WC langrenn, Davos (17-18/12)

Svar
janesaj

WC langrenn, Davos (17-18/12)

Legg inn av janesaj »

WC-toget i langrenn durer fra Norden til mellom-Europa, hvor vi skal til sveitsiske Davos. Her skal det arrangeres sprint fristil på lørdag og 20 km fristil i intervallstart på søndag. Dette er samme øvelsesprogram som man har benyttet de siste sesongene i Davos, bortsett fra at damene og herrene nå altså går like langt, og intervallstartene over 10 og 15 km (og tidligere også 15 og 30 km) har blitt byttet ut med 20 km for begge kjønn.

Davos er en by øst i Sveits, og ligger i den tyskspråklige delen av landet, nærmere bestemt i kantonen Graubünden, og har ifølge Wikipedia litt i underkant av 11 000 innbyggere. Vi skal opp i høyden her, ettersom byen ligger over 1500 meter over havet, og er faktisk den byen som ligger høyest i hele Europa. Den sveitsiske skimetropolen har arrangert WC siden 1982, med noen oppholdssesonger her og der, og er et av de aller mest ærverdige stedene i hele verdenscupen. Dette blir 35. gang byen arrangerer verdenscup, dersom vi teller med begge de to WC-helgene som ble arrangert her i 2014 da La Clusaz grunnet snømangel måtte kaste inn håndkleet og overlate arrangementet til Davos den gangen.

I fjor, som i de siste sesongene for øvrig, var det også sprinter og intervallstarter i fristil, bare at intervallstartene var litt kortere. Det ble svensk seier på damesprinten til Maja Dahlqvist, foran sveitsiske Nadine Fähndrich og slovenske Anamarija Lampic (som nå jo har blitt skiskytter). Tiril Udnes Weng var eneste norske løper i finalen, og ble til slutt nummer fem. I herreklassen var det som vanlig Johannes Høsflot Klæbo som dro det lengste strået, og han tok seieren foran russeren Sergey Ustiugov og franskmannen Richard Jouve. Erik Valnes og Even Northug var også i finalen, men måtte nøye seg med fjerde- og femteplass, Valnes bare noen ørsmå hundredeler unna tredjeplassen. På 15 km for menn ble det dobbelt norsk, med en klar seier til Simen Hegstad Krüger foran Johannes Høsflot Klæbo, med Sergey Ustiugov på tredjeplass. Krüger tok dermed sin andre strake seier i Davos, ettersom han også vant i 2019. I 2020 var det jo ingen nordmenn på start grunnet pandemien. Det ble også norsk seier på damesiden, der Therese Johaug vant foran Jessie Diggins og Frida Karlsson.


Program:

Lørdag 17. desember:
10:45: Sprintprologer fristil, kvinner og menn
13:15: Sprintfinaler fristil, kvinner og menn

Søndag 18. desember:
10:45: 20 km fristil, kvinner
13:15: 20 km fristil, menn


Norges tropp:

Kvinner:
Helene Marie Fossesholm, Eiker SK (20 km)
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL (20 km)
Julie Myhre, Byåsen IL (sprint)
Mathilde Myhrvold, Byåsen IL (sprint)
Hanne Wilberg Rofstad, Byåsen IL (sprint)
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL (sprint)
Silje Theodorsen, Kvaløysletta SL (20 km)
Lotta Udnes Weng, Nes Ski (sprint, 20 km)
Tiril Udnes Weng, Nes Ski (sprint, 20 km)
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik SK (20 km)

Menn:
Iver Tildheim Andersen, Rustad IL (20 km)
Henrik Dønnestad, Gulset IF (20 km)
Ansgar Evensen, Vind IL (sprint)
Hans Christer Holund, Lyn Ski (20 km)
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL (sprint, 20 km)
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski (20 km)
Thomas Helland Larsen, Fossum IF (sprint)
Simen Myhre, IL Heming (sprint)
Even Northug, Strindheim IL (sprint)
Sjur Røthe, Voss IL (20 km)
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF (sprint)
Gjøran Tefre, Førde IL (sprint)
Didrik Tønseth, Byåsen IL (20 km)

Pål Golberg (sykdom), Håvard Solås Taugbøl (skade) og Maria Hartz Melling (sykdom) var i den opprinnelige troppen, men har meldt forfall.

Sprint fristil, kvinner:
På sprinten frontes laget av tvillingsøstrene Udnes Weng, som begge har vist bra form i det siste. Tiril Udnes Weng har rett og slett hatt en kanonstart på sesongen og leder hele verdenscupen sammenlagt. Hun har fire pallplasser, hvorav to er nettopp på sprint, og har ellers gått jevne fine løp hele veien. Bør være en pallkandidat nok en gang. Lotta Udnes Weng hadde en stor dag på sprinten på Beitostølen sist helg, da hun tok sin aller første pallplass. Det var riktig nok i klassisk og i en trasé hun trives i, men hun er habil også i skøyting på sitt beste og er nok iallfall en finalekandidat. Mathilde Myhrvold har hatt en trå sesongstart med svake resultater og sykdom på toppen av det, men nå skal hun endelig gjøre sin sesongdebut i sin beste øvelse, nemlig skøytesprint. Det var denne øvelsen hun fikk sitt store gjennombrudd i med pallplass i Lenzerheide under Tour de Ski i fjor, og det kan bli spennende å se om hun har kommet i såpass god form at hun kan kjempe i toppen her. Julie Myhre var i et par semifinaler forrige sesong, og selv om det var i klassisk, var hun nære å gå til semifinale også i skøyting på Lillehammer. Semifinale bør vel være målet her. Ane Appelkvist Stenseth er nok klart best i klassisk, men har fått sjansen også her. Stenseth har hatt for vane å gjøre gode prologer denne sesongen, men har ikke helt klart å følge opp når det har kommet til heat. Så får vi se hva som skjer her. Siste løper i troppen er Hanne Wilberg Rofstad, som erstatter en syk Maria Hartz Melling. Rofstad har ikke all verdens til resultater å slå i bordet med internasjonalt, selv om hun ble nummer fire i U23-VM i fjor og gikk videre fra prologen på Lillehammer. Det sistnevnte får vel være hovedmålet også her, og så får vi se hvordan det utvikler seg.

20 km fristil, kvinner:
Anne Kjersti Kalvå har i relativt voksen alder hatt et gledelig og gedigent løft i år, og i helgen som var satt også den første pallplassen da hun ble to på 10 klassisk på Beitostølen. Kanskje er hun ørlite bedre i klassisk enn skøyting, men vi husker at hun vant 10 fri overlegent på Beitostølen i nasjonal åpning samt femteplass på Lillehammer, så nok et bra resultat kan absolutt komme her. Det kan det også for WC-leder Tiril Udnes Weng, som har sine pallplasser på sprint og fellesstart/jaktstart i år, men som også har gått absolutt brukbart på intervallstart. Hun ble sju på 10 fri på Lillehammer, så et greit mål er vel å gjøre det bedre enn det og kanskje nærme seg pallen. Ingvild Flugstad Østberg har gjort comeback denne sesongen, og det gjør hun forståelig nok sakte, men sikkert, i og med at hun stod over Beitostølen-helgen. I de rennene hun har gått har hun vaket rundt topp ti, men Davos er vanligvis et sted hun liker seg godt (har for eksempel vunnet tre ganger her), så forhåpentligvis kan hun ende enda litt høyere her. Helene Marie Fossesholm har ikke hatt noen drømmestart på sesongen og stod over hele Beitostølen-helgen, men trives fortsatt bra i skøyting, og ble nummer ni på 10 fri på Lillehammer. Vi får håpe at et par uker med konkurransefri og trening har gjort godt og at hun iallfall kan sette sesongbeste her. Silje Theodorsen har hatt en finfin start på sesongen til seg å være, for eksempel med en glimrende jaktstart (som var i skøyting) i Ruka der hun ble nummer fem, og pallplass på 10 fri under sesongåpningen på Beitostølen. Topp ti er nok et realistisk mål om dagsformen er god. Lotta Udnes Weng blir også å se på 20 km her. Hun er normalt litt svakere enn tvillingsøsteren på distanse for tiden, men hun var rett utenfor topp ti på 10 fri på Lillehammer, så hun er absolutt i brukbar distanseform. Også for henne kan en plassering rundt topp ti regnes for en god dag.

Sprint fristil, menn:
Johannes Høsflot Klæbo har fortsatt vunnet hvert eneste renn han har stilt opp i denne sesongen, og tross sykdomsfraværet og litt usikkerhet angående form, må han regnes som favoritt når det er sprint på programmet her. Even Northug har hatt en veldig fin start på sesongen, selv om han ikke kom til finale på Beitostølen. Men han var på pallen på begge de to første sprintene i sesongen, blant annet på Lillehammer i skøyting. Han var også i finale i Davos i fjor og har da bevist at han kan gjøre det bra her tidligere. Sindre Bjørnestad Skar har også hatt en så som så sesongstart, med semifinale på Lillehammer som beste internasjonale resultat. Viste dog også form på Beitostølen i nasjonal åpning da han kom på pallen i klassisk. Er alltid en å regne med i skøyting og bør iallfall kunne være i nærheten av finale på en god dag. En veldig spennende løper er Ansgar Evensen. Han slo gjennom i 2020, da han som junior vant senior-NM og i tillegg ble juniorverdensmester. Dessverre gikk det ikke helt optimalt i de par sesongene som fulgte, men Evensen slo tilbake på Lillehammer og kom til finale på skøytesprinten der. Spennende å se om han kan følge opp det i sin første utenlandstur med seniorlaget. Simen Myhre får også sjansen her etter å ha gjort en brukbar figur på Lillehammer. Han er ikke vår største pallkandidat, men er vel tenkelig at han kan nå iallfall en semifinale på en optimal dag. I tillegg kommer Gjøran Tefre inn for en skadet Håvard Solås Taugbøl. Tefre har store fartsressurser og et høyt potensial, men har vel vært hakket bedre på sommerføre enn vinterføre i sin karriere så langt. Han kjempet hardt om å gå til semifinale på Lillehammer, og det bør vel tross alt være målet her. Siden Golberg også har måttet melde forfall, har også Thomas Helland Larsen kommet inn i troppen. Helland Larsen slo som vi husker gjennom med dunder og brak da han ble to på Lillehammer forrige sesong. Han har ikke helt klart å følge opp det i etterkant, og på Lillehammer i år ble det kvartfinaleexit (riktig nok i et veldig tøft heat). Likevel kan han være en finalekandidat om han finner toppformen.

20 km fristil, menn:
Hvis Johannes Høsflot Klæbo er favoritt på sprinten, er favorittstempelet nok ørlite dempet på et distanserenn i fristil etter sykdommen. Men Klæbo vant 10 fri på Beitostølen, og om han er i slag, kan han absolutt kjempe om seieren også her. Men den aller største favoritten er nok Simen Hegstad Krüger, som ikke bare gjorde en god stafettetappe på Beitostølen og avgjorde den til Norges andrelags favør, men som også har vunnet i Davos de siste to gangene han har stilt opp og dessuten alltid er farlig når det er skøyting på programmet. Kan bli vanskelig å slå. Og hva så med sensasjonsmannen fra Lillehammer, Iver Tildheim Andersen? At han er talentfull visste jo enhver som følger sporten, tidligere juniorverdensmester som han er, men det var likevel en stor, stor overraskelse at han skulle gå frem og vinne et WC-renn allerede nå. Kan han følge opp i sin utenlandsdebut? En løper som nok ønsker en lengre distanse velkommen er helt klart Hans Christer Holund, som er en av de som har "lidd" mest av distansekuttet som herrene har måttet gå gjennom. Likevel var han på pallen på Lillehammer, og når det nå skal gås dobbelt så langt, bør veteranen være en meget aktuell mann for pallen, selv om han aldri har vært på den tidligere i Davos. Didrik Tønseth har vært i god form denne sesongen og ble to på 10 fri på Lillehammer. Han fulgte opp med nok en andreplass på 10 klassisk på Beitostølen, så formen er fortsatt strålende. Så får vi se om han endelig kan knekke Davos-koden - han har riktig nok en seier på 15 klassisk fra 2014, men i fristil har han faktisk aldri vært bedre enn nummer 18 her. Da står det én mann igjen i den norske troppen å gå gjennom, og det er da ingen hvem som helst. Sjur Røthe er en fantastisk skøyter på sitt beste, selv om han ikke helt har fått vist seg frem fra sin beste side hittil i sesongen. Han ble nummer ni på 10 fri på Lillehammer, men et par dager senere var han på pallen på fellesstarten i klassisk. Han klager nok heller ikke på at det er en lengre distanse her, selv om han i likhet med Tønseth tidvis har slitt litt i Davos. Imidlertid har han enkelte gode resultater her, som sjetteplassen på 15 fri i 2021. Henrik Dønnestad kommer inn for den syke Golberg. Dønnestad ble to på Beitostølen på 10 fri i sesongåpningen og var da med til Lillehammer på samme distanse, der han ble nummer 15. Kanskje kan han være med i palldiskusjonen om han får samme klaff som han fikk på Beitostølen, men han må finne seg i å være en outsider. I likhet med Evensen og Tildheim Andersen går han for øvrig sitt første WC-renn utenlands.


Utlendinger:

Sprint fristil, kvinner:
Sverige stiller med et litt amputert lag i Davos, og har egentlig "bare" to pallkandidater på sprinten. Maja Dahlqvist har ikke helt vist den formen hun hadde særlig i starten av fjorårssesongen, men hun ble nummer to på Lillehammer bak Ribom som ikke er med her, så hun blir en av favorittene. Johanna Hagström har en pallplass fra tidligere i sesongen, men det var i klassisk i Ruka i WC-åpningen. Hun var likevel også i finale på Lillehammer og skal regnes med. Det må i høyeste grad også hjemmefavoritt Nadine Fähndrich, som viste knallform på Beitostølen da hun vant sprinten relativt overlegent der, og som ble to i Davos bak Dahlqvist i fjor. Absolutt ingen overraskelse om hun følger opp foregående helgs seier. Jessie Diggins har åpnet sesongen bra, særlig på distanse, men hun ble fire på Lillehammer og er en pallkandidat her om formen fortsetter å være bra. Hennes landskvinne Rosie Brennan er en god "Davos-løper" - hun vant jo begge rennene her i 2020 (da Norge, Sverige og Finland manglet), og gjorde det også bra i fjor, blant annet med fjerdeplass på sprinten. Hun viste brukbar form på distanserennet på Beitostølen, men det er jo i fristil hun er aller sterkest. Amerikanerne har også med Julia Kern, som var i semifinale på Lillehammer. For Tyskland er ikke Victoria Carl, som jo var i finale på Lillehammer, med, og da er det nok Coletta Rydzek som er deres fremste håp her. Hun var i semifinale på Lillehammer. Andre løpere som kan nevnes er Eva Urevc, Greta Laurent, Caterina Ganz, Patricija Eiduka, Katerina Janatova, Tereza Beranova og Krista Pärmäkoski.

20 km fristil, kvinner:
Her stiller verken Frida Karlsson eller Ebba Andersson, og da blir det plutselig ekstra åpent om pallplassene. Jessie Diggins vant 10 fri på Lillehammer og viste også bra form på Beitostølen foregående helg. Hun ble to bak Johaug i Davos i fjor og får kanskje ta det største favorittstempelet. Også Rosie Brennan, som trives veldig godt i Davos, er en solid pallkandidat. Hun ble fire på 10 fri i Davos i fjor, og to av de som var foran henne er ikke med i år, så hun har absolutt muligheten om formen er noenlunde der den skal være. Og så skal vi absolutt ikke glemme Katharina Hennig, som vanligvis er best i klassisk, men som var den som var nærmest Diggins på 10 fri på Lillehammer. Hun har også gjort et par brukbare løp i Davos tidligere, og om hun klarer å gjenskape Lillehammer-formen, er pallen absolutt mulig. Ellers skal vi nok se opp for franske Delphine Claudel, som ofte går bra i høyden, og som var godt inne i topp ti i Davos i fjor. Har ikke preget toppen av listene i år, men Beitostølen var et steg opp formmessig. Finnene Krista Pärmäkoski og Kerttu Niskanen er begge best i klassisk og leverte svake løp på Lillehammer, men har potensial også i skøyting om dagsformen er bra - Niskanen tok jo for eksempel bronse på tremila i Beijing. Andre navn som muligens kan hevde seg brukbart er Teresa Stadlober, Patricija Eiduka, Maja Dahlqvist og Katerina Janatova.

Sprint fristil, menn:
Den grenen hvor utlendingene har vist at de kan yppe seg mest denne sesongen, er jo sprint. På Beitostølen foregående helg var det jo ikke engang noen nordmenn på pallen, selv om det skal sies at det var i klassisk, uten Klæbo og med en Golberg som hadde et uhell i finalen. Men vi skal nok få konkurranse også i skøyting her. Federico Pellegrino var sterk på Lillehammer og ble to der, og den rutinerte italieneren kan fort bli vår sterkeste utfordrer også her om han stiller (var ikke med på Beitostølen). Franskmennene er alltid å regne med på sprint, og Richard Jouve vant jo til og med den klassiske sprinten på Beitostølen. Jouve skal normalt være enda et lite hakk bedre i fristil, selv om han ikke lyktes helt på Lillehammer. Han var på pallen i Davos i fjor. Også Lucas Chanavat viste glimrende form i klassisk på Beitostølen og kom da til finalen i sin normalt svakeste stilart. Absolutt en pallkandidat om formen fortsatt er bra her. Den svenske unggutten Edvin Anger viste hvilket stort talent han er da han kjempet om pallen helt til det siste på Lillehammer. Med fullklaff kan han sikkert kjempe helt der oppe atter en gang. Og så blir det jo meget interessant å se om den italienske sensasjonsmannen fra Beitostølen, Simone Mocellini, har like mye å fare med i skøyting som han har i klassisk. Hans beste resultater har også tidligere vært i klassisk, men man skal aldri si aldri med de stegene han tydeligvis har tatt i år. Vant for eksempel et Alpen Cup-renn i skøyting helt overlegent helgen før Beitostølen, men det skal sies at motstanden der mildt sagt var moderat. Se også opp for de amerikanske unggutta Ben Ogden og James Clinton Schoonmaker, som begge var i semifinale på Lillehammer. Ogden fulgte også opp med samme resultat på Beitostølen uka etter og viste fortsatt form da. Også finske Joni Mäki kan være spennende - han var i OL-finalen på denne øvelsen, og var også i finale på Beitostølen. Man kan også følge litt med sveitserne Valerio Grond og Roman Schaad på hjemmebane, franske Jules Chappaz, svenske Anton Persson, samt britiske Andrew Young, sistnevnte har ikke vist toppform denne sesongen, men har vært på pallen i Davos før.

20 km fristil, menn:
Andrew Musgrave har vist meget god form i denne sesongstarten, med tre topp fem-plasseringer på tre intervallstartløp, og spørsmålet er om han kan ta seg opp på pallen igjen her etter tredjeplassen på Beitostølen forrige uke. Ellers blir den svenske unggutten William Poromaa interessant å følge - han har ikke helt fått fulltreff på intervallstart hittil i år, men han er en meget aktuell pallkandidat om både ski og form spiller på lag. Og så får vi se om superveteran og Davos-ekspert Maurice Manificat nok en gang greier å samle sammen nok høydeform til å kunne hevde seg i toppen her. Han stod over Beitostølen og har ikke vært i toppen tidligere i år, uten at det nødvendigvis trenger å ha noe å si for hvordan han fremstår i en av hans favorittraseer. Franskmennene kommer også med den mye yngre Hugo Lapalus, som heller ikke har blandet seg helt i toppen tidligere i år, men som har et bra potensial og kan blande seg høyt oppe på en god dag. Det samme gjelder egentlig Clement Parisse, som har vært uhyre svak i de rennene han har vært med i hittil i år, men han har hatt et par ukers pause og da kan det jo bli spennende å se om formen er bedre i høyden. Den unge tyskeren Friedrich Moch er også en som kan være høyt oppe om alt fungerer optimalt. Var topp ti på jaktstarten i Ruka, men har ellers ikke helt svart til forventningene hittil i år. Mulig at det endrer seg nå som vi er litt ute i sesongen. Kanskje kan dette være en god dag for svenskenes største O2-snapper Jens Burman å røre på seg også, selv om formen hans ikke har vært all verden tidligere i sesongen. Men helt reelt blir det nok veldig mange nordmenn som dominerer toppen også her. I fjor var det jo for eksempel fem nordmenn topp seks, og da var det en russer (Ustiugov) som blandet seg mellom.


Resultater, 2021:

Sprint fristil, kvinner:
1. Maja Dahlqvist (SWE)
2. Nadine Fähndrich (SUI)
3. Anamarija Lampic (SLO)
4. Rosie Brennan (USA)
5. Tiril Udnes Weng (NOR)
6. Emma Ribom (SWE)

10 km fristil, kvinner:
1. Therese Johaug (NOR)
2. Jessie Diggins (USA) +14.5
3. Frida Karlsson (SWE) +17.1
4. Rosie Brennan (USA) +24.3
5. Heidi Weng (NOR) +26.6
6. Hailey Swirbul (USA) +27.7

Sprint fristil, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
2. Sergey Ustiugov (RUS)
3. Richard Jouve (FRA)
4. Erik Valnes (NOR)
5. Even Northug (NOR)
6. Lucas Chanavat (FRA)

15 km fristil, menn:
1. Simen Hegstad Krüger (NOR)
2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +22.9
3. Sergey Ustiugov (RUS) +27.2
4. Harald Østberg Amundsen (NOR) +32.0
5. Hans Christer Holund (NOR) +33.7
6. Sjur Røthe (NOR) +38.3


Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner:
1. Tiril Udnes Weng (NOR) 690
2. Frida Karlsson (SWE) 588
3. Jessie Diggins (USA) 538
4. Katharina Hennig (GER) 492
5. Maja Dahlqvist (SWE) 478
6. Krista Pärmäkoski (FIN) 470

Sprint, kvinner:
1. Tiril Udnes Weng (NOR) 285
2. Johanna Hagström (SWE) 262
3. Maja Dahlqvist (SWE) 253
4. Nadine Fähndrich (SUI) 241
5. Lotta Udnes Weng (NOR) 224
6. Emma Ribom (SWE) 223

Distanse, kvinner:
1. Frida Karlsson (SWE) 479
2. Katharina Hennig (GER) 414
3. Anne Kjersti Kalvå (NOR) 412
4. Tiril Udnes Weng (NOR) 405
5. Ebba Andersson (SWE) 394
6. Heidi Weng (NOR) 370

Totalt, menn:
1. Pål Golberg (NOR) 756
2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 430
3. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR) 426
4. Federico Pellegrino (ITA) 398
5. Richard Jouve (FRA) 370
6. Andrew Musgrave (GBR) 365

Sprint, menn:
1. Pål Golberg (NOR) 275
2. Even Northug (NOR) 255
3. Richard Jouve (FRA) 232
4. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 230
5. Jules Chappaz (FRA) 192
6. Edvin Anger (SWE) 191

Distanse, menn:
1. Pål Golberg (NOR) 481
2. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR) 426
3. William Poromaa (SWE) 362
4. Hans Christer Holund (NOR) 360
5. Andrew Musgrave (GBR) 352
6. Emil Iversen (NOR) 294


TV3/Viaplays sendeskjema:

Lørdag 17. desember:
10:40-12:15: Sprintprologer (Viasport 1)
13:15-14:50: Sprintfinaler (TV3)

Søndag 18. desember:
10:45-12:30: 20 km fristil, kvinner (TV3)
13:15-14:55: 20 km fristil, menn (TV3)


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Løypeprofiler:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no):
Lørdag: -5/-3 grader, klarvær
Søndag: -11/0 grader, skyet


God fornøyelse!

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Har ikke sjekket det italienske uttaket til Davos, men jeg trodde Greta Laurent var høygravid. Pellegrino stod jo over Beitostølen pga forestående fødsel og jeg gikk ut fra at var kona han ventet barn med.

janesaj

Legg inn av janesaj »

tartaglia2 skrev: tor des 15, 2022 7:55 pm Har ikke sjekket det italienske uttaket til Davos, men jeg trodde Greta Laurent var høygravid. Pellegrino stod jo over Beitostølen pga forestående fødsel og jeg gikk ut fra at var kona han ventet barn med.
Haha, der ser du hvor mye jeg følger med på privatlivet til utøverne :D Hjerneblødning!

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

janesaj skrev: tor des 15, 2022 7:57 pm
tartaglia2 skrev: tor des 15, 2022 7:55 pm Har ikke sjekket det italienske uttaket til Davos, men jeg trodde Greta Laurent var høygravid. Pellegrino stod jo over Beitostølen pga forestående fødsel og jeg gikk ut fra at var kona han ventet barn med.
Haha, der ser du hvor mye jeg følger med på privatlivet til utøverne :D Hjerneblødning!
Fant forresten det italienske uttaket. Caterina Ganz er heller ikke med til Davos. Står over pga forkjølelse.

Antitroll

Legg inn av Antitroll »

Utmerket trådstart som vanlig. Men når det er "alternative" kanaler som sender på TV, så synes jeg du skal ta med om NRK Sport sender eller ei, noe de gjør også denne helga. https://www.nrk.no/sport/sendeplan/
For min del, spesielt viktig når det går Viasport.

TV3/Viaplays sendeskjema:

Lørdag 17. desember:
10:40-12:15: Sprintprologer (Viasport 1)
13:15-14:50: Sprintfinaler (TV3)

Søndag 18. desember:
10:45-12:30: 20 km fristil, kvinner (TV3)
13:15-14:55: 20 km fristil, menn (TV3)

janesaj

Legg inn av janesaj »

Dahlqvist er syk og også borte fra sprinten nå. Det minsker iallfall ikke de norske pallsjansene, såpass kan vi vel si...

I tillegg står Anton Persson også over med sykdom.

JohnTiger

Legg inn av JohnTiger »

Ser at fis-ski.com skriver 30 km for begge kjønn. Men det er vel som trådstarter skriver, 20 km de skal gå? (Selv om 30 hadde vært bedre 😊 )

janesaj

Legg inn av janesaj »

JohnTiger skrev: fre des 16, 2022 5:21 pm Ser at fis-ski.com skriver 30 km for begge kjønn. Men det er vel som trådstarter skriver, 20 km de skal gå? (Selv om 30 hadde vært bedre 😊 )
Det er 20, ja :)

janesaj

Legg inn av janesaj »

39 løpere på startlisten til morgendagens damesprint. Må vel være noe i nærheten av bunnrekord?

Iseran2770

Legg inn av Iseran2770 »

janesaj skrev: fre des 16, 2022 9:40 pm 39 løpere på startlisten til morgendagens damesprint. Må vel være noe i nærheten av bunnrekord?
Da er det flott at FIS har innført sitt nye idiotiske poengsystem der de 50 beste får WC-poeng.

Brukeravatar
JODDEMM
Innlegg: 2073

Legg inn av JODDEMM »

janesaj skrev: fre des 16, 2022 9:40 pm 39 løpere på startlisten til morgendagens damesprint. Må vel være noe i nærheten av bunnrekord?
Blir reneste Grand Prix- stemning "i morgen"
la république islamique d'Iran 🇮🇷: douze points (12)

Bortsett fra at Iran neppe kommer til å delta i nevnte sangkonkurranse med det første: derimot trenger bare Irans representant å ta seg til mål fra startnummer 39 i damenes sprintprolog: Vipps, så har Iran tatt WC-poeng i kvinnelangrenn :D

Langrenn- en Verdensidrett!

Kenrojo

Legg inn av Kenrojo »

Med så tynn deltakelse som her i Davos der nesten alle går videre blir dette litt som en hoppkvalifisering. Med mindre du faller er du med. Nesten så man burde hatt mulighet til gått ned til at kun 20 går videre og kjørt 4 kvartfinaler med 5 i hvert heat. Her blir det mye vann mellom båtene og uinteressante kvartfinaler….
Sist redigert av Kenrojo den lør des 17, 2022 11:02 am, redigert 1 gang totalt.

janesaj

Legg inn av janesaj »

JODDEMM skrev: lør des 17, 2022 1:10 am
janesaj skrev: fre des 16, 2022 9:40 pm 39 løpere på startlisten til morgendagens damesprint. Må vel være noe i nærheten av bunnrekord?
Blir reneste Grand Prix- stemning "i morgen"
la république islamique d'Iran 🇮🇷: douze points (12)

Bortsett fra at Iran neppe kommer til å delta i nevnte sangkonkurranse med det første: derimot trenger bare Irans representant å ta seg til mål fra startnummer 39 i damenes sprintprolog: Vipps, så har Iran tatt WC-poeng i kvinnelangrenn :D

Langrenn- en Verdensidrett!
Iraneren slo faktisk én løper :)

Brukeravatar
JODDEMM
Innlegg: 2073

Legg inn av JODDEMM »

janesaj skrev: lør des 17, 2022 11:00 am
JODDEMM skrev: lør des 17, 2022 1:10 am
janesaj skrev: fre des 16, 2022 9:40 pm 39 løpere på startlisten til morgendagens damesprint. Må vel være noe i nærheten av bunnrekord?
Blir reneste Grand Prix- stemning "i morgen"
la république islamique d'Iran 🇮🇷: douze points (12)

Bortsett fra at Iran neppe kommer til å delta i nevnte sangkonkurranse med det første: derimot trenger bare Irans representant å ta seg til mål fra startnummer 39 i damenes sprintprolog: Vipps, så har Iran tatt WC-poeng i kvinnelangrenn :D

Langrenn- en Verdensidrett!
Iraneren slo faktisk én løper :)
Meget bra 😊

Da gikk tolveren til Nord-Makedonia

"ex-République yougoslave de Macédoine: douze points" het regla tidligere når Nord-Makedonia fikk poeng i ESC

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Interessante heatvalg av en del løpere. Tror Fähndrich kan ha gjort et bra valg. Bør ikke koste veldig mye å gå til finale fra heat 5 og semifinale 2.

Kenrojo

Legg inn av Kenrojo »

Helland Larssen ryker nok etter en svak prolog…

janesaj

Legg inn av janesaj »

Ansgar ligger litt utsatt til, han også.

george_hincapie

Legg inn av george_hincapie »

Unggutta gjør det vanskelig for seg selv når de ryker ut i kvalliken når de først får sjansen.

Eller Ansgar bør berge akkurat.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

9 nasjoner topp 10 i herreprologen.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Lurer på hvordan Bjørn har fått det for seg at Moilanen er best i skøytesprint. Kan ikke være fra resultatlistene. F.eks. ble Moilanen nummer 2 i prologen og 8 til slutt i klassisksprinten på Beitostølen og i skøytesprinten på Lillehammer ble han nummer 63 i prologen. I WC-sammenheng er faktisk hans dårligste resultat i klassisksprint en 22. plass, det samme som hans beste resultat i skøytesprint.

lund

Legg inn av lund »

Man kan jo lure på om dette er Staalisen:

https://www.nrk.no/sport/bolsjunov-tren ... 1.16218570

Zarzio

Legg inn av Zarzio »

Utrolig spesielt med bare 39 på start tross en del kjent sykdomsfrafall. Men er jo nesten dobbelt så mange i herreklassen!

Kyllingrekka

Legg inn av Kyllingrekka »

Helt skandaløst av Sverige å stille med 2 damer på World Cup-løp.

Brukeravatar
sertono
Innlegg: 4390

Legg inn av sertono »

Kyllingrekka skrev: lør des 17, 2022 12:34 pm Helt skandaløst av Sverige å stille med 2 damer på World Cup-løp.
Kan godt hende de stikker av med seieren allikevel, Johanna Hagström så skummel ut.

Sodajr

Legg inn av Sodajr »

Selvfølgelig uhell på Lotta

Brukeravatar
sertono
Innlegg: 4390

Legg inn av sertono »

Lotta såklart...

Sodajr

Legg inn av Sodajr »

Rofstad rett til semi

Antitroll

Legg inn av Antitroll »

Sodajr skrev: lør des 17, 2022 1:39 pm Rofstad rett til semi
2 fra Byåsen il til semi. Setter pengene på at det blir tre....

Kenrojo

Legg inn av Kenrojo »

sertono skrev: lør des 17, 2022 1:38 pm Lotta såklart...
Skinstad legger all skyld på den franske jenta. Tåpelig arrogant holdning fra kommentatorbua. Lotta legger seg inn i det innerste sporet midt i svingen og trår dermed på ski til hun som holder sporet sitt i indre. Rimelig tåpelig å alltid ha en holdning om at det er utlendingenes feil til det motsatte er bevist…

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Kenrojo skrev: lør des 17, 2022 1:44 pm
sertono skrev: lør des 17, 2022 1:38 pm Lotta såklart...
Skinstad legger all skyld på den franske jenta. Tåpelig arrogant holdning fra kommentatorbua. Lotta legger seg inn i det innerste sporet midt i svingen og trår dermed på ski til hun som holder sporet sitt i indre. Rimelig tåpelig å alltid ha en holdning om at det er utlendingenes feil til det motsatte er bevist…
Med tanke på at Skar tidligere har blitt disket for å gjøre omtrent det samme som Quintin gjorde vil jeg si at Skinstad har sitt på det tørre.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Vintersport»