Belønning for å spise fisk?
Belønning for å spise fisk?
I utgangspunktet høres det litt rart ut at voksne folk må lokkes med dessert for å spise fisk. Hvis de spiser det bare fordi de får dessert, blir jo det litt rart...
... men hvis det oppdrar folk til å like fisk, så må det vel være bra.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Q ... piser-fisk
Husker en del traurige fiskemåltider i Sjøforsvaret ja. Det aller verset var den gangen stuerten på MTB steikte opp steinbit som var ødelagt - hadde fått usmak...
Ellers biter jeg meg merke i at Støre blir "rørt" og så kommenterer han at det er spennende frukter på den pavlova, som ha spiste to stykker av.... men hva er det for slags spennende frukt - mango??
... men hvis det oppdrar folk til å like fisk, så må det vel være bra.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Q ... piser-fisk
Husker en del traurige fiskemåltider i Sjøforsvaret ja. Det aller verset var den gangen stuerten på MTB steikte opp steinbit som var ødelagt - hadde fått usmak...
Ellers biter jeg meg merke i at Støre blir "rørt" og så kommenterer han at det er spennende frukter på den pavlova, som ha spiste to stykker av.... men hva er det for slags spennende frukt - mango??
Lager man fisken korrekt, med bra tilbehør og råvaren er god nok, så kan fisk være ganske godt.
Fisk er jo en vanskeligere råvare enn kjøtt - det krever mye av lagring, distribusjon - tilbereding og servering.... Det var mye dårlig fisk i gamle dager, i alle fall utenom kystområdene. Men selv langs kysten har mange måttet spise heller begredelige fiskemåltider. Alt i fra slapp kysttorsk med kveis, halvt harsk salta fisk, gammel sild, dårlig behandlet hvitfisk....
... og ofte var tilbehøret lite inspirerende. Kokte poteter, ihjelkokte gulrøtter og smelta margarin. Og i Forsvaret har det nok vært mye av dette. Fisk var også billigmat den tiden.
Ellers litt overraskende at man må ty til dessert for å få soldater til å spise laks. Jeg trodde det var en helt vanlig og vel ansett middagsrett.
... og ofte var tilbehøret lite inspirerende. Kokte poteter, ihjelkokte gulrøtter og smelta margarin. Og i Forsvaret har det nok vært mye av dette. Fisk var også billigmat den tiden.
Ellers litt overraskende at man må ty til dessert for å få soldater til å spise laks. Jeg trodde det var en helt vanlig og vel ansett middagsrett.
Problemet med fisk i Forsvaret, og andre kantiner også for så vidt, er at det ikke alltid er like godt når det skal serveres til massene. Laksen vi fikk var ofte både tørr og kjedelig.DoktorS skrev: ↑man mar 13, 2023 10:54 pm Fisk er jo en vanskeligere råvare enn kjøtt - det krever mye av lagring, distribusjon - tilbereding og servering.... Det var mye dårlig fisk i gamle dager, i alle fall utenom kystområdene. Men selv langs kysten har mange måttet spise heller begredelige fiskemåltider. Alt i fra slapp kysttorsk med kveis, halvt harsk salta fisk, gammel sild, dårlig behandlet hvitfisk....
... og ofte var tilbehøret lite inspirerende. Kokte poteter, ihjelkokte gulrøtter og smelta margarin. Og i Forsvaret har det nok vært mye av dette. Fisk var også billigmat den tiden.
Ellers litt overraskende at man må ty til dessert for å få soldater til å spise laks. Jeg trodde det var en helt vanlig og vel ansett middagsrett.
Men ingenting topper dagen vi fikk hjemmelaget fiskegrateng. Ble konkurranse om hvem som fikk flest bein til slutt, var umulig å ta en bit uten å få minst to bein i munnen.
Eneste gangen i rekrutten vi fikk lov til å kaste maten av befalet, tror de slet med det samme den dagen.
Det ble solgt mye pizza og burgere i kiosken etterpå, for å si det sånn.
Ja, i alle fall på Madlamoen var det for 8704-kullet mye spising i kafeen for egne penger når det stod fisk på menyen. Jeg var vel en av temmelig få som i alle fall ikke lot det gå automatikk i dette - jeg synes denne "i dag er det fisk og da vil jeg betale for pizza selv" egentlig var lite oppvakt og litt småharry - virket som noen trodde det var litt kult også... å si nei til å prøve seg på fisk.. .
... jeg husker ikke nøyaktig - men det var nok noen ganger veldig dårlig, ja. Senere husker jeg ikke hvor mye fisk det var - var vel egentlig ganske sjelden det ble servert.
Klart - enkelte fiskeretter er vanskelig å få til, men om man tilbereder gryter og lignende bør det være greit å få servert fisk som holder seg og som folk liker. Men igjen - på mange måter en vanskeligere råvare enn diverse kjøtt.
For øvrig er vel dette med dessert etter fisk ikke nødvendigvis en ny oppfinnelse - jeg tror det var en større tendens i gamle dager at man serverte noe søtt, gjerne i form av suppe eller sånt, spesielt etter kokt fisk. I min oppvekst husket jeg gjerne at det i det minste ble servert/man kunne få/folk spiste en appelsin eller lignende, for å "få bort fiskesmaken i munnen", jeg antar dette igjen kan henge sammen med tidligere tiders tradisjon med dessert etter fisk. Generelt hadde man jo mer dessert til hverdags i perioder, og det kan godt være at man så det mer "påkrevd" etter et fiskemåltid. Bare en teori.
... jeg husker ikke nøyaktig - men det var nok noen ganger veldig dårlig, ja. Senere husker jeg ikke hvor mye fisk det var - var vel egentlig ganske sjelden det ble servert.
Klart - enkelte fiskeretter er vanskelig å få til, men om man tilbereder gryter og lignende bør det være greit å få servert fisk som holder seg og som folk liker. Men igjen - på mange måter en vanskeligere råvare enn diverse kjøtt.
For øvrig er vel dette med dessert etter fisk ikke nødvendigvis en ny oppfinnelse - jeg tror det var en større tendens i gamle dager at man serverte noe søtt, gjerne i form av suppe eller sånt, spesielt etter kokt fisk. I min oppvekst husket jeg gjerne at det i det minste ble servert/man kunne få/folk spiste en appelsin eller lignende, for å "få bort fiskesmaken i munnen", jeg antar dette igjen kan henge sammen med tidligere tiders tradisjon med dessert etter fisk. Generelt hadde man jo mer dessert til hverdags i perioder, og det kan godt være at man så det mer "påkrevd" etter et fiskemåltid. Bare en teori.
Spiser selvfølgelig aldri fisk. Varme fiskekaker og en sjelden gang makrell i tomat er unntakene.
Har tilgode å spise et fiskemåltid jeg ville foretrukket framfor en Burger King meny og jeg er ikke en gang spesielt glad i Burger King.
Skal mer til enn dessert for å friste meg til det.
Skal mer til enn dessert for å friste meg til det.
-
- Innlegg: 2589
Uff, trist at folk har så dårlige erfaringer med fisk. Jeg elsker fisk, spiser det minst 2-3 ganger i uken.
Dårlig tilberedt fisk er kjedelig, fikk det litt for ofte i oppveksten, men tørrstekte koteletter og annet feiltilberedt kjøtt er heller ikke noe bedre.
Dårlig tilberedt fisk er kjedelig, fikk det litt for ofte i oppveksten, men tørrstekte koteletter og annet feiltilberedt kjøtt er heller ikke noe bedre.
Selfølgelig aldri?John Garfield skrev: ↑tir mar 14, 2023 5:28 pm Spiser selvfølgelig aldri fisk. Varme fiskekaker og en sjelden gang makrell i tomat er unntakene.
Trur du det er farlig?
Nei, men det er vondt..Har fortsatt minner om min far som tvang meg til å spise fisk når jeg var liten. Sadistisk jævel den der.Jonasar skrev: ↑ons mar 15, 2023 9:59 pmSelfølgelig aldri?John Garfield skrev: ↑tir mar 14, 2023 5:28 pm Spiser selvfølgelig aldri fisk. Varme fiskekaker og en sjelden gang makrell i tomat er unntakene.
Trur du det er farlig?
Tvang er aldri bra, da forstår jeg at du har fått det opp i halsen.John Garfield skrev: ↑ons mar 15, 2023 10:04 pmNei, men det er vondt..Har fortsatt minner om min far som tvang meg til å spise fisk når jeg var liten. Sadistisk jævel den der.Jonasar skrev: ↑ons mar 15, 2023 9:59 pmSelfølgelig aldri?John Garfield skrev: ↑tir mar 14, 2023 5:28 pm Spiser selvfølgelig aldri fisk. Varme fiskekaker og en sjelden gang makrell i tomat er unntakene.
Trur du det er farlig?
- greyserpent
- Innlegg: 7240
Jeg tør påstå at ingenting slår selvtrukket regnbueørret. Ang mat. Finnes visse aktiviteter som kan måle seg.
Får stere Britney Spears
Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å dra til Japan. Rett og slett fordi jeg ikke liker fisk. Og jeg vet at det er veldig populært der nede i Afrika.
Nå liker jeg rett nok noe fisk. Men Andøya i militæret gjorde at jeg fikk smake altfor mye dårlig fiskemat.
Og da var det det vi fikk.
Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å dra til Japan. Rett og slett fordi jeg ikke liker fisk. Og jeg vet at det er veldig populært der nede i Afrika.
Nå liker jeg rett nok noe fisk. Men Andøya i militæret gjorde at jeg fikk smake altfor mye dårlig fiskemat.
Og da var det det vi fikk.
Ja, det er jo egentlig en gåte hvordan man klarte å gjøre en så god råvare så dårlig, bare kort vei fra stedet der fisken kom fra. Det henger nok mye sammen med det som er diskutert før - Norge har hatt en veldig dårlig matkultur, rett og slett. Mange blir fornærma når dette blir påpekt. Men det at man i flere tiår har klart å lage det folk oppfatter som dårlig mat ut av det som nå er en eksklusiv råvare, er egentlig en liten gåte...
Det er faktisk ikke bare dårlige erfaringer. Har en årlig guttetur med gamle skolekompiser og ett år var det gourmet fiskerestaurant i Lisboa. Smakte for mitt vedkommende helt greit men ikke noe mer enn det, en del av de andre var veldig fornøyd.KingKongHalvor skrev: ↑ons mar 15, 2023 9:55 pm Uff, trist at folk har så dårlige erfaringer med fisk. Jeg elsker fisk, spiser det minst 2-3 ganger i uken.
Dårlig tilberedt fisk er kjedelig, fikk det litt for ofte i oppveksten, men tørrstekte koteletter og annet feiltilberedt kjøtt er heller ikke noe bedre.
Har prøvd på greske grillrestauranter med sverdfisk med samme resultat. Det eneste fiskemåltidet jeg virkelig har likt var blackened fish i Barbados men det var med så sjukt mye chilli at det kunne vært hva som helst slags protein i bunn.
DoktorS skrev: ↑lør mar 18, 2023 9:43 am Ja, det er jo egentlig en gåte hvordan man klarte å gjøre en så god råvare så dårlig, bare kort vei fra stedet der fisken kom fra. Det henger nok mye sammen med det som er diskutert før - Norge har hatt en veldig dårlig matkultur, rett og slett. Mange blir fornærma når dette blir påpekt. Men det at man i flere tiår har klart å lage det folk oppfatter som dårlig mat ut av det som nå er en eksklusiv råvare, er egentlig en liten gåte...
Jeg vet ikke hvor du har spist dårlig fisk i de siste femti årene, men jeg har ikke opplevd et eneste dårlig fiskemåltid i løpet av denne tiden. På nærbutikken var det fersk og fin fisk å få kjøpt hver tirsdag, eller fin lettsalta og fiskebilen fra Sunnmøre kom en fredag i måneden på åttitallet. Laget en masse gode fiskemåltider, slik jeg også gjør nå.
Ellers har jeg spist mye fisk ute på restauranter, kafeteriaer og kantiner siden syttitallet. Det beste fiskemåltidet kjøpte jeg på en kafeteria i Tromsø i -73, Men den sto ingenting tilbake fiskepinnene vi fikk kjøpt på kantina til Findus i Hammerfest i -73. Ren panert torsk med remulade, tilbehøret husker jeg ikke. Fiskepinnene vi får kjøpt nå er uspiselige og har vært det siden nittitallet.
-
- Innlegg: 5307
Omtrent i de tider man gikk bort i fra palmeolje i paneringen.Gårdsdattra skrev: ↑lør mar 18, 2023 8:56 pm Fiskepinnene vi får kjøpt nå er uspiselige og har vært det siden nittitallet.
-
- Innlegg: 2589
Det var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?Gårdsdattra skrev: ↑lør mar 18, 2023 8:56 pmDoktorS skrev: ↑lør mar 18, 2023 9:43 am Ja, det er jo egentlig en gåte hvordan man klarte å gjøre en så god råvare så dårlig, bare kort vei fra stedet der fisken kom fra. Det henger nok mye sammen med det som er diskutert før - Norge har hatt en veldig dårlig matkultur, rett og slett. Mange blir fornærma når dette blir påpekt. Men det at man i flere tiår har klart å lage det folk oppfatter som dårlig mat ut av det som nå er en eksklusiv råvare, er egentlig en liten gåte...
Jeg vet ikke hvor du har spist dårlig fisk i de siste femti årene, men jeg har ikke opplevd et eneste dårlig fiskemåltid i løpet av denne tiden. På nærbutikken var det fersk og fin fisk å få kjøpt hver tirsdag, eller fin lettsalta og fiskebilen fra Sunnmøre kom en fredag i måneden på åttitallet. Laget en masse gode fiskemåltider, slik jeg også gjør nå.
KingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pmDet var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?Gårdsdattra skrev: ↑lør mar 18, 2023 8:56 pmDoktorS skrev: ↑lør mar 18, 2023 9:43 am Ja, det er jo egentlig en gåte hvordan man klarte å gjøre en så god råvare så dårlig, bare kort vei fra stedet der fisken kom fra. Det henger nok mye sammen med det som er diskutert før - Norge har hatt en veldig dårlig matkultur, rett og slett. Mange blir fornærma når dette blir påpekt. Men det at man i flere tiår har klart å lage det folk oppfatter som dårlig mat ut av det som nå er en eksklusiv råvare, er egentlig en liten gåte...
Jeg vet ikke hvor du har spist dårlig fisk i de siste femti årene, men jeg har ikke opplevd et eneste dårlig fiskemåltid i løpet av denne tiden. På nærbutikken var det fersk og fin fisk å få kjøpt hver tirsdag, eller fin lettsalta og fiskebilen fra Sunnmøre kom en fredag i måneden på åttitallet. Laget en masse gode fiskemåltider, slik jeg også gjør nå.
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
-
- Innlegg: 2589
Ok, du har fasiten…Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pmDet var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?Gårdsdattra skrev: ↑lør mar 18, 2023 8:56 pm
Jeg vet ikke hvor du har spist dårlig fisk i de siste femti årene, men jeg har ikke opplevd et eneste dårlig fiskemåltid i løpet av denne tiden. På nærbutikken var det fersk og fin fisk å få kjøpt hver tirsdag, eller fin lettsalta og fiskebilen fra Sunnmøre kom en fredag i måneden på åttitallet. Laget en masse gode fiskemåltider, slik jeg også gjør nå.
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
Snart bursdag kompis, skal prøve å huske å hilse.KingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:23 pmOk, du har fasiten…Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pm
Det var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
KingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:23 pmOk, du har fasiten…Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pm
Det var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
Dette handler om mine personlige erfaringer. Mulig du har andre?
-
- Innlegg: 2589
Da får jeg spørre igjen da, hvilke erfaringer har du fra militæret på 80- og 90-tallet. Sånn helt konkret, ikke hva du tror eller føler.Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:28 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:23 pmOk, du har fasiten…Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pm
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
Dette handler om mine personlige erfaringer. Mulig du har andre?
Så du har rett og alle andre tar feil?Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pmDet var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?Gårdsdattra skrev: ↑lør mar 18, 2023 8:56 pm
Jeg vet ikke hvor du har spist dårlig fisk i de siste femti årene, men jeg har ikke opplevd et eneste dårlig fiskemåltid i løpet av denne tiden. På nærbutikken var det fersk og fin fisk å få kjøpt hver tirsdag, eller fin lettsalta og fiskebilen fra Sunnmøre kom en fredag i måneden på åttitallet. Laget en masse gode fiskemåltider, slik jeg også gjør nå.
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
-
- Innlegg: 2589
Dette skjer rett som det er, ikke sjokkerende.peraleks skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:46 pmSå du har rett og alle andre tar feil?Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pm
Det var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
-
- Innlegg: 2589
Dette skjer rett som det er, ikke sjokkerende.peraleks skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:46 pmSå du har rett og alle andre tar feil?Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:19 pmKingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 9:55 pm
Det var snakk om militæret,og Andøya. Kort vei til fantastiske råvarer, men dårlig resultat på soldatenes tallerken. De har kanskje ikke avtjent førstegangstjeneste?
Det er en sport blant unge å klage på maten de får. Så det samme den gang jeg gikk på folkehøyskole. Det var ikke måte på hvor ille god mat var. Og for ikke å snakke om hvilke ubehagelige og udelikate betegnelser maten kunne få. Det var ille. Men maten var god.
Så jeg tror ikke fiskemåltidene i forsvaret er dårlige, det er de ikke på sykehusene eller på sykehjemmene heller. Selv om noen har bestemt seg for at slik er det. (Jeg har spist både på sykehus og på sykehjem, svært god mat begge steder)
-
- Innlegg: 12998
På midten av 00-tallet spiste jeg en del måltider på Setermoen, Sessvollmoen, GSV, Porsangmoen, Trondenes og Sortland. Sistnevnte var knallbra og serverte til og med rogn til lunsj, men det var fordi det var så få menige der at man kunne ta seg råd til det. Resten av leirene var jevnt over godt under middels og ned mot skrekkelig.KingKongHalvor skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:31 pmDa får jeg spørre igjen da, hvilke erfaringer har du fra militæret på 80- og 90-tallet. Sånn helt konkret, ikke hva du tror eller føler.Gårdsdattra skrev: ↑søn mar 19, 2023 10:28 pm
Dette handler om mine personlige erfaringer. Mulig du har andre?
Gjengangerne var fårikål med ris og soyasaus i stedet for skikkelig saus og poteter, samt moussaka med poteter i som ikke var halvkokte engang. Ellers var det mye skrøpelige burger- og tacogreier nå og da som liksom skulle være for de soldatene som var mentalt som niåringer i matveien enda.
Sist redigert av GiPazzini_85 den søn mar 19, 2023 11:34 pm, redigert 2 ganger totalt.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute