Nedlagte slangeagurker tips

Svar
fargerik

Nedlagte slangeagurker tips

Legg inn av fargerik »

Nå har vi mer agurker i drivhuset enn vi makter å spise.
Husker fra gammelt av at slikt ble skivet og lagt i lake med eddik og sukker.
I gode Norgesglass kan dette kanskje oppbevares til utover vinteren?
Jeg har snust litt etter oppskrifter, kanskje noe dill, kanskje noe krydder av det ene eller andre slaget.....
Tja. Har ikke gjort det før, det er noe de gamle gjorde den gang jeg var barn.
Gode oppskrifter tas i mot med takk.
Ekte Norgesglass produsert i Norge skal bli innkjøpt, selv om de er dyrere enn kinesiske varianter som koster en brøkdel.

Queenie

Legg inn av Queenie »


KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

fargerik skrev: søn jun 18, 2023 4:47 pm Nå har vi mer agurker i drivhuset enn vi makter å spise.
Husker fra gammelt av at slikt ble skivet og lagt i lake med eddik og sukker.
I gode Norgesglass kan dette kanskje oppbevares til utover vinteren?
Jeg har snust litt etter oppskrifter, kanskje noe dill, kanskje noe krydder av det ene eller andre slaget.....
Tja. Har ikke gjort det før, det er noe de gamle gjorde den gang jeg var barn.
Gode oppskrifter tas i mot med takk.
Ekte Norgesglass produsert i Norge skal bli innkjøpt, selv om de er dyrere enn kinesiske varianter som koster en brøkdel.
Ble det sylting? Og hva ble resultatet?

Prøvde flere ganger selv med sylteagurker, men ble aldri bedre enn de man kjøper. Rødbeter derimot, det ble riktig så godt.

Brukeravatar
Gorgi
Innlegg: 1935

Legg inn av Gorgi »

KingKongHalvor skrev: ons jun 28, 2023 7:21 pm Rødbeter derimot, det ble riktig så godt.
Min mors hjemmesyltede rødbeter er fantastiske.
Jeg dyrker rødbeter proffesjonelt. Min mor går på åkeren når vi har høstet ferdig og plukker de små som ikke er salgsvare. Jeg har ikke oppskriftene hennes. Men jeg liker de best uten krydder. Kun natural i lake.

fargerik

Legg inn av fargerik »

KingKongHalvor skrev: ons jun 28, 2023 7:21 pm
fargerik skrev: søn jun 18, 2023 4:47 pm Nå har vi mer agurker i drivhuset enn vi makter å spise.
Husker fra gammelt av at slikt ble skivet og lagt i lake med eddik og sukker.
I gode Norgesglass kan dette kanskje oppbevares til utover vinteren?
Jeg har snust litt etter oppskrifter, kanskje noe dill, kanskje noe krydder av det ene eller andre slaget.....
Tja. Har ikke gjort det før, det er noe de gamle gjorde den gang jeg var barn.
Gode oppskrifter tas i mot med takk.
Ekte Norgesglass produsert i Norge skal bli innkjøpt, selv om de er dyrere enn kinesiske varianter som koster en brøkdel.
Ble det sylting? Og hva ble resultatet?

Prøvde flere ganger selv med sylteagurker, men ble aldri bedre enn de man kjøper. Rødbeter derimot, det ble riktig så godt.
Vi hadde en fin agurkplante i drivhuset som begynte å levere, men den døde brått. Derfor er ikke det forventede agurkoverskuddet her.
Så de agurkene vi fikk høstet er rett og slett spist.
I fjor hadde vi mer agurker enn vi kunne rå med, og ga bort massevis.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»