Blodpudding og Lungemos.
Blodpudding og Lungemos.
Hvilket tilbehør er best til blodpudding? Og synes folk at lungemos er en kulinarisk opplevelse?
Jeg forsøkte i en av mine pengeløse perioder å erstatte kjøttdeig med lungemos i en pastasaus.
Jeg hadde heldigvis noen nudelposer liggende.
Blodpudding med baconfett (og ev bacon), kålstuing og ferske poteter + rørte tyttebær og kanskje litt strøsukker til puddingen.
Jeg bruker fløtesaus og soppstuing på lungemos. Det er utrolig godt.Predatorgnu skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:43 am
Jeg forsøkte i en av mine pengeløse perioder å erstatte kjøttdeig med lungemos i en pastasaus.
Jeg hadde heldigvis noen nudelposer liggende.
Blodpudding med baconfett (og ev bacon), kålstuing og ferske poteter + rørte tyttebær og kanskje litt strøsukker til puddingen.
Skriver det bak øret.izzet2015 skrev: ↑tor jun 01, 2023 12:51 pmJeg bruker fløtesaus og soppstuing på lungemos. Det er utrolig godt.Predatorgnu skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:43 am
Jeg forsøkte i en av mine pengeløse perioder å erstatte kjøttdeig med lungemos i en pastasaus.
Jeg hadde heldigvis noen nudelposer liggende.
Blodpudding med baconfett (og ev bacon), kålstuing og ferske poteter + rørte tyttebær og kanskje litt strøsukker til puddingen.
Kanskje en dag.
Predatorgnu skrev: ↑tor jun 01, 2023 1:08 pmSkriver det bak øret.izzet2015 skrev: ↑tor jun 01, 2023 12:51 pmJeg bruker fløtesaus og soppstuing på lungemos. Det er utrolig godt.Predatorgnu skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:43 am
Jeg forsøkte i en av mine pengeløse perioder å erstatte kjøttdeig med lungemos i en pastasaus.
Jeg hadde heldigvis noen nudelposer liggende.
Blodpudding med baconfett (og ev bacon), kålstuing og ferske poteter + rørte tyttebær og kanskje litt strøsukker til puddingen.
Kanskje en dag.
Kan serveres både kald og varm. Snadder uansett
aldri spist lungemos, men husker fra barndommen stekt blodpølse med sirup på. Smaken kan jeg ikke erindre men minnene er gode så det er et godt tegn. Tenker fort at bacon også er god match
-
- Innlegg: 12998
Hva gjelder lungemos så ble vel en slags kvasi-bolognese brukt i ungdommen med litt rødløk og finhakkede gulrøtter stekt sammen med lungemosen og så tagliatelle for å "lure" øynene. Det var vel så som så.
Ellers kan man jo lage en rotmos og ta en slags skandinavisert haggisvri med den, pluss tyttebær. Ellers er lungemos stekt samen med løk og poteter nokså vanlig.
Men lungemosen på butikken er skrekkeig overkrydret og har for mye aroma/parfyme. Mulig Finsbråten er den mest nøytrale og "kjøttete" av dem.
Ellers kan man jo lage en rotmos og ta en slags skandinavisert haggisvri med den, pluss tyttebær. Ellers er lungemos stekt samen med løk og poteter nokså vanlig.
Men lungemosen på butikken er skrekkeig overkrydret og har for mye aroma/parfyme. Mulig Finsbråten er den mest nøytrale og "kjøttete" av dem.
Man har noen merkelige matvaner ute på bygda. Jeg kan virkelig ikke fatte at noen bestemmer seg for blodpudding eller lungemos til middag. Man lever én gang, og da velger i hvert fall jeg å kose meg når det kommer til mat. En frossenpizza er aldri feil!
På blodpølse ble det brukt sukker, sirup, brunost eller brunostsaus i min barndom.
Lungemos ble prøvd 1 gang og alle i hus ble enige om at det var første og siste gang.
Lungemos ble prøvd 1 gang og alle i hus ble enige om at det var første og siste gang.
Hjelper ikke hvor mye hvitvin man har til disse rettene. Det skal ufattelige mengder hvitvin til i forkant av at dette skulle bli vurdert som mat.
Blodpølse er bedre en frossen pizza. Kan ikke sammenlignes. Blodpølse er en rett jeg har vokst opp med.
Igjen: Man har noen rare matvaner ute på bondelandet. Jeg hadde kastet opp på sekundet om noen hadde servert meg blodpølse. Det er ikke menneskemat, i mine øyne. En Big One Classic, derimot!
Har du oversikt på mengden tarmer, trevler, blod, sener og hjernemasse det er i "kjøttet" på sånne billigpizzaer?LeSorcier skrev: ↑tor jun 01, 2023 6:20 pmIgjen: Man har noen rare matvaner ute på bondelandet. Jeg hadde kastet opp på sekundet om noen hadde servert meg blodpølse. Det er ikke menneskemat, i mine øyne. En Big One Classic, derimot!
Det heter bare "pizzakjøtt", men det er visstnok ikke MUK.Predatorgnu skrev: ↑tor jun 01, 2023 6:46 pmHar du oversikt på mengden tarmer, trevler, blod, sener og hjernemasse det er i "kjøttet" på sånne billigpizzaer?
Husker jeg smakte blodpølse et par tre ganger med sukker. Smakte høgg og grevling og gir meg bokstavelig brekninger om jeg tilfeldigvis svipper innom muttern eller fattern som kan finne på å spise dette en håndfull ganger i året.
Lungemos trur jeg gamlingen spiser 1 gang i året for nostalgi.
Blodmat inneholder vel mye jern og er sikkert sunt.
Generelt brukte de alt som kunne brukes av et dyr i gamledager.
Det gjøres ennå. Forskjellen er bare at nå vet vi ikke at vi spiser det - i posteien, pølsa eller kjøttprodukter på pizzaen.
Generelt brukte de alt som kunne brukes av et dyr i gamledager.
Det gjøres ennå. Forskjellen er bare at nå vet vi ikke at vi spiser det - i posteien, pølsa eller kjøttprodukter på pizzaen.
Men du hører jo at sild og bernaisesaus med hvitvin er utrolig godt. Kanskje dere skulle kapp-ete?
Jeg spiste blodkomle i barndommen helt til jeg fikk se hvordan det ble laget. Farfaren min slaktet en gris i gårdsrommet. Han stakk den i halspulsåren med en kniv og farmor sto med spannet under og samlet blodet mens hun vispet så det ikke skulle koagulere. Så gikk blodet over i deigen med de revne potetene og det ble laget blodkomle i lange baner.
Etter å ha sett det sto jeg over. Men erindringen er at det var ganske godt når man ikke visste hvordan det ble laget. Her snakker vi ca 50 år siden…
Etter å ha sett det sto jeg over. Men erindringen er at det var ganske godt når man ikke visste hvordan det ble laget. Her snakker vi ca 50 år siden…
- busemannen
- Innlegg: 864
- Sted: Lauvtjern
Makan!Henningsen skrev: ↑tor jun 01, 2023 5:49 pmHjelper ikke hvor mye hvitvin man har til disse rettene. Det skal ufattelige mengder hvitvin til i forkant av at dette skulle bli vurdert som mat.
Lungemos fra Finsbråten er rein delikatesse. Utmerket krydra og smaker fortreffelig sammen med rødbeter og kokte poteter.
Dagens reklame
Jeg skal ikke gi deg konkurranse om den i hvert fall.busemannen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:45 pmMakan!Henningsen skrev: ↑tor jun 01, 2023 5:49 pmHjelper ikke hvor mye hvitvin man har til disse rettene. Det skal ufattelige mengder hvitvin til i forkant av at dette skulle bli vurdert som mat.
Lungemos fra Finsbråten er rein delikatesse. Utmerket krydra og smaker fortreffelig sammen med rødbeter og kokte poteter.
Dagens reklame
Jeg ble servert dette noen ganger.
Grøss og gru...
- busemannen
- Innlegg: 864
- Sted: Lauvtjern
Koser meg med den ja.Henningsen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:52 pmJeg skal ikke gi deg konkurranse om den i hvert fall.busemannen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:45 pmMakan!Henningsen skrev: ↑tor jun 01, 2023 5:49 pm
Hjelper ikke hvor mye hvitvin man har til disse rettene. Det skal ufattelige mengder hvitvin til i forkant av at dette skulle bli vurdert som mat.
Lungemos fra Finsbråten er rein delikatesse. Utmerket krydra og smaker fortreffelig sammen med rødbeter og kokte poteter.
Dagens reklame
Jeg ble servert dette noen ganger.
Grøss og gru...
Uten hvitvin til og med. Tru det eller ei
Det må du gjerne gjøre.busemannen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:58 pmKoser meg med den ja.Henningsen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:52 pmJeg skal ikke gi deg konkurranse om den i hvert fall.busemannen skrev: ↑tor jun 01, 2023 10:45 pm
Makan!
Lungemos fra Finsbråten er rein delikatesse. Utmerket krydra og smaker fortreffelig sammen med rødbeter og kokte poteter.
Dagens reklame
Jeg ble servert dette noen ganger.
Grøss og gru...
Uten hvitvin til og med. Tru det eller ei
Selv tviler jeg på om det hadde gått ned selv med hele hvitvinen unnagjort i forkant.
Hvor gamle er dere som bidrar her ? Kunne ikke tenke meg å spise verken lungemos eller blodpudding. Heller brød og vegetarmat. Er ikke veganer eller vegetarianer, men et sted går grensen i fredstid.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute