erdetslik skrev: ↑fre feb 03, 2023 4:32 pmAllikevel er svensk kjøtt dyrere enn importkjøtt i svenske butikker.newsflash skrev: ↑fre feb 03, 2023 12:03 pmSørlige Sverige har andre forutsetninger for landbruk enn det vi har her til lands.erdetslik skrev: ↑fre feb 03, 2023 11:55 am Tja, noe i nærheten av Sverige. Og pussig nok overlever stor del av Landbruket i Sverige - selv om de har mulighet for å kjøpe billigere kjøtt fra f,eks. fra Danmark, Litauen, Tyskland, Spania og faktisk Brasil.
Svensk kjøtt er en del dyrere enn kjøtt fra Danmark og Litauen, men allikevel selges det mye svensk kjøtt.
Så påstanden om at "Det å fjerne tollvernet er å legge ned landbruket, " er nok sterkt overdrevet.
Men nå finnes det jo ganske mange alternativ innen EU.
Nå har jeg ikke fulgt med hvor mye av det norskproduserte kornet som brukes til matkorn og som brukes til dyrefor, men det vet vel du ?
Tidligere ble norskprodusert korn regnet som for dårlig til å brukes i matproduksjon. og jeg vil regne med at vi fremdeles importerer matkorn.
Kanskje spesielt hvete.
I Norge er prisene på importert kjøtt og norskprodusert like.
Når det kommer til mel så finnes det ulike kvaliteter å få kjøpt, avhengig av hva melet skal brukes til. Til de ulike kvalitetene så blandes importmel med norskprodusert. Det dyrkes mye hvete i Norge til tross for at dette kornslaget er kostbart å dyrke. Men kvaliteten på hveten er slik nå at melet i julebaksten vi satte til livs for få uker siden i praksis var norskprodusert.