Stemmer det. Mange som har tradisjon for grandis til lunsj.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 23, 2022 1:45 pmTildels, samt at mange nok misforstår litt. Mine to gutter, nå 20 og 25, de har tradisjon for å spise Grandiosa på julaften - til lunsj.Jack_Daniels skrev: ↑fre des 23, 2022 12:26 pm Er ikke dette med grandiosa på julaften bare en myte, skapt av Stabburet selv?
Tviler på at det er særlig mange som spiser det som middag, men en morsom gimmick for Stabburet var det at 100 000 nordmenn spiser Grandiosa på julaften.
Mat i Julen
Re: Mat i Julen
Dette er vel hva vi kaller Ribbenstek her hjemme, og det spiser vi selvsagt en dag i romjula... Vi pleier å marinere den i en adobo marinade, men det viktigste er å sørge for at svoren blir sprø.
Takk for info, kan aldri huske å ha smakt det selv men må si det ser bedre ut en vanlig ribbe.
Pinnekjøtt selvsagt. Jeg forstår ikke dem som foretrekker ribbe. Ikke er det spesielt godt og så er det altfor mye flesk.
Pinnekjøtt smaker ekstremt godt og med tilbehør som kålrabistappe og mandelpoteter med juleøl og litt akevitt, så er det ingenting som kan slå dette.
Pinnekjøtt smaker ekstremt godt og med tilbehør som kålrabistappe og mandelpoteter med juleøl og litt akevitt, så er det ingenting som kan slå dette.
Med ribba er det jo helheten med alt tilbehøret som gjør det diggGatlingGun skrev: ↑fre des 23, 2022 2:10 pm Pinnekjøtt selvsagt. Jeg forstår ikke dem som foretrekker ribbe. Ikke er det spesielt godt og så er det altfor mye flesk.
Pinnekjøtt smaker ekstremt godt og med tilbehør som kålrabistappe og mandelpoteter med juleøl og litt akevitt, så er det ingenting som kan slå dette.
Vi skulle hatt ribbenstek her i morgen, men tydeligvis blitt ribbe i stedet for. Savner pinnekjøttet, men heldigvis fått smake på det noen ganger tidligere i år.
Ellers angående diskusjonen om ribbe, så må jeg bare si at ribbe uten ben og fett ikke høres ut som ribbe. Det er helt greit å ikke like fettet og fjerne dette, men det er jo fettet som gir smaken på ribben, og uten bein så blir jo steketiden mer enn halvert.
Ellers angående diskusjonen om ribbe, så må jeg bare si at ribbe uten ben og fett ikke høres ut som ribbe. Det er helt greit å ikke like fettet og fjerne dette, men det er jo fettet som gir smaken på ribben, og uten bein så blir jo steketiden mer enn halvert.
Ribbe uten ben er nok det de kaller buklist. Det er en ytre del av ribba og det blir ikke det samme.Chromeback skrev: ↑fre des 23, 2022 9:16 pm
Ellers angående diskusjonen om ribbe, så må jeg bare si at ribbe uten ben og fett ikke høres ut som ribbe. Det er helt greit å ikke like fettet og fjerne dette, men det er jo fettet som gir smaken på ribben, og uten bein så blir jo steketiden mer enn halvert.
Det må være ben, og godt med fett i ribba, lagvis kjøtt og fett, og det bør være litt fett i kjøttlaget også.
Fettet skjærer man bort, men det gir mye smak som du sier, og i tillegg gjør det kjøttet saftig.
Buklist uten særlig fett blir katastrofe. Tørt og nitrist.
Det hender buklist blir feilmerket som tynnribbe. De som gjør dette skulle hatt buksevann og evig dovent og lunkent øl.
Ribbensstek er hakket bedre enn ribbe i mine øyne. Hadde det forrige helg. Og blir 1. nyttårsdag også.4pLaY skrev: ↑fre des 23, 2022 2:07 pmTakk for info, kan aldri huske å ha smakt det selv men må si det ser bedre ut en vanlig ribbe.
Men jø og jø som jeg gleder meg til pinnekjøttduften siver rundt i huset i morra. Det er først da det er jul for meg.
Forøvrig slengte jeg en konfekteske til 49,- i vogna på Spar før jul. Åpnet den nå nettopp. Happiness het den.
Den var ræva. Skjønner godt at de dumpet prisen.
Selv om det er romjul, er jo det fortsatt jul....
Det er greit med noe hverdagsmat nå. Fikk hyggelig skyss til flyplassen i går og på spørsmål om mat, fikk jeg stil svar at det fra lille julaften ble servert slik: Hummer/krabbe, pinnekjøtt, kveite og lammestek. Ikke så ulikt som i nabobygda, altså hos oss, som var hummer, pinnekjøtt, svineribbe og kveite. Og med et hverdagsmåltid med fiskekaker også nevnt, blir jo det temmelig likt..
Nuvel. Drar seg mot nyttår. Tenker å ta en litt ekstra "rolig" nyttårsaften denne gang, ettersom det bare er en helg. Jeg brant meg på det sist gang dagene falt på de samme dagene og endte opp med egenmelding 2. januar. IKKJE BRA!
Har hatt lyst på kalkun - så ble til at jeg kjøpte en stor fugl på over 6 kg her. Den har nå inntatt godstolen på balkongen, så får den tine meget langsomt. Butikkene har jo ymse deler av kjøtt, men jeg synes det blir tullete å betale 300 kroner for ett bryst når man kan få en svær kalkun til samme prisen. Da får man jo kokt skikkelig kraft også....
Det er greit med noe hverdagsmat nå. Fikk hyggelig skyss til flyplassen i går og på spørsmål om mat, fikk jeg stil svar at det fra lille julaften ble servert slik: Hummer/krabbe, pinnekjøtt, kveite og lammestek. Ikke så ulikt som i nabobygda, altså hos oss, som var hummer, pinnekjøtt, svineribbe og kveite. Og med et hverdagsmåltid med fiskekaker også nevnt, blir jo det temmelig likt..
Nuvel. Drar seg mot nyttår. Tenker å ta en litt ekstra "rolig" nyttårsaften denne gang, ettersom det bare er en helg. Jeg brant meg på det sist gang dagene falt på de samme dagene og endte opp med egenmelding 2. januar. IKKJE BRA!
Har hatt lyst på kalkun - så ble til at jeg kjøpte en stor fugl på over 6 kg her. Den har nå inntatt godstolen på balkongen, så får den tine meget langsomt. Butikkene har jo ymse deler av kjøtt, men jeg synes det blir tullete å betale 300 kroner for ett bryst når man kan få en svær kalkun til samme prisen. Da får man jo kokt skikkelig kraft også....
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute