrecote, kvern kjøttet, form til burgere, salt og pepper og stek som du liker det best selv.Queenie skrev: ↑man okt 03, 2022 7:47 amFå høre merKingKongHalvor skrev: ↑lør okt 01, 2022 5:17 pmDe beste burgerne lager jeg selv, av nykvernet entrecote.Queenie skrev: ↑tir sep 27, 2022 1:30 pm Denne tråden skulle kommet til grillsesongen, men en god burger kan og bør nytes året rundt.
Her kan vi dele tilbakemeldinger på kjøtt, oppskrifter, personlige favoritter mm.
Selv vil jeg slå et slag for burgerne fra Døgnvill, det er sjeldent jeg har smakt noe så saftig og mørt burgerkjøtt. Så dersom man er i behov av burgerproteiner eller har besøk som er det, prøv disse!
9574a983-8d13-4443-8ca9-9b96407f6a08.jpg
Mye god smak og nærmest perfekt mengde fett i entrecote, derfor egner den seg godt.Høyrygg kan også brukes.
Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Har fått helt dilla på den virale bigmactaco-trenden, de er helt nydelig gode og bedre enn plasten Big Mac!
Tortillalefse med kjøttdeig som bankes helt flat over hele lefsene, stekes på middels varme til kjøttet er gjennomstekt (gjort på 1-2-3). Snu og legg på ost (gjerne cheddar) og lokk.
Dressing: majones, sennep, ketchup, paprikakrydder, løkkrydder og litt salt. Finhakket løk og finhakket sylteagurk.
Ha på dressing, finskjært isbergssalat, løk og litt sylteagurk, brett på midten og voilá! Sååå god!
Tortillalefse med kjøttdeig som bankes helt flat over hele lefsene, stekes på middels varme til kjøttet er gjennomstekt (gjort på 1-2-3). Snu og legg på ost (gjerne cheddar) og lokk.
Dressing: majones, sennep, ketchup, paprikakrydder, løkkrydder og litt salt. Finhakket løk og finhakket sylteagurk.
Ha på dressing, finskjært isbergssalat, løk og litt sylteagurk, brett på midten og voilá! Sååå god!
Ja, flere av butikktypene er bra - pleier å kjøpe en av de fra Rema. Men i dag ble det kjøttdeig. For forsøkte meg med "smashburger". Dette var veldig vellykket - burgeren blir gjennomstekt, men med veldig høy varme (naboen trodde nok det var fyr.... ) blir det mer smak av stekeskrope, og det er jo noe av den smaken man vil ha.. Ferdige burgerbrød fra Hatting, disse med potet, som kanksje er litt vel søte, men safitige. Dressing med litt rømme/majones/ketsjup og krydder, samt litt av den mango-grillsausen fra Rema oppi. Salat, rødlløk, tomat og syltagurk gjør susen.
Jeg liker de frosne fra Grilstad når jeg ikke lager sjøl.
De ferske som kommer i grillsesongen sliter jeg med.
De ferske som kommer i grillsesongen sliter jeg med.
-
- Innlegg: 845
De der.er vel fra 1582, altså Norfersk på Hærland, som ble satt opp for å levere Gilde-merkede produkter til Norgesgruppen.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Heldigvis har enkelte av disse 'forstått' at 99% kjøtt og 1 % salt funker.... altså trenger man IKKE masse tilsetningsstoffer.
En annen variant jeg liker: 400 g kjøttdeig. (Gjerne merket Giøde økologisk.) Del i to for hånd, press lett sammen, så har du en stekeklar burger der. Bak gode/grove brød selv eller ta en tur på kontoret til baker'n. (Er ikke så begeistret for industribrødene.)
Jeg sier 'produkter merket' da jeg forstår at her er en 'kjøttbørs'/markedsregulering hvor kjøtt kan komme fra både her og der. Og uansett er vel vanlige deiger en miks av kjøtt fra ulile dyr og gårder.
Sist redigert av rosmebraad den lør jun 10, 2023 10:03 pm, redigert 1 gang totalt.
