Jeg bruker smør når jeg skal steke biff. Jeg synes dette er det beste.
Skal jeg steke kjøttdeig, bacon og andre produkter som inneholder mye fett, så bruker jeg ikke å tilsette noe fett. Det går kjempefint slik.
Det er nå fre mar 29, 2024 7:55 am
Legg inn av Guttorm123 »
Jeg bruker smør når jeg skal steke biff. Jeg synes dette er det beste.
Legg inn av Guttorm123 »
Skal du steke eller frityrkoke på høy temperatur, bør du bruke "usunne" oljer med mettet fett. Dette er for eksempel kokosfett, palmeolje eller klarnet smør. Jo høyere temperatur, desto høyere andel mettet fett må fettkilden ha for å unngå at det dannes PAH og andre giftstoffer.
Legg inn av Alpha »
Det er ganske klar konsensus blant kokker om at olje brukes til sear og at det deretter tilsettes smør når temperaturen er lavere. Du må derimot gjøre hva du selv liker best.Guttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:03 pmJeg bruker smør når jeg skal steke biff. Jeg synes dette er det beste.
Skal jeg steke kjøttdeig, bacon og andre produkter som inneholder mye fett, så bruker jeg ikke å tilsette noe fett. Det går kjempefint slik.
Legg inn av Texas_John »
Nja. Grunnen til at smør blir brunt og ryker litt er proteinrestene, så det gjør egentlig ingenting.Alpha skrev: ↑tor mai 04, 2023 4:55 pmSmør har lavt et røykpunkt. Det beste er lage stekeskorpe med f.eks rapsolje, skru ned temperaturen og deretter tilsette smør.Guttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 4:34 pmSkal jeg steke biff, så bruker jeg smør.Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 1:08 pm
Jeg anbefaler å se denne videoen som viser hvordan rapsolje blir fremstilt og produsert, og hvilke kjemikalier som benyttes underveis i produksjonen. https://www.youtube.com/watch?v=Cfk2IXlZdbI
Så kan du jo vurdere om du synes dette virker bedre enn naturproduktet smør.
Legg inn av Guttorm123 »
Og diskusjonen om hvordan man skal tilberede kjøtt på høy varme, får meg til å tro at det er nettopp tilberedningen som kan være kreftfremkallende, og ikke selve kjøttet.
Legg inn av Alpha »
Proteinrestene svir seg og skaper helseskadelige partikler. Å si at det ikke gjøre noe som helst, blir litt misvisende. Klarnet smør kan brukes, men det er vel noe de færreste lager.Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:32 pmNja. Grunnen til at smør blir brunt og ryker litt er proteinrestene, så det gjør egentlig ingenting.
Men man kan alltids bruke ghee, eller klarnet smør som det også kalles. Det har høyere røykpunkt enn de fleste oljer
Legg inn av Alpha »
Det er forskjell på godt stekt kjøtt og grønnsaker. Ingen av delene er bra, men heterosykliske aminer kan kun dannes fra proteinholdige kilder. Så jo, det er forskjell på en veggisburger og en hamburger.Guttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:46 pmOg diskusjonen om hvordan man skal tilberede kjøtt på høy varme, får meg til å tro at det er nettopp tilberedningen som kan være kreftfremkallende, og ikke selve kjøttet.
Lager man stekeskorper på forskjellige produkter, så er jo dette forbundet med å kunne danne kreftfremkallende stoffer, uavhengig av om du steker en biff eller hamburger eller en veggisburger.
I USA så frityrsteker de grønnsaker når de skal være sunne . Ved feil bruk av olje, så kan dette være kreftfremkallende, uten at en nødvendigvis gir blomkålen, gulroten, eller kålroten skylden for dette.
Legg inn av JauKaninen »
Legg inn av Alpha »
Nei. Det er ikke rødt kjøtt engang, så jeg tror du bommet på tråden.JauKaninen skrev: ↑tor mai 04, 2023 6:06 pm Sitter og eter en Macdonalds chicken salsa. Får jeg kreft av den tror dere?
Legg inn av Guttorm123 »
Hva med akrylamid da?
Legg inn av JauKaninen »
Det er korrekt, jeg var klar over at chicken salsa ikke er rødt kjøtt. Jeg bare lurte. Burger er ikke burger altså?
Legg inn av Guttorm123 »
Svinekjøtt var heller ikke definert som rødt kjøtt for en stund siden....
Legg inn av JauKaninen »
Ble ikke svinekjøtt definert som hvitt kjøtt for et par år siden?Guttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 6:32 pm
Svinekjøtt var heller ikke definert som rødt kjøtt for en stund siden....
Legg inn av Guttorm123 »
Når de forandret på dette, husker jeg ikke, men svinekjøtt har blitt definert som hvitt kjøtt ja. Så kyllingburgeren din lever farligJauKaninen skrev: ↑tor mai 04, 2023 6:33 pm
Ble ikke svinekjøtt definert som hvitt kjøtt for et par år siden?
Legg inn av JauKaninen »
Hvorfor lever kyllingburgeren min farlig?Guttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 6:38 pm
Når de forandret på dette, husker jeg ikke, men svinekjøtt har blitt definert som hvitt kjøtt ja. Så kyllingburgeren din lever farlig
Legg inn av Guttorm123 »
Fordi den kan komme inn i den forferdelige kategorien "rødt kjøtt".
Legg inn av JauKaninen »
w00tGuttorm123 skrev: ↑tor mai 04, 2023 6:45 pm
Fordi den kan komme inn i den forferdelige kategorien "rødt kjøtt".
