Predatorgnu skrev: ↑fre jun 02, 2023 7:03 pmHjerte har jeg vært nysgjerrig på.Gårdsdattra skrev: ↑fre jun 02, 2023 5:36 pm
Tidligere kunne bøndene slakte selv og da var det en selvfølge at man brukte det meste på dyret. Slaktedagen var det bare å glede seg til middag, da vanket det innmathakk av hjerter og brissel, eller stekte hjerter. Begge deler fantastisk godt. Så ble det kokt blodpølser, som vi spiste oppstekt med stekt flesk, sirup og poteter til.. Blodpannekaker sto også mer enn gjerne på menyen, med stekt flesk, sirup og kokte poteter til. Lungemos brukte vi aldri så det har jeg aldri smakt.
Lever kjøper jeg iblant og steker som biff med løk og salat til. Nydelig og billig mat, og det er mye sunnere og bedre enn frossenpizza som knapt kan kalles mat.
Det er jo en muskel, men er det seigt og tungtygd, siden det jobber kronisk?
Ettersom jeg spiste det som barn så var det nok ikke seigt. Men det hadde en litt annen konsistent enn kjøtt, som jeg kunne ha problemer med å tygge da jeg var lita, selv om kjøttet var mørt.