Ja burger er faen meg digg. Ble ett par stykker til middag i dag.
Ga blåmuggost-trenden en sjanse. Går nok ikke for det igjen.
Jeg liker blåmuggost veldig godt, men ikke på Hamburger.
Ga blåmuggost-trenden en sjanse. Går nok ikke for det igjen.
Jeg liker blåmuggost veldig godt, men ikke på Hamburger.
Holder meg stort sett til de fra ferskevaredisken til Meny. De kommer jo også i ymse krydderblandinger
Enig der, synes blåmuggost tar for mye av smaken - er jo også ganske salt. Burker det jeg har av hvit ost, i dette tilfellet Prästost.
-
- Innlegg: 845
Jepp, var innom Kiwi kl. 2252 eller hva som er trenden.rosmebraad skrev: ↑lør jun 10, 2023 10:01 pmDe der.er vel fra 1582, altså Norfersk på Hærland, som ble satt opp for å levere Gilde-merkede produkter til Norgesgruppen.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
Heldigvis har enkelte av disse 'forstått' at 99% kjøtt og 1 % salt funker.... altså trenger man IKKE masse tilsetningsstoffer.
En annen variant jeg liker: 400 g kjøttdeig. (Gjerne merket Giøde økologisk.) Del i to for hånd, press lett sammen, så har du en stekeklar burger der. Bak gode/grove brød selv eller ta en tur på kontoret til baker'n. (Er ikke så begeistret for industribrødene.)
Jeg sier 'produkter merket' da jeg forstår at her er en 'kjøttbørs'/markedsregulering hvor kjøtt kan komme fra både her og der. Og uansett er vel vanlige deiger en miks av kjøtt fra ulile dyr og gårder.
Selvsagt tomt for disse 1582-burgerne, værr det seg Gilde eller Folkets.
Kjøpte et par pakker biffstrimler fra 1582 isteden. Det får bli middag imorgen.
Funker hvis blåmuggoster er mild
Her går det forresten i den franske greia som kommer i porsjonspakker. Litt usikker på om det teknisk sett er ost eller bare noe tilsatt ost. Men eldstemann har den som favoritt på burgerene
-
- Innlegg: 845
På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
-
- Innlegg: 845
Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:rosmebraad skrev: ↑søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
-
- Innlegg: 845
Jepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kgrosmebraad skrev: ↑man jun 12, 2023 2:55 pmSå spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:rosmebraad skrev: ↑søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
Hva er dette 1582, 2252 osv?rosmebraad skrev: ↑tir jun 13, 2023 9:45 pmJepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kgrosmebraad skrev: ↑man jun 12, 2023 2:55 pmSå spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:rosmebraad skrev: ↑søn jun 11, 2023 10:28 am På Kiwi lå der skiver dnsk blåmuggost i kjølediwken ved siden av de omtalte burgerne.
Men som sagt tomt igår, så eventuell rralisering av slike blir neste uke eller senere.
Er nok bra med jobb på 1582 i sommer.
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
-
- Innlegg: 845
Det er EFTA-nummeret matbedrifter ha. Står inni em sånn oval på pakken. 1582 er altså Norfersk på Hærland.Queenie skrev: ↑tir jun 13, 2023 10:28 pmHva er dette 1582, 2252 osv?rosmebraad skrev: ↑tir jun 13, 2023 9:45 pmJepp, da ble det det 2 pk av de tynne fra 1582, merket Gilde. Og én honningmelon til ca. 17 kr/kgrosmebraad skrev: ↑man jun 12, 2023 2:55 pm
Så spørs det om man våger seg inn igjen på Kiwi idag:
Der manglet vannmelon og disse burgerne, har de restocket allerede mandag? Regner med de har high alert på slike sesongvarer nå.
(Burde og så handle mindre da mitt livslange 'dårlig råd' nå er blitt trend.)
Jeg skriver det slik da de kaller varene derfra både Gilde og Folkets.
Og så er det en greie at butikkjedene forsøker å ta kontroll på produksjonen, en slags vertikal integrasjon.
Står en del om det i Nationen, på bla. Anders Nordstad blogg på Instagram.
Så om man ikke finner Gilde men Folkets så kan det hende produktet er mye det samme men at det er 'regissert' av Kiwi at 'deres' vare merket Folkets (altså 'storkapitalens) er enklere å finne (eller bedre priset) enn 'bøndenes Giilde'.
Selv om både varen og pakkested er samme for begge.
Regner med at dette undervises i heimkunnskap eller 'mat og helse' eller hva skolefolket måtte kalle det.
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
De fra Folkets er mye bedrePredatorgnu skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:02 pmJeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
-
- Innlegg: 845
Queenie skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:53 pmDe fra Folkets er mye bedrePredatorgnu skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:02 pmJeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
Dig the beef på 180 grosmebraad skrev: ↑søn jun 18, 2023 6:30 pmQueenie skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:53 pmDe fra Folkets er mye bedrePredatorgnu skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:02 pm
Jeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
-
- Innlegg: 845
Jepp, hadde.et par av den igår.
Steker du eller griller?
De to Folketa var i 2-pk, og jammen 2-pk av den Gilde også.
-
- Innlegg: 12998
Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.Predatorgnu skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:02 pmJeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
-
- Innlegg: 5307
Det hadde vært bedre om de øket prisen. Disse vannmengdene man nå finner i burgerne, gjør det komplett umulig å tilberede de på en skikkelig måte.GiPazzini_85 skrev: ↑ons jun 21, 2023 3:03 pm
Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.
Jeg leste et sted at hamburgere ikke skal på grillen. Alt det gode renner av og så blir den tørr.rosmebraad skrev: ↑søn jun 18, 2023 8:33 pmJepp, hadde.et par av den igår.Queenie skrev: ↑søn jun 18, 2023 6:49 pmDig the beef på 180 grosmebraad skrev: ↑søn jun 18, 2023 6:30 pm
Hvilken da?
Jeg så der var to typer Folkets. Ene med 40% høyrygg.
(Og begge, pluss Gilde altså produsert samme sted.)
Steker du eller griller?
De to Folketa var i 2-pk, og jammen 2-pk av den Gilde også.
Men jeg greier å grille saftige burgere på min kullgrill, så jeg må være usedvanlig flink
-
- Innlegg: 2589
Tipset mitt fra tidligere i tråden blir av den grunn enda mer aktuelt - mal kjøttet selv. Selv liker jeg entrecôte best, men høyrygg funker også veldig bra.GiPazzini_85 skrev: ↑ons jun 21, 2023 3:03 pmVeldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.Predatorgnu skrev: ↑søn jun 18, 2023 2:02 pmJeg henfaller i perioder, av ren latskap, til burgerpakninger som dette.Queenie skrev: ↑tor nov 10, 2022 7:49 pm Testet denne i dag etter å ha blitt inspirert av en burgerentusiast, det må være noe av det beste kjøttet man får utenom ferskvare: Dig the big beef fra Folkets, nydelig stykke kjøtt!
folkets-dig_the_big_beef.jpg
Terningkast 6 på test: https://www.bramat.no/forsiden/tester/3 ... 22?start=1
I det siste har jeg følelsen av at flere av de inneholder mer vann enn tidligere. Sist en sånn
Noen med samme erfaring, eller som vet om det stemmer?
Kokt burger med cheddar i kveld er jeg reddGuttorm123 skrev: ↑ons jun 21, 2023 3:42 pmDet hadde vært bedre om de øket prisen. Disse vannmengdene man nå finner i burgerne, gjør det komplett umulig å tilberede de på en skikkelig måte.GiPazzini_85 skrev: ↑ons jun 21, 2023 3:03 pm
Veldig mye juks om dagen for å kutte utgifter. Mindre mat i forpakningene, mer vann i kjøttet og mer oppmalte skumgummimadrasser og gymmatter inn i mat som fyllmasse.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute