Om konfliktløsning

Svar
Grubles  
Innlegg: 248

Om konfliktløsning

Legg inn av Grubles »

I 1948, mens FN behandlet fordelingen av landområder mellom jøder og palestinere, brøt jødene forhandlingene i FN og erklærte staten Israel opprettet, hvorved ca. 30 % av folket la beslag på ca. 70 % av landområdene. FN unnlot å gripe inn, i det som senere har blitt kalt konflikten i Midtøsten. Ved ikke å fordele landområdene rettferdig mellom Israel og Palestina, har FN indirekte skyld i konflikten i Midtøsten.

Den 10. august 1920 ble Sèvres-traktaten signert av Ententemaktene. Artikkel 62 og 64 i traktaten formaliserte kurdiske territorier. Kurderne ble tildelt områder som lå nord for dagens Syria og Irak, og øst for Eufrat. Traktatens intensjon ble ikke realisert, for i 1923 trådte i stedet Lausannetraktaten i kraft, hvilket innebar at kurderne ikke fikk sin egen nasjonalstat, men ble splittet mellom Iran, Irak, Tyrkia og Syria. Ententemaktene (Frankrike, Storbritannia, Australia, Canada, New Zealand, Sør-Afrika, Belgia, Japan, Italia, Portugal, Romania, USA, Hellas og Brasil) har, ved ikke å anerkjenne det kurdiske folkets krav, indirekte skyld i de kurdiske konfliktene i Iran, Irak, Tyrkia og Syria.

Land som har skyld i større konflikter, bør forsøke å rette dem opp økonomisk, slik at befolkningen får rettigheter til eiendom, og kan integreres i sine opprinnelige boområder.

La slike konfliktløsninger kalles En-gang-for-alle-løsninger, og la dem betraktes som endelige ved enighet om erstatning, garantert av FN. La Nobels fredspris gå til Fridiskusjon.no.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Internasjonal»