Pinnekjøtt - best i test

Svar
Neptun
Innlegg: 5550

Re: Pinnekjøtt - best i test

Legg inn av Neptun »

Sauekjøtt huff :cry:

Brukeravatar
Xpoolman
Innlegg: 1252

Legg inn av Xpoolman »

DoktorS skrev: tor nov 17, 2022 7:00 pm
TheBaseline skrev: tor nov 17, 2022 10:38 am Noen som vet hvilket pinnekjøtt som ble testvinner? Skal seff ha pinnekjøtt til jul i år. Ønsker å kjøpe det beste kjøttet! Ser Dagbladet har hatt en test, men den er selvfølgelig bak en betalingsmur :(
Terningkast 6 - Rogalam
Terningkast 5 - Aronmat, Nordfjord og First Price...
Rogaland er jo sauefylket da, og da har vi selvfølgelig også det beste pinnekjøttet :)
Men husk, DET SKAL VÆRE RØYKT :!:

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Veldig interessant opplysning om pinnekjøtt - er vokst opp med at det ble tørket sjøl - to sider, ettersom et helt lam ble kjøpt om høsten. Det var ofte veldig godt - og det var jo da tørket lenge. Imidlertid ble det noen ganger satt på, nettopp, ja - vifte, for å få det tørt nok. Og da ble det rett og slett ikke like godt, men det var mer en nødløsning, så vidt jeg forstod...

.... så for feinschmekere kan det kanskje bli en renessanse for å tørke sjøl. Skjønt, det er jo en del jobb, og det er ikke helt risikofritt heler. Tviler på om det er mulig å tørkepinnekjøtt på loftet i en bygård i Oslo, i hvert fall.

Someone

Legg inn av Someone »

Hvordan må forholdene være for å tørke selv?

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

Someone skrev: tir des 13, 2022 2:05 pm Hvordan må forholdene være for å tørke selv?
Det skal vel være både luftig og kjølig, bra ventilasjon og ikke for høy luftfuktighet, etter det jeg har lest.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»