VM-kvalikk 2020 - CONCACAF

Svar
Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

VM-kvalikk 2020 - CONCACAF

Legg inn av Lilleborg »

Denne uken starter den siste runden i VM-kvalifiseringen i CONCACAF! 8 landslag i Nord- og Mellom-Amerika skal kjempe om de tre direkteplassene samt en playoffplass regionen har til Fotball-VM i Qatar neste år, og det er duket for noen virkelig interessante oppgjør i kvaliken, da de etablerte landslagene i regionen nå utfordres av enkelte landslag som virkelig har begynt å bygge noe spennende. La oss ta en kjapp titt på hvordan dette fungerer:

- De 35 landslagene i regionen ble i juli i fjor rangert etter plasseringen deres på FIFA-rankingen. De 5 best rangerte landslagene (Mexico, USA, Costa Rica, Jamaica og Honduras) er direktekvalifisert til siste runde i kvaliken, mens de resterende 30 landslagene måtte konkurrere om de 3 siste plassene i siste runde i kvaliken.

- I runde 1 ble de 30 landslagene trukket i 6 grupper på 5 lag hver. Alle lagene møtte hverandre en gang, og gruppevinnerne gikk videre til gruppe 2. De 6 gruppene endte som følger:


GRUPPE A
1.El Salvador – 10p
2.Montserrat – 8p
3.Antigua og Barbuda – 7p
4.Grenada – 3p
5.Amerikanske Jomfruøyer – 0p

GRUPPE B
1.Canada – 12p
2.Surinam – 9p
3.Bermuda – 4p
4.Aruba – 3p
5.Caymanøyene – 1p

GRUPPE C
1.Curacao – 10p
2.Guatemala – 10p
3.Cuba – 6p
4.St.Vincent og Grenadinene – 3p
5.Britiske Jomfruøyer – 0p

GRUPPE D
1.Panama – 12p
2.Dominikanske Republikk – 7p
3.Barbados – 5p
4.Dominica – 4p
5.Anguilla – 0p

GRUPPE E*
1.Haiti – 9p
2.Nicaragua – 6p
3.Belize – 3p
4.Turks og Caicosøyene – 0p

*St.Lucia trakk seg fra kvaliken før kampene begynte.

GRUPPE F
1.St.Kitts og Nevis – 9p
2.Trinidad og Tobago – 8p
3.Puerto Rico – 7p
4.Guayana – 3p
5.Bahamas – 1p

I runde 2 ble de seks gruppevinnerne trukket mot hverandre i dobbeltoppgjør. Vinnerne av disse dobbeltoppgjørene kvalifiserte seg til siste runde av kvaliken, og endte som følger:

St.Kitts og Nevis – El Salvador 0-6 (0-4 og 0-2)
Haiti – Canada 0-4 (0-1 og 0-3)
Panama – Curacao 2-1 (2-1 og 0-0)

I Runde 3 som begynner om få uker skal de 8 gjenværende landslagene møtes i et vanlig seriesystem hvor alle lag møter hverandre to ganger, en gang hjemme og en gang borte. De tre beste lagene kvalifiserer seg direkte til Fotball-VM, mens 4.plassen må ut i playoff mot et landslag fra en annen region i verden (dette er ikke trukket ennå).

Henger du fortsatt med? Bra! La oss nå ta en kjapp titt på de 8 landslagene som skal ut i ilden i den siste kvalifiseringsrunden:

CANADA
FIFA-RANKING: 59
LANDSLAGSSJEF: John Herdman
KAPTEIN: Atiba Hutchinson (Besiktas)
VIKTIGSTE SPILLERE: Alphonso Davies (Bayern München), Jonathan David (Lille), Cyle Larin (Besiktas), Junior Hoilett (Reading), Jonathan Osorio (Toronto FC)

Canada er et landslag som i altfor mange år har levd i skyggen av storebror USA, men etter flere år i skyggen virker det endelig som det er noe spennende på gang hos «Les Rouges». Laget har flere talentfulle og spennende spillere, og det virker som de endelig har en landslagssjef som har klart å finne ut hvordan Canada skal spille og hvilke spillere som skal prioriteres. For meg er Canada virkelig en dark horse når det gjelder å kvalifisere seg til VM.

HONDURAS
FIFA-RANKING: 63
LANDSLAGSSJEF: Fabian Coito
KAPTEIN: Maynor Figueroa (Houston Dynamo)
VIKTIGSTE SPILLERE: Boniek Garcia (Houston Dynamo), Alberth Elis (Boavista), Roger Espinoza (Sporting Kansas City), Bryan Acosta (FC Dallas), Romell Quioto (Montreal)

Honduras kvalifiserte seg for VM i 2010 og 2014, men er et landslag som nå strever med at de sliter med å få frem gode, unge spillere. Laget har høy gjennomsnittsalder, og de beste spillerne begynner å dra på årene. Røk i playoff mot Australia for fire år siden, og jeg tror dette kan bli tøft for et aldrende landslag.

EL SALVADOR
FIFA-RANKING: 64
LANDSLAGSSJEF: Hugo Perez
KAPTEIN: Darwin Ceren (Houston Dynamo)
VIKTIGSTE SPILLERE: Juan Carlos Portillo (Alianza), Eriq Zavaleta (Toronto), Alexandar Larin (Comunicaciones), Jaime Alas (Municipal), Nelson Bonilla (Port)

El Salvador skal ha kred for at de har klart å kvalifisere seg til dette punktet, men for de fleste så er dette laget lavest rangert av de åtte landslagene som er igjen. Kan på sitt beste tøffe seg mot de fleste i regionen, og de gjennomførte en ålreit Gold Cup-turnering i sommer, men de skal ikke ha noen mulighet til å ta en av plassene i neste års VM.

COSTA RICA
FIFA-RANKING: 44
LANDSLAGSSJEF: Luis Fernando Suarez
KAPTEIN: Bryan Ruiz (Alajuelense)
VIKTIGSTE SPILLERE: Keylor Navas (PSG), Giancarlo Gonzalez (Alajuelense), Celso Borges (Deportivo La Coruna), Joel Campbell (Monterrey), Yeltsin Tejeda (Herediano)

Costa Rica den store positive overraskelsen i VM 2014. Deltok også i 2018. Har et rutinert lag, men det nærmer seg et generasjonsskifte da de viktigste spillerne snart nærmer seg pensjonsalder. Leverte et svakt Gold Cup i sommer.

JAMAICA
FIFA-RANKING: 50
LANDSLAGSSJEF: Theodore Whitmore
KAPTEIN: Adrian Mariappa (uten klubb)
VIKTIGSTE SPILLERE: Andre Blake (Philadelphia Union), Kemar Lawrence (Toronto), Leon Bailey (Aston Villa), Michail Antonio (West Ham), Alvas Powell (Philadelphia Union)

«Reggae Boyz» er i siste runde for første gang siden 2014. Prøver nå å kvalifisere seg med å hente inn profilerte navn. Michail Antonio og Ravel Morrison nyeste landslagsspillere. Har potensiale i laget, så blir det spennende å se hvor langt de kan nå.

MEXICO
FIFA-RANKING: 9
LANDSLAGSSJEF: Gerardo Martino
KAPTEIN: Andres Guardado (Betis)
VIKTIGSTE SPILLERE: Guillermo Ochoa (America), Jonathan Dos Santos (LA Galaxy), Raul Jimenez (Wolves), Hector Herrera (Atletico Madrid), Hirving Lozano (Napoli)

Mexico har vært regionens dominerende landslag i noen år nå, og er en storfavoritt til avansement til VM. Nærmer seg et lite generasjonsskifte, men har klassespillere i alle ledd i denne regionen og har ingen unnskyldning for å ikke kvalifisere seg til VM.

PANAMA
FIFA-RANKING: 74
LANDSLAGSSJEF: Thomas Christiansen
KAPTEIN: Harold Cummings (Always Ready)
VIKTIGSTE SPILLERE: Alberto Quintero (Universitario), Anibal Godoy (Nashville), Eric Davis (Dunajska Streda), Adolfo Machado (San Carlos), Armando Cooper (Arabe Union)

Panama kvalifiserte seg til VM sist etter et drama uten like i siste runde. Ble dog mos i selve mesterskapet. Kommer inn til denne kvaliken som en potensiell utfordrer men har svake resultater å vise til. Jeg tror de vil få problemer,

USA
FIFA-RANKING: 10
LANDSLAGSSJEF: Gregg Berhalter
KAPTEIN: ?
VIKTIGSTE SPILLERE: Christian Pulisic (Chelsea), Weston McKennie (Juventus), Tyler Adams (RB Leipzig), Sergino Dest (Barcelona), Zach Steffen (Man City)

USA besitter kanskje det mest spennende mannskapet de har hatt noengang. Etter at de ikke kvalifiserte seg til VM sist har flere rutinerte spillere forsvunnet og fokuset har vært på å få frem unge spillere. Har to finaleseiere mot Mexico i år i Nations League og Gold Cup. I likhet med Mexico SKAL USA kvalifisere seg til VM.

Crabsen

Legg inn av Crabsen »

Herlig tråd. Jamaica syntes jeg på papiret ser veldig spennende ut, og tror de fort kan snappe 3.plassen foran Canada hvis de får ting til å stemme. USA og Mexico føler jeg burde være ganske bankers på de 2 øverste plassene, men litt bingo hvem som havner øverst her. Ypper meg på en liten prediction:

1. Mexico
2. USA
3. Jamaica
4. Canada
5. Costa Rica
6. El Salvador
7. Honduras
8. Panama

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Den første runden ble spilt i natt, med følgende resultater:

Canada - Honduras 1-1 (0-1)
14,822 tilskuere
0-1 Alexander Lopez 40'
1-1 Cyle Larin 66'

Panama - Costa Rica 0-0
14,000 tilskuere

Mexico - Jamaica 2-1 (0-0)
0 tilskuere*
1-0 Alexis Vega 50'
1-1 Shamar Nicholson 66'
2-1 Henry Martin 89'

El Salvador - USA 0-0
29,000 tilskuere

*Mexico fikk straff med lukkede tribuner i en kamp grunnet tribunehets mot homofile i en tidligere kamp.

Neste runde spilles natt til mandag med følgende kamper:
Jamaica - Panama
El Salvador - Honduras
Costa Rica - Mexico
USA - Canada

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Merkelig at USA er nr 10 på FIFA-rankingen. De er jo ikke i nærheten av det nivået. Noe uavgjort mot El Salvador og Canada bekrefter.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Jamaica har altså Michael Hector, Andre Gray, Ravel Morrison, Kemar Roofe, Leon Bailey, Kevin Stewart, Daniel Johnson, Jamal Lowe, Liam Moore, Amari'i Bell, Ethan Pinnock m.fl og klarer likevel å gjøre det så dårlig. Det er jo faktisk godt gjort å ikke klare å gjøre det bedre med såpass mange erfarne EFL-spillere.

trønderen

Legg inn av trønderen »

Det hadde vært morsomt å fått med Canada i VM igjen. De har vel kun vært med en gang tidligere hvis jeg kjenner min VM-historie riktig.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

trønderen skrev: man sep 06, 2021 8:50 pm Det hadde vært morsomt å fått med Canada i VM igjen. De har vel kun vært med en gang tidligere hvis jeg kjenner min VM-historie riktig.
Det stemmer. Dette er også første gang siden 1998 at Canada har kommet så langt i kvaliken. De har slitt med svake landslag i 20 år nå, men har virkelig noe spennnende på gang med gjengen de stiller med nå. Jeg tror ikke de kvalifiserer seg denne gangen, men skal jo selv arrangere om fire år sammen med USA og Mexico.

TWU

Legg inn av TWU »

Folk_flesk skrev: man sep 06, 2021 8:10 pm Merkelig at USA er nr 10 på FIFA-rankingen. De er jo ikke i nærheten av det nivået. Noe uavgjort mot El Salvador og Canada bekrefter.
Svakheten med FIFA-rankingen, vinner du nok kamper mot svake lag så kommer du høyere enn lag som spiller mye mot bedre lag. Antar Gold Cup og denne kvalifiseringen tjener poeng i nærheten av EM/europeisk kvalifisering.

Drillo drev jo forøvrig å utnyttet dette systemet til det fulle. Nok treningskamper mot svak motstand, og vips så hadde vi nok poeng til å komme opp et hakk i kvalifiserings-seedingen

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

TWU skrev: tir sep 07, 2021 9:26 am
Folk_flesk skrev: man sep 06, 2021 8:10 pm Merkelig at USA er nr 10 på FIFA-rankingen. De er jo ikke i nærheten av det nivået. Noe uavgjort mot El Salvador og Canada bekrefter.
Svakheten med FIFA-rankingen, vinner du nok kamper mot svake lag så kommer du høyere enn lag som spiller mye mot bedre lag. Antar Gold Cup og denne kvalifiseringen tjener poeng i nærheten av EM/europeisk kvalifisering.

Drillo drev jo forøvrig å utnyttet dette systemet til det fulle. Nok treningskamper mot svak motstand, og vips så hadde vi nok poeng til å komme opp et hakk i kvalifiserings-seedingen
Jeg vet at i enkelte sporter (cricket f.eks.) så "vekter" man resultatet i forhold til motstanders ranking. Det burde også gå an i fotball, slik at man ikke blir topp 10 av å stadig vekk beseire lag som El Salvador og Jamaica.
Sist redigert av Folk_flesk den tir sep 07, 2021 11:39 am, redigert 1 gang totalt.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

trønderen skrev: man sep 06, 2021 8:50 pm Det hadde vært morsomt å fått med Canada i VM igjen. De har vel kun vært med en gang tidligere hvis jeg kjenner min VM-historie riktig.
Det var i 1986, selv om jeg ikke var gammel nok til å huske stort av turneringen.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Folk_flesk skrev: tir sep 07, 2021 11:34 am Jeg vet at i enkelte sporter (cricket f.eks.) så "vekter" man resultatet i forhold til motstanders ranking.
Det gjør man i FIFA-rankingen også.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Lilleborg skrev: lør sep 11, 2021 10:29 am
Folk_flesk skrev: tir sep 07, 2021 11:34 am Jeg vet at i enkelte sporter (cricket f.eks.) så "vekter" man resultatet i forhold til motstanders ranking.
Det gjør man i FIFA-rankingen også.
Tydeligvis ikke nok. Det er ingen som tror at USAs landslag er topp 10 i verden.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Runde 4 i kvaliken ble spilt for tre dager siden, med følgende resultater:

USA - Jamaica 2-0 (0-0)
1-0 Ricardo Pepi 49'
2-0 Ricardo Pepi 62'

Honduras - Costa Rica 0-0

Mexico - Canada 1-1 (1-1)
1-0 Jorge Sánchez 21'
1-1 Jonathan Osorio 42'

El Salvador - Panama 1-0 (1-0)
1-0 Enrico Hernández 37'

TABELL:
1. USA - 8p
2. Mexico - 8p
3. Canada - 6p
--------------------
4. Panama - 5p
--------------------
5. El Salvador - 5p
6. Costa Rica - 3p
7. Honduras - 3p
8. Jamaica - 1p

Den femte runden spilles i natt:
Jamaica - Canada
Costa Rica - El Salvador
Panama - USA
Mexico - Honduras

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Dæven steike for en scoring av Michail Antonio!

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Timothy Weah sendte USA i ledelsen, men det målet av Antonio var helt vilt.

Kasteball

Legg inn av Kasteball »

Utrolig bra kamp av Canada! Slår Mexico med 2-1, ble litt skummelt der på slutten. -8 og masse snø i Edmonton.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Etter 8 spilte kamper og med kun 6 gjenstående kamper så har tabellen splittet seg greit:

1. Canada - 16p
2. USA - 15p
3. Mexico - 14p
--------------------
4. Panama - 14p
--------------------
5. Costa Rica - 9p
6. Jamaica - 7p
7. El Salvador - 6p
8. Honduras - 3p

Canada er det eneste ubeseirede laget igjen, etter 4 seiere og 4 uavgjorte på sine 8 kamper. Det ser lovende ut for "Les Rouges", men de har 2 hjemmekamper og 4 bortekamper igjen på sine 6 siste kamper.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Runde 9 av 14 ble spilt i natt:

USA - El Salvador 1-0 (0-0)
1-0 Antonee Robinson 52'

Jamaica - Mexico 1-2 (0-0)
1-0 Daniel Johnson 50'
1-1 Henry Martin 81'
12 Alexis Vega 83'

Honduras - Canada 0-2 (0-1)
0-1 Selvmål 9'
0-2 Jonathan David 73'

Costa Rica - Panama 1-0 (0-0)
1-0 Bryan Ruiz 65'

TABELL:
1. Canada - 19p
2. USA - 18p
3. Mexico - 17p
-----------------------
4. Panama - 14p
-----------------------
5. Costa Rica - 12p
6. Jamaica - 7p
7. El Salvador - 6p
8. Honduras - 3p

RUNDE 10 - SØNDAG 30.JANUAR
Canada - USA
Mexico - Costa Rica
Panama - Jamaica
Honduras - El Salvador

RUNDE 11 - ONSDAG 2. FEBRUAR
Jamaica - Costa Rica
USA - Honduras
Mexico - Panama
El Salvador - Canada

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »


TrondLFC
Innlegg: 2690

Legg inn av TrondLFC »

Canada - USA på viaplay nå.

TrondLFC
Innlegg: 2690

Legg inn av TrondLFC »

Da har Canada fått en luke til USA på 4 poeng etter å ha slått dem 2-0 i kveld.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

TrondLFC skrev: søn jan 30, 2022 11:07 pm Da har Canada fått en luke til USA på 4 poeng etter å ha slått dem 2-0 i kveld.
Akkurat den luken har ingen verdens ting å si. Den viktigste luken er ned til 4.plass, og siden Panama akkurat nå ligger under mot Jamaica er den luken på 8 poeng med 4 kamper igjen. Det STINKER VM av Canada nå.

USA må rett og slett opp i ringe. De BØR klare en VM-plass, men må virkelig opp mange hakk.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Egentlig litt rart at Canada ikke har klart å få stablet et bedre lag på føttene tidligere, med tanke på den dominerende skotske kulturen der og ellers en veldig stor europeisk diaspora der med fotball i årene. I stedet er det ikke-europeere som er i front for fremgangen. Merkelig.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Jamaica - Costa Rica 0-1 (0-0)
0-1 Joel Campbell 62'

USA - Honduras 3-0 (2-0)
1-0 Weston McKennie 8'
2-0 Walker Zimmerman 37'
3-0 Christian Pulisic 67'

El Salvador - Canada 0-2 (0-0)
0-1 Atiba Hutchinson 66'
0-2 Jonathan David 93'

Mexico - Panama 1-0 (0-0)
1-0 Raul Jimenez 80'

TABELL:
1. Canada - 25p
2. USA - 21p
3. Mexico - 21p
----------------------
4. Panama - 17p
----------------------
5. Costa Rica - 16p
6. El Salvador - 9p
7. Jamaica - 7p
8. Honduras - 3p

Canada har sikret seg minst playoff og trenger bare ett poeng på de tre siste kampene i Mars for å komme seg til VM for første gang siden 1986.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Internasjonal»