Smør! Smør er godt. Og da snakker jeg selvagt om smør. Ikke noe annet. Vanlig Tine-smør er bra. Og når man er vant til det er det utmerket. Reiser man til utlandet finner man ut at smør i andre europeiske land har en litt annen smak.
I Norge har vi lenge hatt tilgang også til litt mer eksklusivt smør fra eget land, som Røros-smør. Dette har en mye kraftigere smak og smaker veldig mye. Til enkelte retter synes jeg det er godt, mens det til andre ting kan bli for kraftig.
I dag hadde jeg tre typer smør til frokost:
Tine
Røros
Valmsnes
Det siste er det spennende:
https://valmsnes.no/ysteriet-2
Hva var best? Valmsnes! Dette er i en egen klasse. Og egentlig er det forkastelig å ha noe annet pålegg med dette smøret. En enorm aroma i midtpartiet av smaken.
Røros-smøret er også godt, men blir litt for kraftig/salt/surt til f.eks. egg på brødskvia. Men til f.eks. appelsinmarmelade er det en fin og interessant kontrast.
Tine-smøret duger selvsagt også veldig bra - hadde litt gaffelbiter også, og her holder det i massevis med Tine-smør.
Uansett - i dag er jeg smørblid !
SMØR
Jeg bruker sjelden smør, men de gangene jeg gjør det, så er det Kviteseid som gjelder. Skåret med ostehøvel.
Jeg er ikke glad i smør, men er ikke gretten for det
Bruker sjeldent smør, men har det på ristet brød når jeg har bønner, speilegg, bacon og toast til frokost.
Å bruke smør på annet "smørbart"-pålegg som syltetøy, leverpostei, smøreost, Nugatti ol, synes jeg er vemmelig.
Min mor derimot elsket smør og hamstret smør på Danmarksturene og frøs det ned. Da måtte hun kjøpe:
Bruker sjeldent smør, men har det på ristet brød når jeg har bønner, speilegg, bacon og toast til frokost.
Å bruke smør på annet "smørbart"-pålegg som syltetøy, leverpostei, smøreost, Nugatti ol, synes jeg er vemmelig.
Min mor derimot elsket smør og hamstret smør på Danmarksturene og frøs det ned. Da måtte hun kjøpe:
Oppvekker for meg.
Var stolt av at jeg hadde funnet skikkelig smør (Tine).
Hmmm, må kanskje teste flere.
Skal jeg banne litt i kirka?
Margarin.
oops...
Var stolt av at jeg hadde funnet skikkelig smør (Tine).
Hmmm, må kanskje teste flere.
Skal jeg banne litt i kirka?
Margarin.
oops...
Bruker smør på nesten alt av brødmat, og må være smør og ikke noe erstattningsgreier. Tror unntaket er hvis jeg har leverpostei eller prim. Syltetøy blir jo så mye bedre med en smørklatt under
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute