Dokumentarfilm

Svar
Chromeback

Re: Dokumentarfilm

Legg inn av Chromeback »

Her en del dokumentarer på lista nå som man ønsker å se ganske fort.

Weiner, The Woman Who Wasn’t There, Dear Zachary, 9/11 og Tickled blant annet.

vidar

Legg inn av vidar »

Sterk anbefaling, Dope sick love, HBO.

vidar

Legg inn av vidar »

Ale-Jet skrev: ons sep 01, 2021 8:16 pm
vidar skrev: ons sep 01, 2021 8:14 pm Sterk anbefaling, Dope sick love, HBO.
Er det den: "Sebastian?!!"
Korrekt.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Men finnes det noe som er historisk, europeisk og interssant?!

Bjoneroa

Legg inn av Bjoneroa »

DoktorS skrev: lør des 11, 2021 7:48 am Men finnes det noe som er historisk, europeisk og interssant?!
Har du sett dokumentarene til Adam Curtis og BBC? Jeg tror de ligger på YouTube.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

DoktorS skrev: lør des 11, 2021 7:48 am Men finnes det noe som er historisk, europeisk og interssant?!
Kan du utdype mer her?

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Burde jo selvsagt ha posta denne her inne, men ja, sånn går nå dagan:


Hele filmen ligger forresten oppe på Youtube:
► Show Spoiler
Anbefales vel kanskje først og fremst til fans av b-film og kult-filmer (type Roger Corman, Troma, Italienske b-filmer og lignende underholdning fra 70 og 80-tallet), men burde nå også være noe av interesse for alle filmelskere:

Skrev litt om dokumentaren i sist film du så, tråden, og bare slenger den under spoiler:
► Show Spoiler

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »


42nd Street Memories: The Rise and Fall of America’s Most Notorious Street (2015)

En meget fornøyelig og interessant dokumentar, omkring 42nd Street, og ja, et must for fans av kult og b-filmer fra den tiden.
► Show Spoiler

Tormund

Legg inn av Tormund »

The forever prisoner på HBO MAX, nesten to timer lang dokumentar om CIA, Guantanamo, tortur, der vi følger spesielt behandlingen av den antatte Al-Qaida medlemmet Abu Zubaydah.
Regissert av Oscarvinnende Alex Gibney. Et fantastisk håndverk.

Lezah

Legg inn av Lezah »

Frank.N.Steen skrev: tir des 28, 2021 3:00 pm
42nd Street Memories: The Rise and Fall of America’s Most Notorious Street (2015)

En meget fornøyelig og interessant dokumentar, omkring 42nd Street, og ja, et must for fans av kult og b-filmer fra den tiden.
► Show Spoiler
Fantastisk!

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Dersom man har 2 timer og 20 minutter å avse, og elsker 80 og tidlig 90-talls actionfilm, så er vel denne et must:

In Search of the Last Action Heroes (2019) av Oliver Harper
Joda, det er nok åpenbart at samtlige av de svære navna mangler, men flust av kjentfolk som bidrar med artige og informativ historie om kring actionfilmens storhetstid, og sjeldent har 2 timer pluss, gått såpass raskt unna, og satt med et meget tilfreds glis, store deler av tiden.

MatsEn89

Legg inn av MatsEn89 »

:idea:
DoktorS skrev: lør des 11, 2021 7:48 am Men finnes det noe som er historisk, europeisk og interssant?!
Ikke dok, men ellers interessant

https://tv.nrk.no/se?s=en-kongelig-affa ... play=false

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Ale skrev: lør des 11, 2021 6:53 am Adrienne på HBO Max er en strålende dokumentar.

Fikk tipset av brukeren DenFelgen.
Flott, Ale!

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Bestemte meg for å stykke opp In Search of Darkness Part II (2020), i 4-5 forskjellige deler, fremfor å se alle 4 timene og 40 minuttene, på en og samme tid.
Legger dermed inn litt skribling om kring hver av dem, og mulig en mer lenger/komplett omtale senere.

Var jo nylig innom del 1, av denne dokumentar trilogien, ettersom det er jo en tredje på vei senere i år.
Savnet fra første film, var vel kanskje litt mer innpå variasjon og mindre kjente filmer, samt at spilletiden var nok i det lengste laget.
Vel, 1 time (mer eller mindre) ferdig gjort, og må si at In Search of Darkness Part II har holdt overraskende godt tempo og underholdning, så langt.
Litt mer om hva som har inspirert og vært viktig innflytelse av eldre skrekkfilmer, både for regissører men også skuespillere, og denne delen hadde jeg helst sett litt mer av.

Noe senere, får man også en hyggelig og noe lenger hyllest, i retning europeisk film, og særlig italiensk giallo, og det var definitivt en mindre høydare til nå. Moro at den slags, får litt ekstra oppmerksomhet, og så har man jo også fokus på de langt mindre kjente og typiske mainstream titlene, som kanskje ikke alle har hørt om eller sett, men som absolutt er verdt å gi en sjanse, dersom en ønsker å gå litt dypere enn kun de store suksessfilmene.

Dead & Buried (1981), Inferno (1980), Alligator (1980), Mothers Day (1981), Friday the 13th Part 2 (1981), Terror Train (1980) osv, er bare noen av de som blir nevnt første timen, men den jeg likte kanskje best, foruten Dead & Buried, var helt klart Toobe Hoopers smått undervurderte, The Funhouse (1981), som fikk mye god omtale i dokumentaren.

Vurderte å sjekke ut en halvtime til, men tiden strekker ikke til, og ender vel bare at en ser gjennom alt, og blir om til en meget lang og kanskje noe frustrerende siste 1 time, til og fra, og nei, bedre å ha noe å se frem til, og ta en ting av gangen.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Da er man halvveis ut i In Search of Darkness Part II (2020), og joda, fortsetter i samme stil, skrekkårene 1982, 83, 84 og opp til ca: 1985.

Høydepunktene var jo litt undervurderte eller glemte filmer ala C.H.U.D. (1984), Nightmare on Elm Street 2 (1985) og The Entitity (1982), men også innslags med fokus på de bakom kamera, typer som Tom Savini, der fikk en del tid, og likte hvordan han la frem, at det er viktig å kunne sin skrekkfilmhistorie, om en vil slå an i bransjen, men også det med å dele hemmeligheter og erfaringer, så andre kan ta kunsten med make-up og spesial effekter med seg videre, til nyere generasjoner med fans, fremfor å holde ting kun for en liten "elite" med filmnerder.

En annen artig innslag, var jo to ulike scream queens, der Nancy Allen var vel noe tidligere ut, enn Jamie Lee Curtis, men dukket jo opp i mange kjente og kjære skrekkfilmer på 70 og tidlig 80-tallet. Hjalp vel kanskje å være i hop med regissør Brian De Palma, men ja, ei dame som også slo godt fra seg, i mer tøffe roller, særlig i RoboCop (1987).

Linnea Quigley derimot, var vel ei som forble værende i mer lav budsjett/b-filmer, med noen minneverdige innhopp i nokså kjente skrekkfilmer, men det at hun ofte "mistet" alle klærne, gjorde vel at hun ble låst litt fast, og synd, for hun var jo en av de som faktisk viste fra tid og annen, at hun kunne langt mer, enn bare å bli drept, mens hun flasha pupper og rumpe. Linnea hadde jo en veldig god sans for humoristisk timing, og litt kameleon innenfor det å kunne bytte på ulike roller, fra bimboer til mer uskyldige jomfruer.

Har vel ca: 2 timer, til og fra igjen. Blir nok til at en stykker disse opp, for ja, det kan bli mye på en og samme tid.
Kult at de italienske giallo filmene nok en gang får litt mer oppmerksomhet, særlig regissører som Fulci, Bava og Argento.

Men ja, man sitter vel med den følelsen av at denne ville ha fungert utmerket, som en 8-10 episoder tv-serie, ikke en helt spillefilm.

En del man ble litt småskuffa over, var den hvor humor i skrekkfilm ble bragt frem. Masser av potensiale, men ikke langt eller dyptgående nok. Og sånn føles litt for mye, det blir mest på overflaten, en god del klipp og så 10-15 sekunders "vittigheter" fra en eller annen random mann/dame, og håper ikke det blir for mye mer av det, siste biten.

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Aksel

Er tilgjengelig på Viaplay
Filmen om Aksel Lund Svindal er høy klasse! Mange nedturer der men også veldig etterlengtede oppturer. 9/10

SKubrick

Legg inn av SKubrick »

Anbefaler My Octopus Teacher, på Netflix.

Winnowill

Legg inn av Winnowill »

Meth Storm på HBO.
Blir aldri sjokkert lenger etter å ha sett samtlige dokuer om dop i USA, over hvilken dritt folk på meth lever i og hvor dypt sauset inn i små samfunn i generasjon etter generasjon dopen infiltrerer og ødelegger liv.


For et møkkaliv disse menneskene lever. Hva er vitsen med å leve når man har det slik?

Winnowill

Legg inn av Winnowill »

Ascension - på Nrk arkivet.
Uhyggelig og fascinerende prisbelønt doku fra Kina.
Er så glad jeg slipper å leve der, det er som fra en annen planet.
Kinas forvandling til en økonomisk, teknologisk og militær supermakt har opptatt dokumentarfilmskapere i flere tiår, men sjelden har vi fått et mer intimt og avslørende innblikk i hva denne transformasjonen innebærer for landets innbyggere enn i ASCENSION. Via en serie observerende vignetter skildrer filmskaper Jessica Kingdon arbeid, forbruk, etikette, livsstil og klasse i dagens Kina, og tegner et portrett av et samfunn som dundrer av gårde inn i fremtiden – uten at vanlige borgere nødvendigvis skjønner hvor de er på vei eller hvorfor.

ASCENSION vant prisen for beste dokumentar under filmfestivalen i Tribeca tidligere i år, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Kingdon har fanget en serie fascinerende, fremmedgjørende, komiske, uhyggelige og gjenkjennelige scener, som både gir oss en bedre forståelse av det kinesiske samfunnet og får oss til å se vår egen verden med nye øyne.

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Har sett Heaven's Gate, The Cult of Cults, en selvmordssekt som trodde kometen Hale Bopp var en del av redningen for planeten vår (!)
Er på HBO Max, 4 episoder. Anbefalt av @Ale

Har også sett George Carlin's American dream på HBO Max (To episoder)
Legendarisk stand-uper som startet på 1950-tallet og var og er et forbilde for mange i bransjen den dag i dag.

MatsEn89

Legg inn av MatsEn89 »

Denne er Sterk. Fra Ungarn, varer 60 minutter.
Handler om en hushjelp som er fanget i en familie og en dokumentarist som betaler familien for å få filme dette moderne slaveriet.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Hitting the Apex (2015-Netflix)
Null forhold til MotoGP og har aldri sett mer enn kanskje 10 minutter av et løp dersom jeg tilfeldigvis har slumpet innom en kanal som sender. Men dette var en positiv overraskelse. Spennende, gripende og dramatisk. 8/10.

Reddington

Legg inn av Reddington »

Icarus på Netflix.

Starter som en ganske ordinær dokumentar om en utforskende semi-proff syklist som vil teste effekten av doping, men så utvikler den seg til en spinnvill doku med tett-på-avsløringer om OL, Russland og Putin.

En must see.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Reddington skrev: ons jun 15, 2022 7:27 pm Icarus på Netflix.

Starter som en ganske ordinær dokumentar om en utforskende semi-proff syklist som vil teste effekten av doping, men så utvikler den seg til en spinnvill doku med tett-på-avsløringer om OL, Russland og Putin.

En must see.
Den anmeldelsen kom som bestilt. Satt og lurte på hva jeg skulle begynne på:)

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Glycinello skrev: ons jun 15, 2022 9:32 pm
Reddington skrev: ons jun 15, 2022 7:27 pm Icarus på Netflix.

Starter som en ganske ordinær dokumentar om en utforskende semi-proff syklist som vil teste effekten av doping, men så utvikler den seg til en spinnvill doku med tett-på-avsløringer om OL, Russland og Putin.

En must see.
Den anmeldelsen kom som bestilt. Satt og lurte på hva jeg skulle begynne på:)
En av tidenes beste dokumentarer.

Helt ellevill historie, hadde det vært presentert som en drama-film tror jeg at den ville havnet i kategorien «alt for syk historie til at det noen gang kunne skjedd i virkeligheten».

Sulfat

Legg inn av Sulfat »

Chromeback skrev: tor aug 19, 2021 11:42 pm Dear Zachary
Skulle skrive den samme. Den dokumentaren er fantastisk og forferdelig på samme tid. Ser hele ligger ute (med tyrkisk tekst) på youtube:

Reddington

Legg inn av Reddington »

Glycinello skrev: ons jun 15, 2022 9:32 pm
Reddington skrev: ons jun 15, 2022 7:27 pm Icarus på Netflix.

Starter som en ganske ordinær dokumentar om en utforskende semi-proff syklist som vil teste effekten av doping, men så utvikler den seg til en spinnvill doku med tett-på-avsløringer om OL, Russland og Putin.

En must see.
Den anmeldelsen kom som bestilt. Satt og lurte på hva jeg skulle begynne på:)
Så du den?

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Reddington skrev: ons jun 15, 2022 11:40 pm
Glycinello skrev: ons jun 15, 2022 9:32 pm
Reddington skrev: ons jun 15, 2022 7:27 pm Icarus på Netflix.

Starter som en ganske ordinær dokumentar om en utforskende semi-proff syklist som vil teste effekten av doping, men så utvikler den seg til en spinnvill doku med tett-på-avsløringer om OL, Russland og Putin.

En must see.
Den anmeldelsen kom som bestilt. Satt og lurte på hva jeg skulle begynne på:)
Så du den?
Fikk bare sett begynnelsen, men det var interessant nok til at jeg kommer til å ta den igjen.

Reddington

Legg inn av Reddington »

Ale skrev: lør apr 16, 2022 11:18 pm I natt blir det Dear Zachary. Visstnok ekstremt depressiv.
Hvor ser man denne?

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Akkurat sett Dean Martin, King of cool på DR2
Selv om ikke Dean Martin tilhører min generasjon var dette en meget underholdende og innsiktsfull dokumentar.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Film»