Legg inn av Guttorm123 »
...men inntil videre kan du jo trygt spise den
Legg inn av Zorbeltuss »
Tar du vekk alt av rødt kjøtt som fôres med soja så kan du antakelig fint bruke alt gresset og beitemarka mens alle holder seg innenfor kostholdsrådene.Gårdsdattra skrev: ↑ons mai 03, 2023 9:19 pm Så nei, disse kostrådene kan vi ikke bruke her i landet dersom vi skal opprettholde vårt viktige landbruk. Den marginale kreftrisikoen du har mast om over flere sider, den er ignorant. Det viktige er at vi har kortreist mat.
Legg inn av JauKaninen »
Legg inn av Texas_John »
Link til at det er helseskadelig med slike proteinrester? Du trenger ikke å lage klarnet smør, du kan kjøpe gheeAlpha skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:47 pmProteinrestene svir seg og skaper helseskadelige partikler. Å si at det ikke gjøre noe som helst, blir litt misvisende. Klarnet smør kan brukes, men det er vel noe de færreste lager.Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:32 pmNja. Grunnen til at smør blir brunt og ryker litt er proteinrestene, så det gjør egentlig ingenting.
Men man kan alltids bruke ghee, eller klarnet smør som det også kalles. Det har høyere røykpunkt enn de fleste oljer
Legg inn av Texas_John »
Grill er alltid overlegent, stekepanne er egentlig en horribel måte å tilberede kjøtt på. Men et tips er å smelte smør i en liten kjele og pensle biffene med det, både før, under og etter grilling. Det vil ryke og blafre opp flammer, men bruk lokk mellom pensle-intervallene. Gir en fantastisk god smak
Er mange år siden vi brukte stekepanne her. Har en elektrisk grill vi bruker om vinteren når nøden er størst. Har hatt gassgrill i mange år for enkelhets skyld men for et par år siden byttet jeg til kullgrill, som tar ikke så veldig lang tid med kull (ikke briketter) og grillstarter. Det ble en annen verden. Når er det biff, koteletter, pølser osv. ganske enkelt, men gjennom hele sommeren. Takk for tipset om smør, det skal jeg prøve.Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 10:29 pmGrill er alltid overlegent, stekepanne er egentlig en horribel måte å tilberede kjøtt på. Men et tips er å smelte smør i en liten kjele og pensle biffene med det, både før, under og etter grilling. Det vil ryke og blafre opp flammer, men bruk lokk mellom pensle-intervallene. Gir en fantastisk god smak
Legg inn av Fordomsfull »
https://beritnordstrand.no/oppskrifter/klaret-smor-gheeTexas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 9:02 pmLink til at det er helseskadelig med slike proteinrester? Du trenger ikke å lage klarnet smør, du kan kjøpe gheeAlpha skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:47 pmProteinrestene svir seg og skaper helseskadelige partikler. Å si at det ikke gjøre noe som helst, blir litt misvisende. Klarnet smør kan brukes, men det er vel noe de færreste lager.Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 5:32 pm
Nja. Grunnen til at smør blir brunt og ryker litt er proteinrestene, så det gjør egentlig ingenting.
Men man kan alltids bruke ghee, eller klarnet smør som det også kalles. Det har høyere røykpunkt enn de fleste oljer
Legg inn av return_of_drakkar »
Alpha skrev: ↑tir mai 02, 2023 9:23 pmMen viser det motstridende resultater da? Prøv å finne en meta-analyse som viser at rødt kjøtt ikke er assosiert med økt risiko for diverse kreftsykdommer.return_of_drakkar skrev: ↑tir mai 02, 2023 9:10 pmDet lærte du på skolen.
I virkelighetens verden er mye av forskningen rundt det med blant annet risiko ved kjøtt, og annet. å betrakte som "lazy reserach".
Og faktisk er det slik at det å kunne vise til "fine p-verdier" er en nøkkel til å få ting publisert.
ASA har også klart gitt utrykk for at p-verdier er "gatekeeperen" til å få ting publisert.
De snakket om dette for flere år siden.
Og vi kommer da alltid tilbake til:
- hvorfor viser A og B så ofte motstridende resultater? Det er en tankevekker...
Nå skal jeg ikke si noe om denne da jeg ikke har sett så mye på den.
Legg inn av Guttorm123 »
Jeg elsker Wienerschnitzel, og da må jeg bruke stekepanne og mye smør. ,Texas_John skrev: ↑tor mai 04, 2023 10:29 pm
Grill er alltid overlegent, stekepanne er egentlig en horribel måte å tilberede kjøtt på. Men et tips er å smelte smør i en liten kjele og pensle biffene med det, både før, under og etter grilling. Det vil ryke og blafre opp flammer, men bruk lokk mellom pensle-intervallene. Gir en fantastisk god smak
Oppdretslaks....å spise et apotek?Fordomsfull skrev: ↑fre apr 28, 2023 11:07 amJeg opplevde det motsatt og synes det var en av de Debattene Fredrik Solvang rotet minst og kom best ut av det. Det er jo oppsiktsvekkende at klare anbefalinger om kostholdsråd for helsens skyld, skal ta hensyn til hva som tjener (andre) næringsinteresser. Det minner meg mye om debatten hvorvidt oppdrettslaks var sunt eller ei, der klare kostholdsråd ble forsøkt vannet ut https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/G ... ift-i-laks - for å tjene vår egen feitfiskoppdrettsnæringen - som står for Norges største eksport - etter salg av petroleumsprodukter.
You need to be a member in order to post a reply
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute